Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

Janne Josefsson avslöjar hur SVT-chef försökte tysta honom

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 juli 2017
- NewsVoice redaktion
Janne Josefsson - Foto: Expressen

Janne Josefsson från “Uppdrag granskning” anklagar en tidigare SVT-chef för att ha försökt tysta honom i samband med en prisutdelning. Han skulle tas ned från scenen om han kritiserade SVT, uppger en källa på SVT. Josefsson kallar även Kulturnyheternas bevakning av hans sommarprogram för ”fake news”, skriver Expressen.

Janne Josefsson som var sommarpratare den 9 juli pratade om sitt jobb på SVT. Han uppgav då att en SVT-chef ifrågasatte varför han granskade kommunister, för det var olämpligt. SVT ska inte syssla med sådant, var kärnan i tillrättavisningen.

Josefsson berättade mer för Expressen än vad han valde att göra på Sveriges Radio. Expressen skriver att Josefsson berättat att när han fick utmärkelsen Kristallen för programmet ”Josefsson”, en serie han gjorde 2006, fick hans redaktör en order om att “ta ned” Josefsson från scenen om han yppade kritik mot SVT .

Josefsson konfronterade då SVT-chefen som bedyrade att det inte var sant:

”Du tror väl inte på allvar att jag skulle ha gjort något sådant!”

Josefsson ska då ha gått tillbaka till sin källa som i sin tur stod fast vid att ordern var sann. Josefsson gick tillbaka till den högre chefen, vilken till slut ska ha erkänt med orden:

“Ok, det är väl så. Men jag fick väl en hjärnblödning! Så enkelt är det”.

SVT-chefen kom med ny “order” om att det var viktigt för ”Uppdrag granskning” att det här inte kommer ut.

“Jag tänker inte namnge chefen”, säger Josefsson, men det är så det går till.

Text: NewsVoice

Källa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq