Trollet Sylthammar på NewsVoice

publicerad 30 januari 2017
- Torbjörn Sassersson red.
Internettroll, Wikimedia Commons

Trollet som historiskt kallat sig Sylthammar härjar vidare på NewsVoice. Kommentarerna från denne Sylthammar – eftersom han gjorde sig känd under det namnet – är ofta mycket långa, babblande, off-topic och inte sällan konfliktsökande. Sylthammar bryter även mot diskussionsreglerna.

Text: Torbjörn Sassersson, artikeln är uppdaterad 11 juli 2018

Denne Sylthammar har under diverse alias avslöjats. När Sylthammar avslöjas med nytt alias brukar han reagera. Han anklagar då ibland andra för att vara troll, inklusive redaktören på NewsVoice.

“Admin är också ett troll.”

“Admin är psykiskt sjuk.”

“Admin är ett stort troll, som söker följa sin egen rädsla.”

“Du är ju rubbad sasser, och bara förstör för andra.”

“Vad sysslar du med sasser? Dags för en ny fake sylthammarartikel, dvs nr3? Då kan du få hurrarop från knatteper, fnatteper och tjatteper.”

Hans reaktion att admin “också” är ett troll är något freudiansk.

Sylthammar skapar ideligen nya användare på NewsVoice

Exempel på Sylthammars alias är: .357, K Åkeby, Vridolf, Ante, Yngve, Perikles, Astro, Ris-avdrag [risavdrag], Perarne, Byrd, Apollo, Vresia Sylthammar, Agent Dendera, Jonulf, Sune, Erikk, Analemma, Rick, Hög häst, Hellbrynje, Nypon och Tord Lysewving.

Syftet verkar vara att ta fram reservalias att sätta i verksamhet. Om ett alias avslöjas som en ny “Sylthammar” kan denne aktivera ett annat alias som fått minst en godkänd kommentar eftersom en godkänd kommentar under ett alias gör att kommentarer därefter automatiskt passerar moderation.


Det är inte ovanligt att ett internettroll låter sina egna alias diskutera med varandra och då håller de självklart med varandra.


Sylthammar använder periodvis samma IP nr för att därpå under en ny period byta till ett annat. Hans kommentarer håller ofta en grälande och något aggressivt förklarande ton om hur allt hänger ihop i verkligheten. Han har samma grammatik och meningsbyggnad. Han byter ideligen epostadress och identiteternas IP-nr överlappar varandra. Alla mail till hans mailadresser studsar eftersom de är fake adresser.

Sylthammar skriver bitvis svamligt i annars till synes insatta och långa argumentationer. Trams blandas med förståbar text medan vissa kommentarer smickrar in sig hos NewsVoice läsare. Konsekvensen blir att seriösa personer i debatterna kommer av sig, inte vet hur de ska kommentera eller försöker “förstå” Sylthammar. De kan välja att avvika från diskussionerna. Diskussionerna störs alltså och leds in på off-topic-ämnen som ofta handlar om kufiska vinklingar inom världsåskådning.

Några exempel på Sylthammars diskussionsstörande svammel:

“NASA, Holy Wood, eliten, Disney och frimurarna… de visar det hela tiden, och de utan ögonbindel har redan sett och förstått” / erikK, 2016-07-01 kl. 20:11

“När det gick upp för eliten hur det var med antarktis, domen och jordens utseende, blev de som galna. De skickade upp allt de kunde av raketer och atomvapen för att se hur långt upp det sträckte sig, och ville kanske också skada eller ödelägga.” / erikK, 2016-07-01 kl. 20:11

“Därför har de alla ”vetenskapliga populärmagasin” etc, som allt utgår från att hålla globalismens lögner som sanning, dvs, jordglobsteorin, evolutionsteorin, att en explosion av ingeting inte gav kaos utan skapelse… NASA som ljuger om allt, de kan inte alls fara utanför jordens plan.” / Byrd, 2016-07-27 kl. 12:19

“Vi vet ju hur det är, varför klema som om man vore svensk politiker i kommentarer? Judar har sett till att islam och muhammedaner importeras till våra länder…” / jonulf, 2016-08-18 kl. 14:06

“Man kan inte bege sig ut i rymden från den flata jorden.” / Jonulf, 2016-09-03 kl. 18:09

“Veten – SKAPT – det är något ”skapat” – ”det hör samman med KUN-skap – där ”kun” betyder bara.” / Byrd, 2016-07-21 kl. 16:53

“Tro, b-EL-ief – det har sin rot i ursprunget – EL – de fem/fyra EL-ementen – vilket allt består av. Det har den falska ”vetenskapen” kidnappat och satt andra ord på, som olika krafter…” / Byrd, 2016-07-21 kl. 16:53

“Man blir helt stum av den idioti man ser av Jinges text, och hur kommentatorer förstår nada. Klart Påven är kommunist – och den förste Jesuit de satt in som Påve.” / Jonulf, 2016-12-26 kl. 15:11

“Yahveh = Jehovah = YHWH och är Solen, och syftar på EL-ementen, det som Solen och de gasformiga planetarna ger oss, vilket i sig är grunden för livet här.” / Nypon, 2014-12-04 kl. 11:51

Tyvärr kommer Sylthammar under nya alias att ständigt försöka penetrera NewsVoice diskussioner. Var alltså uppmärksam på hur denne person skriver. Varna gärna med en kommentar. Vi sparar av pedagogiska skäl ett antal av Sylthammars kommentarer under artiklarna i NewsVoice.

Text: Torbjörn Sassersson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Sylthammar