YouTube-utmanaren Bambuser och ETC lägger ner satsningar

6
Bambuser
Bambuser

Det svenska företaget Bambuser meddelade igår att de lägger ned sin live-videotjänst och sin community efter 10 års utvecklingsarbete. Denna vecka meddelar även ETC att de lägger ner 15 papperstidningar eftersom de inte når upp till presstödsnivån om 1500 prenumeranter.

ETC Stockholm nr 1 2014
ETC Stockholm läggs ner

Medievärlden meddelar att de ETC-titlar som läggs ned är:

 • Göteborgs Fria
 • Landets Fria
 • ETC Bergslagen
 • ETC Jönköping
 • ETC Malmö
 • ETC Norrköping
 • ETC Stockholm
 • ETC Sundsvall
 • ETC Umeå
 • ETC Uppsala
 • ETC Västerås
 • ETC Växjö
 • ETC Örebro
 • Sesam
 • Stockholms Fria

Tidningarnas sista utgåvor kommer i mellandagarna. Kvar blir de fyra tidningarna Dagens ETC, ETC Göteborg, ETC och Fria Tidningen. Medievärlden uppger att konsekvensen blir att ett 20-tal heltidstjänster varslas.

Svenska Bambuser AB grundades 2007. Den första tjänsten var en plattform för interaktiva live-videosändningar från mobiltelefoner och webbkameror till internet. 2014 skiftade företaget fokus till B2B plattformen IRIS, som erbjuder mobila live-videolösningar för företag. Så sent som i maj 2017 börsintroducerades Bambuser på Nasdaq.

“We were an integral part of the birth of social mobile live video and were amongst the first to bring the technology to the world – a feat which we will forever take pride in. However, in the 10 years since, an influx of new players have entered the arena, ultimately making our consumer offering one of many. We have neither the resources nor the will to try and compete in this oversaturated space any longer.”

“We have neither the resources nor the will to try and compete in this oversaturated space any longer.”

– The Bambuser Team, press release

Text: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Bertil
Bertil
Gäst
2 december 2017 kl 18:01

Tråkigt att höra om bambuser som ar en svensk tjanst. Den verkar ju faktist vettig, har schysst namn ocksa jmf med andra alternativ. Kanske med mer marknadsforing den hade funkat, hade ingen aning om tjansten en fanns

Danne
Gäst
30 november 2017 kl 21:13

Tack Pål! Kände inte till aktören d.tube tidigare.

Pål BergströmD
30 november 2017 kl 12:52

Alternativ till YouTube:

https://www.bitchute.com
https://d.tube

Danne
Gäst
30 november 2017 kl 07:02

Tråkigt detta med Bambuser dock.

Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
30 november 2017 kl 02:23

ETC lever kvar på sitt presstöd. Dags att spara på skattekronorna och slopa allt presstöd. Staten ska inte hålla några tidningar under armarna och staten kan ta bort allt partistöd. Dags att börja spara på kulorna. Va fan får vi för skattemiljonerna?

per
per
Gäst
29 november 2017 kl 22:54

Jag är inte ledsen, ETC är ingen bra tidning.

ETC:s chefredaktör Andreas Gustavsson propagerar för tvångsvaccinering i Sverige.