Brittiska Independent slutar att tryckas på papper 26 mars 2016

publicerad 12 februari 2016
- av NewsVoice

Ägaren Evgeny Lebedev till den brittiska nyhetstidningen Independent säger att tidningens pappersversion upphör den 26 mars 2016. Samtidigt säljs tidningen till Johnston Press, ett multimediaföretag baserat i skotska Edinburgh som grundades 1767.

Independent har 150 anställda, men ingen vet ännu hur många som måste lämna tidningen, enligt The Guardian. Amol Rajan blir chefredaktör för det nya digitala Independent.

“The newspaper industry is changing, and that change is being driven by readers,” said Lebedev. “They’re showing us that the future is digital. This decision preserves the Independent brand and allows us to continue to invest in the high quality editorial content that is attracting more and more readers to our online platforms.”

Independent har 58 miljoner besökare per månad, skriver The Guardian. Tidningen såldes till Johnston Press för 25 miljoner pund.

Läs mer: Independent and Independent on Sunday print closures confirmed

Text: NewsVoice