Sting: “Inshallah” – Om Gud vill…

publicerad 12 november 2016
- av Torbjörn Sassersson red.

Stings låt från hans senaste album som släptes den 11 november 2016 handlar om en flyktingfamilj som kanske flyr från Nordafrika eller Mellanöstern.

Text: NewsVoice, uppd. kl 09:32, 13 nov | Bild: StingFoto: Eric Ryan Anderson | Stings Youtube-kanal | Ladda ner låten på Amazon

“Föreställ dig att du är i en sådan där båt, med din fru och dina barn. Hur känns det? Att vara i deras situation med din fru och dina barn”… “Jag vet inte hur flyktingkrisen ska lösas. Jag är inte tillräckligt smart, men jag tror om det finns en lösning så måste den vara grundad i någon slags empati”… “Att bygga murar kommer inte att fungera”.

De sa Sting när han stod på scenIrving Plaza i New York den 9 november. Sting sjunger “Inshallah” ikväll i Paris dagen före årsdagen av Bataclan-attacken i Paris den 13 november 2015, skriver The Guardian.

“Inshallah” stavas egentligen “Insha’Allah” och betyder: “Om Gud vill”.

“Inshallah”

Sleeping child, on my shoulder,
Those around us, curse the sea.
Anxious mother turning fearful,
Who can blame her, blaming me?

Inshallah, Inshallah,
If it be your will, it shall come to pass.
Inshallah, Inshallah,
If it be your will…

As the wind blows, growing colder,
Against the sad boats, as we flee,
Anxious eyes, search in darkness,
With the rising of the sea.

Inshallah, Inshallah,
If it be your will, it shall come to pass.
Inshallah, Inshallah,
If it be your will…

Sea of worries, sea of fears,
In our country, only tears.
In our future there’s no past,
If it be your will, it shall come to pass.

Inshallah, Inshallah,
If it be your will, it shall come to pass.
Inshallah, Inshallah,
If it be your will…


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Om jag känner Sting rätt så står han över politiken och att en del kriminella utnyttjar flyktingströmmarna för egna intressen, privata eller militant religiösa.

  Birgitta. 100,000-tal flyktingfamiljer och individer kommer via båtar över medelhavet. De flyr undan Europas interventioner i deras hemländer.

 • Per, jag är inte redaktören men kan tala om att Insallah används av muslimer när de hoppas att en önskan ska slå in, om Gud/Allah vill.
  Det stavas Insallah ( s med ett kommatecken i botten -vad det nu heter, som ger ett sh-ljud). Ses ofta på skyltar på större fordon. Kanske en önskan om en säker resa.

 • Jag tänker närmast på hur representativ hans låt är. Hur många flyktingfamiljer har färdats över medelhavet i en båt? Om så – varför har vi mest ensamkommande män i sin bästa ålder i Sverige?

  Oroande att populärmusiken islamifieras av vita artister. Kanske ett nödvändigt grepp för att nå en bredare grupp av musikkonsumenter?

  När kommer en svensk låt dedikerad till alla individer och familjer som flyr Sverige med tanke på att “hela havet stormar” … Politiker arbetar för att demontera det svenska kulturarvet och göra det mer arabiskt och muslimskt orienterat. Svenskar kan nog också snart börja sjunga “In our future there’s no past”…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *