Har SAAB sålt militär övervakningsutrustning för 1 miljard till Saudi?

publicerad 1 juni 2016
- av NewsVoice
GlobalEye AEW&C monterat på en Bombardier - SAAB pressfoto
GlobalEye AEW&C monterat på en Bombardier - SAAB pressfoto
GlobalEye AEW&C monterat på en Bombardier - SAAB pressfoto

NOTERAT. Har SAAB sålt sitt militära övervakningssystem GlobalEye AEW&C för 1 miljard till Saudi? Det är inte otänkbart eftersom Saudiarabien bedriver krig mot Yemen. SAAB uppger i ett färskt pressmeddelande att de sålt GlobalEye AEW&C för 1, 1 miljarder kronor till en hemlig kund och på sin hemsida uppger SAAB att deras första GlobalEye-kund var Förenade Arabemiraten.

Text: NewsVoice | Bild: GlobalEye AEW&C monterat på en Bombardier - SAAB pressfoto

SAAB skriver om GlobalEye:

"Saab är en världsledande leverantör av radarsystem för användning i luften, på marken och till sjöss. Företaget har 60 års erfarenhet inom området och har levererat fler än 3 000 radarsystem som används i 30 länder."

"To truly ensure territorial integrity and security in today’s complex environments, airborne surveillance is crucial. So too is extended range coupled with the ability to detect low-observable air, sea and ground objects. With the new GlobalEye AEW&C solution, you get it all."

"GlobalEye AEW&C provides air, maritime and ground surveillance in a single solution. It combines a powerful new extended range radar with the ultra-long range Global 6000 jet aircraft from Bombardier. A solution that maximizes operational performance – both in terms of detection capability and mission endurance – while at the same time offering outstanding crew comfort."

Relaterat