Torbjörn Sassersson nominerades till Årets Ljusfyr 2016 – Priset gick till Christopher O’Regan

3
746

NOTERAT. Torbjörn Sassersson nominerades till Årets Ljusfyr 2016 av stiftelsen Pharos, men utmärkelsen gick till kulturpersonligheten Christopher O’Regan eftersom i år har Pharos valt området stadsbyggnad som ämne vid valet av Årets Ljusfyr då de svenska städernas natur-, kultur- och skönhetsvärden åter är under angrepp och behöver försvaras.

Några motiveringar:

”Jag vill nominera Torbjörn Sassersson på NewsVoice för att han med stor ödmjukhet söker och ofta finner sanningen och för att han är en viktig avslöjare av och nagel i ögat på den av lögner och självgodhet inpyrda mainstreammedia.” 

”Torbjörn Sassersson för att han vågar vara en person som säger sanningar som ingen annan vågar” … ”…som hjälper oss att hitta sanningsenliga nyheter varje dag.”

”Jag vill gärna nominera Torbjörn Sassersson till årets ljusfyr. Han har drivit den alternativa nättidningen NewVoice sen 2011, i sex år, med en ständigt stigande upplaga med världsnyheter av stort intresse för vår omvärldsförståelse. Torbjörn Sassersson verksamhet innebär därför att vi som är läsare får en vidgat förståelse och ett ökat perspektiv på skeenden i världen. Han väjer inte för att belysa de svåra, de känsliga och ibland de tabubelagda områdena. Han är verkligen en ljusfyr.”

Beslut – Årets Ljusfyr 2016

Christopher O'Regan - Årets Ljusfyr 2016 - Foto: Southerly Clubs Wikimedia
Bild: Christopher O’Regan – Source Southerly Clubs, Wikimedia

Årets Ljusfyr 2016 gick till kulturpersonligheten Christopher O’Regan, med följande motivering:

”Christopher O’Regan har i sin gärning satt ljuset på våra stads- och kulturmiljöer och med ett glödande engagemang levandegjort stadens historia. På detta sätt har han också medverkat i en välbehövlig debatt om stadsrummets utveckling och de hot som föreligger mot vårt gemensamma kulturarv.” 

Stiftelsen Pharos arbetar för att sätta ljus på viktiga samhälls- och demokratifrågor, såsom forskning, journalistik, hälsa och arkitektur. Många eldsjälar har kämpat för att försöka hejda den återupptagna kulturförstörelsen. Ljusfyren O’Regan är en symbol för alla som arbetar för att värna vår historia, vårt kulturarv och vår framtid.

NewsVoice gratulerar vinnaren.

Text: NewsVoice


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
12 mars 2017 kl 02:40

“O’Regan utnämndes till “Årets rojalist” år 2015 av Rojalistiska Föreningen” (Källa Wikipedia)
Ljuset i mörkret förhärligar således diktatur? Intressant…
Det verkar som något gått snett i själva processen.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
18 mars 2017 kl 11:26

Jag glömde skriva att jag känner mig hedrad att bli nominerad till priset. Tack för det.

Hur menar du Martin? Royalism är väl inte diktatur? Men royalism är onekligen något som tillhör en tidigare era i vår historia.

Patrique
Patrique
Gäst
18 mars 2017 kl 13:58

Grattis Torbjörn.

Visst ska man (O’Regan, t ex) kunna bli nominerad för humanitära priser trots att man inte tror på demokrati eller jämlikhet, eftersom varken demokrati eller jämlikhet har något monopol på politiken.