Dr Sanna om världens tillstånd: “Jag är bekymrad – och jag ser lösningar”

publicerad 4 december 2015
- av NewsVoice
Sanna Anandala - Foto: Paulina Westerlind

Sanna Anandala - Foto: Paulina Westerlind

“Jag är sorgsen över att se vad som nu sker, hur den avsiktliga ondskan manifesterar sig gång på gång. Allt sker i syfte att skrämma folk med den värsta formen – kallblodiga avrättningar av vanliga människor”. Det skriver dr Sanna Ehdin Anandala och syftar på terrorismen, men det finns några saker vi kan göra.

Text: dr Sanna Ehdin Anandala, PhD | Foto: Paulina Westerlind | Läs fler artiklar på NewsVoice av dr Sanna

Alla vet ju att man utsätter sig för dödsrisk varje gång man kör bil, men det är ju inget vi funderar över eller blir uppjagade för, men när dessa vansinnesscenarier utspelas och upprepas i TV-rutorna är det få som kan värja sig från ondskans och dess konsekvenser. Om det är något som skrämmer människor är det sådana oförklarliga vansinnigheter.

Jag bodde i USA 2001 när allt satte igång efter tvillingtornsattacken och såg hur ett välmående och välbärgat samhälle liksom fryste fast för att man hela tiden gödslade rädslorna, de påstådda hoten, överallt terrorismhot och det var en gradering precis som nu sker i Sverige.

Vad som var ännu värre då var att om du vågade ifrågasätta den enorma konstruktionen och om det som de påstod verkligen stämde (inkl om Irak hade förstörelsevapen) – så blev du genast uthängd och förföljd som antipatriotisk. Några enormt populära kvinnliga countrymusiker ifrågasatte Bush junior. Deras karriärer var döda inom två veckor.

De urskillningslösa attackerna på civila runt om i världen är ett led i den förgiftning som pågår under täckmanteln terrorism – och man skyller på ISIS, vilken en gång startades och finansierades av världens största krigsnation i syfte att störta Syriens president Assad.

Vad vet vi egentligen om vem som ligger bakom eller utför de olika attackerna? Vad vi vet är att en oerhört liten elit, jag kallar den för GME (Den Globala Makteliten) för att den äger det allra mesta, vill ta över allt såsom vi känner det hittills, ta bort landsgränser och avskaffa demokrati.

I princip är mycket av deras agenda redan genomförd, för industrin är självreglerande och deras ombud sitter i “statliga verk”, men vi lever i en stark brytningstid och det finns mycket vi kan göra.

Vi har på oss till 2022 att förändra det som satts i rullning, och jag skissar här på de enkla saker som vi som enskilda personer kan göra, för att sedan ta upp dem i igen i egna inlägg. Alla behöver vakna upp och inse läget.

Världens största industrier är: droger (inkl läkemedel), vapen och ponrografi.

Om utomjordingar kunde se oss skulle de undra varför vår vackra planet är så oerhört självdestruktiv…

Läs på och se vad som sker, vem som är bakom och varför. Inse att nästan ingenting av det som sker, görs för långsiktigt tänk på människors bästa, naturens bevarande och friskt vatten, jord och mat till efterkommande generationer. Allt sker för kortsiktiga vinster och lönsamhet. Krig och sjukdom är tyvärr mycket lönsamt för närvarande. Allt handlar om makt och kontroll. Det är sorgligt, men sant. Det sker på en primitiv och outvecklad nivå, och vi kan så mycket bättre.

Vi styr med konsumtionen och vi behöver inte äga så mycket

Du som individ har mycket stor inverkan – eftersom det är konsumtion som styr allt! Ändrar du dina konsumtionsvanor ändras allt, kolossen vacklar rätt snabbt.

För allt är ett pyramidspel, vilket är så nischat att ingen har överblick, men det är ett mycket skört, eftersom fortsatt konsumtion – “tillväxt” – är basen för det sjuka systemet. Ständig tillväxt är samma som cancer.

Mitt förslag för snabbast möjliga ändring är:

  • Ta inte in eländet, det är destruktivt och skapar känslor av hopplöshet och meningslöshet att dagligen matas med negativa, destruktiva nyheter. Jag följer bara på nätet, och mkt selektivt. Bidra där du kan istället, och att göra det positiva du gör i din vardag för andra är kanske det största bidraget du kan göra just nu!
  • Halvera din konsumtion. Mycket viktigt nu inför jul. Ge bort till behövande istället, rensa ut och förenkla ditt liv. Din Själ kommer att tacka dig – för att ALL forskning visar att materialism och ökad konsumtion går hand i hand med ökad ohälsa, minskad tillfredsställelse i livet, psykiskt ohälsa etc. Ändå bankas det in i roten att vi ska konsumera. Varför? Det gör oss bevisligen sjuka.
  • För varje ny sak du köper; se den på sopberget. För det är där den hamnar och hur mycket skräpberg tänker du lämna efter dig till kommande generationer? Jag har dragit detta till sin spets och sålt mitt boende, gett bort det mesta av mina ägodelar och reser runt med det jag behöver i en resväska. Jag hyr vad jag behöver – och har aldrig varit lyckligare. Man behöver inte hårdra det så, för boende är trevligt och barn behöver förankring – men se dig omkring, behöver du allt du har och framför allt behöver du mer?
  • VÅGA MINIMERA! De kommande generationerna kommer att tacka dig och din själ får mer utrymme när inte sakerna äger dig längre. Förenkla livet – och samtidigt gör du en stor insats för att stoppa den vansinniga konsumtionen och förstörelsen av vår natur och jord.
  • Handla så mycket lokalt och ekologiskt som möjligt. Varje gång du handlar i stora kedjor, speciellt utländska försvinner dina pengar ur din region och även ur Sverige. Dvs du bidrar till att utarma din egen hembygd. Det tål att tänka på. Tack och lov har det hänt massor här i Sverige och många gör fantastiska insatser här med nya lokala och ekologiska verksamheter.

Konsekvenstänkande

Vi måste gå över till ett Konsekvenstänkande, där vi ser konsekvenserna och tar ansvar för våra handlingar. Jag har sagt detta i över tio år nu, du rösta inte vart fjärde år – du röstar varje gång du handlar. Nu är din röst mer behövlig än nånsin.

Industrialismen i den form vi har nu är det som förstör och förgiftar människor och natur i en snudd på otänkbar omfattning. Den första och andra dödsorsaken hos människor, cancer och hjärtkärlsjukdomar är direkt relaterat till den storskaligt odlade och processade industrimaten samt miljöförgifningar eftersom ärftlighet är mindre än 5%. Den tredje dödsorsaken är läkemedel – när de ges i korrekt dos.

För att häva denna destruktiva och alltmer galna utveckling, när det som är sjukt görs till normalt, behöver alla mobilisera. Bli mer medvetna om var du lägger dina pengar – och var du lägger din kraft och energi. 

Ge inte bort av den till den rädsla och terrorism som nu trycks på oss massivt. Stäng av och ta inte in detta. 90 procent av media ägs ändå av de fåtal familjer som vill ta över hela jorden.

Själen

Slutligen, vi har själslig torka. Allt fokus på materialism och yta har skapat detta. Resultatet är en själslig hunger och längtan hos folk, även om man inte riktigt vet vad man längtar efter – mer än något som fyller ens tomma inre. Prylar, alkohol, spel, porno och andra intensivkickar fyller aldrig ditt sanna inre… Att känna mening, kärlek, tillit, gemenskap och tillhörighet fyller oss på ett äkta sätt. Alla gör de som de själva behöver för detta, vi är alla olika.

Mitt avslutande råd är att göra HAPPY HEART-metoden varje dag, flera gånger. Gå i hjärtat och fyll på med positivt laddade ord i minst tre minuter, ett par gånger per dag. Fånga dig helst innan de mörka tankarna och oro, ångest, ilska fått fäste. På både dr Sanna-sidan och Sanna Ehdin-sidan har jag lagt info om denna övning.

Terrorismen och massflyktingströmmen vi nu upplever skakar fundamentet i vår civilisation och oss själva i våra grundvalar. Den tvingar fram ett uppvaknande och ett ställningstagande. För den sidan du väljer att vandra nu, är det som avgör vad vi får i framtiden – och om vi får en framtid.

Det är som röda och vita rosen, den sista striden etc. Väljer du den självdestruktiva väg som blåses upp överallt, eller väljer du att ta medvetna val med din energi, dina pengar och din kraft för att främja Livskraften.

Givetvis gör var och en vad de vill, och självklart står det alla fritt att ha en egen åsikt om det som sker. Men snälla gör inte detta inlägg till ett klotterplank för negativitet – jag vill hålla energin på det godas sida!

Vi lever redan i ett paradis på jorden, om vi tillåter det själva… Kärlek till alla i denna kämpande stund. May the Power be with us!

Text: dr Sanna Ehdin Anandala, PhD | Läs fler artiklar på NewsVoice av dr Sanna

Sanna har skrivit 14 böcker om hälsa och livsstil vilka sålts i en miljon exemplar i tio länder. Hon når 300-500 000 personer i sociala medier varje vecka.

Dr Sanna Happy Heart-metoden och med videoguidning

Sanna på Facebook

Dr Sanna Ehdin Anandala på Vetapedia