Du är NewsVoice kärnstyrka – dina kommentarer och analyser behövs

publicerad 25 mars 2016
- av Torbjörn Sassersson red.
Torbjörn Sassersson - Foto: 2op.se

Torbjörn Sassersson - Foto: 2op.seLEDARE. NewsVoice styrka i mediebruset börjar framträda. Varför kommer besökare till NewsVoice? Anledningen verkar inte bara vara andra perspektiv, utan även analyser och kommentarer till aktuella, nu pågående händelser, i samhället och världen. Här kommer du in i bilden som en del av NewsVoice kärnstyrka.

Text: Torbjörn Sassersson – Foto: 2op.se

Det har varit 5 år av spänning – sedan starten 2011 – att få se hur NewsVoice utvecklas till en röst i mediebruset som skapar mening och fördjupad förståelse av händelser i världen och samhället som i det fragmenterade mediebruset ter sig slumpmässiga och svårtförklarade.

Det är sakkunniga, observanta och intelligenta personer som starkt bidragit till dessa aha-upplevelser, både för mig och för läsarna. Läsare kommenterar ofta innehållet i NewsVoice med att de börjar förstå sammanhangen och de bakomliggande faktorerna, mekanismerna som styr och ger upphov till företeelser i vår värld.

Jag har tagit med mig denna egenskap när jag håller föredrag. Den bästa betyget jag någonsin fått var när en kvinna sa till mig att hon blev avprogrammerad av föredraget. Det är exakt dit vi måste röra oss, bort från programmering via avprogrammering till klarhet. Först nu kan vi ta logiska beslut.

Jag vill inte bli långrandig i denna analys. Jag vill bara säga att Du behövs för detta arbete som är kontinuerligt. NewsVoice har inte kapacitet att vara först med alla nyheter, men NewsVoice ska fortsätta vara eftertankens och analysen mediekälla.

Så känn dig fri att inkomma med din analys av den där världshändelsen som just skett, eller det där saken som just hände på din hemmaort, det där som faktisk kan vara av allmänintresse för hela landet.

Ibland kan kommentarsfältet efter en artikel ge mer läsarnytta än artikeln i sig, men varför inte bearbeta din kommentar lite mer och skicka in den som en separat debattartikel eller analys? Den behöver inte vara lång, 400-500 ord räcker. Låt oss lyfta medborgarjournalistiken en bit till.

Skicka in ditt textbidrag!

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör