Fd säkerhetsrådgivare Susan Rice ljuger om spionage på Trump anser expert på kroppsspråk

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 7 april 2017
- Torbjörn Sassersson
Barack Obama och säkerhetsrådgivare Susan Rice - Foto: Pete Souza (Petesouza.com), Vita Huset
Barack Obama och säkerhetsrådgivare Susan Rice - Foto: Pete Souza (Petesouza.com), Vita Huset
Barack Obama och säkerhetsrådgivare Susan Rice – Foto: Pete Souza (Petesouza.com), Vita Huset

Ny information om ett påstått spionage mot Trump Tower har kommit fram som styrker uppfattningen att Obamas regim faktiskt har spionerat på Trump under perioden innan det amerikanska valet 2016. Tjänstemän styrker uppfattningen och en expert på kroppsspråk uppger att Rice ljuger.

Text: Torbjörn Sassersson

Jurister på Vita Huset har under mars månad fått fram underlag om att den tidigare säkerhetsrådgivaren Susan Rice vid flertalet tillfällen efterfrågat identiteter på personer relaterade till Trumps kampanj och transit-team, namn som förekommit i hemligstämplade underrättelserapporter. Uppgifterna kommer från amerikanska tjänstemän som är insatta i ärendet. Det skriver Bloomberg i artikeln “Top Obama Adviser Sought Names of Trump Associates in Intel”.

Den oberoende nättidningen Nya Dagbladet skriver:

“Susan Rice hävdade i en intervju med tv-kanalen MSNBC i veckan att hon inte bett att avmaskera namnen i Trumpsamtalen av politiska skäl. På grund av ”säkerhetsskäl” valde hon inte att svara på frågan om hon sett namnen på Trump eller hans medarbetare i underrättelserapporterna. Däremot sade Rice att hon vid flera tillfällen tidigare begärt att ta del av maskerade namn i underrättelserapporter.” – Uppgifter: Obamas säkerhetsrådgivare spionerade på Trump, NyD

ArcanumSkolan 2024

Susan Rice kroppsspråk röjer att hon håller tillbaka information eller ljuger kontrollerat

NewsVoice har tidigare lyft ämnet kroppsspråk och begreppet “micro expressions” dvs hur mikroutryck i ansiktet och kroppsspråket röjer om en person talar sanning eller ljuger. En framstående expert i ämnet är Paul Ekman vars forskning låg till grund för TV-serien “Lie To Me”.

I videon ovan gör en annan kroppsspråksexpert “Bombard’s Body Language” sitt bästa att försöka analysera Susan Rice när hon får frågor från en MSNBC-reporter huruvida Rice bett om att avmaskera namn på Trumps personal som förekom i underrättelserapporter.

Bombard finner flera tecken på att Susan Rice ljuger, vilket visar sig på flera olika sätt under MSNBC-intervjun. Rice hävdar att hon inte bett att avmaskera namnen i Trumpsamtalen av politiska skäl, men kroppsspråket visar att hon håller tillbaka information eller ljuger kontrollerat.

“På grund av ”säkerhetsskäl” valde hon inte att svara på frågan om hon sett namnen på Trump eller hans medarbetare i underrättelserapporterna. Däremot sade Rice att hon vid flera tillfällen tidigare begärt att ta del av maskerade namn i underrättelserapporter.” – Nya Dagbladet

Susan Rices uttalanden och uppgifter om att det faktiskt skett spioneri på Trumps personal har fått flera republikaner i kongressen att ställa krav på att Susan Rice bör utfrågas. En av dessa är republikanen och senatorn Rand Paul som i en intervju med Fox News sa att uppgifterna om Rice är “a smoking gun”. (Se video nedan, 3 min 8 sekunder).

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Fox News: Paul Calls Unmasking Report a ‘Smoking Gun,’ Says Susan Rice Must Testify Under Oath

“Sen. Rand Paul (R-KY) said Monday that President Obama’s former national security advisor Susan Rice should testify on new reports that she sought to “unmask” the identities of individuals in intelligence reports associated with President Trump.

Paul, on Twitter, called the reports on Rice a “smoking gun.””

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Kriget mellan Trump och de två tidigare presidenterna tycks fortgå! Detta visar hur sjukt USA idag fungerar.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *