Occupy Trump – Skulle MSM rapporterat om protesterna om Hillary Clinton vunnit valet?

publicerad 10 november 2016
- av Torbjörn Sassersson red.
Occupy Trump, 2016
Occupy Trump,  2016
Bild: Occupy Trump, 2016, mediakollage

NOTERAT. Idag på morgonen är huvudnyheterna inom mainstream media (MSM) att 10,000-tals människor i USA protesterar mot att Trump vann valet. I New York samlades 3000 personer, men staden har 8,4 miljoner invånare. Det är blott 0,0357% av stadens befolkning dvs ytterst få.

Frågan är hur många som hade samlats för att protestera om Hillary Clinton vunnit och frågan är om MSM i så fall brytt sig att rapportera om det? Har MSM brytt sig om att korrekt rapportera om occupy-rörelsens alla protester mot korruptionen inom bankvärlden? Nej, det fick medborgarjournalisterna göra.

Jämför med Occupy Wallstreet

Media rapporterade mest om när rörelsen var färsk dvs under Occupy Wall street år 2011. 1000–tals människor samlades under 2 månader utanför banker och finansiella institutioner och höjdpunkter var Guy Fawkes Day och Bank Transfer Day. Guy Fawkes var figuren i biofilmen Vendetta som handlade om folkliga protester mot korruptionen.

I oktober 2011 stängde över 600 000 människor sina bankkonton och öppnade istället konton med lokala kreditföretag i USA. Låt oss se om “Occupy Trump-rörelsen” kommer i närheten av Occupy Wall street. Jag tror inte det. Då fanns uthållighet.

Text: Torbjörn Sassersson

I MEDIA

RT.com: Nationwide anti-Donald Trump protests marked by arrests, vandalism (VIDEO)

DN: Martin Gelin: Protesterna lär bara vara början på en våg av motstånd

SvD: Just nu: Protester mot Trump – spänd stämning

Expressen: Flera protester efter Donald Trumps vinst

GP: Tusentals marscherade mot Trump tower

New York Daily News: Thousands of outraged protesters flood New York City streets to oppose President-elect Donald Trump


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Danne 14 Nov, 2016 at 22:08

  Tack för din syn på saken, Danne.

  Man får under alla omständigheter vara försiktig och först noggrant kontrollera det material man ämnar föra vidare ut på internet.

 • per

  Det påstås att detta uttalande ska ha funnits med i en intervju som Trump gjorde 1988 med Opera Winfrey och om det nu faktiskt skulle stämma så skulle det isåfall inte vara speciellt svårt att hitta klippet i fråga. Detta påstående är därför mest troligen en lögn. Finner många sajter som har undersökt detta påstående. Några redan under 2015. Gemensamt för dessa är att ingen av dom har funnit några belägg för att detta uttalande skulle stämma. Och tidningen i fråga – People magazine – nekar också till att man skulle ha skrivit något sådant och menar att man även sökt i dom egna arkiven samt tittat på alla artiklar kopplade till Trump.

  Många ‘quotes’ som florerar på internet är falska men används ändå av ovetande och navia människor. Har sprungit på ett stort antal sådana under åren och fortsätter göra det än idag. Det kan vara värt att kolla upp sådant själv och att också själv söka efter källan till dessa.

 • De va väl så här – att först skrev svenska cement-media ingenting alls om Occupy-rörelsen – precis som man inte skrev ett enda ord om presidentkandidaten Ron Paul. Sen, när det blivit en del spektakulära polsiövergrepp – så skrev man. (tror jag ). Och när man slutligen rekände att Ron Paul existerade beskrevs han som”isolationist” – som Trump, ungefär.

 • I en artikel om Donald Trump av Börje Peratt, publicerad den 9 november 2016, menar Peratt att Trump har sagt ”If I were to run, I´d run as a Republican. They´re the dumberst group of voters in the country. They believe anything on Fox News. I could lie and they´d still eat it up. I bet my numbers would be terrific.”:

  https://borjeperattdebate.wordpress.com/2016/11/09/donald-dick-rednecks-styr-us/

  Somliga påstår att ovanstående är ett falskt citat som aldrig har funnits i People Magazine. Andra svär på att de har sett en film-intervju där Trump säger ovanstående, men att denna nu har plockats bort från YouTube. Enligt vissa är People Magazine-spåret avsett att förvilla människor och leda deras uppmärksamhet bort från det faktum att Trump faktiskt har sagt ovanstående i en numera, från YouTube, bortplockad film-intervjun.

 • Din kommentar inväntar moderering
  Jag skrev en helt kort, kritisk kommentar till Kersti Wistrands hyllningsartikel till Hillary Clinton på Humanism & Kunskap, som gick ut på att jag fann denna naiv, men den togs inte in. Däremot accepterades hennes styrelsekollegas i Humanism & Kunskap, Börje Peratts, delvis GMO-försvarande kommentar under samma artikel, plus ytterligare två positiva kommentarer:

  http://humanismkunskap.org/2016/11/10/tack-for-kampen-for-kvinnorna-hillary-clinton/

 • Jo du har rätt och det är ju många som hävdar att oavsett Trump eller Clinton så är båda kontrollerad opposition.

  Här har du ett ganska bra exempel på hur det går till:

  http://heavy.com/news/2016/11/steven-mnuchin-trump-treasury-secretary-rumored-bank-banker-goldman-sachs-financial-crisis-house-foreclose-lawsuit-film-producer/

  Fenomenet kallas dialektik, dvs marxisterna har alltid velat kontrollera båda sidorna av en konflikt. Det spelar dem ingen roll vem som vinner utan de kan skapa sin egen vinning i varje scenario. Antagligen kommer Trump att bli syndabock för en ekonomisk kris inom kort som våra super-bankers kan trigga när de så önskar.

  Mer här om det: http://www.zerohedge.com/news/2016-11-10/he-won-because-elites-want-him-there-global-economy-will-collapse

  Spännande tider stundar och kanske en del prövningar..

 • I Tjeckien har jag sett en annons (finansierad av USA?) där det stod att man får 100 kronor i timmen för att komma till ett torg i Prag. Syftet var att fylla torget med människor.

  Mina slutsatser är att en sådan annons där man kräver ett visst tema som i detta fall att man ska ha bilder på kärlek och Dali Lama, Vaclav Havel m.m. utnyttjas sedan i ett vist syfte som en del av folks reaktion på t.ex. fabricerad terrordåd.

  http://orgo-net.blogspot.se/search?updated-max=2016-11-03T16:20:00%2B01:00&max-results=7

 • Googla “Trump protest rallies” och se vad sorts folk som protesterar. Och var kommer dessa färdigtryckta plakat ifrån? De måste kosta en del och då har trashankarna pengar eller…?

 • Jag känner mig inte alls övertygad om att Trump står utanför etablissemanget, han skulle mycket väl kunna vara en marionett, men när det gäller Hillary Clinton hyser jag inga tvivel om att hon är en dålig person som har ställt till en massa elände i världen. Därför blir jag helt förbluffad över att läsa följande helt färska hyllningsartikel till henne av Kersti Wistrand på Humanism & Kunskap, i vilken även Madeleine Albright och Condoleezza Rice får beröm:

  http://humanismkunskap.org/2016/11/10/tack-for-kampen-for-kvinnorna-hillary-clinton/

 • Det är antagligen precis som vanligt, dvs man hyr in protestanter som desperat behöver en slant. Någon hade frågat dessa människor om de hade röstat i valet men det hade de inte.. Det är likadana protester överallt hela tiden, under franska revolutionen var det inhyrda kriminella från samhällets botten som användes för att skapa våld och kaos. När man ser mönstret ser man den uppenbara “psyopen” överallt hela tiden för att dupera massorna via pengar och MSM som vapen.

  Där finns ju gott om bevis för att Soros tidigare arrangerat många protester och denna artikeln visar på ett exempel på en kille som fick 3 500 USD för att protestera på ett Trump-möte:

  http://abcnews.com.co/donald-trump-protester-speaks-out-i-was-paid-to-protest/

 • Man har ju läst här och där att man vill hetsa till ett inbördeskrig. Läst och sett om FEMA Camps och lager med Coffinbags. Jag kan inte låta bli att fundera över varför Wikileaks väntade så länge med att släppa allt om Clinton? Var det för att få folk att rösta på Trump sen man fått bort Bernie Sanders? För att man sen skulle kunna “dra igång” protester som ser trovärdiga ut. Växer protesterna så kommer ju också med stor sannolikhet börserna börja falla och det är väl det man vill också sen man roffat åt sig själva. Det bästa hade varit om folk hade visat sitt missnöje genom att röstvägra.

 • Frågan är vad som ligger bakom, eller VILKA som ligger bakom.
  Är detta ett försök att få till stånd ett undantagstillstånd, eller kan det vara embryot till ett inbördeskrig.
  Vi får se vad fortsättningen blir. I detta läge kan man förvänta sig desperata handlingar från makten (som inte finner sig inte i detta), och säkert har deras thinktanks förberett “lösningar” om Trump skulle vinna.
  Men eliten får allt mer problem att ta itu med, de har inte bara halva befolkningen mot sig, utan också en stor del av etablissemanget, inte minst militären.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *