Golfa med redaktören på NewsVoice

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 30 december 2015
- Torbjörn Sassersson red.
Torbjörn Sassersson golfar - Foto: Dan Markdalen

FITNESS. Jag testade golfsvingen på Österlens GK juldagen 2015. Placerade bollen 90 cm från hålet, men missade putten. Det blev par på första hålet. Det var första golfrundan på 2 år. Måste börja igen, kalla det avancerad promenad i parkliknande miljö. Kul, socialt och hälsosamt.

Jag vet att många läsare av NewsVoice inte gillar moderatbandy, men vi är olika. Vad kan vara fel med att slå en liten boll genom ett parkliknande landskap? Det mest negativa med golf jag kan komma på är att det lär användas en del bekämpningsmedel som säkert kan bytas ut. Det borde finnas ekologiska golfbanor som betas av får.

Medspelare sökes för geopolitiska diskussioner med inslag av andra ämnen. Vi kan även diskutera innehållet på NewsVoice, artiklar som bör publiceras och finansiering. Min nivå var senast jag kollade HCP 25. Jag har bara spelat då och då med upphåll på 3 år upp till 15 år mellan rundorna, men har man lärt sig svingen tidigt i livet går den aldrig ur kroppen. Jag fick min första golfklubba när jag var 11 år.

Text: Torbjörn Sassersson | Foto: Dan Markdalen


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: golf
Stöd NewsVoice 2024
 • Bäste Torbjörn!
  Med detta fantastiska forum för oss, vilka intresserar oss för ett korrekt fungerande samhälle, där inte Makten (= penningar och myndigheter) tillåts att få styra och ställa enligt deras egna villkor och omtolkning av gällande regelverk, svensk lagstiftning – men inte minst även EU-domstolens domar (vilket tyvärr på senare tid) snarast tycks ha blivit regeln UTAN undantag här i landet – Vi alla tycker säkert att Du lugnt kan slå på golfbollen så mycket som Du har lust – bara NewsVoice fortsätter att fungera som det gör för närvarande!

  Vi alla väntar med stor spänning på att se vem som blir 2015 års förvillare! Många skulle säkert önska att inte bara EN blir utnämnd!

  Det finns alldeles för många vilka skulle passa att bli utnämnda till detta årets förvillare!!! Inte bara rikspolischefen Dan Eliasson …

 • Enligt Roddy Doyles romaner The Commitments, Skåpvagnen, Kvinnan som gick in i dörrar m fl är golf faktiskt en folksport i Irland. Vanliga knegare hänger på sig klubborna och går en runda. Kan kanske vara en motvikt mot etiketten “moderatbandy”. Försök görs även i Sverige. Om jag minns rätt är 9-hålsbanan i Nackareservatet kommunal. Böckerna rekommenderas. Och tack för din insats för det fria ordet under 2015! Gott Nytt År!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *