Nyheter24 svimfärdigt av att ge möjliga och omöjliga utmärkelser

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 december 2016
- NewsVoice redaktion
Bild: Anders Ygeman, 2014. Foto: Niklas Maupoix, Wikimedia Commons

nyheter24-arets-xyz-2016NOTERAT. Att utdela utmärkelser av typen “Årets XYZ” håller på att bli en svensk trend. Nyheter24 delar i år ut så många utmärkelser att de nästan svimmar eller vad sägs om: “Årets dissare”, “Årets Zero fucks given”, “Årets OH NO HE DIDNT?!?!”, “Årets partypooper” och “Årets penis”?

Bortsett från de flabbiga och tämligen oseriösa utmärkelserna finns även några mer minnesvärda exempel som “Årets politiker”, “Årets utmanare” och… sedan fanns det nog inga fler. NewsVoice listar några vinnare:

Årets politiker: Annie Lööf

Motivering: “Annie Lööf har inte valt den enkla vägen 2016. Hon har inte gjort som andra som föreslagit hårdare tag mot de som flyr från krig och oroligheter. Hon har gått sin egen väg och tagit vara på människors optimism istället för oro.”

Årets tänk-positivt: Jonas Sjöstedt

ArcanumSkolan 2024

Motivering: “Vänsterpartiets partiledare fortsätter extraknäcka som skådis mellan debatterna och de politiska utspelen.”

Årets festfixare: Sofia Arkelsten & Sofia Fölster

Motivering: “Moderaterna har tagit fasta på två av de största vardagsbekymren för alla som dricker alkohol. Varför säljer inte Systembolaget kall öl och varför får vi inte köpa starköl i vanliga butiker?! Arkelsten vill fixa kyld bärs på systemet och Fölster tycker det är dags att få köpa annat än folköl i matbutiken.”

Årets superhjälte: Anders Ygeman

Motivering: “Inrikesministern har i mätningar visat sig vara den politiker som folk gillar mest och utsetts till Sveriges sexigaste politiker. Även om han (kanske) saknar övermänskliga egenskaper är han den som har ansvar för att kriminella grips och att Sverige är säkert. Samma grejer som superhjältar brukar styra över alltså.”

Årets Zero fucks given: Daniel Riazat

Motivering: “När alla andra närmade sig Sverigedemokraterna stod Vänsterpartiet och Daniel Riazat kvar på sin kant. Riazat håller till och med det fysiska avståndet till SD så långt som möjligt och vägrar ta folkvalda Sverigedemokrater i hand.”

Årets OH NO HE DIDNT: Annika Strandhäll

Motivering: “I en debatt i riksdagen sågade statsministern Stefan Löfven Sverigedemokraternas Mattias Karlsson rejält. När statsministern använde järnrör och hora-kortet kunde inte längre Annika Strandhäll hålla masken.”

Årets partypooper: Gabriel Wikström

Motivering: “Folkhälsoministern värnar om vår hälsa, men förstör för alla som faktiskt vill puffa på sina klickcigaretter när han fixar ett förbud mot mentolcigaretter. RIP feströkning.”

och till exempel:

Årets snuskigaste

Motivering: “Liberala ungdomsförbundet i Stockholm vill tillåta nekrofili och incest.”

Källa: Nyheter24: “Här är Årets politiker – och 18 andra grejer vi kommer minnas från 2016”

Sammanställning: NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Nu kan man rösta på Årets Skurk på bloggen Politikfakta.se. Just nu leder Stefan Löfven.

  Rösta på Årets Skurk 2016

  “Alla hjältar behöver en skurk. Och vilka är inte bättre på att vara skurkar än den privilegierade och arroganta pk-eliten? I år duggade de tätt av kandidater och det är nästan helt omöjligt att välja bland dem. De är ju värdiga vinnare allihop! Priset skulle också kunna kallas Årets Desinformatör. Så vem är Årets Skurk? Du bestämmer! Rösta längst ner på sidan. Omröstningen avslutas den 31 december.”

  http://politikfakta.se/2016/12/rosta-pa-arets-skurk-2016/

 • Alla vänstertidningar är globalisttidningar inkl de sk “fria” tidningarna. Däremot är proletären ett undantag.

 • Arkelsten vill försöka tina upp sin framtoning som känslomässigt bottenfrusen, försöker framstå som lite kul, cool och progressiv med kall öl-förslaget. Men glöm aldrig vem hon är innerst inne: En beräknande streber med läkemedelsindustrin i ryggen, som biter sig fast tills hon har kommit sig upp i politiken och kan införa sina fascistiska diktat som hämtade från den värsta mardröm.

  Sofia Arkelstens kalla öl på systemet är ganska harmlöst. Att hon vill införa tvångsvaccinering i Sverige är dock inte lika harmlöst. För det senare förslaget vill jag tilldela henne utmärkelsen Årets psykopat. Det är viktigt att man nämner saker och ting vid deras rätta namn, inte sant.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *