Terrorattacker mot Väst är resultatet av Västs statsterrorism i världen

publicerad 6 juli 2016
- Torbjörn Sassersson red.
A MQ-9 Reaper. U.S. Air Force photo: Staff Sgt. Brian Ferguson)
A MQ-9 Reaper unmanned aerial vehicle prepares to land after a mission in support of Operation Enduring Freedom in Afghanistan. The Reaper has the ability to carry both precision-guided bombs and air-to-ground missiles. (U.S. Air Force photo/Staff Sgt. Brian Ferguson)

LEDARE. Terrorattacken i Paris den 13 november 2015 går till historien som den grövsta terrorattacken sedan andra världskriget. Händelsen i Paris har fått enorm mediauppmärksamhet, men här finns även en graverande värdering som västliga medier och politiker gör, att människoliv är olika mycket värda. Folken i Mellanöstern och tex Afrika är mindre värda än västerlänningar enligt Västs tänkande.

Text: Torbjörn Sassersson

Under det USA-ledda Irakkrigets första år dödades 500 irakier per dag från april 2003 till juni 2006, skriver The Guardian som bygger uppgiften på en oberoende undersökning av hur många civila irakier som dödats sedan 2003. Uppgifterna varierar mellan 600 000 och över en miljon dödade civila sedan krigsstarten 2003.

NewsVoice Bill WoodsHur man än räknar blir antalet dödade civila – bara i Irak – chockerande och antalet dödade överstiger vida Paris 130 dödsoffer. Utifrån en subjektiv bedömning av mediauppmärksamheten och politikernas intresse tycks därför inte de irakiska människoliven ha samma människovärde som parisarnas. Västerlänningar är helt enkelt mer värda än civila i tex Mellanöstern, enligt Väst.

Vi i Väst saknar förmågan att empatiskt sätta oss in i det astronomiska lidande som Västmakterna skapat och fortfarande skapar för människor i Mellanöstern och Afrika. Vi är psykopatiska.

Under de första åren av Irakkriget visste inte världen hur många som egentligen dog i Irak, eftersom uppgifterna började komma fram från 2006 och framåt efter det USA-ledda krigsutbrottet 2003. Även när uppgifterna presenterats har mediauppmärksamheten varit mycket liten i relation till massdödandets proportioner, som vissa valt att kalla folkmord.

Exporterad statsterrorism göder importerad terrorism

När Västmedierna emotionellt skriver om hur terrorismen måste stävjas utesluts nästan helt det faktum att den terrorism Väst nu möter är konsekvensen av den Västliga statsterrorism som vi, inklusive Sverige, genomfört mot Mellanösterns och Nordafrikas folk. Vad hade vi väntat oss?

Enligt flera vittnen till massakern i nattklubben Bataclan i Paris skrek terroristerna att terrorattacken är den franska presidentens fel och att Hollande inte ska sätta sin fot i Syrien och lägga sig i Syriens angelägenheter, skriver den franska journalisten Guillaume Borel i sin artikel: ”Attentats de Paris: la responsabilité écrasante de l’exécutif français”.

”C’est la faute de Hollande, c’est la faute de votre président, il n’a pas à intervenir en Syrie!” / terrorist

Terrorattacken var i så fall en personlig vendetta mot Hollande och Franrike.

Läs mer: Franska journalister avslöjar koppling mellan Hollandes vapenförsäljning och terrorattacken i Paris

Ska nu konsekvenserna i form av terrordåd mot Väst resultera i ännu mer statsterrorism mot Mellanöstern. Svaret är “ja”, enligt Västs tänkande, ett våldstänkande som får motstånd endast från sociala medborgarmedier och några marginaliserade fredsföreningar.

I Sverige leds den krigsmekaniska opinionsbildningen av policyskribenterna på SvD och DN tillsammans med duktiga kollegor i andra tidningar som nickar medhållande medan de klipper och klistrar från nyhetsbyråernas presstexter.

Om inte rätt slutsatser dras kommer krigen att fortsätta och sprida sig. Om vi som svenskar inte agerar för fred finns risken att bomber snart exploderar i Sverige. Det är den nya verkligheten skapad av Västs krigs- och bankindustrier vilka är de parter som är de enda som tjänar något på krigen. Alla andra parter är förlorare.

Swisha Sassersson 5 krText: Torbjörn Sassersson

Relaterat och referenser

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice