Har SAAB sålt militär övervakningsutrustning för 1 miljard till Saudi?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 juni 2016
- NewsVoice redaktion
GlobalEye AEW&C monterat på en Bombardier - SAAB pressfoto
GlobalEye AEW&C monterat på en Bombardier - SAAB pressfoto
GlobalEye AEW&C monterat på en Bombardier – SAAB pressfoto

NOTERAT. Har SAAB sålt sitt militära övervakningssystem GlobalEye AEW&C för 1 miljard till Saudi? Det är inte otänkbart eftersom Saudiarabien bedriver krig mot Yemen. SAAB uppger i ett färskt pressmeddelande att de sålt GlobalEye AEW&C för 1, 1 miljarder kronor till en hemlig kund och på sin hemsida uppger SAAB att deras första GlobalEye-kund var Förenade Arabemiraten.

Text: NewsVoice | Bild: GlobalEye AEW&C monterat på en Bombardier – SAAB pressfoto

SAAB skriver om GlobalEye:

“Saab är en världsledande leverantör av radarsystem för användning i luften, på marken och till sjöss. Företaget har 60 års erfarenhet inom området och har levererat fler än 3 000 radarsystem som används i 30 länder.”

“To truly ensure territorial integrity and security in today’s complex environments, airborne surveillance is crucial. So too is extended range coupled with the ability to detect low-observable air, sea and ground objects. With the new GlobalEye AEW&C solution, you get it all.”

“GlobalEye AEW&C provides air, maritime and ground surveillance in a single solution. It combines a powerful new extended range radar with the ultra-long range Global 6000 jet aircraft from Bombardier. A solution that maximizes operational performance – both in terms of detection capability and mission endurance – while at the same time offering outstanding crew comfort.”

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq