Nya Dagbladet hotade Soundcloud juridiskt – fick tillbaka kontot

3
Soundcloud
Soundcloud – Kollage: NewsVoice, Crestock.com

Efter att musiktjänsten Soundcloud i augusti censurerade NyD:s radiokanal på tjänsten och stängde ned kontot hotade NyD med rättsliga åtgärder mot företaget för tillgreppet. Nu meddelar Soundcloud att man ger efter på kraven och har öppnat kontot igen. NyD kommer dock avsluta samarbetet med företaget.

Text: Alexander Almqvist-Paajanen

Den 22 augusti meddelande det Tysklandsbaserade företaget Soundclouds juridiska avdelning att Nya Dagbladets konto stängts avefter brott mot användarvillkoren. Vilka brott det skulle röra sig om preciserade företaget aldrig. Samtidigt drabbades ett flertal andra radiokanaler och samhällskritiska poddar av samma avstängningar.

I samband med avstängningen blev hela Nya Dagbladets radiokanal utan förvarning otillgänglig och upphovsrättsskyddat material frystes inne. Efter upprepade försök att komma i kontakt med företaget för att få reda på vad det var frågan om utan framgång gick NyD via ett juridiskt ombud vidare och hotade att dra företaget inför tysk domstol. Soundcloud gavs fram till den 24 oktober på sig att agera.

I veckan meddelande advokat Henning Witte som drivit ärendet att Soundcloud väljer att backa och återställa radiokanalen och Nya Dagbladet som kund.

Läs hela artikeln på NyD

3 KOMMENTARER

  1. Jag tror att det är det enda sättet man kan komma åt dessa lydiga psykopater, nämligen att hota dem .
    Psykopater är i grunden rädda småbarn som har för att överleva lärt sig att hota först. Ger man efter är man förlorat, men står man pall och går till motangrepp brukar de backar enligt min erfarenhet.

  2. @ Birgit Sjölander

    Helt överens med dig. De är mänsklighetens rovdjur. Beter man sig som ett bytesdjur gentemot dem och faller undan får de storhetsvansinne. Står man upp mot dem blir de vilse i hjärnan. Det enda de förstår är maktmedel. Ska man slåss mot hyenor får man slåss på deras vis.

  3. Moral och rätt skiter de i. Men stäm dem med fullt ansvar och ett saftigt skadestånd, DET är ett språk de förstår.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here