TV-kanalsägare krävde att få sex före andra manliga chefer

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 20 oktober 2017
- NewsVoice redaktion

Skandalerna i dyningarna efter Hollywoods Harvey Weinstein har fått grepp även om Sverige. Igår avslöjade Nyheter Idag att ytterligare en profil på Aftonbladet gjort övergrepp. NewsVoice kan idag berätta att en ägare av en svensk TV-kanal krävde att få ligga med nyrekryterade TV-kvinnor före de andra manliga cheferna. 

En producent inom TV berättade att en känd TV-kanalsägare krävde att få ha sex först med de kvinnliga TV-hallåor som kanalen anställde, men att vid ett tillfälle hade en mellanchef hunnit före och när denne blev påkommen valde kanalägaren att omplacera mellanchefen till en mindre smickrande position. Beteendet hos den högre chefen ska vara allmänt känt på kanalen.

Kvinnan som var objekt för männens intressen gjorde karriär som kändis inom TV under en period, men uppgav för undertecknad att hon behandlats mycket dålig av folk på TV och att hon slutligen blev persona non grata, kanske mest som en följd av kvinnans frispråkighet.

Producenten uppger även att kanalen enligt instruktioner av kanalägaren företrädesvis valde att anställa kvinnliga TV-hallåor med stora läppar och munnar för att ge fler manliga TV-tittare eftersom det antogs stimulera fantiserandet när de tittade på nyheter och programannonseringar. Tydligen är sex ett centralt verktyg inom hela den svenska TV-världen.

En annan känd TV-personlighet som går under namnet bajselvis har brett omtalats i sociala medier, men aldrig på SVT där mannen fortfarande är verksam. I forum är det många som frågar sig hur han fortfarande kan vara kvar trots att hans sexrykte är allmänt känt inom TV-världen, som för övrigt är mycket liten i Sverige.

Anledningen tycks vara att mannen inte ofredar kvinnor utan bara har en stark libido, genomfört många sexförsök och har en sexuell preferens som ansetts vara anstötlig för vissa. En annan förklaring är att om SVT skulle gå ut med problematiken skulle trovärdigheten för SVT som kanal sjunka i allmänhetens ögon, kanske mest för att TV-personlighets tyngsta karaktärsdrag i rutan är att sända ut just trovärdighet och trygghet.

NewsVoice väljer att inte gå ut med några namn utan anser att det nu är upp till kanalerna och de drabbade kvinnorna och även männen att utveckla ämnet i den allmänna debatten.

Text: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: svt
 • TV4 får svidande kritik i den sk externa utredning som gjorts. Även om jag inte läst utredningen så ska jag erkänna att jag inte trodde att den, dels skulle bli klar så snabbt, dels att den inte skulle innehålla någon nämnvärd kritik av TV4-ledningen.

  Tja, tiden går och resultatet av utredningen lär inte leda till att någon mer ur ledningen får gå. Tyvärr.

 • Så sluter vi cirkeln för högsta chefen, när han levde, för MTG var den som lade grunden för den vidriga kulturen: “TV-kanalsägare krävde att få sex före andra manliga chefer”.

 • Därför förväntar vi oss att Schibstedsägda medier gör sitt jobb och granskar Expressen sviniga beteende.

  Måste bara i sammanhanget nämna de fruktansvärda gruppvåldtäkten där upp till 20 personer deltog, även om bara 7 är dömda. Orsaken att inte alla som deltog blev dömda, förklarar åklagaren genom att göra följande utspel: “Dessvärre har man från polisens sida haft mycket annat att göra, säger åklagare Markus.”
  https://www.expressen.se/nyheter/stockholm/tio-misstankta-gripna-ett-ar-efter-gruppvaldtakt/

  “Enligt kvinnan ska männen ha hållit fast henne, slitit av hennes kläder, täckt för hennes mun och turats om att våldta under flera timmar”.

  https://www.sydsvenskan.se/2012-04-11/sju-domda-for-gruppvaldtakt

  Sverige har “sämsta” våldtäktsstatistiken- Uppgifterna kommer från i en ny rapport från FN-organet UNODC. Den visar att det i Sverige anmäls 53,2 våldtäkter per 100 000 invånare. Det är skyhögt över våra nordiska grannar.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/article12417039.ab

  Dags för Schibsted hårdgranska Bonniers och Bonniers hårdgranska Schibsted så rötäggen rensas ut. I annat fall riskerar vi att dessa två medieägare helt slutar rapportera om dessa fruktansvärda brott.

 • Öystein Rönne En orsak till att Expressen rapporterat flitigast kanske beror på att trakasserierna där är värst, öppenheten sämst samt tystnadskulturen gått längst.

 • Erik: ja fan, detta ser inte bra ut!

  Men jag är inte förvånad. Självklart är detta tyvärr utbrett, så varför skulle Expressen klara sig, även om deras “vikarieligglista” känns extremt avskyvärd! Deras käre Mattsson har i och med detta avslöjande förlorat sitt förtroendekapital. Ett förtroendekapital som inte går att återställa. Så här fungerar medievärlden idag! Välkommen till den nya verkligheten Thomas Mattsson! Gammelmedia fungerar inte längre i Sverige.

  Jag tycker dock fortfarande att Expressen har haft en god journalistisk bevakning av alla “händelser” som blottats den senaste tiden. Men det kan ju inte vara lyckosamt för Expressen att dess chefredaktör också nu har hamnat i den olustiga fläkten. Öppet mål för andra drabbade att nu ge igen! Fast… de sitter ju alla i samma båt, så det borde ju vara lika bra att göra läxan grundligt från början. Kanske en hashtag som denna kan samla alla: #visomärångerfullaochvillgörabotochbättring

  Som alla förstår så kommer detta, för många företag och organisationer, kommande “reningsbad” att bli både obekvämt och omskakande, men inte desto mindre oerhört nödvändigt!

  Skönt och befriande tycker jag dock det är att denna process har kommit igång. Hoppas att den mynnar ut ett mänskligare samhälle. Inte minst för alla idag utsatta och drabbade kvinnor/flickor.

 • Prekärt att Expressen är värst i frågan om sexuella trakasserier.

  “Expressen ska bland annat ha haft en “vikarieligglista” från vilken cheferna på kvällstidningen “bokade” vilka sommarvikarier de ville ligga med/…/De nya sommarvikarierna blev fotograferade tillsammans. Då stod en grupp män på redaktionen och pekade ut vilka de skulle ligga med, säger en tidigare anställd på tidningen till Medievärlden”.

  Nu börjar det brännas lite för Bonniers. Önskvärt vore om Schibsted hårdgranskar Bonniers och Bonniers hårdgranskar Schibsted. Detta kommer aldrig att ske. Här saknas ord för det hyckleri som MSM ängar sig åt.

 • Flera inlägg på sociala medier och här på Newsvoice har lagt fram tanken att Harvey Weinstein planerade en dokumentär mot/om vacciner, och det var därför han föll så hårt som han gjorde. Det kanske är så; samtidigt: skulle Harvey Weinstein ha fallit långt, långt tidigare om han inte anlitade israelisk underrättelsetjänst för att tysta offer.

  https://youtu.be/cO_jrzAhav0

 • @Öystein Rönne intressant detta med krishanteringskurser. Tack för lektionen.
  När objektet väl är föremål för drevet, så är detta nog det enda rationella att göra – det du beskrev ovan.

  Ligger könsmaktsordningen parallellitet med mediadramaturgin är det näst intill omöjligt för “listdeltagarna” att göra något åt sin situation. Det beror i botten på hur illa dem egentligen har uppförts sig – det får vi aldrig glömma. Det är könsmaktsordningen som är drevet här. Det ligger nämligen omedvetet i vårt språkbruk: Män GÖR kvinnor med barn. Kvinnor BLIR med barn. Media arbetar alltid med två färger: svart och vitt. Offer och förövare. Detta drev är så otroligt tacksamt att dreva på. Det har allt, och lite till. Det är normen som allt handlar om i detta drev och normen är: Vit. Medelålders. Man. Rik på framgång, pengar samt makt och inflytande. Drevets inneboende dialektik gäller långt ifrån alla. Tillhör du avvikelserna; Sjuk, handikappad, barn, homosexuell (eller hbqt) kvinna eller invandrare klarar du dig betydligt lindrigare undan. Ta bara Alexander Bard som tillhör den gruppen som kan gå mellan vattendropparna i ett regn, utan att bli våt. Han kan vara för narkotika. För prostitution för egentligen vad som helst, men drevet har svårt att fånga honom.

 • Erik: Ja den listan kan inte vara särskilt smickrande att hamna på! Den enda “trösten” för dessa är att de “tyvärr” blir i allt större sällskap.

 • Alla dessa huvuden har rullat av banan sedan Metoo-rörelsen exploderat:

  Michael Fallon, 65, brittisk försvarsminister
  Martin Timell, 59, programledare
  Fredrik Virtanen, 45, journalist
  Ej namngiven mediechef Schibsted
  Ej namngiven programledare TV3
  Ej namngiven svensk komiker
  Harvey Weinstein, 65, filmproducent
  Kevin Spacey, 58, skådespelare
  Chris Savino, 46, animatör och regissör
  Roy Price, 50, produktionschef
  John Besh, 49, kock
  Mark Halperin, 52, journalist
  Lockhart Steele, 44, redaktionschef

  Fler huvuden kommer att rulla tro mig.

 • Erik: Jo, jag tror att det går att se ett mönster.

  Jag skrev just ett inlägg som jag glömde att spara. Och då jag skulle skicka iväg inlägget så var det error på Newsvoice och allt gick förlorat. Mitt fel som glömde spara, men iaf, retfullt. Jag börjar på nytt.

  Mönstret som jag ser det primärt är att det hittills, som chef eller annan maktperson, har gått att bete sig som en skitstövel på de flesta arbetsplatser utan nämnvärd påföljd. I de senaste “fallen” vi sett i media den senaste tiden har det nog varit ett obekvämt och bryskt uppvaknande för de som “ramlat dit”. Deras reaktion har dock satts på en rejäl prövning. Jag kan konstatera att de flesta följer “krishanteringsmallen” mer eller mindre lyckosamt. Och visst är det så att alla som nu “hängts ut” har gått minst en krishanteringskurs. Det de flesta gjort är en “pudel light”, innebärande att man “erkänner” att man varit tölplig, tafflig, försökt vara rolig m.m. Detta i syfte att omgivningen ska “glömma” de mer allvarliga övergreppen. Denna strategi följer ganska väl det som brukar rekommenderas på krishanteringskurser.

  Om jag skulle sammanfatta och förenkla vad för strategi de s.k. krishanteringskurserna brukar lära ut/rekommendera blir det som följer:
  1 – Om du hamnar i fläkten och journalister ringer och vill ha en intervju – be vänligt att få återkomma inom kort med svar och kommentarer. Gör så med flera media initialt.
  2 – Grattis, du har nu fått andrum för att lägga upp en strategi för hur du ska gå vidare. Gör gärna här en “pudel light”, dvs erkänn mindre kontroversiella snedtramp och beklaga dessa djupt (här hoppas “offret” att de grova övertrampen ska “glömmas bort”).
  3 – Om de grova övertrampen ändå kommer upp, meddela då att en “opartisk” utredning har tillsats för att utreda vad som skett (detta är perfekt, då en utredning av detta slag kan ta upp till i alla fall ett år, och då är händelsen förhoppningsvis en “icke-nyhet”).
  3 – Öva in ett mantra för nästa konfrontation med media. Typ två – tre meningar som syftar att vara ångerfull vad gäller bagatellerna, och att hänvisa till en utredning i de allvarligare anklagelserna. Upprepa detta som en papegoja hur många gånger som helst.
  4 – Gå sedan under jorden – typ Maldiverna eller så.

  Ja, jag har själv gått diverse krishanteringskurser.

 • Sammanställer man Virtanen, Timell samt Peter Aalbaek Jensen kommentarer och förklaringar angående deras beteenden är dem alla slående samstämmiga.
  Virtanen:
  “Dumheter som jag gjort har varit förknippade med alkohol och droger. Jag har betett mig tölpigt/…/Det är helt bisarrt. Vad betyder ens det där? Jag har absolut inte drogat eller försökt våldta någon.”

  https://nyheter24.se/nyheter/inrikes/896384-fredrik-virtanen-talar-ut-om-valdtaktsanklagelserna

  För det första: är man kraftigt påverkad av alkohol och droger hur kan man då minnas vad man gjort eller inte gjort? Framförallt om händelserna ligger långt tillbaka i tiden? Var Virtanen vid tiden för sitt “tölpiga” beteende medveten om att hans beteende var “tölpigt”? Är svaret är ja: hur kunde han vara medveten och samtidigt vara kraftigt påverkad av alkohol och droger? Det ligger väl i sakens natur: är man kraftigt påverkad av alkohol och droger blir då inte medvetandet påverkat å det grövsta? Det är väl hela påhängen med att vara kraftigt påverkad av just alkohol och droger? Varför annars festa på? Vidare angående Virtanen, när det gäller anklagelser från andra kvinnor påstår han att det handlar om märkliga och allvarliga anklagelser som han inte kan försvara sig mot. Varför går det att försvara sig mot anklagelserna? För att hans inte mins dem, eller för att Virtanen brott inte är försvarbara? För övrigt: varför kan man inte försvara sig om man bara betett sig lite “tölpigt?” Det förstår inte jag?

  Timell
  “Jag har alltid gått in för att roa, dra skämt som ibland har gått över gränsen, och jag har inte fattat att det har gjort folk illa/…/Vad jag har läst där så är det att jag tydligen har tagit henne på rumpan i någon frukostkö. Det här är elva år sedan. Jag har inga som helst minnen här/…/Jag har gjort saker som jag inte har menat något illa med. Som inte har varit avsedda som sexuella trakasserier”

  https://www.svd.se/timell-erkanner-flera-anklagelser–soker-hjalp

  Samma sak här. Mins man inte vad man gjort, hur kan man då utesluta att man inte sexuellt kränkt eller till och med våldtaget något? I lagens mening räcker det med att föra in fingrar i en kvinnas underliv, mot hennes vilja, för att det skall klassas som våldtäkt. Ja menar, mins man inte, så mins man inte. Finns inget mer att säga om det. Sedan verkar allt menat som ett skämt. Ha lite roligt bara.
  Samma förklaringar ger Peter Aalbaek Jensen: Han minst inte. Mins man inte, så mins man inte. Det vill säga de kan mycket väl ha hänt. Sedan kör man samma floskler som Timell. Lite skoj bara.

  Det märkliga är att en sådan erfaren journalist som Virtanen och TV-veteran som Timell samt kändisar som vet hur mediadramaturgin fungerar uttalar sig så här? Varför vände dem sig inte till erfarna mediastreger vad gäller kommunikation med media? Har inte Newsvoice sådan tjänster i sitt tjänsteutbud som man kan upphandla? I så fall borde herr redaktören vara mist mångmiljonär vad det här laget 🙂

 • @Öystein Rönne

  Finns det inte ett mönster i (bort)förklaringarna runt sexuella kränkningar av maktens män? Har vi inte hört detta tidigare? Citerar här från din länk?

  “Allt jag gör, gör jag utifrån ett slags skämt/…/Jag menar att jag inte sexuellt har trakasserat någon/…/Det var minst femton år sedan de här händelserna ägde rum och jag kommer inte ens ihåg dem. Det är extremt att det här blir offentliggjort nu. Jag menar att jag inte har missbrukat min makt. Jag har säkert gjort många fel och de diskuterar jag gärna men jag ägnar mig inte åt underkastelse eller åt att missbruka min makt”.

  Lät det inte på samma vis när med Timell och Virtanen trodde att de kunde slingar sig ur detta? Beror alla dessa slentrianmässiga förklaringar på bristande fantasi eller vad?

 • Schibsted ”arbetsbefriar” våldtäktsanklagad medarbetare, en höjdare inom Schibsted.
  Tidigare har han varit chef för sociala medier på Aftonbladet även har varit chefredaktör för Nyheter 24. Senast har han arbetat direkt under Schibsted, men fortsatt att skriva krönikor åt Aftonbladet.
  https://www.nordfront.se/schibsted-arbetsbefriar-valdtaktsanklagad-ehsan-fadakar.smr

  Den som nu vill få detta till att #Metoo var planerad i förtid bör nog tänka om. För i annat fall, förklara då hur det kan komma sig att medias gunstlingar som garanterat både är feminister samt PK enda upp i ballongknuten nu kölhalas.

 • Tydligen ville inte Persbrandt, enligt en källa, outa trier…

  Aftonbladet (4 nov 2017): Strök sexövergrepps-scen – efter journalistens frågor

  “En scen i Mikael Persbrandts nya memoarer beskrev ett sexuellt övergrepp på en kvinna regisserat av en känd regissör. Bara dagar före lanseringen ströks övergreppsscenen – efter frågor från journalister, enligt Dagens Nyheter.
  – Den har strukits av juridiska skäl, säger Anna-Karin Korpi på Albert Bonniers förlag till Nöjesbladet.”

  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/rvKkm/strok-sexovergreppsscen–efter-journalistens-fragor

 • Inte helt förvånande har nu även Mikael Persbrandt hamnat i skottgluggen. Aftonbladet.se skriver idag att: “En scen i Mikael Persbrandts nya memoarer beskrev ett sexuellt övergrepp på en kvinna regisserat av en känd regissör.
  Bara dagar innan lanseringen ströks övergreppsscenen – efter frågor från journalister, enligt Dagens Nyheter.
  – Den har strukits av juridiska skäl, säger Anna-Karin Korpi på Albert Bonniers förlag till Nöjesbladet.”
  Se vidare länk nedan:
  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/rvKkm/strok-sexovergrepps-scen–efter-journalistens-fragor

  Återigen sticker Bonnier fram i föga smickrande sammanhang, som inte kan gagna dem särskilt mycket.
  Aftonbladet skriver vidare i samma artikel:
  “Mikael Persbrandts nya memoarbok ”Mikael Persbrandt” innehöll från början en övergreppsscen, rapporterar Dagens Nyheter.
  I versionen som delades ut till tidningens journalist beskriver skådespelaren ingående ett sexuellt övergrepp på en kvinna som han själv deltar i – och som regisseras av en ansedd regissör.
  Händelsen beskrivs som en flashback till något som hänt ”eller kanske inte hänt”.
  I en lång intervju med Dagens Nyheter som publicerades under lördagen får Mikael Persbrandt frågan om händelsen är verkligen eller inte. Han svarar kryptiskt.
  –  Det var ju en dröm. Märklig dröm, eller hur? säger han.”

  Hm, vad ska man tro om detta? Hur många mörka historier ska egentligen avslöjas… och vad blir månne fortsättningen av detta…

 • Erik, det är just det jag menar måste ske. Att ansvariga chefers huvuden rullar. Och det är väl inget som Bonnier önskar. Men det blir inte alltid som man önskar. Ibland måste man ta beslut som är obekväma.

  Bonnier har redan allvarligt skadat sitt varumärke. Då gäller det att vara snabb. Dessutom är deras uteblivna krafttag en kränkning av de utsatta offer, och en otrolig nonchalans mot alla Bonniers kunder.

 • Öystein Rönne, Ja … Hm… Skulle Bonnier hörsamma din ord skulle ytterligare huvuden troligen rulla. Vem vill det? Det skulle dessutom vara att erkänna sig besegrade av de Social Medierna. Det kan man inte kosta på sig. Nej, här gäller det att förneka in till sista blodsdroppen. Ty så gör konservativa företagsstrukturer.

 • Erik: som vanligt en bra beskrivning/sammanfattning!

  Själv för jag en monolog med Bonnier i denna infekterade affär. Jag en fattig stackare, Bonnier en medial gigant.

  Hur kommer det sig att Bonnier i denna “affär” inte sköter sina kort? De borde ju ha alla medel i världen för att sköta deras, vid det här laget, många och minst sagt olustiga affärer. Blundar man för sina säkert många “krishanterares” råd, eller nonchalerar man den helt enkelt?

  Som jag ovan redan skrivit så vänder sig nu tunga profiler på TV4 mot TV4-ledningen med VD´n Carsten i spetsen. Se länk från Expressen nedan:
  https://www.expressen.se/noje/tv4-i-personalmote-efter-polisanmalan/

  Nästa steg i processen med det sjunkande skeppet tror jag blir att ett flertal “tunga” personer nu lämnar TV4. Har ni fortfarande inte vaknat Bonnier??? Eller anser ni er strategiskt fullkomliga, precis som en del av era bolag tycks anse sig???

  JAG LOVAR, FORTSÄTTER DENNA ER HANDLINGSFÖRLAMNING KOMMER NI ATT FRAMSTÅ SOM EN TAFATT, NAIV OCH EKONOMISKT MAKTFULLKOMLIG SURDEG!

 • Rapporteringen runt Weinstein-skandalen följde den massmediala dramaturgin till punkt och pricka: äldre mäktig rik man utnyttjar ung kvinna.

  Den massmediala dramaturgin (när den sammanfaller med feminismen/kulturmarxistiska narrativet) blir lätt till en laddad cocktail, som lever sitt eget liv. Dramaturgins undermedvetna sensmoral appellerar nämligen till våra arketyper. Ovan nämnda bygger på att alla kvinnor ÄR offer (likt barn) som skall hjälpas och skyddas och alla män ÄR förövare som skall straffas, eller möjligen ta ansvar kollektivt. Den så kallade könsmaktsordningen.

  Det går inte att stoppa en sådan berättelse. Allt du kan göra är att nyansera den.

  Intressant blir det när kvinnor själva utgör bålverket i tysthetskulturen kring sexuella trakasserier som fallet kring TV4s kvinnliga chefer. Är dem här att betrakta som förövare eller offer? Självklart betraktas manliga chefer, som gör begår samma misstag som del i en kollektiva förövarliga.

  Men, man skulle också kunna betrakta den massmediala dramaturgin som någonting mittemellan budskap och språk. Då blir det lite lättare att läsa av samt förutsäga utgången med massmediala drev.

 • Bonnier (läs: koncern-VD och ägare) – känner ni inte att er skuta håller på att sjunka?
  Fortfarande sitter TV4´s ledning kvar med såklart ert goda minne. Visst, det handlar om pengar, och nu har ni ju äntligen gjort er av med Martin Timell och därmed förlorat en del pengar. Men resten av de ansvariga i TV4´s ledning då??? Varför sitter de kvar? I min kanske naiva enfald så var jag iaf tidigare ganska
  övertygad om att Bonnier vid det här laget äntligen plockat fram kvasten.

  Det som istället nu sker är att andra populära programledare (såsom Soraya Lavasani, Rickard Sjöberg, Jenny Strömstedt, Peter Jihde och reportern Jens B Nordström) har tappat tålamodet och nu går ut och öppet kritiserar situationen. Nästa steg är att dessa (och i så fall troligen fler) lämnar kanalen frivilligt och då förlorar man ännu mer pengar (populära programledare och reportrar som genererar intäkter försvinner). Vid det laget är haveriet totalt! Se återigen länk från Expressen.se:
  https://www.expressen.se/noje/harda-kritiken-mot-tv4-fran-egna-profilerna/

  Man skulle bildligt talat kunna säga att:
  Bonnier ser att ett av sina värdefulla skepp riskerar att sjunka på grund av att man dragit ut en bottenplugg. Och för att förmodligen göra smärtan kort ser man till att dra ur en bottenplugg till.
  Smart!!

  Vinnare: De som internt gått ut med offentlig kritik av ledningen – starkt!

 • Det är verkligen illa som det ser ut i Sverige avseende alla övergrepp och avslöjanden kopplade till #metoo. Ändå är det bara toppen på ett isberg. Och utan att försöka förringa detta ska vi nog vara glada att vi inte bor i Danmark. Jag satte kaffet i vrångstrupen i morse när jag i dagens Metro läste om den danske producenten Peter Aalbaek Jensen.

  Detta “Svin” – han kallar sig själv det – anser att anklagelserna mot att filmbolaget Zentropa (där han är delägare) inte är ett problem, skriver SVT´s “Kulturnyheterna”.

  Peter Aalbaek Jensen har i en intervju med Weekendavisen berättat hur en praktikant “belönats” med en prostituerad.

  Efter att flera kvinnor efter #metoo-kampanjen med anknytning till bolaget talat ut om sexuella trakasserier, varav en del riktar sig mot just Peter Aalbaek Jensen säger han följande:

  – Jag är helt emot att skrämmas till att bli en asexuell socialdemokrat, säger han till “Kulturnyheterna” och förklarar att han “gärna” tafsar på sina anställda.

  Vidare säger producenten att han tycker det är roligt och att han inte kommer att ändra på sitt beteende.

  Allt enligt dagens Metro som i sin tur citerat TT.

  Kanske kan Danmark var den “utpost” att fly till för alla som nu i Sverige blivit “avslöjade” i stället för en reträtt på betydligt mer avlägsna platser där en del nu befinner sig på.

  PS. Peter Aalbaek Jensen grundade tillsammans med regissören Lars von Trier filmbolaget Zentropa som ligger bakom filmer som “Dancer in the dark”, “Melancholia” och kommande “The house that Jack built” DS.

 • Tips till Bonniers ägare och VD: Att Carsten fortfarande sitter kvar som VD tolkar jag som att man ännu inte hittat någon lämplig ersättare. Därför får ni här mitt tips, Jenny Strömberg! Hon har som programledare på ett kraftfullt sätt ifrågasatt nuvarande ledning med Carsten i spetsen. Modigt, trovärdigt och förtroendeingivande! Och just ett nytt förtroendekapital kan nog inte TV4 och Bonnier få för lite av just nu.

  https://www.expressen.se/noje/stromstedts-harda-kritik-mot-tv4-cheferna-vansinnigt-ingen-behover-lamna/

 • Även om Bonnierkoncernen ännu inte sparkat Carsten och hans närmaste, så måste jag ändå säga att de har vidtagit en hel del kraftfulla åtgärder, som säkert kommer att bidra till att man kanske kan rädda sitt skamfilade varumärke. Se Expressens artikel:
  https://www.expressen.se/noje/bonniers-krisatgarder-efter-timell-skandalen-/

  Måste samtidigt säga att Expressen (även om de i min värld fortfarande tillhör MSM) har skött bevakningen av dessa “företagsträsk” väldigt bra. Okey, de har iaf ännu inte haft en egen motsvarande “sunkig” affär, men jag tycker att de ska ändå ha kredit för sina kritiskt granskande artiklar, i detta avslöjade träsk, för att de håller en i mitt tycke här en hög journalistisk nivå.

 • Jag hade fel angående min gissning om att Carsten skulle tvingas till sorti före 17.30 igår. Jag tycker nog fortfarande att min gissning var rimlig. Nåväl, det blev inte så. Kanske Bonnier vill ge honom lite mer tid att städa upp inför en ny VD´s intåg, och sig själva lite mer tid att hitta en ny. Dock skulle det isf förvåna mig, då man för varje timma som går tappar ytterligare i trovärdighet och än mer skadar ett redan rejält sargat varumärke. En insikt som alla har som gått “Krishanteringskursen, del 1”.

  Eller kanske är det så att Bonniers ägare här har satt sin tilltro till någon övre makt att tillse att de inte går helt vingklippta ur denna historia som blottat en stor varböld i deras företagskultur. Så vi får väl se.

  Erik: Bra beskrivet!

 • “Felbedömningen” (från mediernas eget perspektiv) som gjordes var att rapportera om Weinstein-skandalen på det sätt som gjordes, utan att ha en susning om hur illa det var stället på hemmaplan. Orsaken till den kollektiva ovetskapen stavas media-chefsledningarna, som levt i aktiv förnekelse, och som nu faller på eget grepp. Eller uttryckt annorlunda: Det ledande skiktet i media saknade kompetensen om den egna mediedramaturgin. På så sätt vässade medierna själva “me-too-rörelse-vapnet” tills det blev dödlig vasst. Sedan omdirigerades rörelsen av sociala medier, som nu vände det tveeggade svärdet mot medierna själva. I och med detta var medierna tvungna att rapportera om, vad de tidigare rapporterat om.

  I publiceringssamnang är detta en oförlåtligt misstag. Journalismen har nämligen en inneboende dialektik: Den vassaste kommunikatören vinner varje slag, så länge du alltid håller dig till mediedramaturgin.

  Därför ger dig rätt här Öystein Rönne, när man läser följande från TV4:s vd Casten Almqvist: “– Man har aktivt blundat för saker av skäl som är ganska svåra att svara på, säger han”.

  Låt oss plocka lite i detta: Först, vilka är “man” här? “man” kan tolkas som hans underordnade chefer på TV4, och lite, lite han själv också, möjligen? Här gäller det att helgardera sig. Sedan är skälen inte alls svåra att förstå, ty det stavas pengar.

  Man kan alltså inte både ha kvar kakan och samtidigt äta upp den. Använder man aktiv förnekelse som försvar ena stunden och i nästa stund skyller på samma förnekelsen (som om man själv är ett offer) är man helt enkelt en dålig kommunikatör. Summa kardemumma, så finns det en hel del övrigt att önska hos kommunikationseliten i detta land.

 • Eller som man också skulle kunna uttrycka det:
  – Drar man ur pluggen så åker alla ut med badvattnet.
  – Det gäller att inte hoppa i galen tunna.

 • Jag är ganska övertygad om att TV4´VD Casten Almqvist inte sitter kvar många timmar till.

  Jag dristar mig till att gissa att han fått gå senast 17.30 idag fredag. Trenden ser ut så tycker jag när nu äntligen Bonnier börjat agera. Och såklart kommer Casten att dra med sig fler ur sin ledning i fallet.

  (Detta skrevs 08.31)

 • @Öystein Rönne tack för fin sammanfattning. Du skriver väldigt bra. Nog nu från klubben för inbördes beundra. Ska smälta detta ett tag. Håller med: Aftonbladet letar med ljus och lyckta efter nästa supernyhet. Hittar dem inte vad de söker, varför inte göra det dem är bäst på: skapa egna nyheter.

  Stort + för Expressens granskning.

 • Jag är övertygad om att ledningen för framförallt Aftonbladet desperat letar efter en “supernyhet” som kan ta intresset från deras “affär” med Fredrik Virtanen. Ska de lyckas??? Spännande fortsättning följer!

 • Som jag ser det har styrelserna för Aftonbladet, TV4 och SVT m.a.a. det som skett följande alternativ:

  1) sparka VÄL VALDA chefer och därmed visa handlingskraft (kan i bästa fall leda till ett förnyat förtroende).
  2) stoppa huvudet i sanden och hoppas att företagsledningarna sköter detta själv (kommer med stor sannolikhet att leda till ett permanent cementerat misstroende från en mycket stor del av läsarna och tittarna, och därmed ett kraftigt urholkat varumärke).

  Här finns ingen genväg! Verkligheten kan ibland vara tuff, men styrelserna har betalt och är tillsatta för att vid behov ta just sådana “obekväma” beslut. Klarar man inte av det bör även styrelserna avgå och det är ägarnas uppgift att verkställa detta om det inte sker frivilligt.

  Det gäller att kraftfullt visa att de nu framkomna missförhållandena är absolut oacceptabla, och då kan man inte fuska eller försöka gå genvägar!

  Fega inte ur nu, kan inte vara kul att gå till historien som en samling ynkryggar!

 • Erik, du gör som vanligt bra sammanfattningar och kommentarer på detta ämne. Jag håller med dig om det du skriver, men vill göra följande tillägg:

  Avseende cheferna: De försöker såklart klamra sig fast vid makten genom att använda, oerhört i sammanhanget slitna idéer, om att “gå till botten med problemet”, tillsätta diverse utredningar som de sedan själva ska granska innan de offentliggörs. Vidare uttalanden som att “självklart så skiljer jag på privat umgänge och det som sker på jobbet” (vilket skitprat, tror de att alla läsare är idioter?). Begriper de inte att de sitter i samma båt, förlåt – tunna.

  Om intensionen i den egna policyn sedan många år tillbaka har varit att sådant som nu uppstått, aldrig ska kunna ske, så har de haft alla möjligheter i världen att dra i handbromsen åtminstone det senaste decenniet. M.a.o. så är trovärdigheten lika med noll, och vad värre är, man tycks tro att medborgarna ska svälja detta. VI “VANLIGA” MEDBORGARE ÄR INTE IDIOTER!

  Avseende Martin Timell och Fredrik Virtanen: De ger sig på det enda desperata de kan göra (säkert i intimt samarbete med respektive ledning), nämligen att göra en pudel. De har båda haft ett par dagar på sig att tänka ut hur de ska ta sig ur detta utan att köras ut ur stan med tjära och fjädrar. I pudeln ingår att “erkänna” att man har begått en miss, betett sig taffligt och kränkande m.m.

  Men avseende sexualbrott såsom våldtäkt och sexuellt ofredande så ställer de sig helt oförstående till detta. Är detta ett framgångsrikt koncept? Ja kanske, därför att de flesta av dessa offentliggjorda “brott” nu är preskriberade. Här kan man mao med relativt stor säkerhet blåneka, eftersom ord står mot ord eller att preskriptionstiden för straff har gått ut. Det jävliga med detta är att de som utsatts för dessa brott får en dubbel “käftsmäll”. Först vill ingen lyssna på det hela, och sedan tar de sig undan påföljd p.g.a. ovan = “käftsmäll 2”

  Däremot tror jag att både Martin Timell och Fredrik Virtanen är helt rökta i alla offentliga sammanhang. Välförtjänt tycker jag!!

  Återstår att se vad ägarna till de drabbade kanalerna och redaktionerna kommer att göra. FÖR DET KAN VÄL ÄNDÅ INTE VARA SÅ ATT DE ÄR LIKA KORKADE OCH NAIVA SOM SINA EGNA PRODUKTIONSBOLAG OCH REDAKTIONER???

 • Tror nog vi börjar se av avmattning i “metoodramat” i medierna nu. Det kan inte gå längre än att de granskar varandra, vilket ledde till att huvuden rullat. Möjligt blir det nån enstaka rättslig åtgärd och en mängd utredningar – interna som väl som externa. Möjligen att skatteverk vill titta lite närmare på samtliga berörda chefers byggförmåner, om de nu går att bevisa vad de eventuellt har fått av Timell? Värst drabbad (utöver offren förstås) var nog TV4, fast de grövsta övergreppen skett på Aftonbladet och SVT.

  Gällande TV4 är det svårt att sia om framtiden. Officiellt är styrelsen nöjd med chefernas krishantering. Är det något som jag har lärt mig, måste det vara kommunikationen från TV4 utåt mot andra medier. Deras uttalanden och pressreleaser har imponerat språkligt i sin kommunikativa genomslag – alltså att förneka utan att förneka. Kan hända att andra medier inte släpper granskningen kring TV4s chefer. Har drevet fått blodsmak, släpper dem inte taget så lätt. Kanske någon chef får gå? Om styrelsen vill göra sig av med cheferna (vilket jag förmodar att de vill på sikt) kan de inte spraka alla på en gång. Nya chefer inom media på de här nivåerna är inte lätta att hitta (Sverige är litet) eller locka över från andra håll. Men skulle inte förvåna mig om cheferna på TV4 också letar efter andra jobb just nu.

  Timell är körd. Virtanen är eventuellt kanske körd? Det är inte alls säkert. Med körd menar jag fortsatta bra betalda toppjobb inom media. Dels är han journalist vilket inte Timell inte är, och han vet betydligt mera hur medier fungerar. Dels har Virtanen ett imponerande nätverk vilket Timell förstod att man måste ha. Att Virtanen pysslat lite med droger verkar inte Aftonbladet bry sig så värst mycket om. Beror nog på att han inte är så ensam om det på Aftonbladet. Han kanske kommer han tillbaka i något betydligt mindre medieformat. Timell kommer att hamna i medieskuggan. Kanske glad gubbe på skansen eller nåt. Eller så gör han karriär inom frikyrkan, där han en gång kom ifrån.

  Vad som kommer att kvarstå är en helt ny struktur runt i medierna runt massmediala personligheter.

 • Detta är rätt typiskt för svaga chefer att de försöker slinga sig undan det ansvar som kommer med just makten att vara chef. Därför diskvalificerar dem sig själva – dem är inte av rätta virket för chefsfunktioner.

  Först förnekar dem all kännedom. Sedan bakar dem och säger att de gjort fel. Sist av allt vägrar dem att ta del av bevisen, Det är klart att en chef eller en ledning inte kan göra något åt missförhållandena om man vägar att ta del av bevisen? Fortfarande vägrar hon. Vill Åsa Sjöberg inte ta del av bevisen, kan hon göra det genom att avgå. Då slipper hon hantera detta och således även slippa se sexfilmen.

  Ansvaret ligger naturligtvis hos medieägarna att utse chefer som är chefer samt sparka chefer som inte är chefer.

 • Den ena halvan är att vissa män inom media kommer med allt från kränkande kommentarer, tafsande till våldtäkter. Den andra halvan är den tysthetskultur som många kvinnor också ängar sig åt. Här är ett typiskt sådant:
  TV4:s innehållsdirektör Åsa Sjöberg ville inte se de sexfilmer som Martin Timell skickat till sin dåvarande kollega Lulu Carter.
  https://www.expressen.se/noje/-tv4-chefen-asa-sjoberg-vagrade-se-timells-sexfilm-nu-tar-hon-pa-sig-skulden/

 • Har punktmarkerat hela detta drama (läst allt) och måste tillstå att Expressen varit först och rapporterat mest och hetsat de andra. Nu är dem först igen. bra. Bra att Expressen tvingar Aftonbladet att ta “bladet” från munnen. Det öppnar nämligen för att Aftonbladet kan rapportera om Virtanen; vilket i sig öppnar för andra att göra det samma, utan att riskera ett förtalsmål. När det är klar går vi vidare mot nästa profil, och nästa och nästa. Till slut har vi rökt ut alla rötägg, chefer inräknat, och kanske vi får ett annan medialandskap, där det går att andas en smula lättare.

 • Hela den artikeln Erik är faktiskt väldigt bra. Jag kan varmt rekommendera alla att läsa den. Inte minst avdelning 6 om nätverken där snuskgubben Alexander Bard hoppar rätt in i fläkten utan att blinka.

 • Jag kan ge mig den på att TV4´s VD Casten Almqvist satt i samma badtunna som Martin Timell där det numera kända övergreppet skedde.

  Av bl.a. denna anledning borde inte bara diverse chefer på TV4 avskedas utan även VD´n.

  Detta beslut blir såklart styrelsens eller Bonniers VD Tomas Franzén. Men jag är rätt övertygad om att detta beslut kommer. Allt annat riskerar att mer eller mindre rasera hela Bonnierkoncernen.

 • Dubbelmoralen på Aftonbladet gör sig känd utomlands. Det verkar som om Virtanen har kallat Julian Assange “kriminell” pga de anklagelser som Assange till skillnad från Virtanen kölhalats för i pressen under flera års tid, bland annat att en kondom sprack. Kondomen visades ju också upp som bevis av Expressen el liknande blaska. Dessutom satt han och Lena Mellin och skrattade åt Assange 2015, Virtanen som utsatte Cissi Mellin för betydligt värre saker eftersom han drogade sitt våldtäktsoffer och inte var inbjuden till intim samvaro som Assange, sa:

  ”Han [Julian Assange] verkar ju bli mer och mer havererad. Han fick som han ville och sedan dög inte det”. https://newsvoice.se/2015/03/29/lena-mellin-oisin-cantwell-fredrik-virtanen-mobbar-assange-och-romer/

  USCH!

  https://www.rt.com/news/407615-assange-critic-rape-allegations/

 • Okej, nu har tydligen de program där Martin Timell deltar i Finland också stoppats. Det var säkert med kniven på strupen. Återstår att se om Bonnierkoncernen presenterar någon trovärdig plan som kan övertyga om att man hädanefter väljer en annan policy som stoppar de “kultur” som hittills tycks ha varit rådande.

  Detta blir i så fall ett riktigt stålbad som inte blir lätt att implementera i en organisation som har visat sig vara präglad av översittarmantalitet, härskartekniker och sexistiska beteenden.

  Men iofs, under och mirakel har skett tidigare!

 • TV4 har som bekant beslutat att lyfta ut alla program där Martin Timell ingår. Men Dagens Analys skriver att MTG (Bonnierägda) kommer att fortsätta sända “Äntligen Hemma” i Finland.

  Ska man tolka det som att Bonnier AB anser att finländare har en sådan moral, etik och arbetsmiljö att detta som kommit upp till ytan i Sverige är helt “normalt” i Finland och att man därmed inte har anledning att förvänta sig någon som helst negativ reaktion därifrån?

  Eller är det så att MTG/Bonnier återigen har visat sitt taffliga beteende och sanna ansikte? Troligen är det så. En djupt rotad anskrämlig företagskultur försvinner inte över en natt.

  Min sammanfattning/uppfattning: Bonnierkoncernen har ingen som helst trovärdighet i denna deras kris. Det är så surt och ruttet som det bara kan bli.

 • “Kul förresten att se Expressen publicera namn för att hetsa på Aftonbladet – som självklart måste hyckla pressetik och inte publicera namn – eftersom de har ett eget lik i garderoben…”

  Källa Flaskback.

 • Inbördeskriget i full gång. Expressen mot tv4s ledning.
  “Hårda kritiken mot Åsa Sjöberg – efter Martin Timell-skandalen
  https://www.expressen.se/noje/harda-kritiken-mot-asa-sjoberg-efter-martin-timell-skandalen/

  Aftonbladet mot TV4s ledning.
  ”TV4-cheferna borde få sparken”
  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/XGg5n/tv4-cheferna-borde-fa-sparken

  Här är det mediernas kamp om skuld. Den mediala evolutionen säger: Starkast vinner. TV4 kommer att förlora.

 • Tragiskt att inte TV4´s styrelse sparkar ledningen, efter kvällens besked att TV4´s ledning avbryter samarbetet med Martin Timell. De verkliga skurkarna (den inkompetenta ledningen) kan tydligen leva vidare. Styrelsen har tydligen inte begripit hos vem det egentliga ansvaret ligger och var problemet ligger.

  Detta var en verklig besvikelse, där TV4´s styrelse visar att detta inte var en stor grej.

  TV4-gruppen, – ni är just nu på väg att gräva er egen grav!!

 • Erik: oj, det var starka ord. Men säkert sanna. Ja ska fundera vidare på det du skriver, för jag tycker definitivt att du har kloka ord.

  Det jag skulle vilja tillägga är: min övertygelse är att de flesta av de grövsta övergreppen har begåtts under påverkan av alkohol, och detta är ett annat problem. Ett problem som jag dock tycker är värt att uppmärksamma. En mediepersonlighet uttryckte nyligen i ett TV-program att man inte får låta det gå så långt att man inte kan ha “firmafester”, för där får man ju ha förståelse för att ett och annat kan ske under alkoholens inverkan (underförstått att det ska man inte fästa någon större betydelse vid). Eller om man uttrycker det på ett annat sätt: Låt oss ha en “ventil” där vi kan leva ut våra perversiteter och otillfredsställda sexuella drömmar utan en massa tjafs efteråt. Många “historier” den senaste tiden har ju sprungit ut ur detta såsom:
  – Anders Borg visar snoppen
  – Martin Timell begår någon form övergrepp på en medarbetare i en badtunna
  – Lulu Carter blir antastad i en hiss av en viss Timell (han var kanske bara bakfull)
  – Lulu Carter får snuskiga SMS och sex-MMS från en viss Timell (han är troligen även här alkoholpåverkad)
  – Timell klämmer en medarbetare vid flera tillfällen på “rumpan”
  – osv, osv, osv, osv……..
  …. allt enligt den mediapublicering som varit de senaste dygnen.

  Jag tror att det är så att de flesta som begår dessa övergrepp är psykopater av olika allvarlighetsgrad. En psykopat är nästan uteslutande narcissistisk. Men det finns också personer som inte är psykopater men ändå har ett narcissistiskt beteende, och en del av dessa har dessutom en grandios självbild. Denna självbild utvecklar man säkert successivt om man har en position där man bestämmer över andra.

  Låt oss förfölja och hänga ut dessa destruktiva individer så att vi förhoppningsvis i framtiden kan få ett mer humant klimat som bygger på en ömsesidig respekt för varandra.

 • Om vi ska ta och blicka lite framåt. Detta är en skräll för medier som dem aldrig tidigare har varit med om. Ingen tvekan om det. Problem är att dem inte fattat magstuten av detta världsrörelse ännu.

  Detta är inget annat än vård tids stora Kulturrevolution, likt den i Kina.

  Tyvärr så förhåller sig med medierna som datorer: Ju mer data (verklighet) du toppar in: ju värre virtuellt får du tillbaka. Naturligtvis kommer medierna att tappa kontrollen över opinionen – har redan gjort det. Sakta bryts den ner till att på sin höjd rapportera om sociala medier i framtiden.

  Sedan, vem kommer att kapa rörelsen? Är Sorros feminist? Någon som vet?

 • Tänk Er Fredrik Virtanen. Har alltid tycket att han är något feminint runt honom. Han är en stor stark finne, men ändå så liten och feminin. Pipig röst. “sött” leende. Spelar ingen roll hur mycket skägg han än lodar.

  Sedan Martin Timell. Han saknar sexuallitet. Han är liksom könslös som TiinTin. Jag tror allvarligen att det är där skon klämmer. Dessa feminister till män. De har så stora problem med sin manlighet. För dom har nämligen ingen. Den är bisarrt. Vet inte om N har tänkt på Ulf Lundells “Olalla jag vill ha dig” kan bli i dessa män hjärnor “olalla jag vill ta dig”. Jag vill ta något. Jag vill ta något från dig. Jag vill ta, det du jag inte själv har. Din värdighet. Dessa män kan inte skilja på upphetsning och sexualitet. För dem är samma. Vittnen kliver fram om att Martin ofta var arg och skrek på sin arbetsplats. Han var inte arg. Han var upphetsad, eller snarare han hetsade upp sig själv. Det är det närmsta han kan komma i sexuallidet. Upphetsning. Jag säger inte att upphetsning inte kan vara laddad. Som inför en fist fight. Men inte sexualkittet. Det är störd. Dessa mäns kvinnosyns är rubbad. Han samt Fredrik är inte män, karlar, utan små rädda pojkar, utan närvarande fäder. Ensamma. Rädda.

  Det är den kvinnliga erotiska styrkan som skrämmer dem. Som bryter ner dem. Avslöjar dem. Därför söker dem att kontrollera kvinnan: Binda, droga osv. Överhuvudtaget tvinga sig in. Det ä inte ett dugg sexigt.

 • Erik: Jag vet inte om jag anser att just TV4 och Aftonbladet är värst. Jag tror att dessa omskrivna defekta och maktfullkomliga individerna finns i stort sätt överallt i vårt samhälle, inom de flesta yrkesområden. Just därför gäller det att vara observant… och orädd när det gäller att anmäla diverse missförhållanden. Vilket jag vet oftast är mycket svårt. Därför tycker jag att #meetoo-rörelsen är så perfekt. Man hoppar liksom över MSM och får en snabb och stor respons. En respons och stöd som samtidigt är så viktig för de som är utsatta och i hög grad kan bidra till att fler “vågar” berätta. Äntligen ser jag ett ljus i tunneln!

  Det övriga du skriver är såväl utlämnande som skrämmande men tyvärr också sant. Tack för att du delar med dig av din åsikt och upplevelse. Den betyder mycket i det samhälle vi har idag!!!

 • @leif bengtsson: “på firmafesten 1958 då hon minsann blev påsatt av tre killar på lagret eller nåt”.

  Kan hända att du har rätt Leif, samtidigt vill jag komma med ett marginellt förtydligande: Om det var DU som blev “påsatt” i ändtarmen av tre killar på lagret eller nåt, skulle kunna jag tänka mig att du inte la så stor vikt vid om stackarna var svarta eller vita – obotliga skador på ändtarmen med stomipåse livet ut, hade nog tonat ner ditt färgseende en aning.

  Tror dessutom att du inte skulle klassificera de som tog upp dina vittnesmål så som: “fult och sofistikerat sätt att utnyttja “män” för dunkla syften”. Du skulle bara vara glad om någon lyssnade och visade en smula empati för din svåra och utsatta situation.

  Att #metoo skulle vara väl inövad innan, vänder jag mig emot. Det vittnar mediabolagens bristande hantering när det kommer till de egna.

  Män måste inte sexualisera allt de är rädda för. Det finns andra sätt att möte sina rädslor på.

 • Kan hända du har rätt Öystein att TV4 och Aftonbladet är värst.

  Jan Guillou (Aftonbladet) in i fläkten. Kladdar och dräglar ohämmat. “En hand på knät under bordet, smek, slirigheter i örat, komplimanger, mer smek, smyg efter mig till toa, mer kladd.” Så beskriver Katerina Janouch vänsterprofilen Guillous närmanden.
  http://www.friatider.se/janouch-ber-ttar-jan-guillou-kladdade-p-mig-n-r-hans-fru-stod-n-gra-meter-bort

  Blev i unga år relegerad (inte på grund av sexuella trakasserier – så var det sagt …) och fick desperat ta första bästa jobb. I detta fall på en bilmekanisk verkstad. Hela arbetsplatsen var helt nedlusad med sexism. Pinup bilder i omklädningsrum och fikarum osv. Allt handlade om sex. All kom med sexuella kommentarer som kan sammanfattats med potens och impotens. Där potens handlade om “sätta på”. Vanligt var också tafsande män emellan. Homofobi och i dess kölvatten ständiga anklagelser om homosexualitet. Hur känns det att få upp en skruvmejsel mellan benen? Detta pågick i nio månader tills jag inte stod ut längre. Blev som sagt sexuellt krängt, men aldrig utnyttjad.

  I flera teatergrupper var detta också vanligt förekommande. Alla som har hållit på med teater, vet att de arbetet som ensemble visar upp på scen är en bråkdel av tiden man spenderar tillsammans. Det hände under uppvärmningsövningarna. Ofta är dessa övning väldigt kroppsligt – lång innanför din vanliga personliga svär. Det gäller att försätta sig i det där: linprovisoriska och hyperaktiva öppna stilleståndet då jag man säger “Ja” till allting. Själv både turnerade och tävlade jag i teatersort. Populärt på 80-talet. Händer som tafsar än ut med baken. Det är så kränkande och samtidigt omöjligt att göra något åt, för du vet inte ens vem det är som begår övergreppen – händer över din kropp, där de inte skall vara och du får aldrig reda på vems händerna är. Tar du upp detta som man, förlöjligas du. Istället var det rätt åt mig. Som man var man kollektivt skyldig. Man fick bara höra att: “Så här har kvinnor alltid haft det. Det är bara nyttigt för dig. Tänk inte på dig själv. Tänk på oss kvinnor istället. Vi har de mycket värre”.

  Värst var nog på en Pub, där en kvinna i 40-årsåldern tog mig i häcken när jag gick förbi. Jag var knappt de 20. Tiden stannar liksom. Kroppen tillhör inte längre dig. Den person du var stol över att vara, tas bara bort.

  Måste säga att otroligt mycket har hänt de senaste decennierna. Inom polisen och väktarrycket var jargongen helt annat mot i dag. Mycket av kränkande sexualiseringen, som tidigare var vardag, är borta nu. Det säger i vart fall GW Persson, så mycket har hänt.

 • Jag har faktiskt intervjuat “bajselvis” en gång. Anledningen till uppdraget att intervjua honom var att han ansågs åtnjuta ett stort förtroende, och kärnfrågan till honom var – “kan man själv skapa ett förtroende och tillit?” – “ja det tror jag” svarade han.

  Här ska man kanske tillägga att tilliten och förtroendet också kan raseras på bara några sekunder…

 • Aftonbladet försvarar sig i fallet Fredrik Virtanen med att tidningen inte publicerar namn och bild på icke dömda sexualförbrytare:

  Samtidigt

  “Lena Headey blev trakasserad av Harvey Weinstein”
  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/KQQgM/lena-headey-blev-trakasserad-av-harvey-weinstein

  “Lista: De anklagar Harvey Weinstein för sexuella övergrepp”
  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/xGGW8/promo

  ”Harvey Weinstein våldtog mig i min egen hall”
  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/odEnR

  Dokument: Mäktiga filmmogulens uppgång och fall
  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/JKbXJ/dokument-maktiga-filmmogulens-uppgang-och-fall/promo

 • “Aftonbladet hotar läsare med förtalsanmälningar”.

  https://samnytt.se/virtanengate-aftonbladet-hotar-lasare-med-fortalsanmalningar/

  Intressant att se hur oförmögen aftonbladet är att hantera denna rapegate när den kryper allt närmre den egna redaktionen i fallet Fredrik Virtanen och de anklagelser som riktad mot honom. Media kör bara på med Martin Timell, Martin Timell samt Martin Timell. Lägger man ihop allt som lagts fram mot Martin Timell (mer kan komma) vad rör sig straffvärde om, vid en eller flera fällande domar? Böter, möjligen en månads fängelse? Lägger man samman vad som lagts fram mot Fredrik Virtanen, var landar straffvärde på? Straffet för grov våldtäkt är fängelse i lägst fyra och högst tio år.

 • Enligt bl.a. EKO´t skall TV4 plocka bort samtliga program där Timell deltar från tablån. Senas idag tycks dock Äntligen Hemma ha sänts och på sajten tv.nu finns programmet kvar iaf i nästa vecka. Hm… har jag missat något…

 • Ledningen för TV4 har idag meddelat att man kommer att tillsätta en extern utredning för att gå till botten med det inträffade. Man ger advokatfirman Setterwalls i uppdrag att göra utredningen. Rapporten skall sedan tydligen i första hand delges TV4´s ledning, där flera sitter av de som många anser borde få sparken!! Otroligt, de ska först beställa och betala för utredningen, för att sedan själva dra slutsatser av den färdiga rapporten!

  Självklart måste det vara styrelsen för TV4-gruppen med ordförande Tomas Franzén (tillika vd i Bonnier AB) i spetsen som borde stå som både beställare och mottagare av utredningen!

  Dessutom så är detta klassiska grepp att beställa en utredning så oerhört SIMPELT OCH AMATÖRMÄSSIGT. De flesta vet att detta primärt är ett knep att vinna tid och slippa svara på journalisters svettiga frågor. Sedan kan de alltid hoppas att utredningen tar lååååång tid och att problemet då är näst intill glömt.

  Ett skolexempel på hur enkelt det går att komma undan sitt ansvar om man sitter i toppen!!!
  En metod som ofta lärs ut på diverse krishanterings- och mediahanteringskurser som företagsledningar brukar skickas på. Dock är just denna metod så hopplöst föråldrad och lätt att genomskåda!

  Eftersom TV4 är just media så måste det anses som särskilt försvårande och klantigt hur de hanterat detta.

 • Det är ett litet nytt händelseförlopp att skåda nu då de som mörkat och ljugit om gruppvåldtäkter mm. i invandringens förlängning nu själva råkar ut för sin “medicin” man försökt tillskriva alla vita män. Tänk så det kan bli: att gräva en grop åt andra….!
  Men kvarstår gör dock mörkandet av importerat våld av olika kaliber. Etiken kanske tar vägen att först rensa ut lögnarna och sedan lyfta ridån på riktigt.

 • Nu rasar TV-Sveriges glamour:

  Aftonbladet: Lasse Kronér polisanmäld av tidigare praktikant
  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/wyOd5/lasse-kroner-polisanmald-av-tidigare-praktikant

  Aftonbladet: ”TV4-cheferna borde få sparken”
  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/XGg5n/tv4-cheferna-borde-fa-sparken

  Expressen: Caroline Giertz: “Timell visade mig sitt kön”
  https://www.expressen.se/noje/tv-profilen-timell-visade-mig-sitt-kon-/

 • Jag håller med dig, Leif, att det verkar lite väl synkat att ta upp en grupp vita mäns sexuella trakasserier och våldtäkter i samband med kritiken mot våldtäkter utförda av “invandrare/flyktingar”.

  Kanske man vill flytta fokus från den totalt misslyckade invandringen(läs: invasionen av bankomatflyktingar) till att det även utförs våldtäkter av vita män.
  Det är dock skillnad på en grupp maktberusade vita män och en hel kultur som hatar kvinnor samt har kvinnohatet invävt i den religiösa tron.

  Det kanske är en sorts ‘100 Monkey’-effekt som uppstått i samband med avslöjandena i Hollywood och nu även i Sverige(dagstidningar och TV-kanaler), alla drabbade kvinnor vill berätta om sina erfarenheter. Det är jättebra!

  Ut med det bara! Låt fasaderna spricka!
  Det är en nyttig och nödvändig urladdning, låt det förljugna samhället visa sin fula sida!

  Förresten: trodde folk på allvar att Hollywood bara var glitter och glamour?
  Det är en glorifierad soptipp!

  Truth&Honour ☆

 • Och nu har sexskandals-metastaser från moder-våldtäcks-cancersvulsten även dykt upp på tv4: Se vidare Martin Timell från “Äntligen Hemma”.

 • Min gamla mamma avskydde alltid när hennes man sade HALVSANNINGAR i något ämne som var rätt känsligt att tala om. Att ge all information med HELSANNINGAR är inte passande om man skall var PK eller inom gammel media. Tror inte det är fake-news utan man slingrar och vrider sig på stolen för att säga så lite som möjligt. Har man sagt en halvsanning så har man iallafall inte ljugit. En helsanning kan vara väldigt obehagligt med stora följder för den enskilda personen.
  D.Trump har delvis rätt att det är för mycket halvsanningar i media…. fast där kallar de det för fake-news.
  Är det höga herrar i hierarkin så går de oftast fria av företaget och i rättsväsendet. Sorgligt. Det vore bättre om de tog lite Thaimassage på någon studio och fick lite “Happy Ending” på stället som avslutning. Dvs. en snabb runk som avslutning på massagen. Det vore kul om det skulle bli ett straff ett de måste utföras på dessa gossar. Anser det är rätt förnedrande att utsättas för Happy Ending. Men vi tycker alla olika.

 • Problemet med sena anmälningar är att de blir mycket svårbevisade om gärningsmannen nekar. Inga spår av övergrepp eller knockout-droger finns då att finna. Anmälningarna som uppmärksammas kan rent teoretiskt bero på andra orsaker, ex. att en kvinna blivit degraderad eller blivit av med jobbet. Kvinnliga psykopater finns nämligen också. Utan evidens blir således anmälningarna enbart till potentiella ärekränkningar och ärekränkning är också olagligt.

 • Torbjörn. Jag vet inte om det är rätt eller fel skrivet i texten i början av artikeln men “en känd TV-ägare” låter som en person som äger en TV. Kanske är TV-kanalägare, kanalägaren eller TV-mogul… Du behöver inte publicera mitt inlägg, skriver det bara som ett tips. Tack för det jobbet du gör.

 • Jag anser att namnen ska lämnas ut på dessa äcklel. Varför ska sådana svin få gå fria o ta för sig till vänster o höger. Stackars, stackars kvinnor vad ni får utstå. Kan inte ni tala om vilka männen är. De ska hängas ut i allehanda medier.

 • Vi då som inte någonsin haft förtroende för MSM visste redan på 80-talet att en känd TV-profil i SVT var pedofil och att ett mångårigt TV-ankare länge var kungens älskarinna, innan Camilla Henemark, och Silvia kom på dem på Drottningholm vid tillfälle. Det som kommer ut i MSM nu är bara toppen på isberget, Newsvoice dyker aningen djupare.

 • ETC (19 okt 2017): Högt uppsatt SVT-chef utreds för sexuella trakasserier

  “I dagarna har ett antal kvinnliga anställda kallats in till SVT för att berätta om sexuella trakasserier som de utsatts för av toppchefen. Mannens chefer fick kännedom om anklagelserna på onsdagen, säger Hanna Dowling, chef för företagskommunikation på SVT.
  – Vi agerade på en gång och just nu pågår en intern utredning. Personen befinner sig inte på arbetsplatsen under utredningen, säger hon.”

  https://www.etc.se/inrikes/hogt-uppsatt-svt-chef-utreds-sexuella-trakasserier

 • Genom att medvetet locka kvinnor till att dra fram de här kränkningarna i offentligheten
  vill de som äger agendan peka finger åt svenskarna . “Ha kolla den o den, det handlar
  inte om etnicitet med kåta killar från Afganistan utan svenskarna/vita män är precis lika dana.”
  Genom kändisskapet blir också “värdet/digniteten”” av händelsen så mycket större.
  Att “flera profiler” redovisas i media samma dag ger folket känslan att det i
  verkligheten var en våldtäkt/kränkning utförd i grupp och att det sker framför våra ögon just nu.
  Det kommer inte att ta lång tid innan någon kvinna bekräftar att så är fallet genom att
  vittna om hur det var på firmafesten 1958 då hon minsann blev påsatt av tre killar
  på lagret eller nåt.

  Det är ett fult och sofistikerat sätt att utnyttja kvinnorna för dunkla syften.
  Ett syfte som i det första verkar vara en upprättelse men är en djupare grav åt samhället o demokratin.
  Några få offras, först ut var en SD-politiker sedan filmbranch toppar TV-snickare o andra profiler.
  Dvs alla män är sådana
  Raden kommer att bli rätt lång o kommer att dra focus från viktigare omständigheter
  i våra västländer. Redan idag har de flesta glömt Juholt o fått viktigare spörsmål att dryfta
  i fikarummen.
  Inget stort händer utan att det finns en plan och att MSM-media har sin agenda har väl knappast förbigått någon.
  Naturligtvis är det viktigt att dessa kvinnor får upprättelse och att förövarna görs ansvariga.
  Det är dock formen för redovisningen som är suspekt.
  I förlängningen kanske någon tar upp att alla via kvinnor är rasister. När vita män ofredar
  görs ingen anmälan men då andra gör samma sak är det ingen tvekan.
  Månne är denna artikel relevant
  https://newsvoice.se/2016/09/30/sverige-och-nato-stratcom-starker-sin-propaganda-mot-svenskarna/
  Så tänkte jag, i alla fall nu…

 • Mycket bra Torbjörn att du kan ge en röst åt utsatta kvinnorna inom etablissemanget. Hur de systematisk kränkts sexuellt just för att de är kvinnor. Media är annars snara att hänga ut män med namn och bild, men när skandalen äter sig in i finsalongerna (aftonbladet och SVT) då väljer samma redaktioner att icke namnge? Tror att folkrörelsen #metoo kan ha möjlighet att bli just den kioskvältare som kan få människor att öppna ögonen för hyckleriet inom MSM. Det drabbande är ju att profilen på Aftonbladet offentligt gått ut med att han är feminist. Det stärker bara min övertygelse att män som är feminister är de värsta kvinnoföraktarna. Tänk bara på Kapten klänning inom polisen. Den största kända manliga feministen i Sveriges historia. Det skärmande och egenartade är att tydligen har “alla” känt till att profilen på aftonbladet har sövt ner unga kvinnliga feminister och våldtagit dem under många, många år men alla har hållit tand för tunga. Fy F-n säger jag för MSMs hyckleri.

 • “En annan förklaring är att om SVT skulle gå ut med problematiken skulle trovärdigheten för SVT som kanal sjunka i allmänhetens ögon….”

  Hur kan NÅGON ha förtroende för (((Fake-News-press, -radio, -tv)))?!!?
  MITT förtroende för i synnerhet Fake-News-SVT kan inte bli lägre — det är NOLL!
  Slängde ut tv:n för många år sedan eftersom det oavsett kanal enbart var lågbegåvat skräp och sport som visades….

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *