Undersökande journalisten Jim Marrs har avlidit 73 år gammal

publicerad 3 augusti 2017
- av NewsVoice
Jim Marrs
Jim Marrs - Foto: Prison Planet
Jim Marrs – Foto: Prison Planet

Den amerikanske bästsäljande författaren och journalisten Jim Marrs avled under onsdagen. Jim Marrs var en av de främsta granskarna av händelser som JFK-mordet och 11 september-attentaten. Jim Marrs blev 73 år gammal.

Text: Nya Dagbladet (redigerad)

Jim Marrs föddes 1943 i Forth Worth, Texas, och inledde sin karriär som journalist vid lokaltidningen Fort Worth Star-Telegram. På 1980-talet blev han frilansare och ägnade mycket tid åt att granska och utreda mordet på president John F. Kennedy.

1989 författade Jim Marrs boken Crossfire, som tog upp mordet på John F. Kennedy, som kom att hamna på New York Times bästsäljarlista. Crossfire ses som boken som låg bakom Oliver Stones Oscarsbelönade film JFK från 1991.

Under de senare åren av sitt liv granskade han 11 september-attentaten, som han menade utfördes under falsk flagg av element inom de amerikanska underrättelsetjänsterna.