Donald Trump sammanfattar sin kritik mot USA:s etablissemang och Clinton

18

NOTERAT. Detta tal sammanfattar några av de kärnpunkter som drev Donald Trump till att kandidera för att bli USA:s president. Talets innehåll förklarar varför Trump är hatad av det maktfullkomliga etablissemanget i USA, vars intressen är direkt hotade. Trump hyllar tex den amerikanska konstitutionen, vilket knappast de senaste presidenterna i USA har gjort. De har snarare avvecklat den.

Nyhetskanalen InfoWars som är Trump-vänlig har lagt på bilder och ljud till talet.

Se hela talet

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

18 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Castoropollux
Gäst
2 november 2016 kl 09:57

Trump kan bli USA’s 45 och siste president…

http://www.svtplay.se/jag-alskar-donald-trump–michael-moore-in-trumpland

Torbjörn Sassersson red.
Admin
2 november 2016 kl 00:14

Ny mätning: Trump har gått om Clinton

“Gapet mellan Donald Trump och Hillary Clinton minskar, visar flera amerikanska opinionsundersökningar. Med bara drygt en vecka kvar till valet har den republikanska presidentkandidaten gått om Clinton med en procentenhet, enligt Washington Posts och ABC News nya gemensamma mätning.”

http://www.svd.se/trump-kryper-allt-narmare-clinton/om/det-amerikanska-opinionslaget

Erika
Erika
Gäst
1 november 2016 kl 13:13

Tag första meningen som exempel:
“Erika, visst ditt tänk om mer ”utvecklade… och humaniserade människor” är ju New Age-tänk, det är inom ateism/kommunism/vetenskaps/evolutions – hänga med energierna… -och är materialism.”
Jag undrar om detta är ett vanligt sätt att tänka? I så fall kanske det finns någon som kan hjälpa mig att förstå och reda ut innehållet i detta inlägg? I mitt tycke ett virrvarr, en härva av förvirrade tankar.

jonulf
jonulf
Gäst
31 oktober 2016 kl 23:38

[Jonulf = Sylthammar] Erika, visst ditt tänk om mer “utvecklade… och humaniserade människor” är ju New Age-tänk, det är inom ateism/kommunism/vetenskaps/evolutions – hänga med energierna… -och är materialism. Problemet med “er” är att ni förlägger orsaker till tingens nuvarande ordning och utspelande, utanför er själva, precis som aktivister gör. Så du skriver ungefär att lösning… är penningssystemet… och orättvisor, mm. Du upprepar standardtänk från New Age-ismen, och det spelar ingen roll att det är förklätt i många tjocka böckers ord som Martinus… ser du att de sista århundradena, eller ta de sista 30 åren bara – att människor blir mer oegosistiska? Hur skulle man kunna bli det när vi hela tiden kommer allt längre bort från tankar om andlighet, om att det finns något högre, något som “ser en”, en skapare, eller en Lag, eller att det finns det vi tänkte förr “som man sår får man skörda”, etc? Om vi har denna scientism som baseras på lögner och kan exemplifieras med några valda ord såsom: big bang, evolution, filosofi… humanism… feminism, sciencism, globalism, oneness, NASA, TV, och New Age/må-bra-rörelsen – så är allt det sådant som bryter av människors insikt om att sanningen är inom oss (nu har dessa dåliga krafter lagt in en högre växel och för massivt ut om “rymden” – tidigare var det kommunism och skapa “himmelriket på jorden”, nu lanseras det än mer utanför… vår sanna natur/hem), och att det då som sagt finns något högre – något som ser oss, en lag – och man har inte längre en “känsla” av att det har konsekvens för en själv att tänka “fel/ont”, göra dåliga handlingar, tala “ont” – vår föräldrar kunde tänka så – det fanns ord som “dygd”, man sa tex att om någon fick barn som var friska, eller som det gick bra för i livet, så var det för att det var en dygdefull familj, eller de hade “samlat dygd”, eller med liknande ord. Vi visste från vårt innerst att det vi gjort förr i tidigare liv, det var vad vi hade med oss, och gav oss (person/familj, släktled )olika omständigheter i det nuvarande livet. Vårt “dygd” är vad andra kallar (god/vit) karma. Det är en oerhörd skillnad på att människor “vet” inom sig att det finns gott/ont, eller rätt/fel, att det finns en måttstock, Sanning. Nu promotar “allt” och New Age att allt är “lika bra”, skapa din egen lycka, trans… Read more »

Erika
Erika
Gäst
31 oktober 2016 kl 17:24

@Josef, här ett försök till en lite filosofisk aspekt på din iofs korrekta analys. Men det finns alltså en hake, nämligen människan som ligger bakom penningsystemet. Lösningar, sådana som din, som annars lätt skulle kunna rätta till alla ekonomiska problem är utopiska så länge människan är så pass girig och egoistisk som hon är. Det finns visserligen mer utvecklade, altruistiska och humaniserade människor som inte är fullt så egoistiska, men de är ännu i minoritet. Majoriteten styrs av egoism eller mottot “var och en sig själv närmast”. Men livet går vidare och via de smärtsamma erfarenheter alltfler upplever av orättvisa förhållanden på alla områden kommer man att börja tänka kritiskt, ifrågasätta och efterhand genomskåda både det ena och det andra; exempelvis det nuvarande penningsystemet, vilket bygger på rena rama kriminaliteten i form av en kamouflerad eller falsk affärsprincip. Den innebär i sin tur en orättvis fördelning av livsviktiga förnödenheter, ekonomiskt förtryck, utsugning av arbetare, slaveri, överklass och underklass etc.
I framtiden kommer egoism att framstå som något primitivt som vi har utvecklats bort ifrån. Då först kan den sanna affärsprincipen genomföras: Samma värde för samma värde. Nu råder alltså det rakt motsatta: Största möjliga värde för minsta möjliga värde. Som sagt, utvecklingen står inte stilla, och det är en utvecklings- och tidsfråga innan “bankkontokulturen” ersätts av en rättvis och civiliserad “kortkultur” där pengar inte längre existerar, utan där endast antal arbetade timmar räknas – och är likvärdiga oavsett vilket arbete man utför. Detta utvecklingsscenario, i grova drag, är alltför radikalt och tilltalar därför ännu ett fåtal. Av samma anledning kan heller inte ditt förslag genomföras, Josef. Men det kommer, var så säker.

per
per
Gäst
31 oktober 2016 kl 12:06

Hur bra är Donald Trump egentligen? Hillary Clinton vill tillåta fracking (naturvidrig utvinning av olja ur skifferlager i marken medelst extremt högt vattentryck, vilket föröder naturen och förgiftar den), men vilken inställning har Trump till fracking? https://www.youtube.com/watch?v=bAyfFY4MJHw

DonaldTrump är uppenbarligen också galen, precis som Hillary Clinton.

Josef Boberg
Gäst
28 oktober 2016 kl 11:22

Jag undrar om Trump har häng på det här om hur nationalekonomi fungerar = icke fungerar. OM HUR NATIONALEKONOMI-FÖRSTÖRANDE BANKSYSTEM KAN VRIDAS RÄTT Det följande gäller fortfarande – eller ? http://www.youtube.com/watch?v=JQbBDpX-AXY “Frågan som kommer att ge kvalificerad riksdagsmajoritet till det parti som som gör den till sin för all tid. Det finns bara två svar – två sätt att lösa detta på. Det är inte guld – det är inte silver. Det handlar inte om att knyta valutan till något slags underliggande värde. Det handlar om två åtgärder: Ett: Förbjud regeringar att låna pengar. Så länge regeringar lånar av banker sitter de i bankirernas fickor. Situationen är själva definitionen på ”plutkrati” – rikemansvälde. Inga av de lagar som stiftas av Riksdagen är värda något – så länge som staten står i skuld till bankväsendet. Som den amerikanske utrikesministern William Jennings Brown sade redan 1896: ”En reform utan reform av penningväsendet är ingen reform.” Det andra vi måste göra är att eliminera bankernas möjligheter att i praktiken förfalska pengar – och det här problemet är detsamma över hela världen – där alla pengar skapas av privata banker som skulder på vilka ränta utgår. Förr skapade regeringar pengarna själva – vilket kom alla tillgodo. Detta är vad vi måste tillbaka till. Ett: Förbjud regeringar att låna pengar och istället ge ut dem själva. Två: Kriminalisera bankernas Fractional Reserve Lending d v s tvinga dem att alltid ha minst 100 % täckningsgrad för all utlåning. Allt annat är i praktiken falskmynteri. Låt dina folkvalda veta… Det har blivit dags återbörda makten att skapa landets pengar till folket och dess beslutande församlingar. Bankerna i Sverige ägnar sig i dag åt falskmynteri.” – slut citat av översättningstexten på videon ovan. Jag har “harvat” på nätet sedan 2007 – och jag har ännu aldrig stött på någon eller något som har fört i bevis att problembeskrivningen och lösningen är annat än korrekt. Har Du ? M a o så rekvirerar Riksdagen ränte- och återbetalningsbefriade pengar från Riksbanken – för att täcka sina budgetunderskott med – p g a nödvändiga infrastrukturinvesteringar, social välfärd osv – istället för att som nu höja skatter och avgifter och låna av bankirer. Det finns ingen risk för oönskad inflation eller urholkat penningvärde i detta – så länge som arbetslösheten ej går under tre procent. Den svenska öppna arbetslösheten är för närvarande ca 6,5 % + en eller annan dold procent. Så… Read more »

Jarle K
Jarle K
Gäst
27 oktober 2016 kl 20:43

Lätt val.

Trump vill skapa samarbete med Ryssland och andra.

Hillary vill skapa krig och mer elände world wide.

Linda
Linda
Gäst
27 oktober 2016 kl 12:51

Med den konstitutionen är det aldrig för sent så länge folk lever, vaknar och inte sover.

per
per
Gäst
26 oktober 2016 kl 21:53

Linda 26 Okt, 2016 at 19:33

Frågan är om fällan inte redan har slagit igen när Trump väl är vald, om han nu blir vald. Då är det nog för sent för det amerikanska folket att göra något åt saken.

Linda
Linda
Gäst
26 oktober 2016 kl 19:33

Trump litar jag inte en sekund på, gillar honom inte alls och det finns massor av saker jag reagerar på som går emot allt jag tror på. Men, det viktiga är kanske vad han väcker i folk, och faktiskt att han säger en hel del sanningar som t.ex. smöraren Obama aldrig gjorde. Om Trump visar sig vara lika totalkorrumperad som tidigare presidenter kommer folk INTE att acceptera det. DET är skillnaden. Trump är enormt mycket mer populär än DN ger sken av.

Markus
Markus
Gäst
26 oktober 2016 kl 18:05

Trump blev rik på kasinon och fastighetsspekulation, har fått offentligt stöd av oligarken Adelson, hållit tal där han kallat sig den ‘bästa kandidaten för Israel’ (inför AIPAC…iofs. likt andra kandidater), samt har han deltagit i kampanjer för Netanyahu och Likud – i ett främmande lands valkampanj.

Antagligen är han bättre än Hillary, men icke-korrupt är han då inte..

https://consortiumnews.com/2016/06/28/is-trump-really-the-anti-neocon/

per
per
Gäst
26 oktober 2016 kl 14:17

NewsVoice 26 Okt, 2016 at 13:28

Jag håller med NewsVoice om att man inte kan dra överväxlar med filmsekvenser som visar att Trump umgås med olika personer, men om man lägger ihop bilder och filmer, som de från “per 25 Okt, 2016 at 19:47”, “per 26 Okt, 2016 at 11:02” och “per 26 Okt, 2016 at 11:31”, med hänsynslösa uttalanden som det i filmen från “per 26 Okt, 2016 at 00:09”, så framträder eventuellt ett mönster som visar att Donald Trump inte är den räddare i nöden som många vill framställa honom som.

Det vore intressant att få Trumps uttalande, om att han ville sno Iraks olja innan USA lämnade landet, kommenterad av andra läsare och av NewsVoice själv. Räcker inte detta som bevis? Har vi här inte ett starkt indicium på Donald Trump är en dålig människa? Kan man lita på en person med denna typ av åsikter? Se “per 26 Okt, 2016 at 00:09” för filmsekvensen.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
26 oktober 2016 kl 13:28

Jag tror inte man kan dra överväxlar med filmsekvenser som visat att Trump umgås med olika personer. Dessa betyder inte att de samarbetar. Det kan handla om att de helt enkelt bara träffats för att diskutera något. Vänskapligheten kan vara kutym.

per
per
Gäst
26 oktober 2016 kl 11:31

I denna tre-minuters filmsnutt umgås Donald Trump på ett mycket intimt sätt med Billy Bush, son till Jonathan Bush, George W. Bushs storebror: https://www.youtube.com/watch?v=SPomcb0_IaE

per
per
Gäst
26 oktober 2016 kl 11:02

per 25 Okt, 2016 at 19:47

Många vet sannolikt inte vem det är, som Donald Trump umgås med på den första bilden i kommentaren “per 25 Okt, 2016 at 19:47”. Därför tar jag här med hela bild-adressen, där även namnen på fotoobjekten framgår:

http://www.nydailynews.com/entertainment/back-donald-trump-start-real-estate-new-york-gallery-1.2589647?pmSlide=1.2589633

per
per
Gäst
26 oktober 2016 kl 00:09

Jag kan bara inte tro på att Donald Trump står oberoende från maktmaffian. Sannolikt är han ett lika asdåligt alternativ i det kommande amerikanska valet som Hillary Clinton. Det är ofattbart att sansade, ledande alternativmedia-personligheter, som Mike Adams och Sherri Tenpenny, okritiskt sväljer honom och hans valmanifest med hull och hår. Är de också en del av den här charaden?

Strax efter 16 minuter in i följande film https://www.youtube.com/watch?v=OCabT_O0YSM säger Trump: “…they [ISIS) took the oil, that when we [USA] left Irak, I said we should have taken it”. Hur bra på en skala från ett till tio kan en person vara, som anser att USA borde ha snott åt sig Iraks viktigaste naturresurs från folket, efter att först ha våldtagit det militärt? Direkt därpå, i filmen, hetsar han mot Iran.

Okej, Trump säger även bra saker, men det gjorde katastrofen Obama också, innan han blev president och svek sina fina vallöften på löpande band. Det är så maktmaffians strateger jobbar: De låter sina nickedockor säga exakt vad väljarna vill höra, får på så sätt dessa att gå till valurnorna på valdagen, och avgår sedan själva som segrare, eftersom de äger båda presidentkandidaterna. Det amerikanska folkets enda vettiga beslut i detta läge är att skippa valet och istället själva ta makten, detta för sin egen och resten av världens skull.