Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Sälj allt – 2016 kan bli värre än finanskrisen 2008 – Royal Bank of Scotland

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 januari 2016
- NewsVoice redaktion

RBS building in London - RBS press photo

Royal Bank of Scotland varnar för att 2016 blir ett undergångsår. Nu ger banken rådet till sina klienter att inte vänta utan sälja nästan allt de har. Sälj allt utom “high quality bonds” och investerare bör vara oroliga nu, säger RBS:s kreditchef Andrew Roberts. 

Text: NewsVoice | Foto: RBS pressfoto

En rad av röda flaggor är tydliga. Redan den första veckan i januari 2016 svajar oljemarknaden. Det är oroligheter i Kina, världshandeln minskar, stigande skulder, svaga företagslån, global recession och deflation. Oljepriset kan sjunka till 20 USD per fat och nästa nivå kan bli 16 USD, tror RBS.

RBS jämför situationen med den ekonomiska krisen 2008. Banken tror inte att Kina kommer att vända “sitt skepp” rätt för att kunna bistå till en ekonomisk åtetbalansering som Kina gjorde 2008.

“RBS believes China suffered a massive outflow of capital in December — perhaps as much as $170 billion – with much of that money going straight into the dollar. A chart showing Chinese outflows in 2015 is “surely now the most important chart in the world,” concluded Roberts.”

 

Relaterat

CNN Money: Is this another 2008 for the stock market?

CNN Money: China spent $500 billion to prop up yuan last year

The Guardian: Sell everything ahead of stock market crash, say RBS economists

CNN Money: Sell everything! 2016 will be a ‘cataclysmic year,’ warns RBS


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq