Svenska medier i attack mot Granskning Sverige – Analys

39

ANALYS. Den fria medborgarkanalen Granskning Sverige (GS) som ringer upp svenska journalister och politiker för att ställa besvärliga frågor är senaste veckan utsatt för en massiv attack från svenska massmedier i vad som verkar vara en maktdemonstration mot kanalen och som också kan uppfattas som propaganda adresserad till svenska folket. Budskapet är tydligt: alla ska avsky GS.

Text: Torbjörn Sassersson | Video ovan från GS

Mathias Sråhle wallraffade Granskning Sverige och använde fejkprofil
“Eskilstuna-Kuriren använde sig av egna fejkprofiler i sociala medier för att granska trollfabriken Granskning Sverige. Så här såg Johan-profilen ut.” – Kollage: Mathias Ståhle

NewsVoice spanar på senaste tidens publiceringar i massmedia om mediafenomenet Granskning Sverige och väljer några exempel på skriverier. Drevet startades av Mathias Ståhle på Eskilstunakuriren. Han wallraffade GS genom att använda falska identiteter och lyckades därför komma in på GS research-portal efter att GS gett honom förtroendet.

Svenska journalister och politiker har gjort bort sig

Kritiken som riktats mot GS handlar mycket om att GS har ringt upp journalister och politiker och ställt besvärliga frågor som ogillats och man menar att samtalen spelats in utan deras medgivande. Lagen säger dock att vem som helst kan spela in sitt eget telefonsamtal eftersom man själv deltar. Telefonsamtalen har sedan lagts upp på YouTube [vilket också är tillåtet].

Metoden har uppenbart förargat den svenska journalistkåren. En anledning är att svenska journalister och politiker inte kunnat svara speciellt bra på frågorna som ställts. GS har ofta med övertydlighet visat det med sina samtal.

GS menar att vem som helst självklart har rätt att ställa frågor till journalister och politiker samt spela in samtalen för publicering på nätet. Svenska journalistkåren har inte den ensamrätten.

Gransknings Sveriges inspelningar har sedan fått spridning i samhället, vilket kastat både en skugga och ett löjes skimmer över den svenska journalistkåren som tidigare fått bearbeta allmänheten ostört under decennier. GS har fyllt ett tomrum i svenskt medielandskap, nämligen mediegranskning.

I rapp takt samma dag (16 feb) som Eskilstunakuriren publicerar sin artikel och dagarna efter (17-18 feb) publiceras offensiva artiklar i flera stora medier som alla river av i princip samma “äcklande” direkt riktat mot Granskning Sverige. Man får känslan av att minst två tidningsredaktioner varit i kontakt med varandra dagarna innan den 16 och 17 februari.

Det samlade intrycket som medierna vill förmedla till läsarna är att Granskning Sverige är ett farligt samhällsfenomen som i grunden är främlingsfientligt och allmänt destruktivt för Sverige som land. Ordet “trollfabrik” används som epitet på GS vilket kan ge sken av att en utländsk makt ligger bakom.

Några artiklar i media som angriper Granskning Sverige

Relaterat

Granskning Sverige på YouTube

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

39 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Ale!
5 april 2017 kl 14:06

Det Fd Överåklagare Sven Erik Alhem framför är bara trams; att en åklagare eventuellt förutsättningslös skall granska om det finns skäl till att inleda en förundersökning. Samma förfarande kan man i så fall applicera på varenda svensk individs göranden och låtanden i vardagen och komma fram till att i 99,999999999 av fallen inte finns skäl för detta. Görs en anmäl mot GS måste brott dels styrkas samt att en åklagare måste beakta allt som kan tala för den åtalades fördel. Så länge det inte är ett brott att ringa, spela in samt lägga ut materialet offentligt utan intervjuoffrets medgivande, finns det inget att undersöka. Skräm skott och skrävel.

Däremot kanske något utskott tar initiativ till en snabbutredning som eventuellt kan leda till ett lagförslag. I slut ändan få majoritet i riksdagen. Skulle SD ställa sig bakom detta? Tänk vad det skulle medföra? Inget skulle då får publicera offentligt utan alla medverkandes medgivande. Enklaste är väl att GS görs om. Ta en snabbkurs på poppis i journalistik. Skaffa utgivningsbevis samt en ansvarig utgivare. Låt alla ringare bli frilansare.

Ove
Ove
Gäst
5 april 2017 kl 02:08

Fd Överåklagare Sven Erik Alhem vill inte förklara

Castoropollux
Gäst
9 mars 2017 kl 14:23

“Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället”

Taget ur sin kontext av de vita beslutsfattare som startat alla krigen, konflikterna och organiserat svält, avlyssning, paranoia, rasism, konstgödsel, giftindustri, pandemier osv de senaste 50 åren blir ju uttalandet den sten användaren så desperat vill ha i handen.. Du verkar helt syndfri.

Att inte kunna skilja på Alliansblockets vilja att rasera välfärden, berika migrationsindustrins vinster med Bert som fanbärare, organisera privatiseringen med stöd av SD ser ut som att satsa på den sjukaste trojanska hästen så in i norden..

Svårt att inte konstatera hur Alliansen SD verkar ha mest bråttom att uppfylla vinstparadisets alla önskemål?

SD har inte ett enda förslag om att rädda skola, vård eller omsorg annat än stänka sitt unkna vigvatten på privatiseringens profeter, hantlangare och gudar. Det är ju klarlagt att genom att kalla sig Sverige Demokrater deltar man med svenskt blekt hull och hår av hin i raserandet av välfärden och skaffar sitt rekordhöga brottsliga anhang riksdagsplatser.. Av alla sjuklöverns plantor förblir SD den mest udda av buketter. Det är tydligen kriminaliteten och korruptionen man vill återupprätta med sin svenska fana..

Ingen behöver förslösa särskilt många minuter på Avpixlat eller andra sajter för att finna hur bålen arrangeras och önskas få aningslös kropp..

Fördumningen lönar sig är ju vad du bekräftar. Vi kan alltså få en Trump vald, det vår del av världen behöver minst av.. Korruptionen motade bort Sanders och allt det som hade gjort USA stabilt och ett exempel på gott, tryggt samhälle. Grattis till dina konklusioner. Stirra i backen lönar sig om alla ska få ett värre helvete. Dra ner alla till din nivå och inse att det känns skönt att ingen fick det bättre.. Hopplösheten skriker verkligen efter uppmärksamhet för att få manifestera sig på fel sätt..

Mitt inlägg om villfarelsen Wilhelmsson refuserades. Om GS har något de letar efter där så befästs ändå vilka skaror av våld och hat GS drar till sig. Däri har media haft rätt hela tiden. Mata inte inskränktheten.

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
Gäst
9 mars 2017 kl 00:39

Re Castoropollux
Jag vill gärna bemöta det du skriver men känner att just denna “tråd” är fel forum för diskussionen.
Vill dock bara kort kommentera. Jag förstår fortfarande inte att någon relation eller koppling till Avpixlat förändrar deras arbete och publicerat innehåll.
Sällan hör man då något refereras till uttalanden eller skrifter från EXPO om deras koppling till Hübinette som skriver ” ”Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!”
Om samma tanke du för mot GS förs mot EXPO skulle det medföra att Mona Salin skriver under med sin signatur för ovanstående citat. (Hon är styrelsemedlem på EXPO)
Det är viktigt tycker jag att vi ser saker för vad dom är “Guilt by association” är ett fegt o dåligt förhållningssätt gentemot de som har en avvikande uppfattning än gängse norm.

Vidare “Om SD var värda ett uns av namnet skulle de rösta för att låta välfärden bestå och stödja det block de nu är i ständig opposition mot.”
Jag vet faktiskt inte om jag kan hålla med dej om att nuvarande block står för välfärdens bevarande.
Till och med SR talar om “undanträngningsmekanismer i välfärden” då man belyser invandringen och samhällsservicen (inte minst i skolan) i min hemkommun. Gäller naturligtvis inte bara min hemkommun.
Frågan är då vilka som matar halmbålen. Kanske är då, den du benämner som bruna agendan, det alternativ som folk i stugorna ser som ENDA alternativet. Själv är jag helt ointresserad av röd/blå/grön/ eller brunfärgade agendor då detta synsätt på samhällsbyggande saknar framtid.
Vilket jag tycker GS ger stöd för i sina “reportage”.

Oscar
Oscar
Gäst
8 mars 2017 kl 14:04

Spännande att du inte släpper igenom mitt svar på din kommentar “Newsvoice”. Upplever du att den var osaklig på något sätt när jag beskrev hur jag blev klippt i min “intervju”? Trodde du var intresserad av en saklig debatt? 🙂

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
Gäst
7 mars 2017 kl 23:42

Tack för en intressant o närande artikel.
Många intressanta o tänkvärda kommentarer både för o emot gör att NV växer även framöver.

Trevligt att Castoropullox själv utnyttjar möjligheten att vara anonym 😉
Men vad menar eller tänker du på då du säger :
“När GS använder Avpixlats självutnämnde expert Dagerlind som referens försvinner förtroendet och seriositeten fort.. Klippa och klistra i intervjuerna ser ju snyggt ut så länge ingen får veta att det följer den smala agendan.”
Även lite intresserad av hur o i vilka sammanhang Dagerlind tagit sig expertrollen eftersom han inte själv
finns med i kommentarsfältet och kan svara.

Castoropollux
Reply to  Leif Bengtsson
8 mars 2017 kl 14:53

@leif bengtsson Anonym har jag inte valt att vara för att skriva på NewsVoice, inte heller för att föra fram kritik mot GS. ”När GS använder Avpixlats självutnämnde expert Dagerlind som referens försvinner förtroendet och seriositeten fort..” Raden i kommentaren är inget annat än en given konsekvens av att Granskning Sverige refererar till Mats Dagerlind och Avpixlat. För att vara GS så borde de hålla sig långt, långt borta från Avpixlats “journalistiska” “redaktör” och pajas.. GS har alla möjligheter att förklara sig där de konstaterades så har gjort. Uppriktigt sagt skiter jag i om de svarar eller inte. Om de verkligen ville något väsentligt skulle de gått försiktigt fram. Grillningen av Stig Fredriksson satte djupa spår i Fredriksson. Reportrar är ju tvungna att skriva det redaktörerna och ägarna vill. Nu för tiden hänger ju reportrarnas ackreditering på om de får tillträde till regeringens pr-möten. Allt detta ska vi tacka EU för som kallar det säkerhetsskäl. Besvärliga frågor får inte längre ställas och det måste ju handla om att lobbytomeringen ska få fritt spelrum inom riksdagens domäner.. Ingen påläst journalist ska få sätt en politiker på pottan längre genom att vara bättre informerad. Så manövrerades E Fichtelius ut tex.. Varför GS flörtar så obekymrat med extremhögern är svårt att förstå, men om man oblygt refererar till Avpixlat blir det inte så konstigt. Halmbålen Avpixlat eldar åt SD passar ju deras bruna agenda. Om SD verkligen ville gå ur EU skulle de låta bli att stödja Alliansens partier. Nu hjälper de alltså det block som har mest bråttom att EU-anpassa vinsthysterin. De fyra friheterna framstår väl iaf för den tänkande skaran som fyra snaror. Ett ödets ironi att fyra partiledare ficka agera apokalyps åt välfärdens undergång. Om SD var värda ett uns av namnet skulle de rösta för att låta välfärden bestå och stödja det block de nu är i ständig opposition mot. Alliansens öppna dörrar handlade ju blott om att belasta systemet, dränka oss i kostnader och givetvis röstade SD på dem istället och satte sig alltså emot humaniteten. Granskning Sverige kanske har ett enda reportage om extremismen till höger? Eller kanske flera? I annat fall verkar agendan och anklagelserna klinga som ett ackord. Det finns ingen anonymitet i min blogg. De flesta vet vem jag är och många tror att de vet vem jag är. Min blogg skapades för den groteska förtalskampanj jag råkat ut för på 80 och “förnyelsen”… Read more »

per
per
Gäst
7 mars 2017 kl 20:48

Jag har lyssnat på en mängd GS-intervjuer men aldrig märkt något av det som “Oscar 7 Mar, 2017 at 16:51” försöker beslå dem med.

Oscar
Oscar
Gäst
7 mars 2017 kl 16:51

Alltså. Anledningen varför media blir “arga” är rätt enkelt:

GS driver en tydligt rasistisk agenda (jag har själv blivit uppringd – fick frågor om “folkutrotning” genom “rasblandning”, tror jag termerna var). Man säger sig ägna sig åt medborgarjournalistik, men man följer inga av de pressetiska reglerna och har redan från början en agenda man försöker etablera. Man säger att man wallraffar, men att wallraffa innebär att någon avslöjar ett reellt missförhållande under en pseudonym eller förklädnad, varpå man sen öppet och i eget namn konfronterar den som har skapat detta och låter dem svara. Det gör inte GS. Journalistik är att låta båda sidor komma till tals.

Att de klipper “mycket lite” kan jag av egen erfarenhet säga inte stämmer. Jag hade inget att göra just då och pratade med “Erik” tror jag det var i nästan en timme, detta klipptes ned till några minuter. Har inga problem att bli inspelad av någon: men en vanlig och hederlig människa presenterar sig med sitt rätta namn, vad ärendet är och att man vill banda någon för en intervju. Inte heller detta gör GS.

Sen, det här med att de som håller på med GS och deras behov av att vara anonyma. Ja, det kan jag förstå att de vill. Att ägna sig åt rasbiologiskt blut unt boden-tänkande betraktas av de flesta människor som rätt osmakligt. Nazism och rasism uppskattas inte av svenskar i gemene.

Sofia
Sofia
Gäst
5 mars 2017 kl 14:25

MSM´s mest hätska anklagelser mot “Erik” kom från denna utmärkta intervju:

Ale!
2 mars 2017 kl 14:52

Ekurirens Erik Ståhle är kanske inte den vassaste kniven i lådan. Pust. Han blir ju ägd totalt. Skall man förvara Ekuriren eller medier i allmänhet borde man kunna vaska fram någon som kan argumentera.

Hans Berggren
1 mars 2017 kl 15:05

Sten, glöm inte att Bush d.y. putsade upp det gamla citatet, om det nu var Lincolns eller Churchills, i en Lidners knäpp han fick strax efter 911: “You can fool some of the people all of the time, and those are the ones you wanna concentrate on”.

Emil Boethius
Gäst
28 februari 2017 kl 07:08

Att anklaga GS för “rasideologi” eller att hävda att “de får betalt för sitt hat” och att kalla dem “trollfabrik” gör att MSM här faller på eget grepp. Det är ju bara upp till var och en att själv lyssna! Bra när de avslöjar sig själva på detta vis som dem med en dold agenda. Grattis MSM! Folk är inte helt hjärndöda vet ni……Sen att just GS har en egen agenda, visst, det har väl alla som har en åsikt om något då. Men det är skillnad på att vara kritisk till massinvandring, kritisk till islamism och islamisering och att vara rasist eller nazist. 99.99% (en siffra tagen ur luften, en höftning, god gissning) av alla invandringskritiska är förmodligen INTE attraherade av varken rasism eller nazism.

per
per
Gäst
23 februari 2017 kl 21:25

Kurt Broberg 23 Feb, 2017 at 19:06

Skulle du vilja ange vilka exempel det är du syftar på, Kurt Broberg. Jag har inte märkt att GS är oseriösa, men om så är fallet vill jag gärna ta del av den informationen.

Kurt Broberg
Kurt Broberg
Gäst
23 februari 2017 kl 19:06

Det finns ett flertal exempel på hur GS inte bara klipper bort utan även lägger till, med en uppenbart främlingsfientlig agenda. Det är definitivt inget jag skulle vilja stödja.

Kurt Broberg
Kurt Broberg
Gäst
23 februari 2017 kl 01:00

En fråga: Vad anser Newsvoice-redaktionen om Granskning Sveriges metoder att klippa och klistra i intervjuerna i efterhand?

Ale
Ale
22 februari 2017 kl 13:47

Har lyssnat till merparten av GS inspelade intervjuer, och måste tillstå att de aktiva (eller hur man skall benämna dem?) ställer frågor och fäller kommentarer utifrån en egen agenda, som möjligen kan klumpas ihop som nationalistisk. Inge fel med det, men vad jag efterlyser, som skulle göra GS tusen gånger med populär och aktuell, vore om de tog in feminister, kommunister o.s.v från motsatt politisk spektrum i samma organisation. Skulle man våga detta, blir det stört omöjligt att kritisera dem. För om feminister, kommunister, socialister samt Sverige Demokrater och nationalister gemensamt skulle försvara rätt för privatpersonen att ställa krångliga frågor till makthavare och media, skulle de vinna allt. Allt!

Som det är nu kan MSM avfärda dem som högerpolitiska. Det skulle inte låta sig göra då.

per
per
Gäst
21 februari 2017 kl 14:37

Apropå svenska mainstreammedias ansträngningar att förvanska sanningen:

End Time Prophecy sänder prat från svensk man som bekräftar Trumps syn på Sveriges migrationspolitik som ett varnande exempel. Även svenska politiker, till exempel Isabella Lövin, får kritik. Inslaget börjar 8 minuter in i programmet: https://www.youtube.com/watch?v=3XLEWU6CWWs

sten bjorsell
sten bjorsell
Gäst
21 februari 2017 kl 14:30

GS intervjun av åklagaren som “visste” att det inte gick att få en fällande dom för 5 unga män för våldtäkt av en rullstolsbunden kvinna med mindre än att hon skrikit och/eller hade blåmärken ger en viktig skräckinjagande bild av det Svenska rättsväsendets naiva arbetssätt idag. Inte undra på att det är som det är. Dessvärre använde man inte samma åklagare när det gällde “farliga fiskar” som Julian Assange. GS är ett mycket viktigt nytt inslag. Inte undra på att MSM skriver fejkartiklar och använder troll för att försöka ta död på det.

Castoropollux
Gäst
21 februari 2017 kl 12:06

När GS använder Avpixlats självutnämnde expert Dagerlind som referens försvinner förtroendet och seriositeten fort.. Klippa och klistra i intervjuerna ser ju snyggt ut så länge ingen får veta att det följer den smala agendan.

Att skjuta sig i foten kanske inte gör så ont? Då ska man skjuta sig i den andra för att kolla…

Ekerothen klippte i sin beramade film och älskade så skamlöst det oklippta originalet att upphovsrätten fick ett efterspel med mockumentärmakaren som huvudrollsinnehavare..

Den pöbelartade världen blir och är hemskt besvikna över att illusionerna inte får näring..

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
21 februari 2017 kl 03:11

Det hela är egentligen ganska enkelt. Det finns journalister som förstått det, men de flesta journalister som biter sig kvar på de sista monopolkapitalistiska lögnaktiga medierna har inte förstått det.

En media får aldrig bli irrelevant. I samma ögonblick som journalisterna pressas att leverera antingen statens eller monopolföretagens version av sanningen (Pravda) och denna avslöjas med lögner alltför ofta, såsom skett, först genom kommentarsfält (som togs bort) sedan genom alternativa medier (som nu fördöms), så blir lögnmedian givetvis irrelevant som nyhetskälla.

Människor betraktar media för att förstå vad som sker och har ingen anledning att betrakta en media som inte hjälper dem med detta.

Danne
Gäst
20 februari 2017 kl 21:59

Tycker att dom gör ett riktigt bra arbete!

Det dom lyckats med hittills är imponerande. Det är tragi-komiskt att via GS höra hur man från media-håll allt som oftast inte kan ge några bra eller trovärdiga belägg för sina källor, om dom ens vill det huvud taget. Det som är mest allvarligt för svensk msm är att det varit så otroligt lätt för GS, Feminist inspektionen, Erik Johansson, Nina Drakfors och alla dessa medborgar-journalister att påvisa hur djupt hyckleriet går.

Ytterligare ett bra Engelskt ordspråk.
“Trust arrives on foot but leaves on horseback”

sten bjorsell
sten bjorsell
Gäst
20 februari 2017 kl 20:27

Anders Björck: Gissar att det är många fler som reagerar precis som du.
Följande ordspråk säger en hel del om desperationsnivån hos de som styr dagens MSM.
Abraham Lincoln said this, possibly about fake news:
“You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.”

MSM bör påminnas om pojken som ropade vargen kommer:
“You can fool all of us once, but if you think you can fool us again, you are the fool”.

sten bjorsell
sten bjorsell
Gäst
20 februari 2017 kl 20:08

Andersson, din höjdare satt fint:

“Det verkar vara lika högt i tak på MSM som det var på Pravda.”

Flera sådana vettiga liknelser så blir vi flera som får grepp på eländet!

Pål BergströmD
20 februari 2017 kl 19:32

@Ale!

Väl sagt.

per
per
Gäst
20 februari 2017 kl 13:54

Olle Wästberg, tidigare ledarskribent på Expressen och tidigare styrelseordförande i Sveriges Radio, nu ordförande för Regeringens demokratiutredning, sitter i programmet Studio 1 i Sveriges Radios P1 för att kritisera alternativ journalistik som han anser sprider ogrundad information. Sprider själv 10.49 minuter in i programinslaget lösa rykten som han inte har kollat upp, blir tillrättavisad av meddebattören och åsiktsfränden Jack Werner. (Det lösa ryktet gäller Donald Trumps bemötande av sin hustru Melania under presidentinvigningen. Se eventuellt mina kommentarer under artikeln https://newsvoice.se/2017/01/21/79151/).

De här båda herrarna är så mycket fake news och i så total avsaknad av självinsikt, alternativt avsiktligt bedrägliga, att man inte kan låta bli att skratta åt dem. De levererar en i så stora stycken falsk bild, dels av icke-mainstreammedia, dels av vad de själva och deras skrå presterar, att man inte ens orkar kommentera eländet.

Andersson
Andersson
Gäst
20 februari 2017 kl 11:48

Tror inte journalisterna har så mycket att välja på. Det verkar vara lika högt till tak på MSM som det var på Pravda. En obekväm journalist åker ut och är bränd i hela MSM.

Anders Björk
Anders Björk
Gäst
20 februari 2017 kl 11:43

Tack vare MSM:s överdrivet negativa skrivningar om Granskning Sverige så fick jag upp ögonen för dessa. Dom har ju gjort en hel del både roliga och bra intervjuer. Exempelvis den om kamelparken i Göteborg. Inte undra på att MSM börjar att bli nervösa. Detta är ju i sin enkelhet genialt.
http://www.granskningsverige.se/feminist-inspektionen/

Morgan SE Larsson
Gäst
20 februari 2017 kl 11:26

Gensvaret från media bevisar bara er tes på GS och nu återstår det att få folk i gemen att inse i vilken skala samhället är kidnappat för politikers intressen framför deras väljare. Ja demokratin är död och måste återuppstå men det blir omöjligt så länge tv serier och sport känns viktigare än verkligheten..

Ale!
20 februari 2017 kl 11:13

Tycket detta är svårt. Vill lägga mig mittemellan här. Jag sympatiserar inte med GS värdegrund eller de politiska vinklingarna man drar. Tycke å andra sidan att de tillfört en del och öppnat ögonen för många hur makt, opinion och vinklingar fungerar egentligen. MSM har också påtaglig ofta stått med byxorna neddragna. De är rätt så skickliga i sitt hantverk genom att behålla lugnet i häftiga värdeladdade diskussioner.

sten bjorsell
sten bjorsell
Gäst
20 februari 2017 kl 11:10

thojak, helt riktigt! Attackerna verkar som sagt vara planlagda med koordination. Bra kommentar om att mediadeltagarna verifierar sig med hjälp av vad andra mediadeltagare skriver. Precis som MSM mot Trump i USA. Mer varje dag som indikerar att osynliga länkar mellan MSM i USA och här kan vara mycket välutvecklade. Är skriverierna del av en toppstyrd aktion för att “återta ledningen”? Gissar även att flera medverkande journalister som inte vågar riskera jobbet (fru, barn, lån,..) inser vad som pågår, och inte gör sitt yttersta. Angreppen fäljer samma modell som använts vid de olagliga regimskiftena i mellanöstern, det som hela Europa nu konsumerar frukterna av. Demonisera med hjälp av välspridda lögner på bred front. Invadera sedan, när det kommer till stater.
Men de glömmer att det irriterande alternativmedia existerar just pga lögner från MSM, framförallt efter 911 och Irakinvasionen. Att MSM kom med uttrycket fake news först stämmer bra med det sedan dess vanligare, “preemptive attacks”, alltså den som sat han vat.

Patrique
Patrique
Gäst
20 februari 2017 kl 10:51

Journalister gillar förstås inte att folk ifrågasätter dem eftersom de anser sig sitta inne med den absoluta sanningen, det gör förstås de flesta människor, men just journalister tar för givet att ingen ifrågasätter deras auktoritet.

Sigge J-son
Sigge J-son
Gäst
20 februari 2017 kl 09:52

Ja, där har vi den “svenska” och alltid “objektiva” MSM/Ful-median/Kabala-median/Lögn-median i ett nötskal….
Men TACK vare internet med tillgång till alternativ journalistik av typ “Granskning Sverige” avslöjas hur rutten MSM egentligen är med dess arroganta, mytomaniska, enögda, feltolkande samt ofta häpnadsväckande okunniga/inkompetenta skribenter.

Och det är med inte så lite skadeglädje man tar del av innehållet i “Granskning Sveriges” utmärkta program där medias och “etablissemangets” representanter blir helt avklädda, svarslösa och visar sin pinsamma litenhet.
För när de självuppfyllda journalisterna själva blir ifrågasatta och/eller utsatta för det som de dagligen utsätter alla andra för, ja DÅ är det plötsligt t.ex. “HAT” och/eller “ett HOT mot demokratin”!
Klart är att de agendasättande, ljugande och från verkligheten bortkopplade representanterna för de flesta Media-organen lever i en bubbla helt väsensskild från Landets övriga medborgare.

Och man förvånas dagligen över att det vi “normala” medborgare uppfattar som SANNING och med VERKLIGHETEN överensstämmande odiskutabla FAKTA, nästan alltid tolkas av MSM/Ful-media/Kabala-media/Lögn-media som bl.a. “hat”, “rasism”, “främlingsfientligt”, negativ nationalism och/eller “antisemitism”….

Mitt förtroende för MSM kan inte bli lägre — det är NOLL!

Mats Gabrielsson
Mats Gabrielsson
Gäst
20 februari 2017 kl 09:46

Ett bra exempel på hur MSM fungerar. Trist dock att säkert många i landet som läser dessa tidningar tror på det de skriver. Själv har jag lyssnat en hel del på Erik på GS som alltid sopar banan med journalister, som är skrämmande okunniga.

thojak
thojak
Gäst
20 februari 2017 kl 09:01

Alldeles utmärkt, att de s.k. journalisterna i MSM & PS attackerar GS, det visar till fullo, att GS gör exakt rätt och att det GS gör är av absolut nödvändighet.
Ett icke helt obekant uttryck från WWII är: “If you get flak, you know you’re right on target.” Stämmer 100% för det GS gör. Keep up the good work ! 🙂