Tre CNN-journalister hoppar av efter att kanalen lagt ut fake news om Trump

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 juni 2017
- NewsVoice redaktion
Anthony Scaramucci, 2016 - Foto: J. Darsie -Wikimedia Commons
Anthony Scaramucci,  2016 - Foto: J. Darsie -Wikimedia Commons
Anthony Scaramucci, 2016 – Foto: J. Darsie -Wikimedia Commons

Tre journalister på CNN har sagt upp sig efter att CNN publicerat en falsk nyhet om att Donald Trump har rysslandskopplingar, rapporterar ABC News. Trump får därmed bevis för att hans anklagelser stämmer att CNN emellanåt lägger ut fake news.

Bakgrunden är att CNN den 22 juni la ut en artikel där det påstods att den amerikanska senaten utreder kontakter mellan en av Trumps medarbetare vid namn Anthony Scaramucci och den ryska finansmannen Kirill Dmitrijev.

När det kom fram att storyn var falsk valde tre journalister på CNN att säga upp sig. Artikeln drogs tillbaka. Det handlar om reportern Thomas Frank, redaktören Eric Lichtblau och Lex Harris som är chef för CNN:s undersökande journalistik.

“CNN says it has accepted the resignations of three employees involved in a retracted story about a supposed investigation into a pre-inaugural meeting between an associate of President Donald Trump and the head of a Russian investment fund.” ABC News

ABC fortsätter med att skriva att CNN ansåg att artikeln inte nådde upp till organisationens standard. CNN framförde även en ursäkt till Scaramucci.

Text: NewsVoice

Referens

The Latest: 3 CNN journalists resign over retracted story


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Två medier utpekade som fake news sajter var med och påvisade hur fel CNN hade:

  Intercept (27 juni 2017): CNN Journalists Resign: Latest Example of Media Recklessness on the Russia Threat

  “Several factors compound CNN’s embarrassment here. To begin with, CNN’s story was first debunked by an article in Sputnik News, which explained that the investment fund documented several “factual inaccuracies” in the report (including that the fund is not even part of the Russian bank, Vnesheconombank, that is under investigation), and by Breitbart, which cited numerous other factual inaccuracies.”

  https://theintercept.com/2017/06/27/cnn-journalists-resign-latest-example-of-media-recklessness-on-the-russia-threat/

 • Sandy Hook var definitivt fejkad massaker och CNN sände från platsen i timmar och spelade med i lögnen. Helt klart att de visste att hela historien var lögn från början till slut. Inte undra på att oerhört många amerikanare idag avskyr CNN som pesten.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *