YouTube-utmanaren Bambuser och ETC lägger ner satsningar

publicerad 29 november 2017
- av NewsVoice
Bambuser
Bambuser
Bambuser

Det svenska företaget Bambuser meddelade igår att de lägger ned sin live-videotjänst och sin community efter 10 års utvecklingsarbete. Denna vecka meddelar även ETC att de lägger ner 15 papperstidningar eftersom de inte når upp till presstödsnivån om 1500 prenumeranter.

ETC Stockholm nr 1 2014
ETC Stockholm läggs ner

Medievärlden meddelar att de ETC-titlar som läggs ned är:

 • Göteborgs Fria
 • Landets Fria
 • ETC Bergslagen
 • ETC Jönköping
 • ETC Malmö
 • ETC Norrköping
 • ETC Stockholm
 • ETC Sundsvall
 • ETC Umeå
 • ETC Uppsala
 • ETC Västerås
 • ETC Växjö
 • ETC Örebro
 • Sesam
 • Stockholms Fria

Tidningarnas sista utgåvor kommer i mellandagarna. Kvar blir de fyra tidningarna Dagens ETC, ETC Göteborg, ETC och Fria Tidningen. Medievärlden uppger att konsekvensen blir att ett 20-tal heltidstjänster varslas.

Svenska Bambuser AB grundades 2007. Den första tjänsten var en plattform för interaktiva live-videosändningar från mobiltelefoner och webbkameror till internet. 2014 skiftade företaget fokus till B2B plattformen IRIS, som erbjuder mobila live-videolösningar för företag. Så sent som i maj 2017 börsintroducerades Bambuser på Nasdaq.

"We were an integral part of the birth of social mobile live video and were amongst the first to bring the technology to the world - a feat which we will forever take pride in. However, in the 10 years since, an influx of new players have entered the arena, ultimately making our consumer offering one of many. We have neither the resources nor the will to try and compete in this oversaturated space any longer."

"We have neither the resources nor the will to try and compete in this oversaturated space any longer."

- The Bambuser Team, press release

Text: NewsVoice