NewsVoice är åter online och det funkar bättre – Nu siktar vi på 2017

4
852
Torbjörn Sassersson 15 juni 2016 - Foto: Anna Böhlmark
Torbjörn Sassersson 15 juni 2016 – Foto: Anna Böhlmark, Pelican Media

NewsVoice låg nere nästan tre dygn från fredag eftermiddag till måndag morgon. Vi var inte hackade utan det berodde på att arbetsminnet inte räckte till för att hantera besökarna. Den snabbaste och enklaste lösningen var att uppgradera webbhotellkontot på Loopia till Företag Plus.

Samtidigt började det administrativa gränssnittet för oss som arbetar med tidningen att fungera snabbare och utan att generera felmeddelanden. NewsVoice laddas även ner snabbare för besökarna och mail-utskicken till de som vill ha ett meddelande när NewsVoice uppdaterats började fungera igen, av sig självt.

Allt har alltså blivit bättre, men kostnaderna för webbhotellet har gått upp till 3000 kr exkl moms per år, vilket inte är mycket pengar för en tidning, inte desto mindre en kostnad som måste betalas av en liten nättidning med en virtuell redaktion.

Vi fortsätter hela 2017 om du vill

Därför öppnar jag för möjligheten att ett företag som inte vill skatta bort en del av årets vinst kan tänka sig att skattefritt sponsra NewsVoice för den serverkostnaden. Hör av dig till redaktionen.

NewsVoice fick nyligen meddelandet att tidningen sponsras igen av en organisation i början på året, vilket innebär att jag kommer att fortsätta lägga en heltid på tidningen även 2017. Vi får ta ett halvår i taget. Jag offrar en karriär i näringslivet för att driva NewsVoice, eftersom jag känner att tidningen fyller en viktig funktion.

Jag vill passa på att tacka alla som donereat små summor löpande till NewsVoice. Ni är fantastiska. Jag förväntar mig inte att ni ska stödja mer. Gör inte det. Det som behövs nu är att de som normalt läser gratis försöker stödja NewsVoice eftersom oberoende journalistik är beroende av läsarnas goda vilja.

Läs mer om vilka stödmöjligheter som finns

Min multikuturella familj växer

I början på 2017 får jag ett nytt barn i familjen. Samtidigt flyttar vi – för att få plats – till en större hyreslägenhet med hiskeliga 9700 kr i månadshyra. Det var vad vi kunde få tag på i SKB. Två familjmedlemmar från min frus hemland i Kamerun kommer att besöka oss under några månader. Ditt stöd har stor betydelse för att klara 2017 med NewsVoice livs levande.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör och grundare


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
4 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Julius
Julius(@gyula)
6 december 2016 kl 20:47

Hoppas på ett lungnare 2017 men det ser inte att det blir så.Vi får se vad Trump kommer med !

Urban
Urban
Gäst
7 december 2016 kl 02:32

Byt bort Loopia mot nånting bättre..

Mayne Sundewall Hopkins
Mayne Sundewall Hopkins(@mayne-sundewall-hopkins)
7 december 2016 kl 04:34

Också haft problem – och varit utan internet i fem(!) dagar. Så har äntligen den nya routern kommit på plats ..som väl är. Det är inte klokt vad vi vant oss vid ‘nätet’ ..o’ sitter i det gör vi ju! 🙂

Har saknat mina regelbundna meddelanden från NewsVoice, så det är ..nice to have you back!

Carl Voss
Carl Voss
Gäst
7 december 2016 kl 12:07

Ni gör ett fantastisk jobb! Jag är enormt imponerad över NewsVoice och hade jag haft möjlighet skulle jag sponsra er med en full lön varje månad.