Vaken.se: Så programmeras du via TV

publicerad 31 juli 2016
- av NewsVoice

SVT Public Service - Skärmdump SVT.seTV-tittande gör oss mindre analytiska så att vi blir mer mottagliga för suggestion. Vi tar okritiskt in den information eller manipulation som TV-programmen förmedlar. Det skriver Michael Delavante i sin artikel “Så programmeras du via TV” som sammanställer den massiva påverkan vi alla utsätts för via skärm. NewsVoice citerar från hans artikel.

Bild: SVT Public Service – Skärmdump SVT.se

“Det här beskrivs ingående i Dr Aric SigmansDr Aric Sigmans bok Remotly Controlled (Fjärrstyrd) som visar på hur inte minst barnen påverkas och skadas av televisionen. De flesta människor har effektivt drillats till konsensustrans, det vill säga de har sedan barnsben matats med vad av de styrande tycker är lämpligt att tycka och tänka. Barnen placeras framför tv:n innan de ens börjat gå och bombarderas med hysteriska filmer, oljud och reklam. Innan de nått tonåren är de mästare på att mörda och massakrera via dator- och tv-spel men många av dem orkar överhuvudtaget inte öppna en bok.”

“Dagligen slungar medierna ut pseudohändelser om diverse mer eller mindre kända personer och deras upptåg. Vi får långa reportage om wannabes som förklarar att de är beroende av plastikkirurgi, stjärnor som är otrogna, super sönder skallen, frossar i droger eller bantar sig sjukligt smala.”

“Tv-kanalerna hamrar ut reklam med produkter vi vanligtvis skulle klara oss bättre utan och de är ofta så skickliga att folk till och med sitter och skrattar medan de blir indoktrinerade.”

“Filmbolagen massproducerar serier och filmer som hela tiden inpräntar schablonbilder, fördomar och annan idioti i tittarnas hjärnor. Ända sedan 50-talet har man successivt vräkt ut komedier där fadern framställs som en lallande fåne och modern som en gnällkärring. Barnen i serierna har i sin tur ingen respekt för de fåniga personer som i en normal värld skulle vara förebilder och ledsagare på deras väg in i vuxenlivet.”

Läs mer på Vaken.se


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Bertil

    Slutade titta på tv för över 10 år sen. Sedan jag kollat Alan Watts “Never Watch the Television” på Youtube har min aversion förstärkts ytterligare.

  • När min kommun införde digital tv “släckte” jag ned min TV. Slipper betala tv-avgift och köpa ny box vartefter kommunen upphandlar nya operatörer. Jag får massor av egentid som jag fyller med egenproducerade upplevelser.

    Låg på hotell för några dagar sedan och tittade på tv. Det politiskt korrekta skräpet som sändes (mord, multikulti och pseudohändelser) fyllde mig med avsmak. Insåg att jag blivit avprogrammerad.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *