Google raderade David Seamans videos efter reportage om Clinton

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 26 februari 2017
- Torbjörn Sassersson
Bild: David Seaman, eget verk, 2017
Bild: David Seaman,   eget verk,   2017
Bild: David Seaman, eget verk, 2017

Torbjörn Sassersson - Foto: Anna BöhlmarkNOTERAT. David Seaman är en amerikansk journalist och YouTube-personlighet som var skribent för Huffington Post och Business Insider, men fick sparken från Huffington efter att han skrivit två artiklar om Hillary Clintons hälsa. Seaman är även inne på att Pizzagate är mer än en ogrundad teori. Det fick ett högt pris.

Seaman var intervjuad av Real Clear Politics den 29:e augusti 2016 och han skrev då angående att han fått sparken från Huffington:

”I’ve filed hundreds of stories over the years as a journalist and I’ve never had anything like this happen….I’ve never experienced this” … ”This is spooky, to me this is extremely spooky – I don’t like it” … ”They’re deleting and censoring commentary on her health – why is that?” … “Do they not want more people to watch that video on YouTube, is that what’s going on here?”. – Huffington Post Contributor Says He Was Fired For Posting Article About Hillary’s Health

David Seaman har varit gäst hos ABC News, Coast to Coast, CNN, BBC, HuffPost LIVE, The Young Turks och Fox News, enligt Conservapedia. Han började sin karriär som skribent på TheStreet.com på Wall Street, New York. Seaman hade en YouTube-kanal med 6 miljoner visningar i oktober 2016, men hans kanal är idag tömd på hans innehåll. Det finns endast kvar några länkar till andras videos. Google köpte YouTube 2006 för 1,65 miljarder dollar i aktier.

Seamans Twitterkanal är helt borttagen. Web Archive har senast sparat Seamans Twitter den 24 januari och han hade då över 52,300 följare. Hans sida på Google+ finns kvar, men alla videos är döda.

Efter att David Seaman skrivit en längre period om Pizzagate stängdes hans sida även på Wikipedia i februari 2017. Det finns en kopia av senaste Wikipedia-sidan sparad på Archive.is.

David Seaman rekommenderar Vid.me istället för YouTube

Swisha Sassersson valfri summaDavid Seaman har tvingats att starta om sin nätnärvaro på nya kanaler som inte censurerar. I videon nedan på Vimeo (som fortfarande finns kvar) berättar han mer. De kanaler som han idag rekommenderar är Vid.me som motsvarar YouTube och Gab.ai som påminner om Google+ (Googles version av Facebook). Seaman har även ett nyöppnat konto på kanalen Patreon.

Igår skrev Seaman på Gab.ai:

”End of the road for the Cabal. What’s ahead is scary, exciting and new in our time- freedom.
I’m so grateful for all of you here on Gab, Twitter, and YouTube – and in my real life. You saw through the character attacks and knew I was speaking truth, as were many others.”

Text: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: David Seaman