USA-attacken i Kunduz: ”Patienterna brann i sina sängar”

0
198

“Sjukvårdspersonal sprang för livet – samtidigt som de besköts av amerikanskt flyg. Nu ifrågasätter Läkare utan gränser om attacken mot sjukhuset i Afghanistan verkligen var ett misstag.” det skriver Aftonbladet idag.

“De nya detaljerna om bombningen av Läkare utan gränsers sjukhus i Kunduz – där 30 patienter, läkare och sjuksköterskor dog – framgår i den preliminära rapport som organisationen har tagit fram. För USA är det marddrömslik läsning. Inte minst eftersom den amerikanska förklaringen – att bombningen var ett misstag – ifrågasätts. Läkare utan gränser hade tidigare meddelat sjukhusets koordinater till alla inblandade i kriget. Så sent som dagen före flygattacken hade två Läkare utan gränser-flaggor satts upp på taket.”

Läs mer i Aftonbladet | Läs mer om attacken i Kunduz


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer