Tre CNN-journalister hoppar av efter att kanalen lagt ut fake news om Trump

publicerad 27 juni 2017
- av NewsVoice
Anthony Scaramucci, 2016 - Foto: J. Darsie -Wikimedia Commons
Anthony Scaramucci,   2016 - Foto: J. Darsie -Wikimedia Commons
Anthony Scaramucci, 2016 – Foto: J. Darsie -Wikimedia Commons

Tre journalister på CNN har sagt upp sig efter att CNN publicerat en falsk nyhet om att Donald Trump har rysslandskopplingar, rapporterar ABC News. Trump får därmed bevis för att hans anklagelser stämmer att CNN emellanåt lägger ut fake news.

Bakgrunden är att CNN den 22 juni la ut en artikel där det påstods att den amerikanska senaten utreder kontakter mellan en av Trumps medarbetare vid namn Anthony Scaramucci och den ryska finansmannen Kirill Dmitrijev.

När det kom fram att storyn var falsk valde tre journalister på CNN att säga upp sig. Artikeln drogs tillbaka. Det handlar om reportern Thomas Frank, redaktören Eric Lichtblau och Lex Harris som är chef för CNN:s undersökande journalistik.

“CNN says it has accepted the resignations of three employees involved in a retracted story about a supposed investigation into a pre-inaugural meeting between an associate of President Donald Trump and the head of a Russian investment fund.” ABC News

ABC fortsätter med att skriva att CNN ansåg att artikeln inte nådde upp till organisationens standard. CNN framförde även en ursäkt till Scaramucci.

Text: NewsVoice

Referens

The Latest: 3 CNN journalists resign over retracted story