USA-valet 2016: Mörka moln hopar sig över USA, Mellanöstern och Europa – Prognoser

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 8 november 2016
- Torbjörn Sassersson
Jill Stein, Green Party - Foto: C-Span - okt 2016

Det ser bistert ut. Jill Stein partiledare för Green Party i USA befarar att Hillary Clinton kommer att starta krig mot Ryssland om hon vinner valet. “Get ready for war with Russia”, säger hon. Samtidigt har beredskapsnivån för 300, 000 soldater i Europa höjts meddelar Jens Stoltenberg, generalsekreteraren för NATO.

Text: Torbjörn Sassersson | Bild: Dr Jill Stein Green Party – Empire Files

Jill Steins varning är allvarligt menad. Hon säger att valet inte bara avgör vilken sorts värld vi kommer att få utan om vi kommer att ha en värld överhuvudtaget. Stein säger att Clintons ”trigger-happy” militarism är ett ”mushroom cloud” som väntar på oss.

Jill Stein är särskilt oroad för att Hillary Clinton förordar en sk ”no-fly zone” över Syrien och att det i princip är en deklaration av krig mot Ryssland, ett land som bjudits in av Syren för att bekämpa terrorismen.

USA har däremot ingen laglig rätt enligt Syrien att befinna sig i landet, än mindre med trupper. Stein hänvisar till den tidigare presidenten i Sovjet, Mikhail Gorbachev som för två veckor sedan varnat för att: ”this is the most dangerous nuclear moment ever”, skriver Breitbart.

“We must find and elect alternatives to the Wall Street-backed oligarchy, the warmongers, and the anti-humanitarians,” skrev Jill Stein på Twitter.

Gorbachev varnade redan 2015 för att USA kan starta hett krig genom ett upptrappat kallt krig.

Fox Business säger att de är mycket kritiska till att mainstream media i USA mörkat Jill Stein som vettig presidentkandidat i valet. Stein höll med om situationen och att amerikanarna starkt efterlängtar något annat än Trump och Clinton som är gående och pratande skandalmaskiner.

Läs mer: Jill Stein Agrees with Trump: Hillary Clinton Presidency Means Nuclear War, a ‘Mushroom Cloud Waiting to Happen’

NATO trappar upp krigshetsen lagom till valdagen i USA

Jens Stoltenberg generalsekreteraren för NATO sätter 300,000 soldater i Europa i höjd beredskap. Motiveringen är att NATO ska kunna påskynda reaktionstiden i händelse av en krigssituation i Europa, skriver The Independent. Anledning är i vanlig ordning ett Ryssland som man pekar ut som aggressivt.

“We have also seen Russia using propaganda in Europe among Nato allies and that is exactly the reason why Nato is responding. We are responding with the biggest reinforcement of our collective defence since the end of the Cold War.” – Jens Stoltenberg

Stoltenberg påpekar även att Ryssland påstås utsätta NATO-allierade länder för ökad propaganda och att förstärkningarna inom NATO är de största sedan kalla kriget [det första].

Den amerikansk tankesmedjan Rand Corporation har i en färsk rapport varnat NATO för att Ryssland kan köra över NATO:s nuvarande militära styrka i Baltikum inom loppet av 36 timmar om en konflikt startar, skriver The Independent.

David Stockman: Sälj allt du har

Mike Adams som driver Natural News är visserligen inte av etablissemanget ansedd som en expert inom geopolitik, inte desto mindre har han miljontals läsare över hela världen som följer hans skrivande och reportage.

Adams varnade igår i en artikel för ekonomisk kollaps oavsett valresultatet idag den 8 november och han får stöd av flera erkända ekonomer.

David Stockman som anses ligga bakom ”Reaganomics” varnar med orden: ”Sälj allt”, åtminstone om du är amerikan [NewsVoice anm]. När programledaren frågar hur han själv förberett sig svarar han bland annat att han köpt guld.

”The markets are hideously inflated,” warned Stockman on CNBC’s ”Fast Money” this week. The former Director of the Office of Management and Budget under President Ronald Reagan urged investors to dump stocks and bonds ahead of the dangers that both Donald Trump and Hillary Clinton pose to markets if either is elected as President.

”If you don’t sell before the election, certainly do it afterwards. Government is going to be totally paralyzed regardless of who wins,” he said. ”There could be a 25 percent draw down on markets.” – CNBC

Martin Armstrong

Andra amerikanska ekonomer som får sitta i TV-soffor är inne på samma linje, men det ekonomiska geniet Martin Armstrong har ännu inte uttalat någon särskild varning på sin blogg. Armstrongs kunskap och personliga historia fick bästa sändningstid i svensk TV förra året i dokumentären ”The Forecaster”.

Armstrom har framgångsrikt kunna förusäga ekonomiska krascher med algoritmer som baseras på ekonomiska data enligt sin ”Economic Confidence Model”. Han menar att den privatstyrda värld vi idag har kulminerar runt år 2033, om drygt 15 år. Enligt hans modell kommer perioden åren 2015-2020 inkludera ett ekonomiskt fall.

Fram till år 2033 kommer pengaguden att ta ett allt fastare grepp om världen och vi kan vara säkra på att med Hillary Clinton som amerikansk president kommer krigen ha en central roll eftersom de är så lönsamma (förf. anm).

Martin Armstrong, The Economic Confidence Model, chart
Martin Armstrong, The Economic Confidence Model, chart

Victor Sperandeo

Victor Sperandeo som är finansexpert menar i en intervju på King World News från den 7 november 2016 att om Hillary Clinton vinner kommer USA:s ekonomi skenbart att få god fart genom att sedlar kommer att tryckas, men det kommer att vara början på hyperinflation.

”If this does happen you will get a huge amount of government spending that is going to juice the economy. But it will be the prelude to hyperinflation.”

Denna hyperinflation kommer att leda till kaos i samhället där guldet kommer att vara det enda att ta fasta på.

”Regardless, gold will act as a hedge and the price of gold will skyrocket because paper will be printed to the point where it’s worthless.  And as the hyperinflation unfolds, it will send the world into total chaos and people need to be prepared for that.”

Denna typ av allvarliga varningar, oavsett om det handlat om ekonomi eller krig har uttalats förr och med facit i hand har det sedan många gånger inte hänt något särskilt. Vi får se vad som sker närmaste halvåret.

Text: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq