Moderaterna vill stoppa inflödet av flyktingar innan systemkollaps sker i Sverige

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 november 2015
- NewsVoice redaktion

Moderaterna höll en presskonferens om hur flykingkatstrofen inte ska leda till en systemkollaps i Sverige. Boendeplatserna börjar ta slut och nu måste kraftiga åtgärder genomföras för att upprätthålla ordningen i landet. Tre åtgärder föreslås.

  1. Regeringen måste införa bättre gränskontroller. Vissa personer ska inte få möjlighet att komma in alls.
  2. Återvändandeprocessen måste effektiviseras genom att polisen får möjligheter att avvisa fler.
  3. Sverige bör kräva en lägre EU-avgift som kompensation eftersom Sverige tar emot ett oproportionellt antal flyktingar.

Anna Kinberg Batra och Elisabeth Svantesson från Moderaterna tar intryck från Tyskland där man nu tar hårdare tag för att stoppa inflödet av flyktingar. Ett stort problem är att gränspolisen i Sverige inte ens vet vilka det är som kommer som flyktingar.

Text: NewsVoice | Video: Aftonbladet

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq