Massmedia kan inte sluta att skriva om oro för Trump – Vilka psykologiska mekanismer ligger bakom?

publicerad 15 november 2016
- av Torbjörn Sassersson red.
Psykiatri och oro - Crestock
Oro för Trump
Oro för Trump

NOTERAT. NATO:s generalsekreterare, politiska krönikörer, statsministern, politiker, börsen, HBTQ-ungdomar, feminister, Volvo, SLU, professorer alla är de oroliga för Trump. Framförallt projiceras oron på allmänheten via massmedia. NewsVoice listar artiklar i svenska medier som innehåller sökorden: Trump, oro, rädsla.

Trump får skulden för allt möjligt. Saker han inte har gjort. Saker man tror att han gjort fast det saknas bevis. Saker man tror att han kan göra. Han får till och med skulden för att han avfyra kärnvapen, något som tidigare USA-regimer hotat världen med sedan USA gjorde Hiroshima och Nagasaki till vulkaniskt glas. Trump liknas vid Hitler och Mussolini trots att han inte ens är operativ president. Han installeras i Vita Huset först den 20 januari 2017.

Psykologiskt är alla dessa projektioner mot Trump intressanta, men världens psykologer är tysta i debatten eller får inte utrymme i massmedia. Frågan varför hela Västvärlden hamnat i ett neurotiskt tillstånd måste belysas, en analys behövs som inte handlar om att Trump är problemet. Vad handlar denna gruppsykologiska neuros egentligen om?

Kontakta NewsVoice med din förklaring. Du kan vara anonym om du är psykolog.

Svenska medier om Trump-oro perioden 9-15 nov kl 10:00 2016

Nedan är ett urval av artiklar som hittats genom sökning på orden: Trump, oro, rädsla. Det finns fler artiklar och listan kan hela tiden göras längre eftersom svenska MSM inte kan sluta skriva om Trump-oro. [några dubbletter har tagits bort kl 16:33, 15 nov]