Årets Journalist 2016 är Thomas Arnroth på KIT – Tidskriftsgalan

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 oktober 2016
- Torbjörn Sassersson red.

NOTERAT. Sveriges Tidskrifter som är landets största branschorganisation i medievärlden delar varje år ut priser till journalister och medier. År 2016 gick priset Årets Journalist till Thomas Arnroth som är chefred på KIT.se. Utdelningen skedde under den årliga Tidskriftsgalan på Cirkus i Stockholm.

Text och video: Torbjörn Sassersson | Reservation: Pga arbetsbelastning publiceras denna artikel med video först den 2:a mars 2017. Artikeln bakdateras dock till den 25 oktober 2016.

NewsVoice besökte Tidskriftsgalan den 25 oktober 2016 för att spana på den nya unga medieeliten och för att se vilken journalist som skulle få priset Årets Journalist. En favorit för många som är intresserade av undersökande journalistik var Mattias Göransson som är chefredaktör på Magasinet Filter, men priset gick istället till Bonniers storsatsning KIT.

NewsVoice konstaterar att nomineringen av Mattias Göransson ansågs vara kontroversiell av Mikael Holmström som varit säkerhetspolitisk reporter i SvD 1989-2014 och nu är det i Dagens Nyheter sedan 2015. Holmström fick innan Tidskriftsgalan in debattartikeln “Sakfel på rad i ”väldokumenterad” artikel”. Göransson svarade med repliken: “Jag är hedrad över att vara nominerad” i tidningen Journalisten.

De nominerade var: Thomas Arnroth (KIT.se), Åsa Erlandsson (Svensk Polis), Mattias Göransson, (Magasinet Filter) och Ann Lagerström (Modern Psykologi).

Text och video: Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *