Pentagonläcka – Väst stödjer terrorister i Syrien för att få bort Assad och terroristerna

publicerad 10 april 2016
- av Torbjörn Sassersson red.
Pentagon, ISIS Rand Corporation

Pentagon,   ISIS Rand Corporation

Läckta Pentagondokument som medborgarrättsorganisationen Judicial Watch fått tillgång till visar att USA:s och västländers säkerhetstjänster avsiktligt allierade sig med och stödde Al Qaida och andra islamiska terrorgrupper för att få bort Syriens ledare Assad samt eliminera militanta muslimer genom att försöka få dem att bestrida varandra.

Text: Torbjörn Sassersson och NewsVoicer | Bilden är ett montage

“Among the batch of documents obtained by Judicial Watch through a federal lawsuit, released earlier this week, is a US Defense Intelligence Agency (DIA) document then classified as “secret,” dated 12th August 2012.

The DIA provides military intelligence in support of planners, policymakers and operations for the US Department of Defense and intelligence community.”

Enligt den grävande journalisten Nafeez Ahmed visar de läckta dokumenten från Pentagon att västländer i samarbete med Turkiet och gulfstaterna avsiktligt sponsrade våldsamma islamiska grupper för att destabilisiera Assad. Det gjordes trots att de samtidigt förutspådde att genom att göra det så skulle stödet kunna leda till framväxten av en Islamisk stat i Irak och Syrien (ISIS).

Läs mer: Pentagon report predicted West’s support for Islamist rebels would create ISIS

Charles Shoebridge, en tidigare brittisk antiterror och underrättelseofficer sa:

Charles Shoebridge - Foto: RT.comGiven the political leanings of the organisation that obtained these documents, it’s unsurprising that the main emphasis given to them thus far has been an attempt to embarrass Hilary Clinton regarding what was known about the attack on the US consulate in Benghazi in 2012. However, the documents also contain far less publicized revelations that raise vitally important questions of the West’s governments and media in their support of Syria’s rebellion.”

Bild: Charles Shoebridge – Foto: RT.com

Shoebridge säger att Västmedia nästan uteslutande porträtterar syriska rebeller som “moderate”m sekulära, demokratiska och därför förtjänar support från Väst. De läckta dokumenten motsäger helt denna bild, ändå ignorerar Västmedierna dokumenten som kommit ut.

Den amerikanska vicepresidenten Joe Biden har medgivit att UAE, Qatar och Turkiet har hällt in 100-tals miljoner dollar för att finansiera al-Nusra, al-Qaeda och Jihadister i Syrien, vilka transformerats och blivit till ISIS, skriver Nafeez Ahmed.

“It is not just Turkey. Last year, US Vice President Joe Biden told a White House press conference that Saudi Arabia, the United Arab Emirates, Qatar and Turkey among others, were pouring “hundreds of millions of dollars and tens, thousands of tons, of weapons” into “al-Nusra and al-Qaeda and the extremist elements of jihadis” as part of a “proxy Sunni-Shia war”. He added that, for all intents and purposes, it is not possible to identify “moderate” rebels in Syria.”

De läckta dokumenten visar att hela den dolda strategin är sanktionerad och styrd av USA, England Israel och andra västliga länder. Strategin passar även in i ett scenario som identifierats som planer som härstammar från Pentagon och tankesmedjan Rand Corporation som syftar till att destabilisera hela Mellanöstern och bekämpa militanta muslimer genom att försöka få dem att bekämpa varandra enligt principen “härska genom att söndra”, skriver Nafeez Ahmed i artikeln The Pentagon plan to ‘divide and rule’ the Muslim world.

Läs även: Islamic State is the cancer of modern capitalism

Nafeez Ahmed skriver att en Rand-rapport uppmanar USA att:

“…to capitalise on the Shia-Sunni conflict by taking the side of the conservative Sunni regimes in a decisive fashion and working with them against all Shiite empowerment movements in the Muslim world.”

Ahmed fortsätter med orden:

“The RAND report confirmed that the “divide and rule” strategy was already being deployed “to create divisions in the jihadist camp. Today in Iraq such a strategy is being used at the tactical level.”

Text: Torbjörn Sassersson och NewsVoicer

Relaterat

Charles Shoebridge: Twitter och hemsida

Cease Fire Magazine (Nafeez Mosaddeq Ahmed): Story of a War Foretold: Why we’re fighting ISI