DN lider av Trumpfixering – Är DN en amerikansk tidning på svenska?

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 26 januari 2017
- NewsVoice redaktion

NOTERAT. Dagens Nyheter kan inte sluta skriva om Trump. Överallt ser DN:s redaktion faror med Trump. Allt från murar till vädret. Trots att DN är en tidning som är svensk och borde handla om Sverige, medan de professionella medierna bör hantera utlandet, fortsätter DN med sin Trumpfixering.

Text uppdaterad kl 09:30, 27 jan 2017

Är DN en amerikansk tidning på svenska? Vid en sökning på Trump på DN erhålls idag 10,000 sökträffar (inkl irrelevanta träffar).

Så här ser DN:s framsida på webben ut ikväll den 26 januari 2017. Reklamen är borttagen, men annars är skärmdumpen exakt från verkligheten.

DN lider av Trumpfixering, 26 jan 2017
DN lider av Trumpfixering, 26 jan 2017

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • För den som vill ha lite “roliga timmen” så här en fredagskväll kan mysa med en rolig artikel i Svensk Tidskrift skriven av Gunnar Hökmark. Det är alltså inte bara DN som har “trumpfixering” utan denna fixering är mer utbredd än så. Hökmark skriver “Nu behöver vi syna Trump och sätta ner foten mot så kallad “Alternativ fakta”. Den här Hökmark är för gullig – naiv och helt omedveten om omvärlden med tanke på den Walt-disney-verklighet han verkar leva i. Det är inte utan att jag med ett asgarv citerar honom “Medier är i demokratier fria och till sin natur olika, det är poängen med pressfriheten, och är inte en homogen grupp utan fria just för att osanningar och fel ska kunna bemötas och uppfattningar balanseras.” Lever han i en egen värld helt utan verklighetsförankring? Borde man inte kunna kräva lite mer av en EU-politiker att han ska ha något innanför pannbenet?

  http://www.svensktidskrift.se/trump-gar-i-putins-fotspar/
  och

  http://www.svensktidskrift.se/trump-gar-i-putins-fotspar/

 • Jag tror jag vet vilken den första kommentarens (((censurerade ord)) var, hahaha. Ja nu är ljugarnas lögner på väg att kollapsa på bred front. Man kan med fog säga att lögnerna håller på att Förintas..

 • Fundering 27 Jan, 2017 at 22:58

  Medias förhållningssätt mot Trump är ju på det hela taget intressant, men tycker du inte att Trumps positiva inställning till tortyr är intressant, Fundering?

 • Apropå Donald Trump;

  Donald Trumps installationstal finns här https://anthropocene.live/2017/01/20/tank-er-att-sverige-hade-en-regeringschef-som-lovade-aterfora-makten-till-folket-sa-forstar-ni/

  Kom ihåg att ingen är där hen är av en tillfällighet – för ingenting i den Kosmiska Planen sker av en slump – eller ?

  Trump lurade skjortan av hela det västliga etablissemanget https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1160820987298883&id=100001129798998&pnref=story

  Om hur det gick till här https://anthropocene.live/2016/11/14/trump-lurade-skjortan-av-hela-det-vastliga-etablissemanget/
  .

  Problemet: ”Ett Sverige med växande klyftor och girighet som ledstjärna” http://212.247.9.120/loblog/?p=4610 – och det gäller som princip i alla världens länder.

  Lösningen: ”Ett: Förbjud regeringar att låna pengar och istället ge ut dem själva http://www.whitetv.se/sv/white-school-of-economics/1718.html

  Två: Kriminalisera bankernas Fractional Reserve Lending d v s tvinga dem att alltid ha minst 100 % täckningsgrad för all utlåning. Allt annat är i praktiken falskmynteri.”

  – slut citat från blogginlägget: ”OM HUR NATIONALEKONOMI-FÖRSTÖRANDE BANKSYSTEM KAN VRIDAS RÄTT” https://josefboberg.wordpress.com/2016/11/02/om-hur-nationalekonomi-forstorande-banksystem-kan-vridas-ratt/

 • Det som är intressant är att det pratats väldigt lite tidigare om att USA använder tortyr, men nu helt plötsligt är det intressant för alla medier att blåsa upp den frågan och så vill man klistra fast det enbart på Trump.

 • Fundering 27 Jan, 2017 at 19:21

  Jag vet lika bra som någon annan att tidigare amerikanska presidenter har tillåtit tortyr, men det legitimerar inte att Trump fortsätter på samma sätt. Hans inställning i den här frågan är ju helt förkastlig och raserar trovärdigheten för honom som president och som person.

 • Att lögnen hela tiden upprepas i media är ofta ett bra skäl att bli extra misstänksam. Men lögnen skall helst innehålla ett hot mot människan, ju större desto bättre, helst med riktigt chockerande bilder som skapar starka känslor och korssluten allt logiskt tänkande, det är bästa propagandan. Betänk att välbetalda forskare har ägnat minst 100 år av systematisk forskning till att utveckla metoder för hur folket skall hjärntvättas.

  Sedan blir jag alltid misstänksam vid terrordåd, om de är true eller false flag, när man hittar förövarnas id-handlingar, när folk dagen efter demonstrerar med samma nytryckta skyltar och decimetertjock lagstiftning introduceras efter tre dagar och krig förklaras mot något land som vill sluta sälja olja i dollar. När media börjar kalla människor med från makten avvikande åsikter för konspirationsteoretiker eller förnekare då är sannolikheten goda för att gräva upp feta lögner.

 • Det är nog ingen som påstår att allt Trump står för är bra. Att acceptera tortyr är ju hemskt men inget som är specifikt för Trump. Övriga presidenter har också gjort det även om de inte vågat säga det öppet.Tror det var Bush jr som ändrade Amerikansk lag för att kunna tillåta tortyr i amerikanska fängelser utomlands. På amerikansk mark är det förbjudet. Läs Tortyrens återkomst av Mattias Gardell.

 • Lika intressant som att man försöker göra kopplingar i media mellan Donald Trump och presidentmord tycker jag det är att Trump ställer sig positiv till tortyr. Det är ju helt sanslöst. Varför reagerar ingen här på NewsVoice på det?

 • Svt är en annan aktör som ägnar sig åt att förtala Donald Trump. Inte ett enda gott ord sägs om hans person eller om de politiska förändringar som görs. Allt är negativt. Inte en enda gäst i studion som har en annan uppfattning än den som SvT står för. Alla är emot Trump. Deras amerika korre spyr ut samma slutsatser i sina dagliga rapporter och det hela kan inte bli mer enkelspårigt än så här. Rena rama hjärntvätten !

 • ”What I tell you three times is true!” ser ut att vara “målsättningsbeskrivningen” för dagens MSM. Goebbles skulle lägga till “Glöm ej bort att till lögnen lägga en eller flera sanna saker. Då ökar den totala sanninshalten i varje påstående, dvs minst 50% sant, med åtföljande förhöjd acceptans”…. Medan DNs snart maniska rapportering av Trump tydligen slår rekord bör vi inte glömma bort att nyhetsbyråerna levererar fädigskrivna artiklar som ofta rapas upp bokstavligen följt av AP,TT,Reuters, eller… i väldigt många småtidningar, både här och världen över. Den viktiga “västfärgen” förmedlas på detta vis.
  “Tre gånger” blir därigenom enkelt. Nyhetsbyråerna är därför den vikigaste kuggen i dagens “homogenisering” av MSM, och de köptes vad jag förstår upp av “kabalen” för många år sedan. Idag ser man ut att ha blivit desperat, inte bara pga Brexit och Trump och andra “sprickor”, så man ser ut att använda “hela sin kraft” att vrida till enligt egna åsikter. En anledning att en hel del av “nyckelpersonerna” i kabalen börjar bli riktigt gamla och trycker på gasen av naturlig otålighet för att kunna hinna se “resultat” av sina drömmerier, ett par steg närmare globaliseringen, när realiteterna går åt “fel håll”. Alltså att bl.a. den här tidningen/bloggen växer snabbare! Ungefär som man sa i Sovjetunionen, eller i alla stater med totalitär nyhetsförmedling (sanningshaltsgodkända): “Om det står som en notis kan man tro på det. Men när samma “nyhet” upprepas i Pravda och TV “vet vi” att det är frågan om nya lögner.” Detta kallas säkert alla redan “mediaresistens”, ett nytt fenomen som utan tvekan nu/snart diskuteras, bakom stängda dörrar, av kabalen. Och precis som insulinresistens enligt kabalens läkemedelsföretag bäst behandlas med “mer insulin” följer även här ökat motstånd.

 • “Jayant Bäckström 27 Jan, 2017 at 02:10 — ”What I tell you three times is true!” – vilket är MSM-medias devis….”

  Mitt i prick, JB!
  DET är ytterligare en av alla “deluppgifter” kabbala-median/MSM har påtagit sig det senaste seklet.
  En lögn upprepad ett stort antal ggr blir till slut en “sanning” — det är hjärntvättens mekanism i ett nötskal.

  Hur många ggr har man inte hört en vän/granne/arbetskamrat säga: “Nej men snälla du, varenda människa vet ju att….!” när man berättar ngt som avviker från etablissemangets “manuskript”.
  Förvånansvärt många klarar helt enkelt inte att tänka själv och dra egna slutsatser. Och är det ett känt ansikte/namn som påstår ngt — t.ex. Al Gore och hockeyklubbsdiagrammet — blir det än svårare att bena ut vad som är lögn resp fakta.

  Den effektiva MSM-hjärntvätten har därför lett till att alldeles för många inte har en egen åsikt — de tycker helt enkelt det man SKA tycka och är därmed föredömligt likformade (politiskt korrekta) och följer utan motstånd den stora fårskocken rakt in i vilken katastrof som än dyker upp i deras väg!

  Ett resultat av det är den katastrofala situation Europa befinner sig idag — och den som försöker ändra kursen blir då genast stämplad med alla tänkbara negativa epitet, enligt idag känt mönster….

 • Det enda vi svenskar har att säga till om när det gäller presidenter och kandidater i andra länder är att de inte bryter mot internationella eller svenska lagar. Resten (amerikanska angelägenheter) har vi inte med att göra, så visst kan man säga att DN är en pseudoamerikansk tidning i det avseendet.

  Därför blir det lite uppochned när DN kritiserar Trump och hyllar Clinton, eftersom Clinton är en internationell brottsling som bland annat sysslat med etnisk rensning och andra krigsbrott emedan Donald Trump fortfarande är helt oskyldig i lagens mening. Då gör DN anspråk på rösträtt i det amerikanska valet, men de har de inte. Det är upp till de amerikanska medborgarna att avgöra vilken president som är bäst för USA. DN har ingen rätt att lägga näsan i blöt.

  Däremot kan man inte skylla globalismen (det internationella brottssyndikatet) på USA. Det är lika mycket sveriges fel som USA:s fel.

 • Ja, jag har raderat ett ord i Marins kommentar. Det är ett förbjudet ord. Och det är komiskt. Dels att det är förbjudet och dels att jag censurerade det och sedan blir det ännu roligare när ni sedan kommenterar klamrarna. Please continue.

 • Väldigt vad insiktsfulla kommentarer det var idag. Vore intressant att höra mer om den dolda agendan.

  Förutom att bedriva historieförfalskning, skönmåla massinvandringen och stämpla kritiker som rasister, marknadsföra klimathotet, Putinhotet, Brexithotet, Le Penhotet, Trumphotet, och distribuera så mycket negativa nyheter som möjligt för att deprimera folket så vore det intressant att höra mer om (((agendan))) från övriga kommentatorer.

 • “Martin 27 Jan, 2017 at 00:0 6– Det är en [raderat] tidning, inte en svensk tidning….”
  och
  “Roger 27 Jan, 2017 at 00:13 — Ja det stör säkert Wolodarski…”

  Ja, ni har så rätt….
  Men så är det ju med de flesta “svenska” tidningar — samtlig media (radio. press, tv, bokförläggare etc) under Bonniers, Hjörnes och Schibsteds paraplyer är renodlade kabbala-tidningar vilka följer samma dolda agenda. Vissa skribenter (t.ex. Peter Wolodarski) mer tydligt än andra….

  Är dock rädd att det stora flertalet medborgare är helt omedvetna om detta faktum trots att ägarstrukturen och/eller kontrollen av media är precis lika ensidig i samtliga Europeiska stater samt USA.

  Men allt fler “vaknar” och inser hur lurade vi är av MSM och har så varit de senaste 100 åren. Det gäller i synnerhet korrekt historiebeskrivning före, under och efter WW1 och WW2 — där är det inte mkt som stämmer.
  Man måste oxo lära sig läsa mellan raderna och t.ex. förstå alla “nya ord” vars uppgift enbart är att släta över/mildra/dölja/försköna verkligheten, som t.ex. “ungdomsgäng”, “papperslös” etc

 • Martin: Redaktören borde väl skrivit: Det är en [[[raderat]]] tidning. Det är ju ännu inte censurerat att använda klammertecken för att nämna dem som man aldrig får kritisera.

  Roger: Även Newsvoice har en slagsida som är värd att begrunda. Vissa saker förtigs medan andra trumpetas ut som t ex NASA:s påhittiga fantasterier.

 • En annan MSM-enhet som är förtrumpad med negativa förtecken är “Spanarna” i radions p1. Dom har i månader inte kunnat låta bli att slänga ur sej i varteviga program på många handa sätt hur “Trump är dålig”. Idag har ju massmedia uppmärksammat George Orwell,”Nyspråk” och 1984 – som att detta skulle vara ett ny-aktuellt fenomen, som dykt upp för en vecka sedan. När alla journalisterna samfällt bräker i kör: “Hillary e´ bra, Tramp e´dålig!” – då är det precis som i Orwells Djurfarmen – när grisarna har tränat upp fåren att ropa slagord, ” 4 ben är bra, 2 ben är dåligt” – Själv tycker jag att detta pågått länge – att dom västerländska värdena demokrati och frihet, rätten att tänka själv och ha egna åsikter m.m. – gradvis fasas ut, längs ett sluttande plan, där vi närmar oss ett nytt Sovjetunionen, med slagord som “Europa”, “Frihandel”, “Klimatavtal”, “Humanitära krig”, “Kriget mot terrorismen”… och man varnar för “Falska nyheter”, “Desinformation”, “Splittrare”, “Det farliga Ryssland” o.s.v. Orwell har varit med oss i minst 20 år! Annars, tycker jag det kunde vara dags att upptäcka Lewis Carrolls Alice in Wonderland (som David Icke gjort, angående 911). Eller varför inte från “The hunting of the Snark”: “What I tell you three times is true!” – vilket är MSM-medias devis:
  “Just the place for a Snark!” the Bellman cried,
  As he landed his crew with care;
  Supporting each man on the top of the tide
  By a finger entwined in his hair.
  “Just the place for a Snark! I have said it twice:
  That alone should encourage the crew.
  Just the place for a Snark! I have said it thrice:
  What i tell you three times is true.”

 • Ja det stör säkert Wolodarski väldigt mycket att inte kabalens Hillary Clinton vann presidentvalet.
  Kabalen har nu börjat att tappa greppet riktigt ordentlgt och det vet Wolodarski mycket väl.
  Den nya världsordningen som länge hägrat för kabalen är nu stoppad för all framtid.
  Läste igår att chemtrails kommer nu att stoppas av Trump.
  Trump känner väl till alla hemligheter som kabalen haft i decennier och nu är t.ex. DN jätterädda
  att vi vanliga människor ska få reda på vad kabalen sysslat med i smyg i över 60 år,
  Varför skriver inte en enda tidning i Sverige om de superhemliga Bilderbergmötena? Inte ens Newsvoice
  skriver om dessa mötena.

 • Det är en [raderat] tidning, inte en svensk tidning. Ledsen att behöva säga det så brutalt. Men vad annat kan man säga? Alltså, det bär mig emot. Men den som har en mönsterigenkänningsförmåga över en treåring kan se detta.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *