Individer inom amerikanska TIC försöker göra en kupp mot Hillary Clinton

publicerad 2 november 2016
- av Torbjörn Sassersson red.
Steve Pieczenik, own work

Torbjörn Sassersson 15 juni 2016 - Foto: Anna Böhlmark
Torbjörn Sassersson 15 juni 2016 – Foto: Anna Böhlmark

Individer från den amerikanska underrättelsetjänsten, The Intelligence Community (TIC) försöker genomföra en mjuk kupp mot Hillary Clinton, säger Steve Pieczenik som arbetat många år för TIC. Motiveringen är att de är trötta på Clintons korruption och maktövertaganden sedan många år i USA.

Steve Pieczenik säger att Bill och Hillary Clinton sedan lång tid försökt och lyckats ta maktpositioner i USA genom korruption och “coaptation”. Man har trängt in och påverkat Vita Huset, domarkåren, CIA och FBI genom vänskapskorruption (cronyism).

Som en motåtgärd mot denna korruption har individer inom TIC informellt träffats för att iscensätta en motkupp mot Clintons med hjälp av Julian Assange och WikiLeaks.

“Vi har inga vapen” och “Vi har inte intentionen att döda eller skada någon”, säger Pieczenik, “Vi kommer att stoppa Clintons från att ta makten, som de inte förtjänar”.

James Comey - Wikimedia
James Comey – Wikimedia

Så här långt har denna kupp resulterat i att FBI:s högsta chef James Comey öppnat upp en utredning om Hillary Clintons emails och politikern Anthony Wieners privatliv. Pieczenik säger att det viktigaste med att öppna dessa utredningar var att visa för administrationen att “vi har era nummer”.

“Vi har inte bara era nummer. Vi kommer att stoppa er från att göra Hillary Clinton till president i USA”, säger Pieczenik i videon.

Pieczenik förklarar bakgrunden till denna mjuka kupp:

“Det var det modiga männen och kvinnorna som var i FBI, CIA, director of intelligence, militära underrättelsetjänsten, och män och kvinnor i 15 andra underrättelseorganisationer som var mycket trötta på att se korruptionen i Vita Huset och justitiedepartementet och TIC och vi beslöt att vi var tvungna att göra något för att rädda republiken så vi initierade en motkupp genom Julian Assange som har varit mycket modig och imponerande i sin kapacitet att få ut alla nödvändiga emails som vi gav till honom med avsikten att underminera Hillary och Bill Clinton.” – Steve Pieczenik

Text och översättning: Torbjörn Sassersson

Dr Steve Pieczenik (1943-) är en amerikansk psykiatriker, fd tjänsteman vid USA:s utrikesdepartement och mycket erfaren kris-manager och gisslansförhandlare. Han har arbetat 20 år med att lösa internationella kriser för fem amerikanska administrationer.

Steve Pieczenik was Deputy Assistant Secretary of State under Henry Kissinger, Cyrus Vance and James Baker. His expertise includes foreign policy, international crisis management and psychological warfare. He served the presidential administrations of Gerald Ford, Jimmy Carter, Ronald Reagan and George H.W. Bush in the capacity of deputy assistant secretary. – Wikipedia

Relaterat