Nominera Årets Ljusfyr för 2016 – Stiftelsen Pharos

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 januari 2017
- NewsVoice redaktion

Stiftelsen PharosStiftelsen Pharos arrangerar en ceremoni där en person ska få utmärkelsen ”Årets Ljusfyr”. Priset går till en inspiratör, sanningssökare eller välgörare som står upp för ”det goda, det sanna och det sköna”, en person som under 2016 agerat för att göra vår värld till en bättre plats, skriver Pharos.

Nomineringen pågår fram till den 28 februari 2017 och vinnaren presenteras under en ceremoni i Stockholm den 19 mars.

Nominera på denna länk

Stiftelsen Pharos är även en tankesmedja

Stiftelsen och tankesmedjan Pharos som grundades 2016 av bland annat Jacob Nordangård kom till för att lyfta åsiktstaket i Sverige. Den riktar sig mot samtiden för att bredda åsiktskorridorerna i dagens debattklimat. Stiftelsen ska verka för att forma och förmedla nya tankar i full frihet – utan sneglande på vad som är ”korrekt” eller gångbart, men det ska finnas en vetenskaplig grund när tex alternativa frågeställningar formuleras.

Jacob Nordangård
Jacob Nordangård

Jacob Nordangård är fil. doktor i Tema Teknik och Social Förändring och tidigare universitetslektor. Han har en fil. mag i Geografi och Kultur- och Mediegestaltning. Nordangård är även musiker och författare. Han håller föredrag om stadsplanering, transhumanism, miljöhistoria, energi- och klimatpolitik.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq