Nina Drakfors på Granskning Sverige hotades av anonym grävande journalist

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 november 2015
- NewsVoice redaktion

DEBATT. “Granskning Sverige består av ett antal medborgarjournalister som ringer makthavare och ställer frågor makthavare sällan får från etablerade medier.” Så beskriver sig denna grupp av SD-vänliga personer som gör lite fräcka, men ofta mycket upplysande telefonintervjuer, vilka läggs ut på YouTube.

Nina DrakforsEn av dessa är Nina Drakfors som undertecknad var i kontakt med i samband med att NewsVoice undersökte fallet B.B. på Skatteverket, en helt integrerad, men ändå förtryckt “invandrare”, som genom NewsVoice artikelserie fick upprättelse. Vi hade en bra textdialog och Nina berättade om hur Socialdemokraterna betedde sig dåligt.

S har en tydlig maktstruktur som Nina hade petat på. Sedermera lämnade Drakfors partiet, besviken på partiets värderingar för att testa sina vingar inom SD. Hon förklarar mer i detalj varför hon lämnade S på sin blogg. Hennes redogörelse var en chockerande läsning.

Sammanfattningsvis skriver Drakfors att socialdemokraternas politik, inte är så solidarisk som de vill ge sken av och att deras metod inkluderar en utstuderad förföljelse av SD-politiker. Hon berättar om ett utbildningstillfälle med Socialdemokraterna i Skaraborg där planen lades ut för hur SD ska behandlas i politiken och hur SD ska beskrivas inför allmänheten. Det handlade om att smutskasta SD och marginalisera dem baserat på förtalsverksamet. SD-politiker skulle aktivt pekas ut som rasister, fascister och nazister utan grund, skriver Nina Drakfors.

“Denna föreläsning fick mig att inse, att Socialdemokraterna indoktrinerar sina aktiva politiker och medlemmar.” … “S-politik handlar om, att ha makten för maktens skull och inte för att skapa sammanhållning och välfärd i Sverige för dess invånare.” … “S gör vad som helst för att fortsätta behålla makten, till och med fara med grova osanningar och förtal.”

Drakfors skriver att det ytterst är ett antidemokratiskt beteende där S försöker tysta människor genom, att stigmatisera dem och bedriva politisk förföljelse.

Vad som får mig att reagera idag är hur illa “Granskning Sverige” nyligen behandlades av en påstått grävande journalist som postade en hotfull kommentar på Ninas blogg. Det är som om det i bakgrunden bedrivs en psykologisk krigföring utförd av så kallade journalister, som snarare beter sig som texttorpeder.

Kommentaren löd:

”Nina du säger att Socialdemokraterna är en sekt, men hur kommer det sig att du varit med i Scientologerna? Enligt våra grävande journalister rörande dig och din bakgrund så framkommer ganska mycket besvärande uppgifter för din del både om ditt privata liv som ditt offentliga. Det framkommer att du har barn, en dotter tillsammans med en kriminell Zigenare? Ja som sagt, det finns ganska mycket besvärande information för dig som grävts fram av våra grävande journalister.”

Kommentaren känns obehaglig och är helt oacceptabel. Vilka kan dessa grävande journalister vara? På vilken tidning arbetar de? Frågan är fri, men klart är att deras beteende inte främjar ett vänligt, demokratiskt och transparent samhälle, ett samhälle som behöver medborgare som känner att de kan lita på sina politiker och på media.

För att vi ska komma dit måste transparens skapas och det sker idag ofta tack vare medborgarjournalister med eller utan politisk bakgrund. De egentliga motiven bakom försök att skrämma folk till tystnad måste ut i ljuset, för vad annars är alternativet? Ska vi tillåta politiken nå samma förföljelsenivå som under under McCarthys ledning i 1950-talets USA?

Text: Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Det är en ära att bli hotad och en ännu större ära att bli angripen med Ad hominem-argument från någon inom Bonnier-sfären.

  Alla deras angrepp gynnar bevisligen det borgerliga SD, så man undrar ju oomkullrunkeligen vad den verkliga agendan egentligen är?

  Det är sannolikt därför dessa journalister och politiker aldrig är motiverade att besvara eller kommentera eller ens angripa Vetenskapliga partiet. De skulle då gynna en riktig välfärdspolitik för en god miljö istället för att gynna SD.

 • Såg programmet “Morgans mission” på svt. Med mottot “det finns inga onda människor bara onda mönster”. Nåja, det finns säkert onda, men det visade sig fungera bra. I det stora hela är det nog sant i flesta arbetsmiljöer. Genom att göra klassen uppmärksam på negativa mönster av förtryckarmentalitet och dess konsekvenser, blev det mer empati och kreativ anda i klassen. Mobbingtendenserna verkade spricka eller dö ut. Man skulle kunna överföra lite av tanken i politiken. Att marginalisera eller mobba SD är inte rätt och odemokratiskt mot ca: 1 miljon väljare. Att lägga locket på gör att trycket stiger och kan skapa många skadliga oupplösta härdar. SD har inte fel i allt. När man gör gällande att SD är en homogen grupp rasister är man nog fel ute. Jag tycker att Nina Drakfors har viktiga åsikter och information och ser inget rasistiskt i att man inte gillar organiserat förtryck t.ex.

 • Det är verkligen anmärkningsvärt. När man läser på KIT blir jag beklämd över de grova anklagelserna riktade mot Granskning Sverige och förvånad över att Bonnier sponsrar detta.

  Det betyder inte att jag anser att jag håller med alla perspektiv som Granskning Sverige har, men det är förödande om initiativ att starta meborgarjournalistkanaler ska skrämmas till döds genom hotelser. Alla partier och alla kanaler med politisk vinkling har också rätt till att uttrycka sina åsikter. Vad annars är alternativet? Det handlar om att yttrandefrihet och press/mediafrihet som måste värnas.

 • Jag kan bara spekulera till vem det är som hotade mig via en kommentar på min bloggsida. Det jag vet är att KIT, ringde mig fredagen 151030 och det var inget artighetssamtal och KIT har fått 50 miljoner av Bonnier. Därefter på lördag morgon kom det ett hotfull kommentar som utgav sig för att vara grävande reporter och som andemeningen var följande: avslutar du inte det engagemang via Granskning Sverige så kommer via avslöja beklämmande saker om ditt privatliv. Vad säger man om detta? Bonnier är den största sponsraren till KIT, och kan man säga att sambandet är häpnadsväckande. Men som sagt endast spekulationer och har inga sakliga bevis ännu.

 • Jag säger grattis till uppvaknandet om Socialdemokraternas sekterism, vilket förmodligen är anledningen till Socialdemokraternas sannolika fall mot den totala nollpunkten år 2038.

  Uppvaknande sker ibland i flera steg, eller lager, likt när man skalar en lök. Att andas djupt i stillhet hjälper för att få ordning på vad som är programmering och vad som är matnyttigt.

  Jag vill dock påpeka att SD, trots viktiga insikter om just en våldsam ideologi (vilket även många andra avhoppade f.d. sektmedlemmar från religioner har) är ett precis lika borgerligt parti som S, MP och Alliansen eftersom SD är ett borgerligt parti för s.k. frihandel och mot den balanserat nationella och balanserat internationella socialistiska och demokratiska politik vi hade med Olof Palme.

  Kuckeliku!

 • Jag tror inte att det var någon annan grävande journalist som hotade Nina.Jag tror att det var någon/några från makteliten som tåg uppgifter från SÄPO eller från flera hål. Ska vi tillåta politiken nå samma förföljelsenivå som under under McCarthys ledning i 1950-talets USA? – Nej Torbjörn,absolut inte men tyvärr ditt är vi på väg som just denna artikel också visar konkret.Vaknar inte svenska folket snart då blir det för sent eftersom som du skriver våra politiker gör allt för att vara vid makt även landsförederi typ Cecilia Malmström,Carl Bild och resten av de som representerar inte längre oss istället verkställer ordern från USA/Israel.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *