Säkerhetspolitiskt konsensus inom media, regering och de NATO-vänliga intressegrupperna

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 3 mars 2017
- Torbjörn Sassersson

Tidningen Makthavare arrangerade via sin Facebook-sida Makthavaröl en paneldebatt som diskuterade svensk säkerhetspolitik, militär alliansfrihet, försvarssamarbeten, Ryssland och NATO.

NewsVoice var på plats och gjorde en spontan inspelning av debatten. Inspelningen är inte komplett och det saknas sekvenser från början och mitten av debatten.

NewsVoice enda kommentar är att panelen var överens om det mesta vilket innebar att debatten egentligen uteblev, men diskussionen gav en generell bild av hur ett politiskt konsensus idag ser ut inom media, regering och de NATO-vänliga intressegrupperna.

Panel säkerhetspolitik 28 feb 2017
Panelen som diskuterade säkerhetspolitik den 28 feb 2017 på Hotel Reisen

Paneldeltagare:

  • Karin Enström (M) vice ordförande i utrikesutskottet, yrkesofficer och tidigare försvarsminister
  • Laila Naraghi (S) riksdagsledamot, tidigare politiskt sakkunnig på UD, Olof Palmes internationella center, Folk och Försvar
  • Anders Lindberg tf politisk chefredaktör och ledarskribent på Aftonbladet
  • Katarina Tracz, chef för tankesmedjan Frivärld, ledamot i Svenska Atlantkommittén och Allmänna Försvarsföreningen

Plats: First Hotel Reisen, Skeppsbron 12, Gamla stan, Stockholm, kl 18.30-20:00

Text och video: Torbjörn Sassersson

Nättidningen Makthavare beskriver sig själva som “politikens egen lokaltidning” som genom god journalistik granskar svenska politiska händelser, beslutsfattare, tjänstemän och opinionsbildare. Ett nätverk av ideella skribenter och medarbetare tillför något som annars hade saknats i den politiska journalistiken. Makthavare ägs av Inre Kabinettet AB.

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq