TV-kanalsägare krävde att få sex före andra manliga chefer

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 oktober 2017
- NewsVoice redaktion

Skandalerna i dyningarna efter Hollywoods Harvey Weinstein har fått grepp även om Sverige. Igår avslöjade Nyheter Idag att ytterligare en profil på Aftonbladet gjort övergrepp. NewsVoice kan idag berätta att en ägare av en svensk TV-kanal krävde att få ligga med nyrekryterade TV-kvinnor före de andra manliga cheferna. 

En producent inom TV berättade att en känd TV-kanalsägare krävde att få ha sex först med de kvinnliga TV-hallåor som kanalen anställde, men att vid ett tillfälle hade en mellanchef hunnit före och när denne blev påkommen valde kanalägaren att omplacera mellanchefen till en mindre smickrande position. Beteendet hos den högre chefen ska vara allmänt känt på kanalen.

Kvinnan som var objekt för männens intressen gjorde karriär som kändis inom TV under en period, men uppgav för undertecknad att hon behandlats mycket dålig av folk på TV och att hon slutligen blev persona non grata, kanske mest som en följd av kvinnans frispråkighet.

Producenten uppger även att kanalen enligt instruktioner av kanalägaren företrädesvis valde att anställa kvinnliga TV-hallåor med stora läppar och munnar för att ge fler manliga TV-tittare eftersom det antogs stimulera fantiserandet när de tittade på nyheter och programannonseringar. Tydligen är sex ett centralt verktyg inom hela den svenska TV-världen.

En annan känd TV-personlighet som går under namnet bajselvis har brett omtalats i sociala medier, men aldrig på SVT där mannen fortfarande är verksam. I forum är det många som frågar sig hur han fortfarande kan vara kvar trots att hans sexrykte är allmänt känt inom TV-världen, som för övrigt är mycket liten i Sverige.

Anledningen tycks vara att mannen inte ofredar kvinnor utan bara har en stark libido, genomfört många sexförsök och har en sexuell preferens som ansetts vara anstötlig för vissa. En annan förklaring är att om SVT skulle gå ut med problematiken skulle trovärdigheten för SVT som kanal sjunka i allmänhetens ögon, kanske mest för att TV-personlighets tyngsta karaktärsdrag i rutan är att sända ut just trovärdighet och trygghet.

NewsVoice väljer att inte gå ut med några namn utan anser att det nu är upp till kanalerna och de drabbade kvinnorna och även männen att utveckla ämnet i den allmänna debatten.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: svt