Virgins Richard Bransons hus förstört – Den karibiska ön Barbuda en hög av skräp

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 september 2017
- NewsVoice redaktion
Barbuda 6:e september 2017 - Foto: CNN
Barbuda 6:e september 2017 - Foto: CNN
Barbuda 6:e september 2017 – Foto: CNN

IRMA. NewsVoice nämnde igår att orkanen Irma drog in över den karibiska ön Barbuda. Idag meddelar CNN att ön transformerats till en hög av spillror. Miljardären Richard Branson som bor på grannön Necker Island överlevde, men hans hus är nu skadat eller förstört. 

Antiguas och Barbudas premiärminister Gaston Browne säger till CNN att hela Barbuda är “rubble”, hela husbeståndet är skadat eller förstört. Stora skador rapporteras också från öarna St Martin och St Barts.

Richard Branson spelar sällskapsspel natten innan Irma 2017 - Foto: Virgin.com
Richard Branson spelar sällskapsspel natten innan Irma 2017 – Foto: Virgin.com

Virgins ägare Richard Branson, som för närvarande bor på Necker Island med position i samma region som Barbuda, upplevde Irma. Det sista tweetet från Branson lyder: “Expecting full force of Hurricane in about 4 hours, we’ll retreat to a concrete wine cellar under the house”. Foton som Branson lagt ut på Virgin.com visar hur hans personal på Necker Island förbereder sig.

Läs mer om Richard Branson

Idag rapporterar brittiska Evening Standard att ingen dödats eller skadat på Necker island, men att alla hus är skadade. På Barbuda skedde flera dödsfall.

Necker Island och Barbuda - Google Maps
Necker Island, Antigua och Barbuda – Google Maps

Telekommunikation och vattenförsörjning på Barbuda fungerar för närvarande inte.

“I have never seen any such destruction on a per capita basis compared to what I saw in Barbuda this afternoon,” sa Browne till CNN:s reporter Anderson Cooper.

Text: NewsVoice

Video från Barbuda 6 september 2017


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • CNN (15 sep 2017): For first time in 300 years, no one is living on Barbuda

    “For the first time in 300 years, there’s not a single living person on the island of Barbuda — a civilization that has existed in that island for close to, over 300 years has now been extinguished.”

    “The government intends to rebuild the island, which will take time. International humanitarian help is needed in what is a gargantuan job, Sanders said, adding that the small island community can’t rebuild without such assistance.”

    http://edition.cnn.com/2017/09/15/americas/irma-barbuda-population-trnd/index.html

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *