Mediernas årskrönikor – Självgodheten slår nya rekord

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 29 december 2016
- NewsVoice redaktion
Roland Mollbrandt
Roland Mollbrandt om mediernas årskrönikor
Roland Mollbrandt

INSÄNDARE. Det är utmanande och provocerande, när medierna i sina årskrönikor sammanfattar året som gått, med att unisont hävda att de som kritiserar makten skulle ljuga och förvanska fakta och även hota vår frihet och demokrati, när det i själva verket är makten, politikerna och medierna som ljuger och förvanskar och hotar freden, friheten och demokratin, när de försöker dölja och förneka att det pågår ett veritabelt propagandakrig.

Text: Roland Mollbrandt

Vi vet att politiker och makthavare ljuger i parti och minut och det är skälet till att människor tröttnat på ”etablissemanget”. Vem har väl aldrig hört det stående skämtet: Hur vet man att politiker ljuger? Dom rör ju på läpparna!

Vi vet att politiker går maktens och elitens ärenden, i stället för att ha folkets bästa för ögonen. Det vet vi eftersom politiker, oavsett partifärg möjliggjort att 1% äger 99%, eller att sexton familjer äger lejonparten av allt som går att äga och eftersom 1% av tillgångarna aldrig kan ge 99% drägliga levnadsvillkor, fred, frihet och trygghet, behöver man inte vara raketforskare för att förstå, att något är helt fel!

Vi vet att de stora medierna ägs av samma maktelit, som till varje pris vill hetsa oss till ännu ett lönsamt och maktkoncentrerande krig. Vi vet att krig är oändligt lönsamt och att fred är olönsamt!

Vi vet att det pågående propagandakriget försöker få oss att godta maktens kandidater till gemensam fiende och att vi ska förlöjliga varandra.

Ingen har kunnat beslå Wikileaks, Snowden, eller Manning med lögn.

Ingen har med argument bemött strömhoppet av alla högt uppsatta avhoppade visselblåsare som på Youtube berättat sin historia! Tvärtom försöker man censurera flödet på sociala medier.

Dessutom har MSM [mainstream media], som på goda grunder kan kallas ”Fakestream Media” förvägrat avhopparna från att komma fram i medierna för att berätta sin historia.

Tvärtemot, den av medierna varmt omhuldade självgoda självbilden, har medierna gång efter annan, blivit ertappade, med ”Fake News” och bidragit till en av särintressen hårt vinklad och många gånger förvanskad omvärldsanalys och vi vet att de försöker begrava all kritik och försöker förlöjliga alla kritiker!


Det som emellertid är mest provocerande, är att även public service kanalerna deltar i spridningen av den förljugna omvärldsbild som vi matas med. Det är skälet till att förtroendet för medierna, inkl. public service, faller som en sten.


Det är också skälet till att paniken sprider sig och att medias rapportering och agerande blir allt mer desperat och förljugen.

Vi ska komma ihåg, vilka som av bristande vilja och lathet väljer att tro på maktens och mediernas sagor.

Vi ska komma ihåg, vilka som upprätthållit sin integritet och kämpat för sanningen och vilka som varit maktens medlöpare och därmed får inse att de har många miljoner, om inte miljarder människors blod på sina händer, innan detta paradigm dragit sin sista suck…

Text: Roland Mollbrandt


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq