USA-attacken i Kunduz: ”Patienterna brann i sina sängar”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 november 2015
- NewsVoice redaktion
Kunduz attack, 2015. Foto: Medecins sans frontieres

“Sjukvårdspersonal sprang för livet – samtidigt som de besköts av amerikanskt flyg. Nu ifrågasätter Läkare utan gränser om attacken mot sjukhuset i Afghanistan verkligen var ett misstag.” det skriver Aftonbladet idag.

“De nya detaljerna om bombningen av Läkare utan gränsers sjukhus i Kunduz – där 30 patienter, läkare och sjuksköterskor dog – framgår i den preliminära rapport som organisationen har tagit fram. För USA är det marddrömslik läsning. Inte minst eftersom den amerikanska förklaringen – att bombningen var ett misstag – ifrågasätts. Läkare utan gränser hade tidigare meddelat sjukhusets koordinater till alla inblandade i kriget. Så sent som dagen före flygattacken hade två Läkare utan gränser-flaggor satts upp på taket.”

Läs mer i Aftonbladet | Läs mer om attacken i Kunduz

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq