Visste du att Estland, Lettland och Litauen tillhör Nordeuropa?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 januari 2017
- NewsVoice redaktion
Nordeuropa - Källa: online.seterra.com
Nordeuropa - Källa: online.seterra.com
Nordeuropa – Källa: online.seterra.com

NOTERAT. De tre baltiska länderna Estland, Lettland och Litauen har flyttats av FN. Tidigare har de tillhört Östeuropa, men nu hör staterna till Nordeuropa, skriver Europaportalen. 

FN listar numera de Nordeuropeiska staterna så här:

154 Northern Europe
248 Åland Islands
830 Channel Islands
208 Denmark
233 Estonia
234 Faeroe Islands
246 Finland
831 Guernsey
352 Iceland
372 Ireland
833 Isle of Man
832 Jersey
428 Latvia
440 Lithuania
578 Norway
680 Sark
744 Svalbard and Jan Mayen Islands
752 Sweden
826 United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland

 

Källa: Composition of macro geographical (continental) regions, geographical sub-regions, and selected economic and other groupings


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Nordeuropa
Stöd NewsVoice 2024
 • Allt som FN gör är väldigt illasinnat då det ingår i deras dolda agenda att bli en allsmäktig organisation som främjar en ytterst liten demonisk elit. Från att ha varit ett “fredsprojekt” tar nu FN över allt som har med djur, natur och människor och förtingligar dessa då de är ute efter makt och resurser för egen del. Allt ska detaljplaneras och standardiseras efter deras patologiska mått. Om vi motsätter oss dessa krigshandlingar mot frihet och demokrati så betraktas vi som fiender till terrororganisationen FN.

 • Putin siktar på att ta över nordeuropa
  Putin siktar på att ta över östeuropa

  Propagandan kan nu formuleras annorlunda.

 • De har tillhört det kommunistiska östBLOCKET ja. Men har de länderna geografiskt sorterat under kategorin Östeuropa på Europaportalen?

 • Vad vill Newsvoice ha sagt med detta? När skulle de ha flyttats? Baltikum har ju bara i folkmunn varit “östeuropa” under en kort period efter wwii till 1990 under den ryska ockupationen

 • Allt är ett Nordeuropa. Konceptet fanns redan före WW2 när kabalen via landsnummer i telefoni delade in Europa i ett politiskt öst och väst. Polen finns i 40-nummerområdet, länder söder därom i öst med 300-nummer. Finland skickade ut kabalen med sin SISU och med svensk hjälp genom krigen. Finlands landsnummer 358 kommer alltid att finnas där som ett bevis.

 • Har dom därmed lämnat Östeuropa som nytt namn för Ryssland när NATO med sitt vapenskrammel intagit Ryssland, som dom verkar bygga upp till och hoppas på. Den amerikanska doktrinen är ju nu sedan åtminstone ett decennium tillbaks att “anfall är bästa försvar”.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *