Massmedia kan inte sluta att skriva om oro för Trump – Vilka psykologiska mekanismer ligger bakom?

10
1530
Oro för Trump
Oro för Trump

NOTERAT. NATO:s generalsekreterare, politiska krönikörer, statsministern, politiker, börsen, HBTQ-ungdomar, feminister, Volvo, SLU, professorer alla är de oroliga för Trump. Framförallt projiceras oron på allmänheten via massmedia. NewsVoice listar artiklar i svenska medier som innehåller sökorden: Trump, oro, rädsla.

Trump får skulden för allt möjligt. Saker han inte har gjort. Saker man tror att han gjort fast det saknas bevis. Saker man tror att han kan göra. Han får till och med skulden för att han avfyra kärnvapen, något som tidigare USA-regimer hotat världen med sedan USA gjorde Hiroshima och Nagasaki till vulkaniskt glas. Trump liknas vid Hitler och Mussolini trots att han inte ens är operativ president. Han installeras i Vita Huset först den 20 januari 2017.

Psykologiskt är alla dessa projektioner mot Trump intressanta, men världens psykologer är tysta i debatten eller får inte utrymme i massmedia. Frågan varför hela Västvärlden hamnat i ett neurotiskt tillstånd måste belysas, en analys behövs som inte handlar om att Trump är problemet. Vad handlar denna gruppsykologiska neuros egentligen om?

Kontakta NewsVoice med din förklaring. Du kan vara anonym om du är psykolog.

Svenska medier om Trump-oro perioden 9-15 nov kl 10:00 2016

Nedan är ett urval av artiklar som hittats genom sökning på orden: Trump, oro, rädsla. Det finns fler artiklar och listan kan hela tiden göras längre eftersom svenska MSM inte kan sluta skriva om Trump-oro. [några dubbletter har tagits bort kl 16:33, 15 nov]


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
10 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Martin J
Martin J
Gäst
15 november 2016 kl 13:12

Skälen hör ihop med lögnerna om ww2 och 9/11 mm. Den dolda makten (som inte är så dold längre tack vare internet) Rotschild, Soros, våra lakejer i Sverige, Wallenberg, medias kumpaner med VidrigAvsky och alla andra hejdukar. De måste ju ta ner de som riskerar starta något som leder till deras fullständiga avslöjande för alla och i förlängningen att de ställs inför rätta för deras brott mot mänskligheten. I USA-valet blev det så tydligt att en blind kunde se deras medias samordnade direktiv mot Trumpen som de inte kontrollerar.

Jenny Hägglund
Gäst
15 november 2016 kl 16:05

Margot Vallström är ett skämt! Istf att oroa sig för Trumps kvinnosyn borde hon bli vettskrämd över alla muslimska mäns kvinnosyn som numera väller in i landet som BARN!?!

Erika
Erika
Gäst
15 november 2016 kl 17:28

Kan västvärldens antidemokratiska reaktion bero på att Trump avviker en smula från anti-Ryssland-doktrinen?

Charlotta Rexmark
Gäst
15 november 2016 kl 22:53

Många människor har under den senaste tiden, kanske tydligast under de senaste tio åren, upplevt en tilltagande oro för många olika saker i världen, klimat, ekonomi, krig, terrordåd, sjukdomar, smittor, osv. Hot som är svåra att skydda sig mot och som många gånger upplevs som diffusa. När det då uppstår ett tillfälle där media presenterar ett “den onde mot den gode”-scenario, och den som presenteras som ond går segrande ur striden händer två saker. 1. Den psykologiska trygghetsmattan dras bort under fötterna eftersom människor har en inbyggd tro på att det goda alltid ska segra. 2. Plötsligt finns det ett konkret hot, en fiende och skurk, som kan representera all den oro och rädsla som människor bär på, och det skapas en känsla av att om man kan förinta det hotet så försvinner också alla de andra sakerna som man är rädd för. Ett stort, konkret hot är känslomässigt lättare att hantera än många diffusa hot, och genom att protestera högljutt mot hotet känner man att man gör något och återupprättar sin känsla av säkerhet och av att vara betydelsefull.

Andersson
Andersson
Gäst
16 november 2016 kl 00:05

Har för mej att det var Herrman Lindqvist som sa att Sverige fram till 1900 talet är världens äldsta militärdiktatur. Detta har format svenskarna att alltid söka konsensus och det är både vår styrka och svaghet. Vi beskriver oss ofta som landet lagom, men det är inte sant vi är bara lagom en kort period då vi rör oss från den ena ytterligheten till den andra. Det som pågår nu är ett uppvaknande om ett förestående nederlag där vissa insett att nederlaget är ett faktum men vill framhålla att de stod för något bättre och att ondskan segrat. Andra vägrar inse nederlaget och hoppas på att elektorerna ej skall följa valresultatet och utse Hillary till president. Dessa demokrater tycker inte att valresultatet är så viktigt när deras mera demokratiska kandidat förlorat. En kandidat som dessutom stod för en ryssfientlig politik som det nu råder konsensus om bland den styrande eliten.

jonulf
jonulf
Gäst
16 november 2016 kl 01:15

Stockholmssyndrom, Jantelag och Sverige som försöksland nummer ett – för att vara bräckjärn för andra länder genom marxismen för att lösa upp allting – och för att den pseudovetenskapliga tron på “globen” inte avslöjas, alltså det är globalismen/NWO – att de för ut en snurrande glob i ansiktet på oss hela tiden är tidens verkliga grej att försöka förstå, annars kommer man aldrig att undslippa globalismen.
En annan sak om “den hemliga planen” kan läsas i en artikel i Cyprus Today från juni 2016: om EU, dess upphovsmakare och finansierare, samt varför det skapades:
comment image?efg=eyJpIjoidCJ9

Patricio
Patricio
Gäst
16 november 2016 kl 01:31

jag måste säga tack Torbjörn Sassersson och newsvoise, bra jobbat, jag tänkte själv posta något liknande i mina grupper på facebook, det är mycket viktigt att väcka så många som möjligt om mediernas fula och manipulativa sätt de jobbar, och undra för vem de jobbar egentligen, först har de kört sedan länge propaganda mot rysslan och Putin för att dra in Sverige i krigmaskineriet NATO och till ett möjlig krig mot ryssland, allt detta genom lögner till allmänheten, nu riktar de sina propagandistiska maskineri mot Trump som kommer att stoppa kriget som alla dessa psykopatiska eliten och mediernas vill starta. det är dags att avslöja dessa jävulska människor som finns bland oss i alla tidningar, radio och tv i Sverige.
(se elitens medias roll i världen, det har gått så lång att allt media jobbar för regeringen nu)
John Pilger – The War you don’t see :
Publicerades den 4 feb. 2015
A powerful and timely investigation into the media’s role in war, tracing the history of embedded and independent reporting from the carnage of World War One to the destruction of Hiroshima, and from the invasion of Vietnam to the current war in Afghanistan and disaster in Iraq.
As weapons and propaganda become even more sophisticated, the nature of war is developing into an electronic battlefield in which journalists play a key role, and civilians are the victims. But who is the real enemy?
John Pilger says in the film: “We journalists… have to be brave enough to defy those who seek our collusion in selling their latest bloody adventure in someone else’s country… That means always challenging the official story, however patriotic that story may appear, however seductive and insidious it is.
For propaganda relies on us in the media to aim its deceptions not at a far away country but at you at home… In this age of endless imperial war, the lives of countless men, women and children depend on the truth or their blood is on us… Those whose job it is to keep the record straight ought to be the voice of people, not power.”
https://www.youtube.com/watch?v=glnYs7Fz0SM ———————————————————- John Pilger The Hidden Power of The Media | Marxism 1996 https://www.youtube.com/watch?v=nv7a-B15R28&t=105s ————————————————————————————————— John Pilger – War by media and the triumph of propaganda. At The Logan Symposium Dec 5th 2014
https://www.youtube.com/watch?v=7ZtdEEeu2XY —————————————————- The World is a Stage – John Pilger (Documentary) https://www.youtube.com/watch?v=CKu_4eA9K9E

Ulf Lagerström
16 november 2016 kl 18:05

Att oro och ängslan dramatiseras bland västmedia beror på Trump just nu symboliserar ett hot mot den dolda globala agendan och den lilla elit som driver den.
Att man målar upp honom som en kvinnoföraktare, sexist och rasist är först och främst för att man vet att det skapar negativa reaktioner bland allmänheten. Det är dock inte det som eliten egentligen oroas för. Det är faktumet att han hotar att bryta upp den destruktiva nedåtgående spiralen i vår västerlänska kultur.

Rascasse
Gäst
21 november 2016 kl 13:56

Till listan på anti-Trump artklar kan man lägga till en som fullständigt skjuter honom sönder och samman. Skrämmande men intressant, inte minst med tanke på att väljarnas enda alternativ förmodligen hade varit än värre.

http://aanirfan.blogspot.com.es/2016/11/trump-zionist-plot.html