Polisen erkänner 23 särskilt utsatta områden även kallat “no go-zoner”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 juni 2017
- NewsVoice redaktion
Polisen.se
Polisen.se
Polisen.se

Att medge att Sverige har “no go-zoner”, var tidigare politiskt inkorrekt. Nu avslöjas att en rapport från Polisens Nationella Operativa Avdelning (NOA) utökat antalet “utsatta” områden från 15 till 23.  Rikspolischef Dan Eliasson höll dock rapporten hemlig avslöjar DN.

De åtta nya bostadsområdena finns i: Borås, Göteborg, Landskrona, Malmö, Stockholm och Uppsala. Dan Eliasson vill inte svara på pressens frågor och polisens presschef Linda Widmark säger till DN att rapporten kan komma att “justeras”.

“Det är krisstämning. Ledningen inser att den måste presentera en trovärdig handlingsplan, problemet är bara att det inte finns särskilt mycket att göra”, säger en källa till DN.

Särskilt utsatta områden

Områdena kännetecknas av:

 • Allmän obenägenhet att delta i rättsprocessen
 • Svårigheter för polisen att fullfölja sitt uppdrag
 • narkotikahandel,
 • gängkriminalitet,
 • social oro och otrygghet,
 • parallell rättsskipning och egna samhällsstrukturer,
 • våldsbejakande religiös extremism.

Flera av dessa områden borde redan 2015 ha klassats som särskilt utsatta, enligt Linda Staaf som leder NOA:s underrättelseavdelning.

Politisk korrekthet stoppade det [NewsVoice anm].


De åtta nya bostadsområden som tillkommit är:

 • Norrby och Hässleholmen/Hulta i Borås.
 • Tynnered/Grevgården/Opaltorget i Göteborg.
 • Karlslund i Landskrona.
 • Nydala/Hermodsdal/Lindängen i Malmö.
 • Fittja och Alby i Stockholm.
 • Gottsunda i Uppsala.

Poliser uttalar sig på Twitter

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • DN (21 juni 2017): Rikspolischefen vädjar: ”Hjälp oss, hjälp oss”

  “Antalet utsatta bostadsområden växer i Sverige och rikspolischefen Dan Eliasson beskriver situationen som mycket allvarlig. Trots en ansträngd personalsituation utlovar han att alla de utpekade problemområdena ska få extra resurser.”

  http://www.dn.se/nyheter/rikspolischefen-vadjar-hjalp-oss-hjalp-oss/

  GP (24 juni 2017): Teodorescu: Hjälp oss, hjälp oss!

  “Av den rapport som polisens nationella operativa avdelning (NOA) tagit fram, i vilken man samlat data från landets polisstationer, framgår alltså att 61 områden i Sverige numera klassas som “utsatta områden”, där läget är “allvarligt”. I fjol räknades 53 områden till den kategorin. Vidare uppskattar polisen att det finns omkring 5000 kriminella och 200 kriminella nätverk i dessa områden, men risken är överhängande att de blir ännu fler. “

  http://www.gp.se/ledare/teodorescu-hj%C3%A4lp-oss-hj%C3%A4lp-oss-1.4381415

 • GP (9 jun, 2017): Teodorescu: Utan självrannsakan ingen utveckling

  “Av en ny undersökning, utförd av SOM-institutet för Institutet för Mediestudiers räkning, framgår att 54 procent av respondenterna anser att journalister inte håller sig till sanningen rörande samhällsproblem med koppling till invandringen. Det är, utan att överdriva, ett katastrofalt misslyckande för den etablerade journalistiken som också eldat på framväxten av alternativa nyhetssajter som sprider hat, förvränger fakta och som inte tar publicistiskt ansvar.”

  http://www.gp.se/ledare/teodorescu-utan-sj%C3%A4lvrannsakan-ingen-utveckling-1.4355331

 • Kanske ett bra läge att byta namn om man nu vill försöka gå in där och lösa problemen även om man kanske hade kunnat hitta på en bättre förkortning än “SUO”… ex. Särskilt Utsatt Geschäft (SUG) då massinvandring, arbetslöshet och segregation, vilket suger, helt klart måste anses vara regeringens särskilt utsatta geschäft.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *