TV-kanalsägare krävde att få sex före andra manliga chefer

94
4909

Skandalerna i dyningarna efter Hollywoods Harvey Weinstein har fått grepp även om Sverige. Igår avslöjade Nyheter Idag att ytterligare en profil på Aftonbladet gjort övergrepp. NewsVoice kan idag berätta att en ägare av en svensk TV-kanal krävde att få ligga med nyrekryterade TV-kvinnor före de andra manliga cheferna. 

En producent inom TV berättade att en känd TV-kanalsägare krävde att få ha sex först med de kvinnliga TV-hallåor som kanalen anställde, men att vid ett tillfälle hade en mellanchef hunnit före och när denne blev påkommen valde kanalägaren att omplacera mellanchefen till en mindre smickrande position. Beteendet hos den högre chefen ska vara allmänt känt på kanalen.

Kvinnan som var objekt för männens intressen gjorde karriär som kändis inom TV under en period, men uppgav för undertecknad att hon behandlats mycket dålig av folk på TV och att hon slutligen blev persona non grata, kanske mest som en följd av kvinnans frispråkighet.

Producenten uppger även att kanalen enligt instruktioner av kanalägaren företrädesvis valde att anställa kvinnliga TV-hallåor med stora läppar och munnar för att ge fler manliga TV-tittare eftersom det antogs stimulera fantiserandet när de tittade på nyheter och programannonseringar. Tydligen är sex ett centralt verktyg inom hela den svenska TV-världen.

En annan känd TV-personlighet som går under namnet bajselvis har brett omtalats i sociala medier, men aldrig på SVT där mannen fortfarande är verksam. I forum är det många som frågar sig hur han fortfarande kan vara kvar trots att hans sexrykte är allmänt känt inom TV-världen, som för övrigt är mycket liten i Sverige.

Anledningen tycks vara att mannen inte ofredar kvinnor utan bara har en stark libido, genomfört många sexförsök och har en sexuell preferens som ansetts vara anstötlig för vissa. En annan förklaring är att om SVT skulle gå ut med problematiken skulle trovärdigheten för SVT som kanal sjunka i allmänhetens ögon, kanske mest för att TV-personlighets tyngsta karaktärsdrag i rutan är att sända ut just trovärdighet och trygghet.

NewsVoice väljer att inte gå ut med några namn utan anser att det nu är upp till kanalerna och de drabbade kvinnorna och även männen att utveckla ämnet i den allmänna debatten.

Text: NewsVoice


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
94 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Sigge Johansson
Sigge Johansson
20 oktober 2017 kl 09:36

“En annan förklaring är att om SVT skulle gå ut med problematiken skulle trovärdigheten för SVT som kanal sjunka i allmänhetens ögon….”

Hur kan NÅGON ha förtroende för (((Fake-News-press, -radio, -tv)))?!!?
MITT förtroende för i synnerhet Fake-News-SVT kan inte bli lägre — det är NOLL!
Slängde ut tv:n för många år sedan eftersom det oavsett kanal enbart var lågbegåvat skräp och sport som visades….

Erik
Erik
Gäst
20 oktober 2017 kl 09:39

Mycket bra Torbjörn att du kan ge en röst åt utsatta kvinnorna inom etablissemanget. Hur de systematisk kränkts sexuellt just för att de är kvinnor. Media är annars snara att hänga ut män med namn och bild, men när skandalen äter sig in i finsalongerna (aftonbladet och SVT) då väljer samma redaktioner att icke namnge? Tror att folkrörelsen #metoo kan ha möjlighet att bli just den kioskvältare som kan få människor att öppna ögonen för hyckleriet inom MSM. Det drabbande är ju att profilen på Aftonbladet offentligt gått ut med att han är feminist. Det stärker bara min övertygelse att män som är feminister är de värsta kvinnoföraktarna. Tänk bara på Kapten klänning inom polisen. Den största kända manliga feministen i Sveriges historia. Det skärmande och egenartade är att tydligen har “alla” känt till att profilen på aftonbladet har sövt ner unga kvinnliga feminister och våldtagit dem under många, många år men alla har hållit tand för tunga. Fy F-n säger jag för MSMs hyckleri.

leif bengtsson
leif bengtsson
20 oktober 2017 kl 09:42

Genom att medvetet locka kvinnor till att dra fram de här kränkningarna i offentligheten
vill de som äger agendan peka finger åt svenskarna . “Ha kolla den o den, det handlar
inte om etnicitet med kåta killar från Afganistan utan svenskarna/vita män är precis lika dana.”
Genom kändisskapet blir också “värdet/digniteten”” av händelsen så mycket större.
Att “flera profiler” redovisas i media samma dag ger folket känslan att det i
verkligheten var en våldtäkt/kränkning utförd i grupp och att det sker framför våra ögon just nu.
Det kommer inte att ta lång tid innan någon kvinna bekräftar att så är fallet genom att
vittna om hur det var på firmafesten 1958 då hon minsann blev påsatt av tre killar
på lagret eller nåt.

Det är ett fult och sofistikerat sätt att utnyttja kvinnorna för dunkla syften.
Ett syfte som i det första verkar vara en upprättelse men är en djupare grav åt samhället o demokratin.
Några få offras, först ut var en SD-politiker sedan filmbranch toppar TV-snickare o andra profiler.
Dvs alla män är sådana
Raden kommer att bli rätt lång o kommer att dra focus från viktigare omständigheter
i våra västländer. Redan idag har de flesta glömt Juholt o fått viktigare spörsmål att dryfta
i fikarummen.
Inget stort händer utan att det finns en plan och att MSM-media har sin agenda har väl knappast förbigått någon.
Naturligtvis är det viktigt att dessa kvinnor får upprättelse och att förövarna görs ansvariga.
Det är dock formen för redovisningen som är suspekt.
I förlängningen kanske någon tar upp att alla via kvinnor är rasister. När vita män ofredar
görs ingen anmälan men då andra gör samma sak är det ingen tvekan.
Månne är denna artikel relevant
https://newsvoice.se/2016/09/30/sverige-och-nato-stratcom-starker-sin-propaganda-mot-svenskarna/
Så tänkte jag, i alla fall nu…

Torbjörn Sassersson red.
Admin
20 oktober 2017 kl 09:46

ETC (19 okt 2017): Högt uppsatt SVT-chef utreds för sexuella trakasserier

“I dagarna har ett antal kvinnliga anställda kallats in till SVT för att berätta om sexuella trakasserier som de utsatts för av toppchefen. Mannens chefer fick kännedom om anklagelserna på onsdagen, säger Hanna Dowling, chef för företagskommunikation på SVT.
– Vi agerade på en gång och just nu pågår en intern utredning. Personen befinner sig inte på arbetsplatsen under utredningen, säger hon.”

https://www.etc.se/inrikes/hogt-uppsatt-svt-chef-utreds-sexuella-trakasserier

Jan
Jan
Gäst
20 oktober 2017 kl 12:19

Vi då som inte någonsin haft förtroende för MSM visste redan på 80-talet att en känd TV-profil i SVT var pedofil och att ett mångårigt TV-ankare länge var kungens älskarinna, innan Camilla Henemark, och Silvia kom på dem på Drottningholm vid tillfälle. Det som kommer ut i MSM nu är bara toppen på isberget, Newsvoice dyker aningen djupare.

Dagmar
Dagmar
Gäst
20 oktober 2017 kl 13:27

Jag anser att namnen ska lämnas ut på dessa äcklel. Varför ska sådana svin få gå fria o ta för sig till vänster o höger. Stackars, stackars kvinnor vad ni får utstå. Kan inte ni tala om vilka männen är. De ska hängas ut i allehanda medier.

Hasse
Hasse
Gäst
20 oktober 2017 kl 13:37

Torbjörn. Jag vet inte om det är rätt eller fel skrivet i texten i början av artikeln men “en känd TV-ägare” låter som en person som äger en TV. Kanske är TV-kanalägare, kanalägaren eller TV-mogul… Du behöver inte publicera mitt inlägg, skriver det bara som ett tips. Tack för det jobbet du gör.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
20 oktober 2017 kl 16:14

Problemet med sena anmälningar är att de blir mycket svårbevisade om gärningsmannen nekar. Inga spår av övergrepp eller knockout-droger finns då att finna. Anmälningarna som uppmärksammas kan rent teoretiskt bero på andra orsaker, ex. att en kvinna blivit degraderad eller blivit av med jobbet. Kvinnliga psykopater finns nämligen också. Utan evidens blir således anmälningarna enbart till potentiella ärekränkningar och ärekränkning är också olagligt.

Anders Arlborg
Anders Arlborg
Gäst
20 oktober 2017 kl 16:29

Min gamla mamma avskydde alltid när hennes man sade HALVSANNINGAR i något ämne som var rätt känsligt att tala om. Att ge all information med HELSANNINGAR är inte passande om man skall var PK eller inom gammel media. Tror inte det är fake-news utan man slingrar och vrider sig på stolen för att säga så lite som möjligt. Har man sagt en halvsanning så har man iallafall inte ljugit. En helsanning kan vara väldigt obehagligt med stora följder för den enskilda personen.
D.Trump har delvis rätt att det är för mycket halvsanningar i media…. fast där kallar de det för fake-news.
Är det höga herrar i hierarkin så går de oftast fria av företaget och i rättsväsendet. Sorgligt. Det vore bättre om de tog lite Thaimassage på någon studio och fick lite “Happy Ending” på stället som avslutning. Dvs. en snabb runk som avslutning på massagen. Det vore kul om det skulle bli ett straff ett de måste utföras på dessa gossar. Anser det är rätt förnedrande att utsättas för Happy Ending. Men vi tycker alla olika.

Erik
Erik
Gäst
20 oktober 2017 kl 16:35

Och nu har sexskandals-metastaser från moder-våldtäcks-cancersvulsten även dykt upp på tv4: Se vidare Martin Timell från “Äntligen Hemma”.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
20 oktober 2017 kl 22:47

Hasse, det är rättat nu i artikeln. Tack. TV-kanalsägare ska det stå, inte TV-ägare.

Torbjörn C
20 oktober 2017 kl 23:17

Jag håller med dig, Leif, att det verkar lite väl synkat att ta upp en grupp vita mäns sexuella trakasserier och våldtäkter i samband med kritiken mot våldtäkter utförda av “invandrare/flyktingar”.

Kanske man vill flytta fokus från den totalt misslyckade invandringen(läs: invasionen av bankomatflyktingar) till att det även utförs våldtäkter av vita män.
Det är dock skillnad på en grupp maktberusade vita män och en hel kultur som hatar kvinnor samt har kvinnohatet invävt i den religiösa tron.

Det kanske är en sorts ‘100 Monkey’-effekt som uppstått i samband med avslöjandena i Hollywood och nu även i Sverige(dagstidningar och TV-kanaler), alla drabbade kvinnor vill berätta om sina erfarenheter. Det är jättebra!

Ut med det bara! Låt fasaderna spricka!
Det är en nyttig och nödvändig urladdning, låt det förljugna samhället visa sin fula sida!

Förresten: trodde folk på allvar att Hollywood bara var glitter och glamour?
Det är en glorifierad soptipp!

Truth&Honour ☆

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
21 oktober 2017 kl 06:27

Instämmer med Leif Bengtsson.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
21 oktober 2017 kl 07:44

Nu rasar TV-Sveriges glamour:

Aftonbladet: Lasse Kronér polisanmäld av tidigare praktikant
https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/wyOd5/lasse-kroner-polisanmald-av-tidigare-praktikant

Aftonbladet: ”TV4-cheferna borde få sparken”
https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/XGg5n/tv4-cheferna-borde-fa-sparken

Expressen: Caroline Giertz: “Timell visade mig sitt kön”
https://www.expressen.se/noje/tv-profilen-timell-visade-mig-sitt-kon-/

Torbjörn Sassersson red.
Admin
21 oktober 2017 kl 10:10

Inget ännu om TV3…. (i MSM)

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
21 oktober 2017 kl 12:28

Det är ett litet nytt händelseförlopp att skåda nu då de som mörkat och ljugit om gruppvåldtäkter mm. i invandringens förlängning nu själva råkar ut för sin “medicin” man försökt tillskriva alla vita män. Tänk så det kan bli: att gräva en grop åt andra….!
Men kvarstår gör dock mörkandet av importerat våld av olika kaliber. Etiken kanske tar vägen att först rensa ut lögnarna och sedan lyfta ridån på riktigt.

Hasse
Hasse
Gäst
21 oktober 2017 kl 18:57

Kom just att tänka på den här.

0:57 in i klippet. “Det har väl alla gjort!”

Carina Agrell
Gäst
22 oktober 2017 kl 06:21

Bra analys, Leif Bengtsson!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
22 oktober 2017 kl 15:34

Ledningen för TV4 har idag meddelat att man kommer att tillsätta en extern utredning för att gå till botten med det inträffade. Man ger advokatfirman Setterwalls i uppdrag att göra utredningen. Rapporten skall sedan tydligen i första hand delges TV4´s ledning, där flera sitter av de som många anser borde få sparken!! Otroligt, de ska först beställa och betala för utredningen, för att sedan själva dra slutsatser av den färdiga rapporten!

Självklart måste det vara styrelsen för TV4-gruppen med ordförande Tomas Franzén (tillika vd i Bonnier AB) i spetsen som borde stå som både beställare och mottagare av utredningen!

Dessutom så är detta klassiska grepp att beställa en utredning så oerhört SIMPELT OCH AMATÖRMÄSSIGT. De flesta vet att detta primärt är ett knep att vinna tid och slippa svara på journalisters svettiga frågor. Sedan kan de alltid hoppas att utredningen tar lååååång tid och att problemet då är näst intill glömt.

Ett skolexempel på hur enkelt det går att komma undan sitt ansvar om man sitter i toppen!!!
En metod som ofta lärs ut på diverse krishanterings- och mediahanteringskurser som företagsledningar brukar skickas på. Dock är just denna metod så hopplöst föråldrad och lätt att genomskåda!

Eftersom TV4 är just media så måste det anses som särskilt försvårande och klantigt hur de hanterat detta.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
22 oktober 2017 kl 16:43

Enligt bl.a. EKO´t skall TV4 plocka bort samtliga program där Timell deltar från tablån. Senas idag tycks dock Äntligen Hemma ha sänts och på sajten tv.nu finns programmet kvar iaf i nästa vecka. Hm… har jag missat något…

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
22 oktober 2017 kl 18:07

Finns det verkligen enskilda personer som äger en TV-kanal i Sverige?

Erik
23 oktober 2017 kl 07:52

“Aftonbladet hotar läsare med förtalsanmälningar”.

https://samnytt.se/virtanengate-aftonbladet-hotar-lasare-med-fortalsanmalningar/

Intressant att se hur oförmögen aftonbladet är att hantera denna rapegate när den kryper allt närmre den egna redaktionen i fallet Fredrik Virtanen och de anklagelser som riktad mot honom. Media kör bara på med Martin Timell, Martin Timell samt Martin Timell. Lägger man ihop allt som lagts fram mot Martin Timell (mer kan komma) vad rör sig straffvärde om, vid en eller flera fällande domar? Böter, möjligen en månads fängelse? Lägger man samman vad som lagts fram mot Fredrik Virtanen, var landar straffvärde på? Straffet för grov våldtäkt är fängelse i lägst fyra och högst tio år.

Erik
23 oktober 2017 kl 08:22

Aftonbladet försvarar sig i fallet Fredrik Virtanen med att tidningen inte publicerar namn och bild på icke dömda sexualförbrytare:

Samtidigt

“Lena Headey blev trakasserad av Harvey Weinstein”
https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/KQQgM/lena-headey-blev-trakasserad-av-harvey-weinstein

“Lista: De anklagar Harvey Weinstein för sexuella övergrepp”
https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/xGGW8/promo

”Harvey Weinstein våldtog mig i min egen hall”
https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/odEnR

Dokument: Mäktiga filmmogulens uppgång och fall
https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/JKbXJ/dokument-maktiga-filmmogulens-uppgang-och-fall/promo

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
23 oktober 2017 kl 09:10

Jag har faktiskt intervjuat “bajselvis” en gång. Anledningen till uppdraget att intervjua honom var att han ansågs åtnjuta ett stort förtroende, och kärnfrågan till honom var – “kan man själv skapa ett förtroende och tillit?” – “ja det tror jag” svarade han.

Här ska man kanske tillägga att tilliten och förtroendet också kan raseras på bara några sekunder…

Erik
23 oktober 2017 kl 10:18

Kan hända du har rätt Öystein att TV4 och Aftonbladet är värst. Jan Guillou (Aftonbladet) in i fläkten. Kladdar och dräglar ohämmat. “En hand på knät under bordet, smek, slirigheter i örat, komplimanger, mer smek, smyg efter mig till toa, mer kladd.” Så beskriver Katerina Janouch vänsterprofilen Guillous närmanden. http://www.friatider.se/janouch-ber-ttar-jan-guillou-kladdade-p-mig-n-r-hans-fru-stod-n-gra-meter-bort Blev i unga år relegerad (inte på grund av sexuella trakasserier – så var det sagt …) och fick desperat ta första bästa jobb. I detta fall på en bilmekanisk verkstad. Hela arbetsplatsen var helt nedlusad med sexism. Pinup bilder i omklädningsrum och fikarum osv. Allt handlade om sex. All kom med sexuella kommentarer som kan sammanfattats med potens och impotens. Där potens handlade om “sätta på”. Vanligt var också tafsande män emellan. Homofobi och i dess kölvatten ständiga anklagelser om homosexualitet. Hur känns det att få upp en skruvmejsel mellan benen? Detta pågick i nio månader tills jag inte stod ut längre. Blev som sagt sexuellt krängt, men aldrig utnyttjad. I flera teatergrupper var detta också vanligt förekommande. Alla som har hållit på med teater, vet att de arbetet som ensemble visar upp på scen är en bråkdel av tiden man spenderar tillsammans. Det hände under uppvärmningsövningarna. Ofta är dessa övning väldigt kroppsligt – lång innanför din vanliga personliga svär. Det gäller att försätta sig i det där: linprovisoriska och hyperaktiva öppna stilleståndet då jag man säger “Ja” till allting. Själv både turnerade och tävlade jag i teatersort. Populärt på 80-talet. Händer som tafsar än ut med baken. Det är så kränkande och samtidigt omöjligt att göra något åt, för du vet inte ens vem det är som begår övergreppen – händer över din kropp, där de inte skall vara och du får aldrig reda på vems händerna är. Tar du upp detta som man, förlöjligas du. Istället var det rätt åt mig. Som man var man kollektivt skyldig. Man fick bara höra att: “Så här har kvinnor alltid haft det. Det är bara nyttigt för dig. Tänk inte på dig själv. Tänk på oss kvinnor istället. Vi har de mycket värre”. Värst var nog på en Pub, där en kvinna i 40-årsåldern tog mig i häcken när jag gick förbi. Jag var knappt de 20. Tiden stannar liksom. Kroppen tillhör inte längre dig. Den person du var stol över att vara, tas bara bort. Måste säga att otroligt mycket har hänt de senaste decennierna. Inom polisen och väktarrycket… Read more »

Erik
23 oktober 2017 kl 12:48

@Leif Erlingsson bengtsson: “på firmafesten 1958 då hon minsann blev påsatt av tre killar på lagret eller nåt”.

Kan hända att du har rätt Leif, samtidigt vill jag komma med ett marginellt förtydligande: Om det var DU som blev “påsatt” i ändtarmen av tre killar på lagret eller nåt, skulle kunna jag tänka mig att du inte la så stor vikt vid om stackarna var svarta eller vita – obotliga skador på ändtarmen med stomipåse livet ut, hade nog tonat ner ditt färgseende en aning.

Tror dessutom att du inte skulle klassificera de som tog upp dina vittnesmål så som: “fult och sofistikerat sätt att utnyttja “män” för dunkla syften”. Du skulle bara vara glad om någon lyssnade och visade en smula empati för din svåra och utsatta situation.

Att #metoo skulle vara väl inövad innan, vänder jag mig emot. Det vittnar mediabolagens bristande hantering när det kommer till de egna.

Män måste inte sexualisera allt de är rädda för. Det finns andra sätt att möte sina rädslor på.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
23 oktober 2017 kl 15:34

Erik: Jag vet inte om jag anser att just TV4 och Aftonbladet är värst. Jag tror att dessa omskrivna defekta och maktfullkomliga individerna finns i stort sätt överallt i vårt samhälle, inom de flesta yrkesområden. Just därför gäller det att vara observant… och orädd när det gäller att anmäla diverse missförhållanden. Vilket jag vet oftast är mycket svårt. Därför tycker jag att #meetoo-rörelsen är så perfekt. Man hoppar liksom över MSM och får en snabb och stor respons. En respons och stöd som samtidigt är så viktig för de som är utsatta och i hög grad kan bidra till att fler “vågar” berätta. Äntligen ser jag ett ljus i tunneln!

Det övriga du skriver är såväl utlämnande som skrämmande men tyvärr också sant. Tack för att du delar med dig av din åsikt och upplevelse. Den betyder mycket i det samhälle vi har idag!!!

Erik
23 oktober 2017 kl 16:28

Tänk Er Fredrik Virtanen. Har alltid tycket att han är något feminint runt honom. Han är en stor stark finne, men ändå så liten och feminin. Pipig röst. “sött” leende. Spelar ingen roll hur mycket skägg han än lodar.

Sedan Martin Timell. Han saknar sexuallitet. Han är liksom könslös som TiinTin. Jag tror allvarligen att det är där skon klämmer. Dessa feminister till män. De har så stora problem med sin manlighet. För dom har nämligen ingen. Den är bisarrt. Vet inte om N har tänkt på Ulf Lundells “Olalla jag vill ha dig” kan bli i dessa män hjärnor “olalla jag vill ta dig”. Jag vill ta något. Jag vill ta något från dig. Jag vill ta, det du jag inte själv har. Din värdighet. Dessa män kan inte skilja på upphetsning och sexualitet. För dem är samma. Vittnen kliver fram om att Martin ofta var arg och skrek på sin arbetsplats. Han var inte arg. Han var upphetsad, eller snarare han hetsade upp sig själv. Det är det närmsta han kan komma i sexuallidet. Upphetsning. Jag säger inte att upphetsning inte kan vara laddad. Som inför en fist fight. Men inte sexualkittet. Det är störd. Dessa mäns kvinnosyns är rubbad. Han samt Fredrik är inte män, karlar, utan små rädda pojkar, utan närvarande fäder. Ensamma. Rädda.

Det är den kvinnliga erotiska styrkan som skrämmer dem. Som bryter ner dem. Avslöjar dem. Därför söker dem att kontrollera kvinnan: Binda, droga osv. Överhuvudtaget tvinga sig in. Det ä inte ett dugg sexigt.

Erik
23 oktober 2017 kl 17:52

Om vi ska ta och blicka lite framåt. Detta är en skräll för medier som dem aldrig tidigare har varit med om. Ingen tvekan om det. Problem är att dem inte fattat magstuten av detta världsrörelse ännu.

Detta är inget annat än vård tids stora Kulturrevolution, likt den i Kina.

Tyvärr så förhåller sig med medierna som datorer: Ju mer data (verklighet) du toppar in: ju värre virtuellt får du tillbaka. Naturligtvis kommer medierna att tappa kontrollen över opinionen – har redan gjort det. Sakta bryts den ner till att på sin höjd rapportera om sociala medier i framtiden.

Sedan, vem kommer att kapa rörelsen? Är Sorros feminist? Någon som vet?

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
23 oktober 2017 kl 19:06

Erik: oj, det var starka ord. Men säkert sanna. Ja ska fundera vidare på det du skriver, för jag tycker definitivt att du har kloka ord.

Det jag skulle vilja tillägga är: min övertygelse är att de flesta av de grövsta övergreppen har begåtts under påverkan av alkohol, och detta är ett annat problem. Ett problem som jag dock tycker är värt att uppmärksamma. En mediepersonlighet uttryckte nyligen i ett TV-program att man inte får låta det gå så långt att man inte kan ha “firmafester”, för där får man ju ha förståelse för att ett och annat kan ske under alkoholens inverkan (underförstått att det ska man inte fästa någon större betydelse vid). Eller om man uttrycker det på ett annat sätt: Låt oss ha en “ventil” där vi kan leva ut våra perversiteter och otillfredsställda sexuella drömmar utan en massa tjafs efteråt. Många “historier” den senaste tiden har ju sprungit ut ur detta såsom:
– Anders Borg visar snoppen
– Martin Timell begår någon form övergrepp på en medarbetare i en badtunna
– Lulu Carter blir antastad i en hiss av en viss Timell (han var kanske bara bakfull)
– Lulu Carter får snuskiga SMS och sex-MMS från en viss Timell (han är troligen även här alkoholpåverkad)
– Timell klämmer en medarbetare vid flera tillfällen på “rumpan”
– osv, osv, osv, osv……..
…. allt enligt den mediapublicering som varit de senaste dygnen.

Jag tror att det är så att de flesta som begår dessa övergrepp är psykopater av olika allvarlighetsgrad. En psykopat är nästan uteslutande narcissistisk. Men det finns också personer som inte är psykopater men ändå har ett narcissistiskt beteende, och en del av dessa har dessutom en grandios självbild. Denna självbild utvecklar man säkert successivt om man har en position där man bestämmer över andra.

Låt oss förfölja och hänga ut dessa destruktiva individer så att vi förhoppningsvis i framtiden kan få ett mer humant klimat som bygger på en ömsesidig respekt för varandra.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
23 oktober 2017 kl 19:48

Tragiskt att inte TV4´s styrelse sparkar ledningen, efter kvällens besked att TV4´s ledning avbryter samarbetet med Martin Timell. De verkliga skurkarna (den inkompetenta ledningen) kan tydligen leva vidare. Styrelsen har tydligen inte begripit hos vem det egentliga ansvaret ligger och var problemet ligger.

Detta var en verklig besvikelse, där TV4´s styrelse visar att detta inte var en stor grej.

TV4-gruppen, – ni är just nu på väg att gräva er egen grav!!

Erik
23 oktober 2017 kl 19:57

Inbördeskriget i full gång. Expressen mot tv4s ledning.
“Hårda kritiken mot Åsa Sjöberg – efter Martin Timell-skandalen
https://www.expressen.se/noje/harda-kritiken-mot-asa-sjoberg-efter-martin-timell-skandalen/

Aftonbladet mot TV4s ledning.
”TV4-cheferna borde få sparken”
https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/XGg5n/tv4-cheferna-borde-fa-sparken

Här är det mediernas kamp om skuld. Den mediala evolutionen säger: Starkast vinner. TV4 kommer att förlora.

Erik
23 oktober 2017 kl 20:36

“Kul förresten att se Expressen publicera namn för att hetsa på Aftonbladet – som självklart måste hyckla pressetik och inte publicera namn – eftersom de har ett eget lik i garderoben…”

Källa Flaskback.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
24 oktober 2017 kl 12:17

TV4 har som bekant beslutat att lyfta ut alla program där Martin Timell ingår. Men Dagens Analys skriver att MTG (Bonnierägda) kommer att fortsätta sända “Äntligen Hemma” i Finland.

Ska man tolka det som att Bonnier AB anser att finländare har en sådan moral, etik och arbetsmiljö att detta som kommit upp till ytan i Sverige är helt “normalt” i Finland och att man därmed inte har anledning att förvänta sig någon som helst negativ reaktion därifrån?

Eller är det så att MTG/Bonnier återigen har visat sitt taffliga beteende och sanna ansikte? Troligen är det så. En djupt rotad anskrämlig företagskultur försvinner inte över en natt.

Min sammanfattning/uppfattning: Bonnierkoncernen har ingen som helst trovärdighet i denna deras kris. Det är så surt och ruttet som det bara kan bli.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
24 oktober 2017 kl 16:53

Okej, nu har tydligen de program där Martin Timell deltar i Finland också stoppats. Det var säkert med kniven på strupen. Återstår att se om Bonnierkoncernen presenterar någon trovärdig plan som kan övertyga om att man hädanefter väljer en annan policy som stoppar de “kultur” som hittills tycks ha varit rådande.

Detta blir i så fall ett riktigt stålbad som inte blir lätt att implementera i en organisation som har visat sig vara präglad av översittarmantalitet, härskartekniker och sexistiska beteenden.

Men iofs, under och mirakel har skett tidigare!

Mona Nilsson
24 oktober 2017 kl 18:22

Dubbelmoralen på Aftonbladet gör sig känd utomlands. Det verkar som om Virtanen har kallat Julian Assange “kriminell” pga de anklagelser som Assange till skillnad från Virtanen kölhalats för i pressen under flera års tid, bland annat att en kondom sprack. Kondomen visades ju också upp som bevis av Expressen el liknande blaska. Dessutom satt han och Lena Mellin och skrattade åt Assange 2015, Virtanen som utsatte Cissi Mellin för betydligt värre saker eftersom han drogade sitt våldtäktsoffer och inte var inbjuden till intim samvaro som Assange, sa:

”Han [Julian Assange] verkar ju bli mer och mer havererad. Han fick som han ville och sedan dög inte det”. https://newsvoice.se/2015/03/29/lena-mellin-oisin-cantwell-fredrik-virtanen-mobbar-assange-och-romer/

USCH!

https://www.rt.com/news/407615-assange-critic-rape-allegations/

Mona Nilsson
24 oktober 2017 kl 18:26

korrigering av föregående: Cissi Wallin ska det vara

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
24 oktober 2017 kl 19:00

Jag kan ge mig den på att TV4´s VD Casten Almqvist satt i samma badtunna som Martin Timell där det numera kända övergreppet skedde.

Av bl.a. denna anledning borde inte bara diverse chefer på TV4 avskedas utan även VD´n.

Detta beslut blir såklart styrelsens eller Bonniers VD Tomas Franzén. Men jag är rätt övertygad om att detta beslut kommer. Allt annat riskerar att mer eller mindre rasera hela Bonnierkoncernen.

Erik
25 oktober 2017 kl 09:11

Nu äntligen Virtanen in i fläkten.
https://www.expressen.se/nyheter/virtanen-anklagas-for-sexovergrepp/

Nu är han rökt.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
25 oktober 2017 kl 09:26

Hela den artikeln Erik är faktiskt väldigt bra. Jag kan varmt rekommendera alla att läsa den. Inte minst avdelning 6 om nätverken där snuskgubben Alexander Bard hoppar rätt in i fläkten utan att blinka.

Erik
25 oktober 2017 kl 09:48

Har punktmarkerat hela detta drama (läst allt) och måste tillstå att Expressen varit först och rapporterat mest och hetsat de andra. Nu är dem först igen. bra. Bra att Expressen tvingar Aftonbladet att ta “bladet” från munnen. Det öppnar nämligen för att Aftonbladet kan rapportera om Virtanen; vilket i sig öppnar för andra att göra det samma, utan att riskera ett förtalsmål. När det är klar går vi vidare mot nästa profil, och nästa och nästa. Till slut har vi rökt ut alla rötägg, chefer inräknat, och kanske vi får ett annan medialandskap, där det går att andas en smula lättare.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
25 oktober 2017 kl 10:19

Så sant Erik!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
25 oktober 2017 kl 13:15

Jaha, då ser det ut som om även TV3 har fått en egen “affär”…..
https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/E0vOl/tv3-profil-utreds-for-oacceptabelt-beteende

Erik
25 oktober 2017 kl 16:52

Kan det vera “Haschberg”? En lagom mumsbit.

Erik
26 oktober 2017 kl 10:20

Den ena halvan är att vissa män inom media kommer med allt från kränkande kommentarer, tafsande till våldtäkter. Den andra halvan är den tysthetskultur som många kvinnor också ängar sig åt. Här är ett typiskt sådant:
TV4:s innehållsdirektör Åsa Sjöberg ville inte se de sexfilmer som Martin Timell skickat till sin dåvarande kollega Lulu Carter.
https://www.expressen.se/noje/-tv4-chefen-asa-sjoberg-vagrade-se-timells-sexfilm-nu-tar-hon-pa-sig-skulden/

Erik
26 oktober 2017 kl 10:30

Detta är rätt typiskt för svaga chefer att de försöker slinga sig undan det ansvar som kommer med just makten att vara chef. Därför diskvalificerar dem sig själva – dem är inte av rätta virket för chefsfunktioner.

Först förnekar dem all kännedom. Sedan bakar dem och säger att de gjort fel. Sist av allt vägrar dem att ta del av bevisen, Det är klart att en chef eller en ledning inte kan göra något åt missförhållandena om man vägar att ta del av bevisen? Fortfarande vägrar hon. Vill Åsa Sjöberg inte ta del av bevisen, kan hon göra det genom att avgå. Då slipper hon hantera detta och således även slippa se sexfilmen.

Ansvaret ligger naturligtvis hos medieägarna att utse chefer som är chefer samt sparka chefer som inte är chefer.

Erik
26 oktober 2017 kl 11:37

De berörda männen på TV3 är troligen Patrick Grimlund på Lyxfällan och Bygglovs-Matte. Detta framkommer bland annat här:
https://www.facebook.com/jenny.appelgren?hc_ref=ARRg7ZjaOjCa_R6rFggEDjYFh5PtJhgSWvTXnINMLSLFmzEqXFf6n43zrPKIAkW7ZMQ&fref=nf&pnref=story

När det det bara expressen kvar att outa olämpliga medarbetare, om de nu har lik i garderoben?

Erik
26 oktober 2017 kl 16:17

Tror nog vi börjar se av avmattning i “metoodramat” i medierna nu. Det kan inte gå längre än att de granskar varandra, vilket ledde till att huvuden rullat. Möjligt blir det nån enstaka rättslig åtgärd och en mängd utredningar – interna som väl som externa. Möjligen att skatteverk vill titta lite närmare på samtliga berörda chefers byggförmåner, om de nu går att bevisa vad de eventuellt har fått av Timell? Värst drabbad (utöver offren förstås) var nog TV4, fast de grövsta övergreppen skett på Aftonbladet och SVT.

Gällande TV4 är det svårt att sia om framtiden. Officiellt är styrelsen nöjd med chefernas krishantering. Är det något som jag har lärt mig, måste det vara kommunikationen från TV4 utåt mot andra medier. Deras uttalanden och pressreleaser har imponerat språkligt i sin kommunikativa genomslag – alltså att förneka utan att förneka. Kan hända att andra medier inte släpper granskningen kring TV4s chefer. Har drevet fått blodsmak, släpper dem inte taget så lätt. Kanske någon chef får gå? Om styrelsen vill göra sig av med cheferna (vilket jag förmodar att de vill på sikt) kan de inte spraka alla på en gång. Nya chefer inom media på de här nivåerna är inte lätta att hitta (Sverige är litet) eller locka över från andra håll. Men skulle inte förvåna mig om cheferna på TV4 också letar efter andra jobb just nu.

Timell är körd. Virtanen är eventuellt kanske körd? Det är inte alls säkert. Med körd menar jag fortsatta bra betalda toppjobb inom media. Dels är han journalist vilket inte Timell inte är, och han vet betydligt mera hur medier fungerar. Dels har Virtanen ett imponerande nätverk vilket Timell förstod att man måste ha. Att Virtanen pysslat lite med droger verkar inte Aftonbladet bry sig så värst mycket om. Beror nog på att han inte är så ensam om det på Aftonbladet. Han kanske kommer han tillbaka i något betydligt mindre medieformat. Timell kommer att hamna i medieskuggan. Kanske glad gubbe på skansen eller nåt. Eller så gör han karriär inom frikyrkan, där han en gång kom ifrån.

Vad som kommer att kvarstå är en helt ny struktur runt i medierna runt massmediala personligheter.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
26 oktober 2017 kl 18:52

Erik, du gör som vanligt bra sammanfattningar och kommentarer på detta ämne. Jag håller med dig om det du skriver, men vill göra följande tillägg:

Avseende cheferna: De försöker såklart klamra sig fast vid makten genom att använda, oerhört i sammanhanget slitna idéer, om att “gå till botten med problemet”, tillsätta diverse utredningar som de sedan själva ska granska innan de offentliggörs. Vidare uttalanden som att “självklart så skiljer jag på privat umgänge och det som sker på jobbet” (vilket skitprat, tror de att alla läsare är idioter?). Begriper de inte att de sitter i samma båt, förlåt – tunna.

Om intensionen i den egna policyn sedan många år tillbaka har varit att sådant som nu uppstått, aldrig ska kunna ske, så har de haft alla möjligheter i världen att dra i handbromsen åtminstone det senaste decenniet. M.a.o. så är trovärdigheten lika med noll, och vad värre är, man tycks tro att medborgarna ska svälja detta. VI “VANLIGA” MEDBORGARE ÄR INTE IDIOTER!

Avseende Martin Timell och Fredrik Virtanen: De ger sig på det enda desperata de kan göra (säkert i intimt samarbete med respektive ledning), nämligen att göra en pudel. De har båda haft ett par dagar på sig att tänka ut hur de ska ta sig ur detta utan att köras ut ur stan med tjära och fjädrar. I pudeln ingår att “erkänna” att man har begått en miss, betett sig taffligt och kränkande m.m.

Men avseende sexualbrott såsom våldtäkt och sexuellt ofredande så ställer de sig helt oförstående till detta. Är detta ett framgångsrikt koncept? Ja kanske, därför att de flesta av dessa offentliggjorda “brott” nu är preskriberade. Här kan man mao med relativt stor säkerhet blåneka, eftersom ord står mot ord eller att preskriptionstiden för straff har gått ut. Det jävliga med detta är att de som utsatts för dessa brott får en dubbel “käftsmäll”. Först vill ingen lyssna på det hela, och sedan tar de sig undan påföljd p.g.a. ovan = “käftsmäll 2”

Däremot tror jag att både Martin Timell och Fredrik Virtanen är helt rökta i alla offentliga sammanhang. Välförtjänt tycker jag!!

Återstår att se vad ägarna till de drabbade kanalerna och redaktionerna kommer att göra. FÖR DET KAN VÄL ÄNDÅ INTE VARA SÅ ATT DE ÄR LIKA KORKADE OCH NAIVA SOM SINA EGNA PRODUKTIONSBOLAG OCH REDAKTIONER???

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
26 oktober 2017 kl 19:34

Som jag ser det har styrelserna för Aftonbladet, TV4 och SVT m.a.a. det som skett följande alternativ:

1) sparka VÄL VALDA chefer och därmed visa handlingskraft (kan i bästa fall leda till ett förnyat förtroende).
2) stoppa huvudet i sanden och hoppas att företagsledningarna sköter detta själv (kommer med stor sannolikhet att leda till ett permanent cementerat misstroende från en mycket stor del av läsarna och tittarna, och därmed ett kraftigt urholkat varumärke).

Här finns ingen genväg! Verkligheten kan ibland vara tuff, men styrelserna har betalt och är tillsatta för att vid behov ta just sådana “obekväma” beslut. Klarar man inte av det bör även styrelserna avgå och det är ägarnas uppgift att verkställa detta om det inte sker frivilligt.

Det gäller att kraftfullt visa att de nu framkomna missförhållandena är absolut oacceptabla, och då kan man inte fuska eller försöka gå genvägar!

Fega inte ur nu, kan inte vara kul att gå till historien som en samling ynkryggar!