Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Occupy Trump – Skulle MSM rapporterat om protesterna om Hillary Clinton vunnit valet?

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 10 november 2016
- Torbjörn Sassersson red.
Occupy Trump, 2016
Occupy Trump,   2016
Bild: Occupy Trump, 2016, mediakollage

NOTERAT. Idag på morgonen är huvudnyheterna inom mainstream media (MSM) att 10,000-tals människor i USA protesterar mot att Trump vann valet. I New York samlades 3000 personer, men staden har 8,4 miljoner invånare. Det är blott 0,0357% av stadens befolkning dvs ytterst få.

Frågan är hur många som hade samlats för att protestera om Hillary Clinton vunnit och frågan är om MSM i så fall brytt sig att rapportera om det? Har MSM brytt sig om att korrekt rapportera om occupy-rörelsens alla protester mot korruptionen inom bankvärlden? Nej, det fick medborgarjournalisterna göra.

Jämför med Occupy Wallstreet

Media rapporterade mest om när rörelsen var färsk dvs under Occupy Wall street år 2011. 1000–tals människor samlades under 2 månader utanför banker och finansiella institutioner och höjdpunkter var Guy Fawkes Day och Bank Transfer Day. Guy Fawkes var figuren i biofilmen Vendetta som handlade om folkliga protester mot korruptionen.

I oktober 2011 stängde över 600 000 människor sina bankkonton och öppnade istället konton med lokala kreditföretag i USA. Låt oss se om “Occupy Trump-rörelsen” kommer i närheten av Occupy Wall street. Jag tror inte det. Då fanns uthållighet.

Text: Torbjörn Sassersson

I MEDIA

RT.com: Nationwide anti-Donald Trump protests marked by arrests, vandalism (VIDEO)

DN: Martin Gelin: Protesterna lär bara vara början på en våg av motstånd

SvD: Just nu: Protester mot Trump – spänd stämning

Expressen: Flera protester efter Donald Trumps vinst

GP: Tusentals marscherade mot Trump tower

New York Daily News: Thousands of outraged protesters flood New York City streets to oppose President-elect Donald Trump


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq