Södra Teatern – #tystnadtagning: 100-tals kvinnliga skådespelare vittnar om sexövergrepp

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 19 november 2017
- NewsVoice redaktion

 

Expressen: “Över 700 kvinnliga skådespelare har hittills skrivit under uppropet #tystnadtagning i protest mot sexuella övergrepp inom branschen. På söndagskvällen kliver hundratals kvinnor upp på scener runtom i landet för att läsa upp de anonyma vittnesmålen.”

Läs mer i Expressen

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Nu är det plötsligt Live-TV från Expressen i anslutning till den här artikeln, istället för det ursprungliga video-inslaget om Metoo.

 • Är jag rätt så säker på att makt parat med porr gör något med män. För makt är inget annat än gränslös tillvaro. Ju mer makt ju mer gränslös tillvaro. Tror att det handlar om ett snedvridet kicksökande. Att kunna realisera en fantasi i verkligheten ger naturligtvis en större kick än när fantasier stannar vid just fantasier. Tror att dessa maktens män egentligen bara längtar efter kicken som finns i lekens hängivelse – att släppa loss. Någonstans på vägen förlorade dem kontakten med verkligheten.

  När människan inträder i en miljö där det är högt i tak med en tillåtande atmosfär så trivs hon som allra bäst.
  Men det finns ett aber här. Leka kan man bara göra när man litar på varandra; och då kan man omvänt gå hur långt som helst i leken. Antigen litar man på sin lekkamrat eller inte. Det finns inget mellan 0 – 100.

  Det är också vad dem själva säger till sitt försvar när de ertappas: “Ville bara ha lite kul. Skoja lite på skämt”. Men inte kan man lite på någon som har makt att göra vad de vill med en. Leken förutsätter att man är jämlik. Det makten män omvänt förlorar med just makten är jämlikheten – och då även möjligheten att släppa loss med sin jämlika lekkamrat.

 • Och Per Larsen, på kuppen har vi även rensat ut en del rötägg, som med all säkerhet är offer för den skadlig pornografin.
  Vad vi alla kan göra är att Join in NoFap.

 • Det går bättre för gammalmedias “#Meeto”-kampanj nu när “Paradisläckan” misslyckades och slutade med att allmänheten hånade medier och den politiska makten. Hotet att få den stundande valkampen inklämd i en #vadfanfårjag fråga har avvärjt genom en storsatsning på #tystnadtagning och just nu letas det med ljus och lykta efter fler grupper som kan exploateras i media. Berättelser av typen “Fifty Shades of Grey” är en riktig storsäljare, de slukas med hull och hår av den moraliska majoriteten. I förpackningen media levererar sina skrönor i #tystnadtagning, naturligtvis “based on a true story”, slipper de engagerade att bli beskyllda för att konsumera tantsnusk som var fallet i “Fifty Shades of Grey” och ett oändligt antal andra tveksamma publikationer riktade till den konsumentgruppen.
  Media har gjort en erövring här, fått en stor framgång. Läsare, tittare och besökare ökar för gammelmedia och med det reklamintäkterna.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *