Jeanne Gang bygger skyskrapor för relationer mellan människor

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 29 januari 2017
- NewsVoice redaktion
Jeanne Gang skyskrapa 2017

Arkitekten Jeanne Gang ritar skyskrapor som stimulerar relationer mellan boende. Hon ritar inte bara höghus även mindre hus, men den röda tråden är att de ska minska avståndet mellan människor och öka de sociala kontakterna genom att försöka få människor att känna ömsesidigt förtroende.

“Through architecture, we can do much more than create buildings” … “We can help steady this planet we all share.”

Jeanne Gang säger att arkitektur kan minska poläritet och stress mellan människor. Även i höga hus där människor skiljs åt i den vertikala dimensionen kan naturliga kontaktytor skapas. I bilden nedan illustreras hur boende får kontakt med varandra genom oregelbundna former på balkongerna.

Läs mer på Studiogang.com

Text: NewsVoice

Jeanne Gang skyskrapa 2017


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *