Dr Sanna om världens tillstånd: “Jag är bekymrad – och jag ser lösningar”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 december 2015
- NewsVoice redaktion
Sanna Anandala - Foto: Paulina Westerlind

Sanna Anandala - Foto: Paulina Westerlind

“Jag är sorgsen över att se vad som nu sker, hur den avsiktliga ondskan manifesterar sig gång på gång. Allt sker i syfte att skrämma folk med den värsta formen – kallblodiga avrättningar av vanliga människor”. Det skriver dr Sanna Ehdin Anandala och syftar på terrorismen, men det finns några saker vi kan göra.

Text: dr Sanna Ehdin Anandala, PhD | Foto: Paulina Westerlind | Läs fler artiklar på NewsVoice av dr Sanna

Alla vet ju att man utsätter sig för dödsrisk varje gång man kör bil, men det är ju inget vi funderar över eller blir uppjagade för, men när dessa vansinnesscenarier utspelas och upprepas i TV-rutorna är det få som kan värja sig från ondskans och dess konsekvenser. Om det är något som skrämmer människor är det sådana oförklarliga vansinnigheter.

Jag bodde i USA 2001 när allt satte igång efter tvillingtornsattacken och såg hur ett välmående och välbärgat samhälle liksom fryste fast för att man hela tiden gödslade rädslorna, de påstådda hoten, överallt terrorismhot och det var en gradering precis som nu sker i Sverige.

Vad som var ännu värre då var att om du vågade ifrågasätta den enorma konstruktionen och om det som de påstod verkligen stämde (inkl om Irak hade förstörelsevapen) – så blev du genast uthängd och förföljd som antipatriotisk. Några enormt populära kvinnliga countrymusiker ifrågasatte Bush junior. Deras karriärer var döda inom två veckor.

De urskillningslösa attackerna på civila runt om i världen är ett led i den förgiftning som pågår under täckmanteln terrorism – och man skyller på ISIS, vilken en gång startades och finansierades av världens största krigsnation i syfte att störta Syriens president Assad.

Vad vet vi egentligen om vem som ligger bakom eller utför de olika attackerna? Vad vi vet är att en oerhört liten elit, jag kallar den för GME (Den Globala Makteliten) för att den äger det allra mesta, vill ta över allt såsom vi känner det hittills, ta bort landsgränser och avskaffa demokrati.

I princip är mycket av deras agenda redan genomförd, för industrin är självreglerande och deras ombud sitter i “statliga verk”, men vi lever i en stark brytningstid och det finns mycket vi kan göra.

Vi har på oss till 2022 att förändra det som satts i rullning, och jag skissar här på de enkla saker som vi som enskilda personer kan göra, för att sedan ta upp dem i igen i egna inlägg. Alla behöver vakna upp och inse läget.

Världens största industrier är: droger (inkl läkemedel), vapen och ponrografi.

Om utomjordingar kunde se oss skulle de undra varför vår vackra planet är så oerhört självdestruktiv…

Läs på och se vad som sker, vem som är bakom och varför. Inse att nästan ingenting av det som sker, görs för långsiktigt tänk på människors bästa, naturens bevarande och friskt vatten, jord och mat till efterkommande generationer. Allt sker för kortsiktiga vinster och lönsamhet. Krig och sjukdom är tyvärr mycket lönsamt för närvarande. Allt handlar om makt och kontroll. Det är sorgligt, men sant. Det sker på en primitiv och outvecklad nivå, och vi kan så mycket bättre.

Vi styr med konsumtionen och vi behöver inte äga så mycket

Du som individ har mycket stor inverkan – eftersom det är konsumtion som styr allt! Ändrar du dina konsumtionsvanor ändras allt, kolossen vacklar rätt snabbt.

För allt är ett pyramidspel, vilket är så nischat att ingen har överblick, men det är ett mycket skört, eftersom fortsatt konsumtion – “tillväxt” – är basen för det sjuka systemet. Ständig tillväxt är samma som cancer.

Mitt förslag för snabbast möjliga ändring är:

 • Ta inte in eländet, det är destruktivt och skapar känslor av hopplöshet och meningslöshet att dagligen matas med negativa, destruktiva nyheter. Jag följer bara på nätet, och mkt selektivt. Bidra där du kan istället, och att göra det positiva du gör i din vardag för andra är kanske det största bidraget du kan göra just nu!
 • Halvera din konsumtion. Mycket viktigt nu inför jul. Ge bort till behövande istället, rensa ut och förenkla ditt liv. Din Själ kommer att tacka dig – för att ALL forskning visar att materialism och ökad konsumtion går hand i hand med ökad ohälsa, minskad tillfredsställelse i livet, psykiskt ohälsa etc. Ändå bankas det in i roten att vi ska konsumera. Varför? Det gör oss bevisligen sjuka.
 • För varje ny sak du köper; se den på sopberget. För det är där den hamnar och hur mycket skräpberg tänker du lämna efter dig till kommande generationer? Jag har dragit detta till sin spets och sålt mitt boende, gett bort det mesta av mina ägodelar och reser runt med det jag behöver i en resväska. Jag hyr vad jag behöver – och har aldrig varit lyckligare. Man behöver inte hårdra det så, för boende är trevligt och barn behöver förankring – men se dig omkring, behöver du allt du har och framför allt behöver du mer?
 • VÅGA MINIMERA! De kommande generationerna kommer att tacka dig och din själ får mer utrymme när inte sakerna äger dig längre. Förenkla livet – och samtidigt gör du en stor insats för att stoppa den vansinniga konsumtionen och förstörelsen av vår natur och jord.
 • Handla så mycket lokalt och ekologiskt som möjligt. Varje gång du handlar i stora kedjor, speciellt utländska försvinner dina pengar ur din region och även ur Sverige. Dvs du bidrar till att utarma din egen hembygd. Det tål att tänka på. Tack och lov har det hänt massor här i Sverige och många gör fantastiska insatser här med nya lokala och ekologiska verksamheter.

Konsekvenstänkande

Vi måste gå över till ett Konsekvenstänkande, där vi ser konsekvenserna och tar ansvar för våra handlingar. Jag har sagt detta i över tio år nu, du rösta inte vart fjärde år – du röstar varje gång du handlar. Nu är din röst mer behövlig än nånsin.

Industrialismen i den form vi har nu är det som förstör och förgiftar människor och natur i en snudd på otänkbar omfattning. Den första och andra dödsorsaken hos människor, cancer och hjärtkärlsjukdomar är direkt relaterat till den storskaligt odlade och processade industrimaten samt miljöförgifningar eftersom ärftlighet är mindre än 5%. Den tredje dödsorsaken är läkemedel – när de ges i korrekt dos.

För att häva denna destruktiva och alltmer galna utveckling, när det som är sjukt görs till normalt, behöver alla mobilisera. Bli mer medvetna om var du lägger dina pengar – och var du lägger din kraft och energi. 

Ge inte bort av den till den rädsla och terrorism som nu trycks på oss massivt. Stäng av och ta inte in detta. 90 procent av media ägs ändå av de fåtal familjer som vill ta över hela jorden.

Själen

Slutligen, vi har själslig torka. Allt fokus på materialism och yta har skapat detta. Resultatet är en själslig hunger och längtan hos folk, även om man inte riktigt vet vad man längtar efter – mer än något som fyller ens tomma inre. Prylar, alkohol, spel, porno och andra intensivkickar fyller aldrig ditt sanna inre… Att känna mening, kärlek, tillit, gemenskap och tillhörighet fyller oss på ett äkta sätt. Alla gör de som de själva behöver för detta, vi är alla olika.

Mitt avslutande råd är att göra HAPPY HEART-metoden varje dag, flera gånger. Gå i hjärtat och fyll på med positivt laddade ord i minst tre minuter, ett par gånger per dag. Fånga dig helst innan de mörka tankarna och oro, ångest, ilska fått fäste. På både dr Sanna-sidan och Sanna Ehdin-sidan har jag lagt info om denna övning.

Terrorismen och massflyktingströmmen vi nu upplever skakar fundamentet i vår civilisation och oss själva i våra grundvalar. Den tvingar fram ett uppvaknande och ett ställningstagande. För den sidan du väljer att vandra nu, är det som avgör vad vi får i framtiden – och om vi får en framtid.

Det är som röda och vita rosen, den sista striden etc. Väljer du den självdestruktiva väg som blåses upp överallt, eller väljer du att ta medvetna val med din energi, dina pengar och din kraft för att främja Livskraften.

Givetvis gör var och en vad de vill, och självklart står det alla fritt att ha en egen åsikt om det som sker. Men snälla gör inte detta inlägg till ett klotterplank för negativitet – jag vill hålla energin på det godas sida!

Vi lever redan i ett paradis på jorden, om vi tillåter det själva… Kärlek till alla i denna kämpande stund. May the Power be with us!

Text: dr Sanna Ehdin Anandala, PhD | Läs fler artiklar på NewsVoice av dr Sanna

Sanna har skrivit 14 böcker om hälsa och livsstil vilka sålts i en miljon exemplar i tio länder. Hon når 300-500 000 personer i sociala medier varje vecka.

Dr Sanna Happy Heart-metoden och med videoguidning

Sanna på Facebook

Dr Sanna Ehdin Anandala på Vetapedia


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Ingemar Ljungqvist skriver:
  “vi delade ut skolböcker […] så att de kunde sända sina barn till skolan.”

  Det var elakt gjort. Vad hade du med dom barnen att göra?

  Men det är väl sådan där vänstrig “humanism” (=kommunism – med alla sina andra falska ord), som hela tiden ska penetrera andras liv och sammanhang.

  I din tidning sä handlar en del ju om cancer. Men skolade personer som bara ser på ytans fenomen kring orsak och verkan – missar oftast det väsentliga. När man börjar tänka att saker och ting manifesterar sig i det lilla som i det stora, och på olika “nivåer” – som ovan så nedan, etc – då inser den normalbegåvade att andra kan spåna kring cancer så att ögonen blöder – samtidigt som de inte ser att det är samma faktorer i process, fast med andra yttringar – då det tex blir att man som inkräktare hos andra folk, bryter in som en nyttig svensk idiot i en annan kultur – och som nu då, får verkan att mödrar lämnar bort sina barn i storebrors vård för främmande omskolning. Det blir i kölvattnet på det som förrädiskt nog som en fasad bär ordet utbildning, mot målet: att sätta barn mot föräldrar, pippi och emil… säga att deras samhälle är dåligt, de och de är förtryckta. Västs värdegrundsvidigheter – dessa skolböcker skulle brännas, de är ett gift, eller vapen.

  Så ser inledningen ut. Det kan ju vara pengar, eller vaccinationer, eller att Väst omhuldar några personer i deras samhälle, som får resa runt i våra länder, få fina pris och hålla tal. Väl tillbaka i sina hemländer så är de massivt uppkrokade kring en “apparat”, ämnad att omstörta deras tradition och kultur. Man syftar bara till att få in alla i den västerländska dekadensen. Bara på så sätt kan de i slutänden ägas av de i toppen som äger
  agendan därute.

 • KÄRLEK är att bry sig om sin nästa i handling – inte i ord.
  Sture B tycks vara totalblind och död eftersom han väljer passivitet. Liksom resten på den här siten. Frågade Sanna om hon ville delta i ett konkret arbete – svaret var att jag lagts upp som konto i hennes nätbutik.
  Så var det med den saken.

 • Det är lätt att glömma att kärlek är ett ord som förpliktigar till kärleksfulla handlingar. Om man på rutin använder ordet utan att följa upp med handling reducerar man ordet till ett menlöst ord i mängden, typ “sylt” eller “skruvmejsel”.

  Vid en större olycka eller katastrof är det viktigt att kunna prioritera och bedöma tidsramen för dessa prioriteringar, så man vet vad man ska börja med och vilken tid man har på sig. Nu har NATO haft ett stort antal övningar i Rysslands närområde och har likaså placerat ut en mängd krigsmaterial i samma områden. Även Ryssland har hållit ett antal större förberedande övningar. Nu ska USA/NATO, Ryssland, 28 EU-länder och halva Mellanöstern starta ett påhittat krig mot den påhittade terrorgruppen ISIS i Syrien.

  Hör ni inte krigstrummorna? Ser ni inte vad som håller på att hända? Är ni dövblinda? Världen håller på att sättas i brand en tredje gång och ni vill ägna er åt internt navelskåderi? Om vi överlever det här kommer vi ha tvingats begrava en hel del av dem vi älskar. Förstår ni inte detta? Klockan är över fem i tolv och ni borde ha vaknat för länge sedan.

  Det känns som jag sitter fast i en stor vansinnig folkmassa på väg mot avgrunden medan några babblar om “the second coming of Jesus” och andra “vill meditera fram en inre lösning”. Ni behöver verkligen inte tycka som jag, men det går ju inte ens att diskutera med er eftersom ni är mentalt omogna. Ni väntar på att den ädle Putin ska styra upp det här eller att Jesus ska frälsa er för andra gången eller New-Age versionen av Jesus “den magiska förändringen som ska materialisera sig från ingenstans”. Men ni glömmer att förändring är en konsekvens av en medveten handling. Ingenting annat.

  För övrigt så har jag svårt att se hur en fredlig massdemonstration som protesterar mot krig kan vara “aggressiv”. Att protestera mot det kommande kriget är prioritet nummer ett och det borde vara den enda prioriteten. Förstår ni inte detta är ni redan döda.

 • Så sant som du beskriver Sanna Ehdin. Jag är också i det tänket med allt som händer och sker runt omkring oss. medans ingen verkar vilja bry sig eller ta nåt ansvar för nåt. De som bär ansvaret för allt detta vill ju knappast samtidgt bli utsatta för det själva, men ack vad de bedrar sig själva, men det blir väl så när de tydligen bara har hämd för bla deras egna uppväxter och händelser i livet och den falska penga-kontrollen som de tror att de mår gott av, men ingen gör det. Ingen mår gott av det pga den äkta välmåendet, medmänskligheten, kärleken, lyckan, harmonin kommer endast inifrån en själv. Det du säger Sanna även om att få försörjningsstöd inte är det bland det lättaste, vilket det inte är heller. jag har själv haft det i olika omgångar pga olika orsaker som jag inte vill gå in på här mer än att jag kan säga att det varje gång har berott på andra, visst jag är inte perfekt men det är ingen, vi är bara människor. Har det även just nu och sen visst antal år tillbaka så måste alla som har försörjningsstöd visa upp vilka arbeten man sökt och genom att skriva ut aktivitetsrapporten från ” Min sida” i platsbanken. Det finns fler än jag som funderar på om socialtjänsten medverkar på nåt sätt att man ej ska få nåt av de sökta jobben, speciellt när man gått och sökt över 400 jobb på lite mer än 1 år, trots man är behörig till jobben man söker. Så jag funderar mycket skarpt på att ha enskild firma igen, men vet tyvärr inte hur jag ska få tag på pengar till det. är bla nästa utbildad till färdig kostrådgivare men ej gjort slutprovet än och är både vegan och råkostare så det skulle ju vara inom det. jag har visserligen redan ett företag med sy-atelje, men symaskinen är trasig så jag kan ej utföra nåt, är även scrap booking konsulent åt Scrap it up men har inga kunder än och skulle jag få nån beställning så måste jag redovisa det om det skulle märkas i fb där jag har egen konsulent-sida. jag vill och klan bidra på mina olika sätt för att det ska gå bra och bättre här i livet för alla. jag tänker liksom som så att äkta godhet föder äkta godhet, äkta medmänsklighet föder detsamma och även om man blir utsatt av andra o.s.v. så ska man aldrig bemöta dom med samma mynt pga det blir bara värre. Inlägget blir långt men jag försöker få alla att förstå vad jag menar och är ej så bra på att göra kort inlägg med stor betydelse alltid. jag brinner så för äkta rättvisa m.m. så vissa hånar mig bara för det ibland. jag tänker inte låta andra nervärdera mig eller få mig att må dåligt bara för att andra inte behandlar andra eller mig på bra sätt. och en lögn blir ju inte sann för att den uttalas heller. Folket är ju många fler ä’n de s.k. bovarna/förbrytarna som nån ovan här sa och såna sorters människor sitter och skrattar åt oss för att de lyckas med sina manipulationer och sprider gifter på olika sätt uti våra kroppar, så tur att en del av oss vet hur man tar hand om gifterna man får i sig bla mig själv men det räcker inte alltid till ändå men då kommer den där snuvan och nysningarna som det medför hos mig, reagerar även av strålningarna från bla mobiler, antenner m.m. vi behöver hjälpas åt med att få stoppa på detta vansinne de utsätter oss för. Äkta godhet, vänlighet och kärlek övervinner allt .

 • Har kikat in på Lasse Wilhelmssons hemsida. Hittade bl a en länk till “David Icke debunked”.
  Tycker att en av kommentarerna på sidan var intressant då vi behöver reflektera över vilken sida som vinner på att vi blir aggressiva än att vi gör kvalitativt goda handlingar och “flummar” inåt? Det bästa sättet att försvara sig är att vända dem ryggen helt och hållet och sas rösta med fötterna – inte köpa deras retorik och kulturmarxistiska produkter.

  ““I can’t recommend watching it enough. It explains… that the elites are intentionally ‘exposing’ the New Word Order and are encouraging us to ‘rise up’, ‘rebel’ or ‘revolt’ in order to destroy it. Out of the ashes (chaos) of the destroyed ‘old order’ (a corrupted, demoralised and degraded ‘West’ masquerading as the New World Order) will rise the phoenix that will be the new system. This system will, of course, be sold to us as the end of all wars, justice for all, sharing, equality etc but will actually be the very (Luciferian) New Age communitarianism the elites wanted all along.”

  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=56105.

 • För fem år sedan gav jag ut min bok “Är världen upp och ner?”. Det var efter jag blivit uthängd upprepade gånger i media och aldrig fått gå i svaromål, vilket väl inte varit något problem om det jag hade att framföra var ofarligt … Ingen förläggare ville/vågade ge ut den, så jag fixade allt själv. En när vän som läste manus tyckte att jag lämnade läsaren utan hopp med allt skit som där finns dokumenterat. Så, jag skrev en epilog för att juta live mod i alla barmar. Med denna epilog ville jag åstadkomma det som jag tror Dr Sanna vill, men jag valde ett lite annorlunda upplägg 🙂 Varsågoda: https://lassewilhelmson.wordpress.com/2010/01/01/quo-vadis/

 • Re: Ivan

  Håller med. Skulle vilja döpa om “fri konkurrens” till “fri samverkan”. Både för den positiva betydelsens skull och för att bli kvitt motsatsförhållandet mellan tex olika företag.
  Dagens modell med patent och ekonomi drar åt andra hållet. Även språket drar åt andra hållet. Det gäller att hitta nya ord och kombinationer som bättre tjänar kvalitet och hushållning.

 • Sanna talar om en femårsperiod. Ja, det är nog endast inom de närmaste åren som vi har möjlighet att vara fria att leva våra liv efter egna idéer om kvalitet utifrån högstående moraliska och etiska överväganden. Etik och moral är ord som snart kommer att terroristtaggas eller kommer att vändas på;”greed is morality”. Elitisterna vill naturligtvis inte att vi taggar ner utan tvärtom ska vi snärjas in i en hyperbioteknisk värld. Detta leder naturligtvis till en andlig härdsmälta, vilket de kommer att fylla med Huxley:s “lyckokemikalier”.

  President Hollande nämnde för ett tag sedan att vi kommer att utsättas för bioterrorism – hot eller löfte? EU håller på med en “master plan” om just bioterrorism där de har planer på “relocation” av befolkningar till städer, dvs de som överlever bioattacken(-erna?). Frågan är om det blir Ebola eller något annat “smart” biovapen som håller på att tas fram? Bioterrorism är nödvändig ur en ekonomisk och sociopolitisk synvinkel för att legitimera och bereda plats för produktion av bioenergi över stora landskapsytor.

  Lösa framtidsscenarier eller GME;s politiska agendor 2020-2035? “Throughout this period, the world is thrown into turmoil, as oil and gas prices begin to spiral out of control – crippling many economies and triggering widespread social unrest”. By the 2020s, the world’s economy is in peril. This crisis is gradually resolved by a shift to renewable energy, /…/ The transition is by no means a smooth one, however. It requires an emergency response – nothing less than an all-out Manhattan Project on a global scale.”

  “a fresh generation of leaders and decision-makers is emerging on the world stage/…/ Thanks to the Gen-Xers, many countries begin to relax their laws on private recreational drug use, gay marriage, prostitution, euthanasia and so on.” /…/ From 2020 onwards, there is a shift of money and resources away from senior citizens and towards those in their middle years. Property and inheritance laws, pensions, retirement plans and a number of elderly benefits undergo significant changes”

  År 2021: Mind reading technology. The system uses “non-invasive” sensors and imagers. These observe a person’s emotional state, facial expression, body language, body temperature, heart rate, breathing pattern and other cues. Analysed together, these factors can determine whether they are planning to commit a crime.

  http://www.futuretimeline.net/21stcentury/2020-2029.htm

 • @ anders says: Vad är kvalitet?”

  svar:

  Kvalitet är när en idé förvandlas till den bästa tänkbara produkt som är skapad/tillverkad efter den bästa förmågan. (Kvalitét är inte ett namn eller märke!)
  Kvalité är inte samma sak som konkurrens. I konkurrensen gör man inte saker bättre.
  Här kommer vi till andlig mognad. Istället för konkurrens vill jag skapa och tillverka för att göra andra människor/naturen/miljö så gott som möjligt.

  I den andliga mognaden förstår en människa att hon är skapat av exakt samma byggstenar som saker hon använder och brukar. Tittar man ner på materia, missvårdar den, kastar den på sophögen utan att den är dålig – så missvårdar man egentligen sig själv, det är sig själv man kastar på sophögen.

  Ovanstående går givetvis mot tanken om ständigt tillväxt. Hur meningsfullt är det att jobba i en fabrik och tillverka saker när man vet att dessa går snart sönder? Skulle det inte vara mer meningsfullt att tillverka det som behövs och sedan ha ledigt? Göra något annat? Något som fyller själen och anden med glädje?

  Det finns karteller som bestämmer hur länge en sak ska hålla! Allt har en given livslängd med kalkylerade + och – år. Detta är överenskommet i karteller.
  Visste ni att t.ex. Östtyskland tillverkade kylar och glödlampor som höll i åratal? Visste ni att gamla glödlampor lyste flera årtionden innan de gick sönder? Visste ni att nylonstrumpor för kvinnor var oförstörbara? Sedan skulle alla dessa stolta forskare och ingenjörer luska ut hur dessa saker ska gå sönder efter en viss tid.

 • Tack för alla kommentarer och konstruktiv respons. Men ner aggressivitet föder bara mer aggressivitet, krig tar inte bort krig. Det jag säger kan upplevas som fluffigt av en del, men det är för att det handlar om en total omändring på insidan. Och den kräver ett personligt engagemang, målmedvetenhet och vilja. Den inre omändringen skapar sen än ändring på utsidan, och ni kan ju läsa om samtidens omvärldsanalyser och vilka egenskaper som är viktiga för en chef att precis allt har vänts upp o ner på en kort tid. Därför att det mänskliga medvetandet är inne i den största omvandlingen på över 2000 år. Därför att de feminina energierna är på väg att inta sin rätta plats inom män och kvinnor – så att vi kan skapa en värld i balans. Ni kan tycka det är flummigt, men kom ihåg att jag sa detta nu, för det kommer att ske.

  Jag tycker också det är fruktansvärt att så många nu lever under eller vid existensminimum, har själv gjort det två ggr i livet så vet vad det innebär. Det som jag kommer att utveckla mer i kommande artikel är hur nyfattigdomen är en viktig del i GME’s strategi. Jag har sett allt hända här i USA de senaste 15 åren… sen kopierar de systemet i land efter land. Riskkapitalister tar över sjukvård, barn o äldreomsorg – o plötsligt har vi inte råd med det längre.

  Det är en massa otäcka saker på gång, men eftersom de är beroende av vår fortsatta konsumtion för att driva igenom alla sina planer – ja då kan vi säkrast kapa den nerven genom att HALVERA vår konsumtion. Sedan kan man köpa handarbete, konst etc. Köp kvalitet och köp mindre. Jag sa inte sluta köpa alls, jag sa välja bort en massa och och prioritera. Vi kommer alla tvingas att göra den inom en femårs-period ändå, så man kan likväl börja med en gång. Bollen är i rullning…

 • Tack för dom kloka råden o förmedlade insikter.
  Väldigt trevligt med så många kvinnor i kommentarerna har saknat era insikter.
  Manlig dominans är annars det normala här..

  Tyvärr börjar vi bli allt färre som har alternativet att dra ner på saker o ting.
  Jag är lärare i svenska skolan och har under mitt 60+ liv sett hur skolan och därmed hur samhället förvandlats radikalt.
  I en klass på 20 elever så har jag garanterat 6-7 elever som lever under väldigt små omständigheter. När det är dags att samla ihop några kronor till fröken eller till julklapp för klassutdelningen på avslutningsdagen är dom ofta sjuka eller glömt eller har andra skäl.
  En kille, förra veckan, sa till sin fröken att han köpt godis för pengarna o han får inga nya. Tyvärr är sanningen en annan.
  Att välja dansk/irländskt kött, icke ekologiska grönsaker gör att många familjer idag har råd till att äta hela månaden.
  En mamma i vår grannkommun sålde sin Ipad inför förra julen för att sedan anmäla den stulen.
  Hon hade den till lån av sin skola för en kurs.
  För den spottstyver hon fick köpte hon mat till julen. Naturligtvis spårades den och två familjer mådde inte så bra. Häleri är ju som bekant inte OK.
  Jag håller helt med om att kärlek omtanke är en viktig ingrediens i färdkosten på väg mot ett bättre samhälle och statsskick.
  Men vi kan inte bekämpa ett globalt systemfel genom att vända andra kinden till som vi blivit lärda. Vi som kan välja kommer då att få mycket stryk under tiden som de riktigt nertryckta slavarna svälter- Även i nästa generation. Detta arvsanlag är tyvärr dominant och enda vaccinet som funkar är stödet och kärleken som kommer via aktivt handlande mot orättvisorna. I Koranen kan man läsa att man skall studera och lära sig i själva verket ett tvingande krav för muslimer. I vår religiösa skrifr blev Adam o Eva utjagade för att dom åt av kunskapens frukt. Trots detta nedärvda hot kan man kan inte skylla på att man är okunnig eller svetsare om man tagit på sig jobbet som landsfader ihop med moder Svea.
  Eller som här förordar återhållsamhet och kärlek som enda färdkost in i vår gemensamma framtid.

 • Kjell Holmsten. Behöver vi verkligen mer aggressivitet? För att orka med att demonstrera och diskutera om bl a Usrahell:s våldtäkt på världen måste man finna “ro och mys-pysa”. Kanske måste man vara kvinna för att förstå…

 • Precis Ivan. Många saker underlättar arbete och gör kreativt arbete möjligt.
  Verktyg av god kvalitet kan vara ett redskap för skapande och mycken glädje.

  Ser faktiskt inte detta som ett problem. Jesus var ju snickare.
  Jag vill gärna tro att han skaffade den tidens Makita. Säkert var det snack med trä-pappan (plast fanns inte på den tiden), Josef tror jag han hette, om detta.
  Men i slutändan enades de nog om att kvalitet lönade sig i längden.

  Och det är kanske just det som saken egentligen handlar om. Vad är kvalitet?

 • Glömde suporta Sture B i sina kommentarer som belyser vikten av lite jävlar anamma och mer aggressivitet från bl.a Bönderna i Sverige inte Kärlek och New Age mys Pys! Faktiskt känner jag mig obekväm inför denna sorts artiklar som när duktiga skribenter får möjlighet att skriva något vettigt inte lyfter bladet från munnen. Passa på och uppmuntra folk till demonstrationer, diskussioner om Usrael:s våldtäkt på världens nationer.

 • Detta flum tar livet av oss alla. Fråga en fattig bonde i Kina, Indien, Pakistan, Rumänien, Bulgarien, Ukraina vad han vill avvara i sin överkonsumtion. Fråga de Bankoligarker i Sverige, Israel, USA, England vad de vill avvara i sin överkonsumtion? För att över huvud taget få en bättre planet att leva på behövs ingen flum bara rättvisa och solidaritet med världens utsatta folk. Om detta finns ingenting i artikeln, bara flum! För att vi i Sverige skall komma bort från skuldslaveri och löneslaveri behövs inte bara kärlek. Nej här behövs kunskap om hur vi blir utnyttjade genom kärlekens ord om att vi skall få det bättre bara vi lånar lite mer och konsumerar mer. I artikeln ingenting matnyttigt bara flum och mys pys känsla. God Jul på er alla.

 • @Sanna

  Jag skriver precis vad jag vill och om du inte kan ta lite kritik, föreslår jag att du skriver en artikel med kommentatorsfunktionen avstängd.

  Jag förstod din text alldeles utmärkt. Du förespråkar att man genom självsuggestion uppnår samma sorts symptomlindring som med t.ex. SSRI-preparat d.v.s. att man intalar sig själv att allting är okej och selektivt blundar för orsakerna till problemen. Det ligger ett egenvärde i att “må dåligt” över sakernas tillstånd, eftersom det är ett tecken på att man är mänsklig, och det är bara genom denna medvetenhet det kan komma en lösning. Du kanske borde revidera din filosofi en smula.

  @Ingemar

  Bara för att du inte analyserar vad du läser betyder det inte att analytikerna är “bittra”. Jag upplever inte Sannas artikel som något som väcker engagemang, tvärtom så förespråkar den ett bevarat “status quo” och med denna filosofi kommer dina demonstrationer även fortsättningsvis ha max 50 deltagare.

 • @Peter, Martin och Sture
  När man i Berlin samlar till demonstration mot TTIP och GMO tre gånger om så samlas flera hundratusen på gatorna. I Sverige blir det som mest 50 stycken.
  Sanna öppnar för en ny dimension, genom att ta med den egna känslan, självkänslan och modet för att kämpa. Jag tackar för den infallsvinkeln. Jag offrar inte tid på att dissekera den eller komma med invändningar. Tvärtom försöker jag som redaktör väcka andra och likt Sanna uppmana till engagemang. Analysen och visionen delar vi säkert redan, även Sture Peter och Martin. Och bitterhet är en dålig energigivare.
  Tvärtom är vi nu redan så många att det är dags att lämna tangentbordet och skrida till handling. Världen kräver det. Vi måste se till att vi blir flera tusen i Stockholm som demonstrerar FÖR en naturlig värld byggd på solidaritet,fred och kärlek till allt levande – mot GME, GMO TTIP och Sverige i NATO.
  Ingemar Ljungqvist, chefred http://www.2000tv.se

 • Tack för alla kloka tankar. Jag ska med mitt förstånd och hjärta göra allt för att följa alla råd.

 • Så fint Sture B, jag tycker du tar den ångesten med dig och förslår en handlingsplan som utgår från dina värden och den du är – i en separat artikel. Ge din syn där på vad varje enskil människa bör göra. Utmärkt, för det behövs agerande på flera plan och det jag föreslår är mkt kraftfullt. Alla förändringar kommer inifrån och det vi har på utsidan är bara en reflektion av insidan. Lev i Kärlek – Namaste.

 • @Sanna

  Nej, det är du som inte har förstått någonting. Det där med att selektivt ta till sig det som händer i världen samtidigt som man övar sig på 3 minuters kärleksmantran är inte lösningen. Det enda du bidrar till är att människor ska kunna känna sig tillfreds med sin egen passivitet så länge de halverar sin konsumtion, handlar ekologiskt och typ källsorterar sina sopor. Så resonerar fega människor som försöker dölja sin egen rädsla/egoism bakom tomma ord om kärlek, som de ändå inte tänker följa upp med handling som leder till egen risk.

  Kan ta Sveriges agerande som exempel. Svenska “försvaret” har via SOG dödat x-antal människor i Afghanistan och svenska officerare har deltagit i att välja ut mål för USA:s drönarattacker. Likaså deltog vårt flygvapen i människoslakten och destruktionen av Libyen. Nu ska vi delta i den fortsatta destruktionen av Syrien, där människor kommer sprängas i småbitar och skjutas ihjäl. Sveriges regerings internationella agerande är svenska folkets ansvar och detta komatösa folk behöver inte fler ursäkter för passivitet.

  Du borde objektivt ta till dig varje liten detalj ur ovannämnda blodfest och göra ångesten till din egen, för när de är klara med dessa länder kommer nog denna ångest bli en högst verklig självupplevelse även i väst. Om du sen väljer att bli uppgiven eller att bli sporrad till att agera, så är det faktiskt ditt eget val. Jag har inget problem med att din text kanske speglar din egen livsfilosofi, men när du lägger fram det som en lösning för andra får du ta att det finns andra perspektiv än dina egna.

 • @Peter Wehlin

  Om man anser sig ha råd betala 7000-9000 kr per månad för sin bostad, tillhör man då de som lever i nöd och fattigdom?
  Här får du och alla andra ett bra tips hur man radikalt minskar matkostnaderna:
  trashwiki.org/en/Main_Page

 • @Sture B. Att man väljer att inte bevittna ondskans manifestationer behöver inte innebära att man blundar för dem. Vetskapen om att de förekommer, och var, räcker. Annars riskerar vi bli avtrubbade och börja gradera ondskan. Det är det sista vi vill.
  Inte bara ger det inre kraft att vägra låta sig dras in i hat och våld, utan även genom att avstå se på eländet.

 • Att sticka huvudet i sanden genom ett positivt önsketänkande ändrar ingenting. Inte heller är ändrade konsumtionsvanor eller någon asketisk livsstil någon lösning. Detta passiviserande synsätt ger bara våra politiker fortsatt fria tyglar.

  Onda människor begår onda handlingar p.g.a. av någon sociopatisk störning och det vill säga att de inte vet/kan bättre. Om vi goda människor med klarsyn medvetet väljer att blunda för ondskan är vi sorgligt nog sämre än de onda som inte vet/kan bättre.

  Det ligger även ansvar i att leva i en demokrati. Vi har rätt/skyldighet att demonstrera och strejka. Vill vi se en förändring får vi kräva den genom att protestera och att sedan fortsätta protestera tills dess att vi tvingat fram denna förändring. Det betyder att resa sig upp från skärmen och lämna hemmets trygghetszon och ge sig ut i verkligheten.

 • Gifter.

  Vad beträffar gifter i vår mat, våra varor, plaster o.s.v. så är dessa inte ett resultat av att varorna måste tillverkas!
  Gifter vill jag påstå, tillsätts med illvilja för att göra största möjliga skada men på mycket långt sikt så att människor inte märker att de är förgiftade för fort, med ändrat beteendemönster.

  En allvarlig gift av stor dignitet som gör mycket skada är fluor! Ändå använder de flesta av oss denna gift dagligen i tandkräm.

  En annan gift är chemtrails som innehåller plaster och metaller som vi andas in och med hjälp av strålning bland annat från mobiltelefoner, master, elektronik, LED-lampor o.s.v. är det mening att vi ska vara påverkade i en viss riktning!

  Vi ska vara slavar åt makteliten.

  Återigen handlar detta om att vår andlighet och vår inre kraft ska hållas utom räckhåll för oss!

  Men när man skapar något med baktankar för att skada andra… Tyngdlagen fungerar och den som gräver grav åt andra faller dit till slut själv.

  Jag tror helt enkelt att detta löser sig genom att allt fler människor vaknar och blir medvetna trots gifter som vi får i oss. Trots allt strömmar det helt andra energier till jorden än för 2000 år sedan. Pånyttfödelsen blir kanske smärtsam men nog är det värt besväret.

 • Tack Sanna Anandala! <3 Lovisa heter jag. Tiden är hög att hjälpa människan se sitt eget ljus, att välja hopp och handla i kärlek. Jag postade igår din länk på min Facebook. Har i höst startat en hemsida där jag bloggar på: medicinewomanlovisa.se.
  Får jag kopiera och klistra in din text på min sida och hedra ett inlägg, med dina viktiga ord? Givetvis skriver jag att du är manusförfattare. Men den själsliga torka du beskriver, som vi möter idag kan var och en få hjälp att förändra…och det finns hopp!
  Namaste & Guds ljus och änglarna lysa din väg./ Lovisa Ulrika Frostevall

 • En artikel som väcker tankar, men jag saknar balans. Konsumtion och materia är dåligt att lyfta fram, själen är bra. Jag personligen tycker att balans är det viktiga. Finns det materia som kan underlätta min tillvaro, göra dagliga sysslor lättare så tackar jag för en sådan materia och använder den med tacksamhet.

  Det finns också materia som är skapt av människor som har lagt sitt inre i den. Det kan vara tavlor, glas, fina möbler. Varför skulle jag förkasta detta? Varför skulle jag förkasta ett arbete och tid som andra la in i något som gläder mig?

  Att vi konsumerar mycket har flera orsaker. Handlar man jämt och har 100 väskor, otaliga skor och byxor i garderoben är något i den människans själ i obalans! Handlar man för att underlätta vardagen kallar jag inte det för konsumtion.

  Fokus på konsumtionen är felställd! Det mesta som tillverkas idag är SKRÄP som inte håller! Inte alla vill konsumera jämt och lägga ut en massa pengar på prylar, men hur ska man ersätta varor som man behöver och som håller bara tills garantin går ut?

  Hela konsumtionen handlar egentligen om något helt annat än tillväxt. När du jobbar och får betalt så har du lagt in en massa energi från din själ. Denna energi är fryst i pengar som du får. Etablissemangets policy är att du ska göra av med dessa pengar på kvalitetslöst skräp! De vill suga ut dig på din energi så att du inte orkar vakna andlig. En vaken människa är farlig för systemet vilket ovanstående artikel tydligt intygar.

  Vi har inkarnerats hit för att leva, uppleva, vara och därför borde vi glädja oss åt materia och hålla den i balans med vårt inre medvetande.

 • Tack Sanna! Jag har valt samma väg. Den hysteriska överkonsumtionen måste brytas. Alldeles i rätt tid fick jag läsa och ta del av din klokhet. Jag vill övertyga människor i min omgivning om en ny livsstil, därför delar jag din text på min Facebook-sida. Fortsätt kära Sanna att upplysa oss stackars manipulerade varelser. Hjälp oss att rädda våra vackra planet! Allt gott till Dig! <3

 • Bästa vänner! -Det talas så mycket om “överkonsumtion”, men ni som har det så bra… ni får tala för er själva. Ni tänker ju inte alls på alla oss som underkonsumerar… och vi är många! -Vi som har nettoinkomst på 12 000 och utan överdåd hyra på 7 – 9 000 och lever på existensminimum!

 • Tycker du har helt rätt jag lever inte alls så som jag förstår faktiskt är det rätta EGENTLIGEN,men visst blir jag bättre på att välja och ifrågasätta mina val ,bättre dag för dag och om många får upp ögonen och ändrar sig till det som gynnar alla så är det åt rätt håll .Själv försöker jag o bli lite klokare idag än igår

 • En härlig ny infallsvinkel på den kris vi alla är vittne till. Du träffar precis rätt Sanna; att vi vänder krisen ryggen, med olika sorters handlingar åt rätt håll, istället för att bara kommentera eländet.
  Speciellt nu i juletider. Min finaste julafton hade jag i Sri Lanka för en sju åtta år sedan. Då vi delade ut skolböcker , enkla skolkläder och lite pengar till de mammor som alla var ensamstående mödrar. Det hjälpte så att de kunde sända sina barn till skolan.
  Hoppas vi kan ena oss om beteckningen GME, och så offrar vi inte mer tid på att bekämpa dem med diskussioner. Precis så här sa författaren William Engdahl: Vi andra har ett vapen som de är helt ställda inför . Det är vår sammantagna kärlek (människokärlek eller solidaritet)
  Med Sannas inlägg kan vi börja med att önska varandra, alla debattörer på Newsvoice Ett riktigt Gott Nytt – Solidariskt -År.
  Ingemar Ljungqvist, http://www.2000tv.se

 • Varmt tack för respons, ju fler vi är som tar detta valet och steget – desto snabbare skiftar det! Kärleksenergin är tiotusen ggr starkare än rädsla, hat o andra lågfrekventa energier.

 • Kära Medmänniska Kära Sanna, tack för dina kloka och klara sanning i din artikel.
  Jag har delat med mig av din ord till mina vänner och jag hoppas detta sprider sig så vi blir många många som förstår hur viktigt detta är.

  Kärleksljus
  Ingrid Ahlinder

 • Tack Sanna, mycket kloka ord! Tack också Birgitta för inlägget mot @Johanna Nilsson det sparade mig dessa rader.
  Om man inte kommer åt Hydran genom ärliga domstolar och kanske människors som Johanna Nilsson som gör en polisanmälan mot dem, så är den bästa vägen den som Sanna har föreslagit: kapa livsådern, nämligen materialism inom oss själva.
  Varför lyckas terrorister så bra? Därför att de har ett klart mål och är inte rädd för döden. Måste det gå så långt för oss att vi bara har att välja mellan döden eller slaveri? Med Sannas metod kommer vi en bra bit på väg.
  Har man inget att förlora vinner man allt, är man rädd att förlora, förlora man mest allt. Och vem tror i dagens läge att, när man äger hus som är belånat med 75 %-85% att man äger den ? Nej, det är banken som äger huset och vi äger illusionen.
  Desillusionerat blir man bara, när man har haft illusioner och detta var medlet som dessa illusionister ( makteliten) visste, att vi kommer att falla för nämligen illusionen att bli rik utan att behöva kämpa för det och framförallt på andras bekostnad. När vi ser våra medmänniskor igen och hjälper behövande med vår överflöd då har dessa illusionister ingen hållhake mera.

 • Låt oss bli många som går hjärtats väg och låter omsorg, medkänsla och kärlek till allt levande samt att ta avstånd till allt “det mörka” – och genomskåda allt det falska. *********

 • Tack Sanna för att du sprider ditt ljus och dina ord! Det känns skönt att läsa och känna en känsla i gemenskap. Jag är inte ensam – vi tillsammans kan förändra!! Och Mona ditt inlägg är nog så viktigt och jag brottas lite med vilka steg jag kan ta i vardagen när man har uppkopplad och använd WiFi under sin arbetsdag……………………Strålningen är i mångt och mycket stressrelaterad tror jag!

 • @Johanna Nilsson. “Det hade varit intressantare att se en mer insiktsfull artikel”. Så talar ett riktigt troll!

  Jag tror att de flesta läsare här, tack vare Newsvoice, är mycket medvetna om det du vill att Sanna ska fördjupa sig i, men det är inte riktigt hennes bord. Att grotta ned sig i negativa tankar är, som Sanna säger, självdestruktivt. Att bara läsa och ägna sig åt “name dropping”; namnge förbrytarna, räcker inte för att strida mot hydran som har sina tentakler över hela planeten. Vi ska alltså inte vara några slags “Don Quijote” som strider mot väderkvarnar.

  Med våra mikrohandlingar a la Sannas recept kan vi bli till en form av oorganiserade gerillasoldater, en hel folkarme, som sticker hål i hydran så att den slutar pulsera. Politiken finns globalt men den verkiga makten finns LOKALT med hjälp av alla våra myrsteg. Vi går i en annan riktning än den hydran pushar för.

 • Det här är precis vad jag behöver höra nu. Jag har läst det förut men jag behöver höra det om och om igen! Jag ska föra det här med vår överkonsumtion och våra val vidare vid möten och på Fb. Men jag måste höra det flera gånger så det kommer in i mitt medvetande på riktigt . Tack underbara visa människa!!!

 • Det finns ett par viktiga fakta som saknas:
  Telekom-IT samt energiindustrin tillhör världens absolut största industrier i dag. Apple har exempelvis slagit världsrekord i kvartalsvinst 4:e kvartalet 2014.
  Elektromagnetisk strålning är en av de viktigaste orsakerna till att människor får cancer och drabbas av sjukdom i dag. Det handlar både om joniserande och icke-joniserande strålning och det är framförallt den icke-joniserande strålningen som ökat explosionsartat i vår miljö under de senaste decennierna och som en konsekvens av såväl energi- som telekom-IT och militärindustrins expansion.
  Så ett gott råd för att få bättre psykisk och fysisk hälsa är att inte glömma bort strålningens negativa påverkan på oss. Minska din konsumtion av elenergi och minimera i synnerhet din användning av trådlös teknik.

 • Verkligen ett mycket bra inlägg med många kloka ord.Sprid detta inlägg till alla på din mail listan,jag gör det i alla fall,kanske några till vaknar.

 • Alla de goda lösningarna borde ges ett forum som många kan ta del av. Och dela med sig av. Småskaliga lösningar som är realistiska för de flesta, och som blir det nya “normala”.
  En utfasning av det som inte önskas, och en infasning av det som önskas.

  Kvinnans roll som bärare av värderingar kan inte överskattas. Dit kvinnan går följer mannen och barnen. Hon är bara inte fullt medveten om sin makt att styra riktningen.

 • Tack för ett sansat inlägg med vettiga förslag på åtgärder för de stora utmaningar vi står inför. När vi byter ståndpunkt från “problem” till “lösningar” händer stora saker.

 • I allmänhet mycket klokt, Sanna – tack för att du sprider dina insikter. Särskilt klokt är ditt påpekande att vi röstar varje gång vi handlar. Att lägga en valsedel i en låda vart fjärde år innebär en röst på centralbanksystemet eftersom ALLA partier utom några ytterst perifera kontrolleras av bankirerna. Det gynnar alltså det odemokratiska systemet att rösta i lådan. Att rösta genom ett medvetet konsumtionsmönster innebär därför verklig makt som utgår från folket.

 • Tack Sanna du är en mycket klok person Jag håller med deg Det är så lett att dras med i konsumsjons samhället i synnerhet nu inför julen Ge bort till behövande i stället ,ge av det vi har Jag mediterar varje morgon vilket ger energi och drar mig för att lyssna för mycket på nyheterna Efter som jag där blir påverkat negativt
  Tine

 • Det hade varit intressantare att se en mer insiktsfull artikel om läget i Sverige med Bonniermedia/ Schibstedtmedia ägt av en viss folkgrupp och banker som kontrolleras i hemliga möten med David de Rotschild( sök på Boman vägrar delta i hemliga möten)

  Det du refererar till är den difusa spegelbild som de vill att vi ska fokusera på för att aldri namnge dom som verkligen styr. Fint ord GME men det hjälper ingen att identifiera propagandan som 2 familjer kablar ut dygnet runt till Sveriges folk.

  Det är propagandan samman med styrningen av kapital som är makten. Våra politiker är nickedockor som är indoktrinerade genom frimurarloger bilderbergermöten och numera hemligstämplade utländska kontakter möten mellan våra politiker och gudarna vet vilka.

  Invandringen är det klart största hotet som vi som svenskar står inför och mest aktuella. Det är du som kvinna som först blir drabbad av den offantliga otrygghet som överfallsvåldtäkter medför på den svenska kvinnan. Du vet att detta är en del av planen eftersom Hagamannen fått löp efter löp i dagspressen med bild eftersom han var vit medans invandrande muslimer pixileras och undanhålls rapportering och exponering.Oslopolisen och senast Helsingforspolisen har bekräftat att 95 procent av överfallsvåödtäkter begås av muslimska invandrare.Detta är totalt förbjudet att tala om i Sverige eftersom 95 procent av Svensk media kontrolleras av en folkgrupp. Samma folkgrupp som vill att Sverige ska övervällas av Menamän.

  Nej du Sanna till den kunskap du besitter hjälper det inte att Svenskarna vaknar till , du måste namnge och exponera dom verkliga förbrytarna.

 • Så mycket klokt och insikt i dina tankar Sanna ♥
  Om man filtrerar internet info så finns det många som har kommit till samma insikt
  Folk som GÖR nåt för att motverka all den bullshit vi matas med.
  Jag tänker … detta lilla goda jag gör. Om ALLA gjorde samma sak.
  Är jag med och bidrar till positiv utveckling eller inte ?
  Svaren ger sig ganska enkelt 😉
  Ha det gött
  Bosse

 • Tack Sanna för de handfasta råden! Så talar en klok kvinna! Vi har inte tid abstrakta resonemang.

  Jag skulle vilja tillägga att fler skulle behöva odla sina egna grönsaker. Det händer saker när man har händerna i myllan.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *