Nu koordineras nedstängningar av oppositionella i Västeuropa och USA

19

De senaste dagarna har koordinerade attacker, censureringsförsök och nedstängningar skett av en rad oppositionella och samhällskritiska podcasts, radiokanaler, hemsidor, Paypal-konton med mera över hela västvärlden. Samordnarna verkar utnyttja den moralpanik som har följt på Unite the Right-demonstrationen i Charlottsville i USA.

Text: Markus Andersson, Nya Dagbladet

 • Counter-Currents har sparkats ut från PayPal och Facebook-sidan
  har raderats.
 • Red Ices båda servrar har hackats, liksom sajtägarnas Twitter-konton, och hemsidorna har fortfarande inte återställts.
 • VDare, AltRight.com och AmRen har kastats ut från PayPal.
 • VDares konferens i april nästa år har avbokats av lokalägaren.
 • TRS släcktes ner av deras webbhotell, men hittade en ny värd och var tillbaka online efter tre timmar.
  Mike Enoch har portats från Twitter för fjärde gången.
 • KickStarter, GoFundMe och IndieGoGo har avlagt gemensamma löften om att släcka ner insamlingar som kan kopplas till vit nationalism.
 • Pax Dickinsons Twitter har stängts ner.
 • Hatereon är offline.
 • PolNewsForevers twitterkonto har stängts ner.
 • The Daily Stormer har utsatts för intensiva DDoS-attacker.
 • The Daily Stormers domänregistrering släpptes av GoDaddy, överfördes till Google som sedan beslagtog domänen.
 • The Daily Stormers discordserver har släckts ner.
 • Altright.coms discordserver har släckts ner.
 • Vanguard Americas WordPress- och Facebook-konton har släckts ner.
 • Spotify har raderat 27 ”hatband” såsom de definierats av SPLC.
 • GoFundMe har släckt ner insamlingar för att hjälpa James Fields.
 • RootBocks har släckts ner av dess webhotell, men är nu tillbaka online.
 • Xurious har raderats från Bandcamp och Soundcloud.
 • Daniel Friberg och Christoffer Dulny, båda två svenskar, har fått inreseförbud till Förenta staterna på grund av deras närvaro vid Unite the Right.
 • Lauren Southerns Patreon-konto har stängts ner.
 • Lauren Southerns Instagram-konto har stängts ner, men är nu tillbaka.
 • NPI:s Paypal-konto har stängts ner.
 • Två kommande framträdanden med Richard Spencer har ställts in.
 • Identity Europas PayPal-konto har stängts ner.
 • Christopher Cantwells Facebook- och Paypal-konton, samt hans hemsida, är borta.
  Weevs LinkedIn-konto har stängts ner.
 • The Paranormies och andra poddar har sparkats ut från Soundcloud.
 • YouTube har tagit bort möjligheten till annonsintäkter för kontroversiella videoklipp, vilket gör det omöjligt för oliktänkande videobloggare att tjäna pengar på sitt arbete.
 • AirBnB finkammade sociala medier efter personer som bokat boende i Charlottesville-området under Unite the Right-helgen och annullerade Unite the Right-deltagares bokningar och användarkonton.
 • Uber har stängt ner Baked Alaskas och James Allsups konton.
 • Squarespace har stängt av flera högersajter.
 • Ett yttrandefrihetsevenemang i Toronto med Faith Goldy, Jordan Peterson och Gad Saad har ställts in.
 • Christopher Cantwells OKCupid-konto har avslutats.
 • Expedia ställde in flygresor för personer som de misstänkte skulle delta i Unite the Right.
 • Google har plockat bort Gab-applikationen från Google Play.
 • Bloggen Alternative Right, med redaktörerna Andy Nowicki och Colin Liddell, har stängts ner av Blogger.
 • Mailchimp har avslutat konton tillhörande American Renaissance och Identity Europa.

Enligt uppgift den 22 augusti har även de populära svenska poddarna Ingrid & Conrad och Den kokta grodan sparkats ut från Soundcloud tillsammans med Motgift, Sluggers med flera.

Den 21 augusti meddelade Soundcloud att Nya Dagbladets konto stängts ned och att hela radioarkivet raderats. Kommande radioproduktioner kommer istället att publiceras på en annan plattform.

Text: Markus Andersson, Nya Dagbladet

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

19 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Öystein
Öystein
Gäst
28 augusti 2017 kl 17:57

Martin: Mycket bra citat!

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
23 augusti 2017 kl 21:55

“I en demokratur råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps. Dock skall tilläggas att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd själva inte uppfattar att de lever i en demokratur.”
/ Vilhelm Moberg

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
23 augusti 2017 kl 20:17

Jag håller inte med varken extremhögern eller extremvänstern, men jag tycker att de ska ha yttrandefrihet inom ganska vida lagliga demokratiska ramar. De svenska lagarna som berör yttrandefrihet är ganska rimliga.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
23 augusti 2017 kl 19:02

Beträffande ordet “meme” finns ett äldre ord i “egregor”.
sedan är vänster/höger skalan en chimär. Skalan är vertikal och varje läge på skalan har ett fixerat emotionellt läge. Emotion = ilska, sorg, intresse, etc.
Tänker man vänster/höger missar man målet till en lösning. Få hatisk/arg person upp i ett emotionellt läge av uttråkning och den blir snäll som ett lamm.

Hans Berggren
23 augusti 2017 kl 16:58

“Om du inte vill att människor vars åsikter du avskyr ska ha yttrandefrihet så vill du inte ha yttrandefrihet.” Noam Chomsky

Torbjörn Sassersson red.
Admin
23 augusti 2017 kl 14:57

Der blir definitivt ingen användning av mitt konto på Soundcloud.

Många nya nätmedier (Tim Pool, We Are Change, Inforwars, Corbett Report) använder Patreon.com som säker plattform, vilken även kan användas för crowdfunding av egna mediaprojekt.

NewsVoice på Patreon: https://www.patreon.com/newsvoice

per
per
Gäst
23 augusti 2017 kl 14:17

Jan 23 Aug, 2017 at 09:44

Jag bojkottar också PayPal.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
23 augusti 2017 kl 14:00

Det verkar som om de nedstängningar som skett slagit väldigt brett och det var sannolikt syftet. Alla möjliga olika typer av åsiktskonstellationer har angripits, allt från extrem höger till mild höger, mittfåran och åsikter hos individer som står helt vid sidan eller över konstruktionen vänster/höger.

Om det är vänstern (socialister, kulturmarxister) som ligger bakom nedstängningarna vittnar det tydligt om var makten är positionerad på en konstruerad vänster/höger-skala.

Men i realiteten existerar vänstern/högern bara som ett meme i vår gemensamma tankevärld i vilken olika grupper befinner sig i ständig kamp mot varandra.

Definition: “A meme is an idea, behavior, or style that spreads from person to person within a culture. A meme acts as a unit for carrying cultural ideas, symbols, or practices that can be transmitted from one mind to another through writing, speech, gestures, rituals, or other imitable phenomena with a mimicked theme.”

Det här betyder bla att stängandet av alla dessa sociala tjänster och konton för de med icke PK-inriktade åsikter kamoufleras som en kamp mot extremism när det i realiteten handlar om att likrikta stora massor av människor till det narrativ som globalisterna beslutat sig ska gälla som den samtida saga vilken styr oss mot en utstakad “ordnad” framtid.

Kalabrien
Kalabrien
Gäst
23 augusti 2017 kl 13:04

Agneta Norberg, det mesta är vänster, men eliten o media har förvridit begreppen och förskjutit måttstocken, och får det nu för tiden att ses som höger… Nazi är socialism. Miljöpartiet och Liberalerna, alla… är vänster, och mycket exterm sådan. Det som förknippar sig med Nazi ser till att dra med sig vanlig höger i fallet – för vanlig höger kallas nu i media för extremhöger och althöger, osv. Det som var vablig socialdemokrati när jag var ung, det ser man nu till att stämpla som höger, Nazi, osv. Vad var det för fel med Nazismen menar du Agneta?
Nationalsocialismen hade mycket sunt, men det ruttnar naturligt för det är socialism, med en stark stat som likriktar alla. Nordiska motståndsrörelsen säger att deras “socialism” inte är som den vi vanligtvis tänker, på sovjetkommunismen eller socialism, nej, för deras socialism innebär “folkgemenskap”. De lurar sig själva och andra. En perveterad elits nomenklatur som konditionerar folket efter deras nycker. Det finns mycket bra tankegegångar inom NMR och andra liknande rörelser, men deras socialismgrej borde de slänga bort, annars är det lika sjukt som det vanliga globalismsamhället som växer fram i den nya världsordningen.
NMR förstör genom att de inte ger upp socialism, och hur skulle de kunna bli goda företrädare för en naturlig nordisk kultur och “gemenskap”.

Bo Sonnsjö
Bo Sonnsjö
Gäst
23 augusti 2017 kl 11:56

Mediamakten inkl deras medlöpare tycks verkligen vara rädda och omskakade …. Risken för att sanningen om dem har spridit sig alltför mycket bland klart kritiskt inställda personer …

Sigge Johansson
Sigge Johansson
Gäst
23 augusti 2017 kl 11:51

“Agneta Norberg 23 Aug, 2017 at 10:20
….vilka sidor som tjänar nazistiska intressen….”

Om du är “vaken” borde du för länge sedan ha upptäckt hur individer vilka i forum, på debattsidor och med insändare ifrågasätter t.ex. aktuell okontrollerad invandring, anser att utländska brottslingar skall utvisas på livstid, att tiggande zigenare ska förbjudas, att muslimsk lag/kultur inte ska praktiseras/råda i Sverige behandlas.
Samtliga dessa skribenter — UTAN undantag — stämplas direkt som nazister, terrorister, hatare, antisemiter, högerextrema etc — listan på liknande negativa epitet är mkt lång.
Vad menar du egentligen med “nazistiska intressen”, Agneta Norberg — kan du konvertera det till begriplig vardagssvenska, pls?

Ett annat mkt talande tydligt exempel är (((etablissemangets))) och den sjuka Fake-News-medians skrikande i högan sky över att den “nazistiska” och “högerextrema” tidningen Nya Tider tillåts ha en monter på kommande bokmässa i Göteborg!

Är sedan länge prenumerant på den tidningen och har ännu inte sett/läst ngt som ens med bästa vilja skulle kunna tolkas som “nazistisk”…..
Min bedömning av Nya Tider är att det är en MKT trovärdig paperstidning vilken ofta presenterar “obehagliga sanningar” (för “etablissemanget”!) blandat med mkt Svensk kultur samt många intressanta reportage vilka ALDRIG skulle presenteras av Lögn-media — t.ex. situationen för den VITA befolkningen på olika platser på den Afrikanska kontinenten.

LÄS ett ex av Nya Tider — du kommer att bli förvånad….

Hllviken
Gäst
23 augusti 2017 kl 11:10

@ Agneta Norberg : hur definierar du “nazistiska intressen”? Tycker du att det är riktigt att vissa medborgare förhindras att ha social plattform?

Är de svenskar som demonstrerade mot den utländska ockupationen på Medborgarplatsen – nazister? De kallas så i MSM.

http://pbs.twimg.com/media/DHlrvT2XkAA_EUB.jpg

Hllviken
Gäst
23 augusti 2017 kl 10:42

Bild över vad det handlar om –

http://indenblog.files.wordpress.com/2016/02/shh.jpg

Agneta Norberg
Gäst
23 augusti 2017 kl 10:20

Det är svårt för att inte säja omöjligt för en, som inte har en pejling på vilka sidor som tjänar nazistiska intressen eller vilka webbsidor som är vänster sidor. Det vore bra med en kommentar om detta.Agneta

Erik Granberg
Erik Granberg
Gäst
23 augusti 2017 kl 09:58

Konsumentmakt = bojkott. Bojkott är ett starkt redskap, om vi blir många.

Jan
Jan
Gäst
23 augusti 2017 kl 09:44

Jag har för länge sedan slutat handa av nätföretag som vill ha betalt med PayPal, som tidigare portat företag som sympatiserar med SD. Jag köper bara mot faktura och det fungerar bra med Klarna.
Soundcloud har radearat filer så nu skall jag radera min app Soundcloud.
Vi behöver en ny site t ex RightNews.

Eva
Eva
Gäst
23 augusti 2017 kl 09:03

Det finns fler….

Sigge Johansson
Sigge Johansson
Gäst
23 augusti 2017 kl 08:58

Det råder inga tvivel om att det råder Full PANIK hos samtliga MSM/Ful-media/Kosher-media7Gammel-media (många namn nu på Lögn-fabrikanterna!).
Dessa har ju det senaste seklet haft mer eller mindre ensamrätt på Fake-News-produktion och har nu på bara några år mer eller mindre förlorat ALL trovärdighet hos de senaste generationerna — allt tack vare den välsignade uppfinningen INTERNET!

Och med internet kom till slut den MKT efterlängtade Alternativa median, vilken numer har slagit knock-out på den av kulturmarxister helt infekterade “etablerade median”.
Ta bara den senaste “terror”-handlingen i USA-Charlottesville — även den visar sig vara en trolig False-flag-operation:
http://blueshift.nu/falskflagg-charlottesville-bilmordare-clinton-provokator/

För (((etablissemanget))) återstår då enbart ett alternativ:
Censur, Förbud och Kriminalisering av allt motstånd mot NWO!

Det är märkligt så glasklart TYDLIG följande devis blivit den senaste tiden:
• Sanningen är antisemistisk!