Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Dricker du för mycket alkohol?

publicerad 18 december 2016

Hur mycket alkohol dricker du? Om du konsumerar en hel del kan det vara smart att utöva lite fysisk aktivitet. Träning reducerar nämligen skadorna av ett högt alkoholintag, visar ny forskning.

Studier tyder på att två timmar moderat motion i veckan kan väga upp den dödliga effekten av en hög alkoholkonsumtion. Om du dricker mer än 14 alkoholenheter i veckan ökar risken för cancer, hjärtsjukdomar och stroke. Enligt hälsorekommendationer bör både män och kvinnor hålla sig under 14 alkohol-enheter i veckan för att reducera risken för sjukdom och för tidig död. Men en ny studie antyder att träning reducerar den dödliga effekten av alkohol även vid högre intag än den rekommenderade nivån.

Ny forskning från University College i London och University of Sydney visar att risken för en för tidig död ökar med 16 procent och risken för cancer med 47 procent – även om man håller alkoholintaget innanför riktningslinjerna.

Läs hela artikeln på TV-helse.se

Text: Anna Böhlmark, TV-helse.se


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: alkohol