Ben Swann stängde sociala konton och sajt efter pizzagate-reportage

publicerad 2 februari 2017
- av NewsVoice
Ben Swann om pizzagate
Ben Swann rapporterar om pizzagate
Ben Swann rapporterar om pizzagate

NOTERAT. NewsVoice skrev den 20 januari om Ben Swanns reportage om pizzagate. I artikeln fanns hans videoreportage, men idag konstaterar vi att inte bara hans videoreportage tagits ned utan att även hans sociala konton är stängda samt TV-programmets sajt.

Vi utgår från att Swann på eget beslut stängt av sina konton och att han snart öppnar dem. På webben spekuleras det i att han tvingades av TV-stationen CBS46.com, som han arbetar för, att stänga ned, men inte bara Ben Swanns sociala medier är stängda, så är även hans sajt Truthinmedia.com, vilket känns obehagligt. Det enda som vi hittar online är Swanns Vimeo-konto.

Det är naturligtvis mycket anmärkningsvärt att ett känt amerikanskt TV-ankare stänger ned sina sociala konton och TV-programmets hemsida om nu CBS46.com anser att blott ett av alla hans professionella reportage betraktas som fake news. En spekulation är att inte bara Swann är pressat utan även CBS46.com. Ben Swann bör klargöra vad som hänt och varför. Hans miljonpublik väntar på besked.

Till saken hör att Ben Swann, som tidigare respekterats för sitt journalistiska arbete, efter reportaget om pizzagate, fallit i onåd hos den amerikanska pressen, som skrivit ned det.

Nedstängda sociala konton och sajt

Ben Swanns Twitter-konto nedstängt 2 februari 2017
Ben Swanns Twitter-konto nedstängt 2 februari 2017
Ben Swanns Instagram-konto stängt 2 feb 2017
Ben Swanns Instagram-konto stängt 2 feb 2017
Ben Swanns TV-kanal-sida nedstängd 2 februari 2017
Ben Swanns TV-kanal-sajt nedstängd 2 februari 2017
Ben Swanns Facebook-sida nedstängd 2 februari 2017
Ben Swanns Facebook-sida nedstängd 2 februari 2017

Det förbjudna reportaget om pizzagate

NewsVoice kan lägga ut det videoreportage som är den brännande punkten eftersom vi sparat det, men vi avvaktar ett tag till. Till dess läs NewsVoice artikel om Swanns reportage vars påståenden om misstänkta avancerade pedofilringar på elitnivå delvis stöds av FBI:s egen utredning om pedofili.

Text: NewsVoice