Europol: Kan finnas upp till 5000 tränade jihadist-terrorister som rör sig fritt i Europa

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 februari 2016
- NewsVoice redaktion

Europa står inför det största hotet från terrorismen på mer än tio år. Europols chef Rob Wainwright varnar att tränade terrorister från Daesh (ISIS) planerar nya terrorattacker i Europa. Han tror att det kan finnas träningsläger i Balkan-länderna och menar att Daesh försöker rekrytera flyktingar från Syrien.

Text: NewsVoice | Europol, Rob Wainwright, januari 2016 – Video: Ruptly, RT

Rob Wainwright påstår att upp till 5000 terrorister redan finns i EU och att dessa går fritt omkring som vanliga ”EU-medborgare” bland oss. Ensamma terrorister eller grupperingar kan utföra Parisliknande attacker när som helst, är farhågan.

“Chillingly, the report states that the final death toll from the Paris attacks where 130 died could have been much higher if a suicide bomber had managed to infiltrate the stadium. The two others near the ground were apparently planning to blow themselves up as people fled.” / IB Times

Trots att Wainwright säger att Daesh/ISIS försöker rekrytera migranter från tex Syrien tror inte Europol-chefen att terrorister utnyttjar flyktingsströmmarna för att obemärkt ta sig in i EU.

“There is no concrete evidence terrorists are systematically using of the flow of refugees to infiltrate Europe”.

Text: NewsVoice

Relaterat

Defense News: Europol Director: Europe Faces Its ’Most Serious’ Threat

DW: Europol chief warns of threat of new terror attacks in Europe

Europols hemsida

IB Times: Isis: Daesh terror cells are operating inside EU and Balkans says Europol Chief Rob Wainwright

RT: 5,000 ISIS militants trained in Syria & Iraq walk free in Europe – Europol

Telegraph: Up to 5,000 Isil-trained jihadists could be at large in Europe


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq