Utvidgad övervakning och vapenkontroll att vänta efter massakern i Las Vegas

12
Stephen Paddock - Privat foto
Stephen Paddock – Privat foto

Torbjörn Sassersson, juli 2017, selfieANALYS. Efter massakern igår lokal tid i Las Vegas då mint 58 dödats och 515 skadats kan USA förvänta sig många starka röster för ökad vapenkontroll. Den misstänkte mannen Stephen Paddock verkar ha varit en vanlig mainstream amerikan som blev vansinnig och eventuellt IS-anhängare. Narrativet utvecklas snabbt som ska förklara händelsen, orsakerna och konsekvenserna för USA. 

Text och analys: Torbjörn Sassersson

Klockan var 22.08 lokal tid på söndagen i Los Angeles öppnade den misstänkte Stephen Craig Paddock (64) automateld mot en publik på 22,000 människor vid country-festivalen Route 91 Harvest på The Strip i Las Vegas. Det är inte slutgiltigt bevisat, men hans döda kropp hittades på den misstänka brottsplatsen.

Stephen Paddock beskrivs i medier som en relativt vanlig och ostraffad amerikansk medborgare som ska haft jägarexamen och flygcertifikat. Han hade lagliga vapen, vilket är mycket vanligt i USA. Motivet till massmordet är ännu okänt och hans närmaste anhöriga är chockerade över dådet. Paddock levde sedan två år tillbaka som pensionär i staden Mesquite i Nevada.

Paddock hittades död efter massakern på Mandalay Bay Hotel och våning 32 där en insatsstyrka i hotellrummet även fann ett 10-tal automatvapen.

Las Vegas-massakern 2 oktober 2017 - Grafik: CNN
Las Vegas-massakern 2 oktober 2017 – Grafik: CNN [förstora]
Enligt den amerikanska nyhetsbyrån Associated Press (AP) ska terrorsekten IS ha tagit på sig dådet i Las Vegas, dock utan att kunna ge några bevis. IS uppger enligt AP att den misstänkte skytten ska ha konverterat till Islam för några månader sen.

Ökad vapenkontroll och mer övervakning mot utländsk och inhemsk terrorism?

Under kvällen har amerikansk medier börjat att namnge hjältarna, individerna på konserten som med sina kroppar rädda sina närmaste. När Barack Obama i januari 2016 gjorde ett offentligt framträdande uttryckte den tidigare presidenten starka känslor för utöka vapenkontroll i USA. Han refererade till massakern på grundskolan Sandy Hook 2012 och la med orden: “and by the way, it happens on the streets of Chicago every day”, till sina upplevelser från Chicago där han inledde sin politiska karriär. Obamas linje för utökad vapenkontroll kan skönjas genom hans karriär som president.

Läs mer: Emotional Obama calls for ‘sense of urgency’ to fight gun violence

Alt-right-rörelsen i USA ser dock en utökad vapenkontroll som ett sätt för “polisstaten” USA att ta en slutgiltig kontroll över populationen. De anser att en avväpnad population enkelt kan kontrolleras. Det visar sig även stämma historiskt. Inget land med en djupt beväpnad population har någonsin kunnat kontrolleras helt av en centraliserad makt.

Efter massakern kan sannolikt ett av två politiska narrativ väljas av etablissemanget. Det ena “spinnet” kan handla om att öka vapenkontrollen i USA och det andra “spinnet” kan handla om att utländsk terrorism – eventuellt med hjälp av en inhemsk proxy (Paddock) – slagit till mot USA och att övervakningen därför måste utvidgas. I båda fallen handlar det om utökad personkontroll.

Swisha Sassersson valfri summaNya Dagbladet skriver den 26 september att USA:s underrättelsechef Dan Coats kräver att den amerikanska kongressen förnyar de lagar som ger underrättelseväsendet rätt att massövervaka medborgarna.

En tänkbar ny vinkling kan handla om att både vapenkontroll och utökad antiterrorverksamhet ska förstärkas i USA, där rekryterade amerikanska medborgare med vapen och utländska terrorister betraktas som lika stora faror.

Läs mer: Las Vegas shooting: Live updates

Text och analys: Torbjörn Sassersson

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

12 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
21 maj 2020 kl 09:32

Vill bara länka en intervju från Ole Dammegårds plattform : https://lightonconspiracies.com/jim-fetzer-the-raw-deal-1-24-20-newtown-mom-rebecca-carnes-journey-to-truth/

Handlar om en helt osannolik hjältinna , Rebecca Carnes , som bor i Newtown , USA , alltså den stad som den påstådda skolskjutningen vid Sandy Hook ägde rum. Hon har efter sju år insett att detta bara var en övning som presenterades som en riktig händelse ( har vi hört den förr ?) i Fx-media världen över. Här berättar hon delvis om hur det är att leva i en stad bland ovetande medborgare men även bland de som aktivt var inblandade i bluffen. Hon har bl.a. konfronterat poliser som varit inblandade.

Jag satt helt stum av beundran genom hela filmen och har också mailat henne för att uppmuntra. Gör gärna detsamma [email protected]

Michael NilssonD
Michael Nilsson
8 oktober 2017 kl 15:55

Detta var ännu en sionistisk psykologisk operation för “ökad säkerhet”, mer övervakning samt söndra och härska. Precis som här i Europa med sina “terroristattacker”, och som vanligt så händer det något i samband med stora övningar. Dom hade övning i Las Vegas den 30/9 och den 1/10 blir det ett attentat. I Stockholm hade dom övningar 5-6/4 och den 7/4 blir det ett attentat. Det var samma i Oslo, Paris, London och i andra flera städer som har haft “terroristattacker”.

Marcus Gullberg
4 oktober 2017 kl 12:17

http://aanirfan.blogspot.se/2017/10/las-vegas-shooting.html – ytterligare en sammanfattning av lösa trådar.

Marcus Gullberg
4 oktober 2017 kl 11:52

https://worldtruth.tv/mission-impossible-official-story-of-las-vegas-shooting-unravels-physical-impossibility-of-lone-gunman-senior-citizen-makes-narrative-ludicrous/

Med tanke på hur dåligt genomförda dessa terrordåden är undrar man om det ens spelar någon roll vad de presenterar eftersom de flesta litar på informationen och tror att alla second opinions är fake news.

Sigge Johansson
Sigge Johansson
Gäst
4 oktober 2017 kl 09:25

Bara för att “gnugga sömnen ur ögonen”….

Kan en liten (((grupp individer inifrån))) lura hela det amerikanska luftförsvaret och på ca 1 timma lyckas med bedriften att pulvrisera 3 skyskrapor i New York centrum samt förstöra stora delar av Pentagon-byggnaden, är False-Flag-scenariot i Las Vegas en “bagatell” vid jämförelse….

En “ensam skytt” i ett fönster på en hög byggnad…..
Hmmmm…. Misstänkt likt ett annat False-Flag i Dallas november 1963 — fast då missade (((man))) att likvidera den påstådda skytten Lee H. Oswald. Men det “korrigerade” (((man))) effektivt några dagar senare…

Sigge Johansson
Sigge Johansson
Gäst
3 oktober 2017 kl 06:46

Är övertygad om att denna händelse är orkestrerad — ytterligare ett av många “9/11” i miniatyr.

På (((P4-Nyheterna))) i morse 0430 drog uppläsaren en “faktaspäckad” summering om förövarens liv, dennes åsikter och umgänge — en kunskap omöjlig att känna till redan några timmar efter den påstådda händelsen!
OM förövaren är korrekt identifierad — vars etnicitet givetvis påstås vara amerikansk kaukasier (=vit) — har denne sannolikt blivit “programmerad” att utföra dådet…. Ngt som är mkt enkelt att göra för den/de som har kunskapen — och för DET har (((etablissemanget))) otaliga experter att tillgå.

Det här var bara ännu ett i raden av s.k. “skolskjutningar” i avsikt att begränsa amerikanska medborgares grundlagsskyddade rättighet att beväpna sig för sitt eget personskydd samt att stärka (((myndigheters))) rätt att inskränka medborgares redan grundlagsskyddade övriga rättigheter.
En beväpnad befolkning är nämligen omöjlig att kontrollera och därför alldeles för farlig för den idag bestämmande (((eliten))) — vi kommer därför att få se många fler av dessa “charader” — även i Europa.

Det är alltså ett spel för gallerierna vilket de alltför många naiva hjärntvättade (((MSM)))-media-troende tv-tittarna tyvärr sväljer med hull och hår…..