Kvinnor i Tyskland utsatta för taharrush-överfall under musikfestival

publicerad 1 juni 2016
- av NewsVoice
Taharrush gamea - gruppsexöverfall

Darmstad-taharrush-2016I  januari ställde NewsVoice prognosen att under sommaren 2016 kommer våldtäkterna att nå rekordnivåer i Sverige. Nu har Tyskland återigen drabbats av gruppsexöverfallen (taharrush gamea). Kvinnor antastades sexuellt vid musikfestivalen Schlossgrabenfest i tyska Darmstadt, skriver The Independent.

Männen som pekats ut som förövare är asylsökande män från Pakistan i åldrarna mellan 18 och 31 år. Kvinnor har anmält att de omringades och sedan utsattes för sexuella antastningar. Även män från Nordafrika och av arabiskt ursprung söks av polisen, skriver den brittiska tidningen.

"The attacks are similar to those reported in Cologne and other cities on New Year's Eve, when as many as 1,000 women were groped and robbed."

Läs mer i The Independent: Mass sexual assault reported at Germany music festival

Läs mer om fenomenet: Gruppsexöverfallen ”taharrush gamea” har kommit till Tyskland – Varning för starkt innehåll

Text: NewsVoice