Trollet Sylthammar på NewsVoice – Ny statusrapport

50
1861
Internettroll, Wikimedia Commons
Internettroll, Wikimedia Commons

Trollet som historiskt kallat sig Sylthammar härjar vidare på NewsVoice. Kommentarerna från denne Sylthammar – eftersom han gjorde sig känd under det namnet – är ofta mycket långa, babblande, off-topic och inte sällan konfliktsökande. Sylthammar bryter även mot diskussionsreglerna.

Text: Torbjörn Sassersson, artikeln är uppdaterad 11 juli 2018

Denne Sylthammar har under diverse alias avslöjats. När Sylthammar avslöjas med nytt alias brukar han reagera. Han anklagar då ibland andra för att vara troll, inklusive redaktören på NewsVoice.

”Admin är också ett troll.”

”Admin är psykiskt sjuk.”

”Admin är ett stort troll, som söker följa sin egen rädsla.”

”Du är ju rubbad sasser, och bara förstör för andra.”

”Vad sysslar du med sasser? Dags för en ny fake sylthammarartikel, dvs nr3? Då kan du få hurrarop från knatteper, fnatteper och tjatteper.”

Hans reaktion att admin ”också” är ett troll är något freudiansk.

Sylthammar skapar ideligen nya användare på NewsVoice

Exempel på Sylthammars alias är: .357, K Åkeby, Vridolf, Ante, Yngve, Perikles, Astro, Ris-avdrag [risavdrag], Perarne, Byrd, Apollo, Vresia Sylthammar, Agent Dendera, Jonulf, Sune, Erikk, Analemma, Rick, Hög häst, Hellbrynje, Nypon och Tord Lysewving.

Syftet verkar vara att ta fram reservalias att sätta i verksamhet. Om ett alias avslöjas som en ny ”Sylthammar” kan denne aktivera ett annat alias som fått minst en godkänd kommentar eftersom en godkänd kommentar under ett alias gör att kommentarer därefter automatiskt passerar moderation.


Det är inte ovanligt att ett internettroll låter sina egna alias diskutera med varandra och då håller de självklart med varandra.


Sylthammar använder periodvis samma IP nr för att därpå under en ny period byta till ett annat. Hans kommentarer håller ofta en grälande och något aggressivt förklarande ton om hur allt hänger ihop i verkligheten. Han har samma grammatik och meningsbyggnad. Han byter ideligen epostadress och identiteternas IP-nr överlappar varandra. Alla mail till hans mailadresser studsar eftersom de är fake adresser.

Sylthammar skriver bitvis svamligt i annars till synes insatta och långa argumentationer. Trams blandas med förståbar text medan vissa kommentarer smickrar in sig hos NewsVoice läsare. Konsekvensen blir att seriösa personer i debatterna kommer av sig, inte vet hur de ska kommentera eller försöker ”förstå” Sylthammar. De kan välja att avvika från diskussionerna. Diskussionerna störs alltså och leds in på off-topic-ämnen som ofta handlar om kufiska vinklingar inom världsåskådning.

Några exempel på Sylthammars diskussionsstörande svammel:

”NASA, Holy Wood, eliten, Disney och frimurarna… de visar det hela tiden, och de utan ögonbindel har redan sett och förstått” / erikK, 2016-07-01 kl. 20:11

”När det gick upp för eliten hur det var med antarktis, domen och jordens utseende, blev de som galna. De skickade upp allt de kunde av raketer och atomvapen för att se hur långt upp det sträckte sig, och ville kanske också skada eller ödelägga.” / erikK, 2016-07-01 kl. 20:11

”Därför har de alla ”vetenskapliga populärmagasin” etc, som allt utgår från att hålla globalismens lögner som sanning, dvs, jordglobsteorin, evolutionsteorin, att en explosion av ingeting inte gav kaos utan skapelse… NASA som ljuger om allt, de kan inte alls fara utanför jordens plan.” / Byrd, 2016-07-27 kl. 12:19

”Vi vet ju hur det är, varför klema som om man vore svensk politiker i kommentarer? Judar har sett till att islam och muhammedaner importeras till våra länder…” / jonulf, 2016-08-18 kl. 14:06

”Man kan inte bege sig ut i rymden från den flata jorden.” / Jonulf, 2016-09-03 kl. 18:09

”Veten – SKAPT – det är något ”skapat” – ”det hör samman med KUN-skap – där ”kun” betyder bara.” / Byrd, 2016-07-21 kl. 16:53

”Tro, b-EL-ief – det har sin rot i ursprunget – EL – de fem/fyra EL-ementen – vilket allt består av. Det har den falska ”vetenskapen” kidnappat och satt andra ord på, som olika krafter…” / Byrd, 2016-07-21 kl. 16:53

”Man blir helt stum av den idioti man ser av Jinges text, och hur kommentatorer förstår nada. Klart Påven är kommunist – och den förste Jesuit de satt in som Påve.” / Jonulf, 2016-12-26 kl. 15:11

”Yahveh = Jehovah = YHWH och är Solen, och syftar på EL-ementen, det som Solen och de gasformiga planetarna ger oss, vilket i sig är grunden för livet här.” / Nypon, 2014-12-04 kl. 11:51

Tyvärr kommer Sylthammar under nya alias att ständigt försöka penetrera NewsVoice diskussioner. Var alltså uppmärksam på hur denne person skriver. Varna gärna med en kommentar. Vi sparar av pedagogiska skäl ett antal av Sylthammars kommentarer under artiklarna i NewsVoice.

Text: Torbjörn Sassersson

 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

50 KOMMENTARER

 1. Tråkigt att vissa förstör. Du gör ett fantastiskt jobb med newsvoice Torbjörn, som jag emellanåt sponsrar, när jag har råd. Har nog inte kommenterar sylthammar inlägg (osvuret är kanske bäst) då man kan lära sig läsa av olika kommentatorers textarter, och lämnar dem hän, om de inte är seriösa eller på annat sätt inte för debatten framåt.

  Åter till sylthammar; utan att ”specialiserat” mig på honom, och hans förvirrade texter, vill jag i vart fall ge några ledtrådar genom att problematisera hans tomma själsliv. Jag tror att det förhåller sig på följande sätt: sylthammar både beundrar samt föraktar dig Torbjörn. Du har en ovanlig framtoning som en: mjuk, snäll, intelligent, nyfiken person, stundom glad, dessutom med en personlig integritet men du är samtidigt tuff i den mjuka ”oräddsla”. Allt gott och väl så långt. Sylthammar provoceras av det faktum att han avundas din personlighet, eller för vad han uppfattar ditt offentliga jag vara. Vi talar om fixering här. Just att känna avund, säger en del om en människa. Dels kan man bara känna avund kring det man kan göra sig en föreställning om – man kan inte vara avundsjuk på något man inte vet något om. Avund är en ensam känsla som dessutom vittnar om ett tämligen grunt eller flackt känsloliv. Sylthammar antas lida av dålig eller låg självkänsla. Det lilla barnet i honom när en infantil omedveten önskan: nämligen att han får den barndom som han tror du haft Torbjörn: mammas lilla gosse. Vi talar om en lite ensam pojke, i en vuxen man kropp. Tror också att avund bara kan uppstå när det finns en identifiering. Sylthammar ville en gång rädda världen med vit-makt-rörelsen. Nu som kristen predikat. Du Torbjörn, har varnat samt räddat många fler människor med ditt upplysande arbetet än Sylthammar någonsin kommer att göra med sin förvirrade teser, där av avunden. Sylthammar vill se sig själv som frälsaren, enbart för att han inte står ut med den förfärliga personen han själv blivit. Det trista i kråksången är den som känner avund, inte bara själv lider, utan dessutom också har som önskan att även objektet (som är föremål för avunden) också skall lida.

  Låt oss tillsammans hålla koll på Sylthammar.

 2. Sylthammar har inte rätt att tala för alla kristna. Det finns massor av kristna människor som läser och gillar Newsvoice utan att känna sig diskriminerande.

 3. Tack för din kommentar Ale.

  Jag tycker Sylthammar ska gå ut med sitt riktiga namn och starta en egen blogg med kommentarsfälten öppna. Det tror jag kan vara berikande för honom.

  I övrigt är jag frestad att spekulera kring denne man som tidigare var en länk mellan den amerikanska och svenska vit makt-rörelsen och varför han blev predikant. Han lär numera ta avstånd från sitt tidigare arbete som nationalist och nazistledare, men ska fortfarande vara mycket aktiv inom ”högern”.

  [kommentaren är redigerad]

 4. Jag tycker att de egenskaper hos Sylthammar som du beskriver i ingressen ovan stämmer som hand i handske på din gamle Ragnsells-chef (gammalt skämt) och nuvarande lunch-polare Per Larsen, Torbjörn. Han har avsiktligt, tror jag, grisat ner många kommentarstrådar.

  Har själv aldrig misstänkt att ”jonulf” avsiktligt har velat förvirra och förstöra, även om också han onekligen ofta har uppfyllt kriterierna för ”Sylthammar”.

 5. En del av hans texter är ju rätt underhållande. Väldigt kul när han skriver saker som ”Admin är också ett troll”. Nu har han ju också lyckats med konststycket att få in hela två artiklar i Newsvoice vilket ju är få kommentatorer förunnat.

 6. Fattar inte riktigt.. Har han lämnat vit makt-rörelsen, blivit präst och fortsätter ändå två år senare att tramsa runt i samma stil?

 7. Maranoian dvs ridas av paranoia är inte lätt. Men bot finnes.. Vanligtvis brukar ju perspektivet, så smalt det är klaga på att det inget finns att klaga på då.. Att bli av med sin främsta födkrok missnöjet och avundsjukan är inte lätt och givetvis en stor besvikelse..

  Köp lite b-vitamin det kan bota, men gud vad en ny värld, dig då kommer hota..
  Så är det att aldrig ha fattat ett jota, jante håller hårt sitt lag, lång är hans avräkningsnota.
  Forsen är strid, du ska va modig i kanota, vill du va böjd eller vågar du, räta på en enda kota?
  Vem behöver ett förstånd, någon ska va urbota, minns den svansen, din allra yttersta kota?
  Fortsätt kräla på land, på egna ben fyrfota, det som krokigt ska va, hava ju plats att inrota..
  Blyges ej, strutta du fram, ilska utövas jämfota, låt inte dumdristigheten bli utan devota
  Finns ingen knapp reset, inget reboota? Inte önskar väl Du det var ett riktigt land, ditt minnessota?

  Skuld fungerar ju på det viset att det döljer den verkliga orsaken till problemen och skymmer lösningen..

 8. Per, din namne Per L. har nog mest en korrigerande personlig drivkraft bakom sitt skrivande. Han gillar logik och tror inte på några högre krafter eller djupare mening eller vad säger du Per, vilka drivkrafter har du bakom ditt skrivande i kommentarsfält?

  Sylthammar är ju inte rent destruktiv, men ändå ett troll, som skrämmer bort folk från NV och det är inte bra.

 9. Personer med förföljelsesyndrom är ingalunda ofarliga och orsaken till att Sylthammar har kunna härja fritt, är att ingen har satt ner foten.

  Det kan väl inte vara så svårt att få fram Sylthammars riktiga identitet? Har man identiteten har man adressen. Alltid finns det väl någon där ute, som högaktar Torbjörns arbete med newsvoice, som kan tänkas gå längre än vi övriga kan tänkas göra. Det är bara praktisera Caligulas gamla talesätt: ”Let the dogs eat the dogs”.

 10. Om man står för sina åsikter, varför då inte använda sitt riktiga namn och gärna orten? Det är ju lätt att kolla upp.
  Rune Geistrand

 11. NewsVoice 30 Jan, 2017 at 13:39

  Jag hoppas på och ser fram emot ett seriöst inlägg från den mannen, som visar vem han egentligen är.

 12. Jag vet inget om sylthammar, men tänker det är bäst att inte mata trollen och låta dom gräva sig sin egen grop att falla ner i, med sina personangrepp, obefintliga argument och irrelevanta påståenden.

  Om man börjar censurera trollen, finns ju alltid risken att vi skapar martyrer och gör oss skyldiga till det som vi blir utsatta för, när vi beklagar oss över att bli censurerade…

  Sakliga och relevanta argument, tänker jag, är det som ger oss framgång i vår strävan efter en bättre och mer inkluderande värld.

  Om vi nöjer oss med att fokusera på- och visualisera en bättre värld åt ALLA, är jag säker på att vi kommer mycket längre.

 13. Admin, det där är inte friskt i någon ände, skrattretande och väldigt roligt. Du blir ju bara värre och värre. Det är läget om sassertrollet. Tänk om andra i msm skulle göra så, ta lösryckta citat ur kommentarer, där en del inte ens är vad jag skrivit – för att vilja komma åt någon. Varför klagar du då på msm, eller varför klaga på vad msm gjorde mot Trump inför valet. Att du inte ser vad du håller på med.

  Se som du förstör för andra som kommenterar, tex Ale eller Patrique – jag som aldrig ”talat för kristna” eftersom jag inget har med de eller kristendom att göra – sluta med ditt ljug sasser!

  Det skulle vara berikande för alternativ media om du började bli med på banan och upphör med dina fantasier. Men det är väldigt roligt ”…sparar av pedagogiska skäl…” – jag skulle behöva bli din mentor, för du är så mycket mer ur kurs än msm är i sin agenda – jämfört med din förståelse kring mig mm – du ÄR FEL.

  [Resten av din tramsiga martyrkommentaren är raderad. Max ca 300 ord per kommentar. Din kommentar var 752 ord.]

 14. De flesta troll som ger sig in i diskussionerna, speciellt på facebook, är ju konstaterat psykopater,läste jag i en forskningsrapport för några år sedan. De är ju jobbiga eftersom de aldrig ger upp utan kan hålla på i flera dagar med sina kommentarer och göra seriösa trådar hur långa som helst. Bäst är ju att helt ignorera det de skriver och flytta till nästa kommentar.
  Per…du hoppas nog på för mycket för trollet Sylthammar kommer aldrig att visa vem han är.
  Torbjörn – du kanske skulle ha en lista med alla namn han/och andra troll använt sig av och lägga i ett arkiv benämnt Troll.

 15. jonulf 30 Jan, 2017 at 14:48

  ANITA:s kommentar ovan, ”De är ju jobbiga eftersom de aldrig ger upp utan kan hålla på i flera dagar med sina kommentarer och göra seriösa trådar hur långa som helst”, har jag tänkt i flera dagar att det gäller dig, jonulf. Det i kombination med att du, vad det verkar, är oförmögen till självreflektion gör att man inte kan föra en vettig diskussion med dig.

  Om du försöker ta in vad andra skriver så kan kanske ett intressant tankeutbyte uppstå.

 16. En lista på destruktiva troll, skulle nog inte sitta ivägen…

  Om man ändå ska försöka se det positiva i allt som sker och det ska man väl göra, kan man väl se det som att antalet troll och trollkommentarer, står i direkt proportion till hur betydelsefullt och viktigt ett budskap är…

  Lite som ett kvitto på att ett forum som växer i relevans för allt fler människor och som genom att det närmar sig pudelns kärna, även drar till sig allt fler ”nyttiga idioter” som är livrädda för att deras värld håller på att gå under och som likt en strandad fisk, kippar efter andan…

 17. Kul med den freudianska felskrivningen ”Admin är också ett troll.”

  Så ”jonulf” är med säkerhet ett Sylthammar-alias?

  Vad anser du om den här personens intelligens, Torbjörn, han verkar så korkad, men jag antar att det bara är en fasad?

 18. Troiien vet att dom är troll, därför visar de sig bara i halvskuggan för kommer de fram i ljuset och solen så spricker dom.

 19. @Torbjörn Sassersson

  Jag aldrig skrivit ett oseriöst eller irrelevant inlägg, men har ändå fått en kommentar förlöjligad samt flera andra fördröjda och raderade av dig – samt oförtjänt hamnat på din lista över troll. Du fortsätter låta din negativa inställning till Kristna påverka din självpåtagna uppgift som moderator. Därför är newsvoice inte en trovärdig nyhetskälla.
  Vi får se om du är ärlig och publicerar detta inlägg eller fortsätter vara oärlig nog att inte göra det.

 20. Du avslöjar dig själv sasser ju mer du skriver, oavsett vilket användarnamn du använder.
  Jag säger till dig då att jag aldrig haft mer än ETT användarnamn. Hur många har du?
  Du får bara med dig personer som inte är insatta, utan kanske själva kandiderar för att bli inom småtrollvärlden, eller är allmänt röriga personer.

  Jag får byta användarnamn eftersom du bedriver trollism utifrån fantasier och bannar. Vad är du så rädd för? Du verkar ha ett slags syndrom, där det sylthammar står för är sådant du saknar men eftersträvar – men INTE kan ta in i ditt huvud och liv – då faller du in i fällan att istället attackera det som du saknar men inte kan ”uppnå” – så att det till synes ska försvinna från världen – så ribban kan ligga kvar på den nivå där du själv kan få se helt normal ut – och fortsätta inkassera ”prisningar” från dig själv och andra i kommentarer. Sylthammar har blivit en så viktig person i ditt liv – vad kommer det sig – jag tror du anar – hoppas alla kan tänka till, även om det inte ges stort hopp. Ibland har jag inte vetat om du bannat mig eller inte, men du postar inte kommentarer, sedan efter mååånga timmar kanske det ändå släpps in, och hamnar tokigt till, efter att andra redan postat. En gång hann jag då skifta till annat användarnamn, om det var ”astro”, jag vet inte nu. Sedan postades det jag skrivit som jonulf (var det väl), och jag använde inte ”astro” mer.

  Jag tycker inte du bedriver seriositet, och NV faller nedåt i takt med dina fantasiers utbredning. Do your homework istället, om du har svårt att förstå saker och ting, som att tex läsa innantill i de många mail jag tidigare skickat till dig.

  Vad är det du är förvirrad omkring som jag skrivit – kom med något i klartext, din egen förståelse kring något jag skrivit – sluta bedriv sådant som du själv skriver annars är dåliga fenomen när de uppvisas ”därute”, såsom ”fake news” mm och annat fejkigt som är kring media, forskning osv, så kan jag försöka hjälpa dig på traven – för ditt eget bästa. Anta den utmaningen, eller fortsätt slåss mot dina väderkvarnar. Du har inte alls insett vad som hänt de senaste åren och att mycket redan har avslöjats och sprungit förbi det du fortsatt investerar i, såsom NASA och rymden, ny ”fysik”, mm. Så våga…

  Det finns bara EN riktig ”forskare”, det är sylthammar. Efter lång tids av OBSERVERANDE studier, alltså inte fejkat, det som kallas ”teoretisk ’fysik'” eller liknande, kom han tillsammans med Dr Klot fram till att det finns bara två slags människor:

  De som är med på banan.
  De som inte är med på banan.

  Trump vet, och han är med på banan. Andra klamrar sig fast vi det trygga livet att vara utanför. Vissa inser inte ens vad som pågår ”därute i stort – som varför Perry var på Antarktis under valdagen, de vet kanske inte ens vad ”banan” är? Man kanske tro valet bara var mellan två personer – det var inte om ”person”, utan något mycket djupare och allvarligare, vad gäller mänsklighetens eventuella möjligheter till en fortsättning på detta plan (kallas av jesuiterna för planet).

  Sylthammar andas frihetens luft och seglar som han önskar, och bryr sig inte om tramsnissar och deras ”media”:
  https://www.youtube.com/watch?v=iUSzZDdc45w

  Skriv en bok om sylthammar sasser, eller skapa en blogg där du fritt kan bre ut dina fantasier, det är min rekommendation till dig – för du bör sluta att ljuga och ge det skydd av ”media”.

 21. Rättelse. I ärlighetens namn verkar inte ”Lars K” vara samma person som Jonulf/Sylthammar. ”Lars K” använder minst tre olika alias, alla med samma avsändar-mail-adress och ofta samma IP-nr.

  Har rättat artikeln genom att stryka över ”Lars K”, men jag lämnade hans citat orört i artikeln. Ett litet gulligt person-på-hoppande citat på redaktören.

  Har även lagt till avsändare på citaten för att förtydliga avsändaren.

  Nu vidare till mer intressant arbete.

 22. Hans ideologiska läggning är väl inte intressant? Bara för att man är nazist eller vitmakt-anhängare så behöver man inte vara ett troll. Troll kan man vara oavsett vilken politisk inriktning man har valt, kapitalist, kommunist, fascist eller miljöpartist.

 23. @Rune Geistrand
  Passa på att stå för dina åsikter medan du kan!

  ”Detta är mycket brådskande ärenden, mina damer och herrar, jag ber er: Motstå det medan du fortfarande kan och innan rätten att klaga tas ifrån dig, vilket kommer att bli nästa sak. Du kommer bli tillsagd att du inte kan klaga eftersom du är islamofob. Termen håller redan på att föras in i kulturen, som om det vore en anklagelse av ex. rashat eller trångsynthet, medan det enbart är invändningar mot predikningar av en mycket extrem och absolutistisk religion.”
  /Christopher Hitchens (Källa: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat-om-islamofobi/)

  @Alla
  Problemet med alla människor, inkl. internettroll, är att man inte kan förstå hur korkad man själv är. För att förstå hur korkad man själv är måste man först vara relativt intelligent. Föreställ dig att du är riktigt riktigt korkad! Hur ska du då kunna förstå det? Du måste be andra om hjälp eller ta ett IQ-test eller liknande!

  https://www.youtube.com/watch?v=wvVPdyYeaQU

  @Newsvoice

  Rekommenderar jag att moderera bort den värsta sörjan, samt meddela dem om varför, även om folk tar illa upp och även om det först tar lite tid. Att alltid moderera alla kommentarer är en god ordning, för vem vem vill läsa eller deltaga i en omodererad konversation med troll och försupna? …eller om man nu skulle vara försupen en dag…vill man då verkligen få sina kommentarer publicerade?

  Det finns olika saker jag anser bör modereras bort.

  1. Ad hominem-argument. https://sv.wikipedia.org/wiki/Personangrepp

  2. Floskler och mentalt skadliga oxymoroner som förvillar. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/08/07/godhetens-sjalvmotsagelser-lista-pa-speciellt-dumma-politiska-oxymoroner/

  3. ”Offer”…
  4. …och offrenas ”hjälpare”.
  5. Aggressivitet…
  6. …och olagliga kommentarer.
  7. Likgiltiga kommentarer.

  … så att kommentarerna är logiskt kritiska, men positiva, intressanta och konstruktiva och leder framåt till ett bättre samhälle.

 24. Problemet ligger i anonymiteten, människor tar sig friheter. Maskeringförbud har diskuterats för fotbollsmatcher och demonstrationer, påminner om debatten här.
  Redaktören bör ha olika kriterier för att sovra i kommentarerna, en för dold och en annan för de som skriver öppet med sin egen identitet.

 25. @Per, vad får dig att tro att du har kompetens att avgöra om inläggen här är intelligenta, seriösa eller intressanta?
  Varför klär du din egen person i sådan legitimitet?
  Så snart du är missnöjd med argumentationen övergår du till personangrepp eller översitteri, försök själv att komma med en enda välgrundad kommentar utan de nämnda dumheterna!

 26. Till Lars K

  Idag vet vi att USA blandar sig i olika länder, slår sönder deras folkvalda regeringar för att bygga upp länder enligt sociala ritningar som passar makten. Ändå hör vi aldrig någonsin, någon kritik från dagens etablerade nyheter mot USA. Tvärt om USA är demokratisk och vill väl, alla andra är odemokratiska demoner.

  På samma sätt är det med kristendomen. Kristendomen ställde till det rejält. Kristendomen svartmålade alla hedningar som skulle tvångs döpas straffas och med rädsla och hotelse som redskap komma till den rätta religion d.v.s. kristendomen. Vi har i oss inpräglad bild om hur mycket gott kristendomen gjorde i historien och känner oss trampade på tårna när någon skriver om kristendomens hänsynslösa framfart utsugning och dödande av urbefolkningar t.ex.

  Jag rekommenderar till alla Kristna att komma ur sin skyddade och sneddrivna världsbild och läsa böcker som handlar om kristendomen från ett annat perspektiv som t.ex. Du store Gud? : hur religionen förgiftar allt
  av Christopher Hitchens

  eller Vatikanska Lönnmördare av Eric John Phelps som ÄR EN KRISTEN FÖRFATTARE!

  Eller varför inte Kyrkan, astrologin och reinkarnationsläran
  av Peter Rudberg = KRISTEN FÖRFATTARE

  Gör man det så kan man inte känna sig trampat på tårna av NewsVoice.

  Vad beträffar kommentarer så är för min del alla mina kommentarer modererade och aldrig släppta fria efter en godkänd kommentar, vissa kommentarer blir aldrig publicerade heller. Jag tar inte illa vid mig för det. Mina kommentarer kan vara ibland provocerande för andra.
  Möjligen även ovanstående kommentar.

  För resten jag är en före detta Kristen som matade systemet Kristendomen i 50 år med mitt engagemang. Nu är jag i vissas ögon besatt av… Det är farligt att börja tänka själv och inte följa fårflocken ☺

 27. själv måste jag vänta på att mina kommentarer granskas och godkänns innan dom dyker upp. varför inte bara använda samma teknik på sylttrollet utan att godkänna eländet så vi slipper se det?

 28. Att vi beskyller på USA för den senaste tidens kränkningar av andra länders suveränitet är helt fel, precis som det är fel att beskylla kristendomen. Och det beror på att vi, som skriver här, inte är befriade från skuld utan är medbrottslingar till de brott vi beskyller andra för. När vi beskyller USA eller Katolska kyrkan för brott så är det som om våldtäktsmän håller föredrag i kvinnors rättigheter.

 29. Inte ofta jag hållt med Per Larsen, men nu var det ok i det du skrev i dín andra kommentar om ”Per”.
  Dock tyckte jag Per Larsens artikel om organdonation var väldigt bra. Vilken fördumning som pågår.
  Varför förmår man inte se igenom verkligt trolleri att man förföljer och missanvänder slogans, såsom ”Truth is the new hate speech”, och andra. Det är så tomt redaktören. Det du bedriver är ”hate” av det som inte inryms i din världsbild, må det vara att du är troende till spiritism, NASA och allt möjligt – och därför söker vägar att förfölja mig som tex ibland sagt vad jag tycker om tex spiritism, vad det är bakom, mm.
  Se trollskogen framför er – men blanda inte in mig i det. Är det något du undrar över sasser så kan du ta upp det när jag skrivit kommentar någonstans. Dina artiklar om Sylthammar är inte verklighet – varför tar ingen upp om det? Du går till EXPO och tror du gjort ett scoop om mig – som verkligen aldrig varit kristen, vilkets stått klart för alla om de läst tex vad jag skrev som ”Vresia Sylthammar” och ”Sylthammar”. Sasersson deletar dock, och kan ta bort mängder med det jag skrivit om det, alla inlägg, där jag tex angav vilka sutror Nya Testamentet är hämtat ifrån, mn ville omvända västerlänningar (judar) till Buddism, genom en dy klädsel, kallad kristendom. Dagens kristna är inte kristna, de är pseudokristna. Alla som läser bibeln bokstavligt är det. Enligt Bibeln själv är det de som ”inte kan räddas”. De som förr förstod och levde enligt de äldre historiska texter (”urkunder) från äldre kulturer som Bibeln härrör från, kallades naturligtvis inte för ”kristna”. Det hittades på sedan av ”en makt”, denna makt kallades ju för Kristendom, och dessa nya ”kristna” (pseudokristna) var de som så grymt förföljde de verkligt kristna – men som inte visste om ett sådant ord. Pseudokristna kallade dom då för ”pagans” eller annat. Redaktörens artiklar om Sylthammar är som sagt roliga, men det är inte journalism, utan en form av härskarteknik, åsiktskorridorsbyggande, maktfullkomlighet, fantasier, lösplockande av ord, tankepolis, en slags pk-ism, DDR. Långt ifrån moral och hederlighet – och andra klev också av banan.

 30. Alias Lars K kanske flera gånger haft samma Ip som Sylthammar? Den som spammar vill ju ha medhåll och är det inte denne själv under flera alias som diskuterar mot så är det support som gäller och någon enstaka broder under samma vapenslag.

  Sylthammar gör en ordagrann kopia av en tidigare kommentar där han först påstår sig aldrig bytt alias och i nästa mening vidhåller att han bytt.

  Går det att med script ändra användarnamn som har studsande emejl till ett och samma alias som tex Sylthammar? 🙂 Att automatisk kolla att en mejladress är legitim är ju redan standard i flera sammanhang

  Hamnar spammarna i samma konservburk blir det ju inte särskilt kul… Identiteten blir den skit och något dystra köttkvalitet de brukar företräda. Något som håller i flera decennier men ingen bör äta..

 31. Castoropollux – är du på riktigt eller? Jag har ju alltid skrivit att jag inte är kristen även sedan många år i mail tlll sasserson. Lars K är ju kristen – förstår du skillnad mellan att vara kristen och inte kristen – du verkar inte förstår något – din kommentar är befängd, och är spam och trolleri.
  Ska jag fråga dig om du har samma ip-nummer som tex Lars K, eller som någon annan? Du har för vana att fiska i de mest grumliga vatten, och söker halmstrån som inte finns – inget kan rädda dig vad gäller att du inget ser, inget hör och inget av verkligt värde skriver – du avslöjar dig bara konstant som en slags av ”rätthaverist”. Tyvärr hjälper sassersson att dra fram alla av dplig sort här. Men det är samtidigt väldigt bra.

 32. Patrique 31 Jan, 2017 at 12:44

  Alla människor är inte likadana, vissa strävar efter att göra ont och andra efter att göra gott. Det är vilseledande att blanda ihop dessa två kategorier.

  Försöker du avleda vår uppmärksamhet bort från det faktum, att den finns en relativt liten grupp individer med stört känsloliv, som har som mål att lägga under sig resten av mänskligheten?

  Det är de som har och missbrukar makten som är skyldiga. Folk som läser och kommenterar här på NewsVoice har generellt ingen skuld för vad de som styr USA ställer till med runt om i världen och på hemmaplan. Vi är snarast själva offer som i allmänhet vill väl, men är så ansatt på olika sätt och har så lite makt, att det i nuläget inte är så mycket vi kan uträtta.

  Att du beskyller oss för den senaste tidens kränkningar av andra länders suveränitet är helt fel, precis som det är fel att som Gudrun Schyman gjorde dra alla svenska män över en kam och kalla dem för talibaner.

  • Om Guðrún uttryckte det exakt så föll det nog en smal grupp manshatare på läpparna. Å andra sidan var det nog de våldsamma männen som menades och den kanske lite för tysta majoritetens.

   Patrique går an på alla som anser att valet i US är deras problem och visst ser de det så. Att följderna redan ser ut att försäkra utgången till att bli katastrofal och till en bredd ingen ville tro kan ju inte tvinga någon om att tiga om hur det går till over There när man kör över sitt folk och förmodligen lyckas mangla alla andra..

   Sylthammars vidare öde och försök att gödsla kommentarsfälten hoppas jag går att lösa med några script. Nog ser det ut som en utmaning för alla som på heltid arbetat med webbplatser, underhåll och redigering.

 33. @Ivan Björn
  Kristen är en benämning som de flesta okristna – däribland du – rutinmässigt klistrar på folk som kallar sig Kristna men som inte följer Jesus Kristus i tanke, ord , eller handling. En bra början är att ni inser att er Frälsare Jesus är pacifist. Icke-pacifister, liksom hycklare, utsugare och förtryckare kallar sig ofta Kristna, men kan per definition inte vara det.

  Boken ´Vatikanska lönnmördare´avslöjar den korrupta påvekyrkan och är förvisso skriven utifrån ett Kristet perspektiv.
  Du nämner också Peter Rudbergs bok´Kyrkan, astrologin och reinkarnationsläran´ gäller att både astrologi och reinkarnation är hedniska koncept som ingen sann Kristen tror på.
  Bibeln är och förblir Guds ofelbara ord – de Kristnas inspiration såväl som rättesnöre.

 34. Synonymen ”Per” är värsta trollet på NV just nu. Här i ”Sylthammar”-debatten framstår signaturen ”Per” allt tydligare som stortrollet. Se här på ett kommentarsfält om ett TV-inslag som påstods förespeglar ett attentat mot Trump:
  Skojigt med din von oben-attityd gentemot mig beträffande vilken funktion NewsVoice fyller, Rolle. Hur kommer det sig att du är så insatt i den frågan, har Torbjörn informerat dig personligen eller är du möjligtvis medgrundare av tidningen?
  Ambitionen med NewsVoice borde enligt min mening vara att försöka komma så nära sanningen som möjligt, genom att alltid så gott det går belysa alla aspekter av varje fråga, annars är man inte bättre än det agendastyrda mainstreammedia.
  Det måste finnas relevans i kommentarerna och där kan inte ges plats åt nedsättande kommentarer av andra som skrivit i kommentarsfältet.
  Anonyma kommentatorer skall hållas mycket korta.

 35. @Per Larsen
  Anledningen till att jag vet en del om ”troll”, är att jag har måååånga års erfarenhet av att fundera över varför världen ser ut som den gör och om den nödvändigt måste se ut som den gör och jag har lika länge skrivit i en mängd olika forum och har också en del erfarenhet av politik och politiskt arbete.

  Nej, jag har inga band till NV, men är tacksam för att den finns.

 36. För mig är troll sådana som angriper andra diskussionsdeltagare. Utan att angripa, diskutera eller referera till andra diskussionsdeltagare (sk personangrepp) så finns inget trollande.

  Frågan är dock var man ska dra gränsen för denna saklighet. När en artikel handlar om en diskussionsdeltagare (som denna) så får man nog stå ut med en högre trollfaktor i tråden.

 37. Jag har skickat tillbaka alla kommentarer som enbart handlar om Trump till avsändarna och jag föreslår att de kommentarerna istället postas här: https://newsvoice.se/2017/02/01/latinos-vs-donald-trump/

  Har ej rört Jonulfs kommentarer även om de handlar om Trump. Om Jonulf postar fler kommentarer om Trump kommer de dock att raderas. Denna artikel handlar om interntettroll och Sylthammar. / red

 38. Per Larsen 31 Jan, 2017 at 23:25

  Spana in reaktionen på en seriös kommentar som jag skrev om Trumps bemötande av sin hustru Melania under presidentinvigningen:

  https://drive.google.com/open?id=0By0Hg9g7iBQnc2FKeHVoTmkzMDQ

  Jag går inte till personangrepp på grund av kommentatorers argumentation. Däremot kan jag ge igen med samma mynt om någon försöker sätta sig på mig, kommer med förolämpningar eller är allmänt orättvis.

  Stämmer det att jag aldrig har kommit med ”en enda välgrundad kommentar utan de nämnda dumheterna!”?

  Jag har inte skojat om dig utan med den provokatörs-roll som du har antagit här på NewsVoice.

  Det skulle för all del kunna vara så att jag själv har varit först med att börja bråka någon gång. Om så är fallet får du gärna visa mig när och var, så skall du få ett svar och, om så är befogat, en ursäkt riktad till den berörda personen.

  Var vill du ha debatt-ribban, Torbjörn? Hur bör vi bemöta människor som redan i förstone är respektlösa?

 39. ionwolfe

  Det var dumt av mig att skriva ”Vad anser du om den här personens intelligens, Torbjörn, han verkar så korkad, men jag antar att det bara är en fasad?”.

  Jag ber om ursäkt för det.

  Kommentaren grundade sig dock på, vilket framgår, att jag hade misstänkt att du i dina angrepp på mig under artikeln

  ”Trumps invigningstal och Vita huset får ny hemsida”

  ionwolfe 26 Jan, 2017 at 19:50
  ionwolfe 27 Jan, 2017 at 00:15
  ionwolfe 27 Jan, 2017 at 19:04
  ionwolfe 28 Jan, 2017 at 13:23
  ionwolfe 29 Jan, 2017 at 14:15

  som svar på min kommentar om Melania och Donald Trump

  per 26 Jan, 2017 at 17:27

  avsiktligt skrev mindre lättfattligt än du är kapabel till. Du har ju tidigare gjort kommentarer som har varit tydliga, värdefulla och, vad det verkat, seriöst menade, till exempel under ”Sylvass svidande kritik av dagens psykiatri”.

  Dessutom var vissa delar av det du skrev till mig redan från början ganska otrevliga och intolerant mot mina uppriktiga funderingar:

  ”Jobbar du för TT Per?”
  ”Men du lägger ut det här? Hur dumt får det bli, vad är ditt syfte?”
  ”Jag tycker det är häpnadsväckande och otroligt dålig stil – men det säger bara något om dig själv.”
  ”Då vände sig Trump bakåt till sin familj – att ens snudda vid nätets hat och skicka det vidare borde väl kvalificera för rött kort – eller ska det liksom Peratt… få skydd av ”åsikt”.”

 40. Har länge tänk på hur Vetenskap och Forskning och/eller Humanisterna skulle attackera newsvoice. Hitintills har deras försök kanske inte varit så lycka samma? I det perspektivet är Sylthamar mer framgångsrik. Detta kanske leder till att vi får många betalda Sylthammrar som bara ägnar sina misserabal liv åt att förstöra (näst intill) ideellt arbeta som inte faller etablissemanget på läppen? I förlängningen ser jag att robotar kommer att göra jobbet?

  Den enda rätta vägen att gå är via förhandsgranskning av kommentarer. Jag ställer gärna upp (nån timme eller så per dag) och gör jobbet. Säkerligen finns det fler som kan tänka sig att ställa upp gratis. Kan inte du Torbjörn ta tillfället i akt och sondera möjligheterna? Passar väl bra om du samtidig skall ute till Dalarö i mars, för bildandet av förening Lars Bern kallat?

 41. Ale. Helt klart att moderation tar tid. Jag visste inte att du är involverad i Dalarö. Kan vara bra tillfälle att ses där, ja. Vi tar det per privatmail.

 42. 🙂 Nej och jag visste inte att du var på heller (för Dalarö) men antog det, då detta land är ett litet land. Ser framemot att träffa alla intressanta människor jag följd under åren lopp. Maila mig.
  vänligen
  Ale.

 43. Håller med Stig-Olof Bragmo.
  Jag tycker också det är rimligt, att man ska kunna stå för det man skriver!

 44. hehe… du är så rolig sasser. Vet du vad ”fake news” är?
  Jag kommenterar inte mer nu, utan återkommer med en länk dit jag kan lägga en längre kommentar.
  Bara något – kan roa några med en video jag såg igår, där ser man NASA:s poster boy Neil de Grasse, och han den andre som jag glömt namnet på, m fl. De har de senaste åren varit de som förts ut att leda motelden mot att den 500-åriga lögnen, konspirationernas moder, brett har avslöjats sedan 2015. Det här är vad allt eliten gör, alla konspirationer, som mordet på JFK, varför Trump sågs som så stort och farligt hot, etc, etc – bottnar i.
  Trump har ju också sett igenom det, och hintat, om ”flat”… De som inte 2017 förstår vad NASA är till för är inte med på banan, utan är desinformatörer, kanske ovetandes, och de kommer aldrig att förstå annat ”konspirationistiskt” heller, för de ser inte grunden och helheten, de kommer istället att promota lögner.
  Fysik och science är begravna, men det har inte nått ögonen (tiden segar) på den film som ”drabbar” somligas ögon, än. Så, sför stunden… titta och lyssna på ”The prophets of Scientism”:
  This is the ’secular religion’, of the coming world system… this is the transhumanists dream… it’s all ONE agenda”
  The Lie of Transcendence, Destroyed by Flat Earth…
  https://www.youtube.com/watch?v=0oMU17C38V8
  Stay tuned.

 45. Sylthammar är inget industritroll men ett newage troll som viker ut sin världsbild på sin blogg SPIRINOVA.ORG. Den har domänskydd d.v.s. han har dolt ägandet. han vill inte bli känd…..

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här