40,000 mässlingsfall per år på 1950-talet gav ingen panik

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 7 januari 2018
- NewsVoice redaktion
Dan Persson - Pressfoto
Dan Persson - Pressfoto
Dan Persson – Pressfoto

“Jag undrar i mitt stilla sinne hur det kunde komma sig att det 2 år på 50-talet kunde toppa med över 40,000 mässlingsfall per år utan att det klassades som en katastrof och panik utbröt? Är det verkligen så enkelt för SVT och SR att dupera det svenska folket?”

Den frågan ställer sig Dan Persson som grundade Bada Hälsocenter och är utbildad vid Medical Institute of Ukraian Assciation of Folk Medicin i Kiev, Ukraina.

Alla vi som levde då såg det som en vanlig barnsjukdom som höjde det livsviktiga immunförsvaret hos barnen.

Själv fick jag mässlingen i slutet sav 40-talet och då var det fler barn som samtidigt i det lilla samhället som jag bodde i som fick mässlingen än de nu rapporterade 15 fallen i hela Sverige.

Alla, både vuxna och barn, betraktade mässlingen som helt naturlig och såg ingen anledning att gå upp i ett paniskt tillstånd.

Kära vaccinälskare, för att gå in i framtiden måste man förstå historien och då kan ni lugna ner er.

Med mässlingen och, för den delen, alla smittsamma sjukdomar är det inte svårare än att stanna hemma och inte gå ut och smitta andra. Ni kan också vara lugna.


Det är ingen av oss som för står sjukdomars immunitetsförstärkande som vill tvinga er att inte ta vacciner. Ni har rättigheten att spruta er fulla med vacciner och ni får själva utstå de negativa verkningarna av ert val.


När det gäller era barn är det en annan sak. Inget barn ber om en spruta vaccin. De är helt enkelt naturligt skeptiska till sprutor. Det val ni gör att tvinga i dem vacciner kommer att lagras i er karma och det finns ingen som undgår att avtjäna den.
Så tänk er noga för innan ni tvingar vaccinationer på era barn.

Läs noga på, och lyssna till de människor som vågar säga sanningen istället för att upprepa vad korrumperade reportrar hysteriskt slungar ut i sin strävan att gynna en oändligt girig och sjuk läkemedelsindustri.


Tänk gärna efter hur det kan komma sig att under 40-, 50-, och 60-talen kunde det var både 20,000–30,000 och upp till över 40,000 mässlingsfall årligen utan att någon blev hysterisk.


Jämför detta med de 15 konstaterade fallen 2018 med krav på tvångsvaccinering av all vårdpersonal och i förlängningen tvångsvaccinering av hela det svenska folket. Det svar du då kommer fram tillkommer dina barn att tacka dig för i framtiden.

Text: Dan Persson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • @ Sjuksyster 26 Jun, 2018 at 22:50,

  Med din logik så borde vi kanske också förbjuda alla bilar i världen. Tänk så monga stackare som dör eller handikappas i trafiken varje år… Om vi avskaffade bilismen så skulle ju dessa liv räddas. Fast vi kan kanske undanta abulans och räddningstjänst…..

 • @Öystein Rönne
  Klassiskt knep att vilseleda, tycker du att Erik Olsson använder sig av. Men om nu mässling för med sig hjärnhinneinflammation, diarré och lunginflammation så är det väl just det barnen dör av? Och särskilt barn i länder där hygien är svårt att upprätthålla och där brist på rent vatten är uppenbar. Om barnen däremot slapp mässlingen och andra för oss i västvärlden “harmlösa” sjukdomar så behövde dom inte dö. Men det säger du inget om. Snacka om bedragare. Fy för dig!

 • @ Eva Johansson 24 Apr, 2018 at 18:37,

  Erik Olsson, som troligen har koppling till Big Pharma eller WHO, har hämtet sin uppgift från följande WHO-publikation:
  http://www.who.int/news-room/detail/20-03-2015-vaccination-must-be-scaled-up-in-ebola-affected-countries

  Citat ur ovan:
  “Before widespread vaccination, measles caused an estimated 2.6 million deaths each year. The disease remains one of the leading causes of death among young children globally; some 145 700 people died from measles in 2013 – mostly children under the age of 5. It is about 400 deaths every day or 16 deaths every hour.”

  Ytterligare citat från samma publikation som Erik inte nämner:
  “Most measles-related deaths are caused by complications associated with the disease more commonly in children under the age of 5, or adults over the age of 20. Complications include blindness, encephalitis (an infection that causes brain swelling), severe diarrhoea and related dehydration or severe respiratory infections such as pneumonia”.

  Erik nämner heller inte att de allra flesta dödsfallen sker i u-länder, där den egfentliga orsaken till dödsfallen bl.a. är den dåliga hygienen och skitiga vattnet. I dessa länder dör mångfallt fler av allehanda andra sjukdomar.

  Detta är ett klassiskt knep i försöken att vilseleda folket i denna fråga. Ett riktigt bedrägeri helt enkelt! Fy för sådana människor!!

 • Erik Olsson:
  Du skriver:
  “Ni som tar mässlingen med en klackspark, är ni medvetna om att år 2013 dödades 145700 människor,
  varav de flesta barn under fem års ålder av mässlingen.”
  Menar du på fullt allvar att merparten av 145 700 dödsfall år 2013 bestod av barn under 5 år som avlidit i mässlingen!!??
  Det skulle vara mycket intressant att se den källan..!

 • Sjukdomar beskrivs som naturliga och bra för immunförsvaret, så var det för. Det är inte sant, undernäring och bristsjukdomar tärde på de unga liven. Barnsjukdomar tog sin del av hälsokapitalet, senare i livet kommer bristen på det kapitalet att kosta individen både liv och hälsa.
  Det är bättre att vara rik och frisk än sjuk och fattig, för vara det bara rika som vaccinerade sig och de sina. Det är därför de leve längre och är friskare, de rika alltså!
  Om människan skall uppnå sin maximala ålder och vara frisk och vital ända tills slutet så måste just alla krämpor bekämpas som tär på livet och dess resurser.
  Det är upp till var en, om hen vill ha hjälp med sina åkommor eller ta av det egna kapitalet, bygga upp hälsokapitalet och skydda sig mot förluster.
  Alla betraktar sitt hälsokapital som en oändlig källa till vitalitet, det är bara att ösa ur den och man håller sig frisk.
  Om man not förmodan blir lite krasslig så definierar man detta tillstånd som uppbyggnadsfasen av någon del av immunförsvaret. Lycka till!

 • Virus muterar precis som bakterier. Hur många olika mässlingsvirus ska sjukvården vaccinera mot innan läkemedelsindustrin är nöjd? Hur mycket trevärt aluminium ska det sprutas in i kroppen innan den offentliga sjukvården och idioterna till politiker och patrasket till VoF:are börjar misstänka att det inte är nyttigt med sådan skit i kroppen? Ja, VoF:are har nog inte hjärna till att förstå några sådana samband, och inte politikerna heller.

  Vaccineringarna är till för alla jubelidioter som inte begriper att det bästa är att avstå från allt vad läkemedelsbolagsframställda vacciner heter. Skjut gärna in skiten i era egna kroppar, men kräv i sådana fall inte att ni skall få någon vård för biverkningarna och inte heller att ni skall sjukskrivas om ni nu “händelsevis” skulle bli sjuka av skiten, vilket många blir. Ta vaccinerna helt på egen risk! Det kallar jag att stå för att man gillar vacciner. Så gör riktiga karlakarlar med riktigt mycket hår på bröstet och inget hår på huvudet som inte heller innehåller någon större hjärna.

 • Jag rekommenderar läsning av böckerna ” Dissolving Illusions” Suzanne Humphries, MD; Roman Bystrianyk en kartläggning av den historiska utveckling av vacciner. ” Vaccines & Autoimmunity” Yehuda Shoenfeld; Nancy Agmon-Levin; Lucuja Tomljenovic från Tel Aviv University och University of British Columbia, “Virus Wahn”
  Dr.med Etienne de Harven ( Pionier i Virusforskning; Dr.med Joachim Mutter (Expert i miljömedicin).
  Efter denna information som finns i dessa böcker förstår man hur de som förordar vaccinationer har en helt annan agenda en den påstådda att vilja rädda liv.

 • @ Erik Olsson,

  Du nämner en siffra. Tyvärr blandar du som många andra ihop vad som orsakar dödsfallen. I princip alla de dödsfall du nämner är från U-länder. Den egentliga orsaken är där yttre betingelser såsom klimat, vattenkvalitet, allmän hygien m.m. Så var det också i Sverige i början på 1900-talet. Individer, även barn, dör där av många andra infektioner också som många gånger är ännu farligare för dem. Det beror således inte på att just mässlingen skulle vara dödlig. I Sverige har vi inte detta problem även om vi inte skulle ha en lika hög frivillig vaccinationsgrad som vi faktiskt har.

  Mässlingen kommer aldrig att utrotas.

 • Det kanske vore bra med en namn insamling på oss som har levt i barnsjukdomstiden där vi vittnar om att detta vaccin trams är mest ett påhitt för att tjäna pengar på okunskap. För den yngre generationen har ju ingen erfarenhet av detta. Men det kanske skulle räcka om de bara pratade med sina förföräldrar och fråga hur lurade de är.
  Och vad gäller mässlingsvaccin så vore det nog 98000009646754280075 gånger bättre att erbjuda rent vatten än att smitta någon med en manipulerad sjukdom.!
  Klotter eller poesi Erik G.

 • [Sylthammar]

  Man kan inte ”få bort” sjukdomar genom vaccinationer – däremot ger vaccinationer. Människor får inte ha dessa barnsjukdomar, som det är en ”djup” mening med att man får. Dan Persson skriver: ”Det val ni gör att tvinga i dem vacciner kommer att lagras i er karma…”. Ja så är det ju – och sjukdomarna i sig är karma.
  Virus förändrar sig och blir bara farligare genom vaccinationer – vi blir till slut helt skyddslösa genom vaccinationers inverkan på människors naturliga ”omhändertagande” av virus. Man talar nu för tiden om nya varianter av barnsjukdomar, tex mässling ! och mässling 2. Vaccinationer är i sanning den mest korkade förolämpningen av våra barn som föräldrar utsätter dom för. Många blir handikappade.
  Enligt American Journal of Human Genetics så har många i Europa något speciellt i generna som gör att de har ett skydd mot aids-viruset. Med högst andel i Sverige 14% (kanske Finland ligger något högre?) – det är de som på 1300-talet fick böldpesten. Många dog då. De som har genförändringen lämnar den i arv till sina efterkommande. Genen kodar normalt för en receptor som finns på ytan på immunsystemceller som kallas makrofager. Receptorn släpper in hiv-viruset i cellen. De som gick igenom sjukdomen försvårar för viruset att ta sig in – blockerar hiv-viruset. Detta är då något naturligt – för att människor tog sin karma, eller följde det naturliga. Följde livets gång, för att på så sätt bli starkare och friskare.
  En undersökning i Danmark 1985 visade att personer som blivit utsatta för mässlingsvaccin i barndomen senare i livet utvecklade störningar på grund av detta, som t ex speciella hudsjukdomar, tumörer och degenerativa sjukdomar i skelett och brosk, såsom cervical cancer, olika former av hudcancer och MS.
  Det som lärs ut om vaccination är långt ifrån med sanningen överensstämmande och äger ingen som helst förankring i den rätta Historiska eller Medicinska verkligheten!
  ”Medicinska auktoriteter ljuger… om tio år kommer vi att få veta all vaccinerna är den största kriminella handlingen någonsin mot mänskligheten” (Dr Guylaine Lanctot, MedicalPost dec. 1994)

  [Kommentaren delvis raderad. Max ord ca 300 ord.]

 • Peter: ja vem fan har inte haft mässlingen, påssjukan, röda hund osv, osv. Detta med vacciner för barnsjukdomar är bara TRAMS:

 • Ivan Björn: “inget annat än NUET existerar.”

  Det har jag också kommit fram till, men inte genom att läsa böcker utan att genom tänka eller försätta sig i ett transtillstånds av abstrakta tankar, och jag kom då fram till följande paradox: Säg att du just nu befinner dig i medelåldern. Du har alltså levt lika lång tid, som du förmodas ha kvar i livet. Allting fram till just den HÄR sekunden, består nu enbart bara av minnen; och alla återstående år består enbart av fantasier. Det verkliga blir då nuet. Säg att du lever till du blir 80 år gamla. Den enda existentiella beviset eller insikten att du verkligen existerar, ligger i upplevelsen av nuet (och för att göra det enkelt) vara nuets upplevelse en sekund. Dela nu en sekund med 80 år. Ett år = 31 556 926 sekunder x 80 = 2524 554080: två miljarder femhundratjugofyramiljoner femhundrafemtiofyratusenåttio sekunder delat på ett. Alltså 1/2524554080. Det upplevda beviset för att du existerar, är så svagt att det är försumbart, näst intill obefintligt, men ändå är du tvärsäker på att du existerar?

 • Ivan!
  Du framhäver en iver inom mig en längtan. Som jag snabbt slår bort. Det du skriver är väldigt intresangt och det fyller mig med ro. Jag måste slå bort ivern, för med den i sinnet kan jag ej ta kontakt med mitt undermedvetna. Inom meditation riktar vi sinnet inåt och frågar vem vi är. Detta sker när vårat sinne och kropp är i total harmoni, och vid detta skede förstår jag dig totalt. Det här är mer en känsla än ett tankesätt och min indre iver skapas av att jag ej kan ta er med mig och visa vad det är Ivan pratar om.
  Ni måste själva gå och se efter.

  Klotter eller poesi Erik G.

 • Mässlingen hade jag i sextonårsåldern och vattkoppor när jag var fyrtio. Det tog inte död på mig. Jag lever och frodas så jag kan fortsätta förgylla tillvaron för mina medmänniskor. 🙂

 • De stora andliga lärarna i mänsklighetens historia säger att inget annat än NUET existerar. Den som har skrivit om styrka i Nuet i modern tid är Eckhart Tolle.
  Om det är bara NUET som existerar så kan det inte existera något sådant som IMMUNFÖRSVARET! Det är min åsikt som jag har kommit fram till genom att iaktta livet och skeenden och skapande inte bara hos mig själv men även hos omgivande människor.

  Min övertygelse har vuxit i styrka med doktor Hamers erfarenheter av varför man blir sjuk och Bruce Liptons bok: Tro, dogmer och biologi om hur vårt undermedvetna styr våra gener.

  Det är alltså människans övertygelser och trossatser som styr människans liv vad beträffar händelser i livet hälsan inkluderat!

  Jan Rosbäck har skrivit Här på NewsVoice en mycket läsvärt artikel om vatten med titel:
  https://newsvoice.se/2016/08/29/kontroversiellt-antar-vatten-egenskaper-som-speglar-medvetandetillstand/

  ”Antar vatten egenskaper som speglar medvetandetillstånd?”
  I denna artikel lyfter han fram doktor Masaru Emotto Vattenkristaller.

  Människan består av 75 % vatten! Vilka är dina trossatser? Hur programmerar du ditt Liv och din hälsa?

  Självklart så utgår jag ifrån att Livet bara Är! Detta innebär att livet inte börjar med födelsen. Födelse är bara ett tillfälligt tillstånd för att lära sig förstå konsekvenser av sitt omedvetna skapande. Därför är omständigheter, föräldrar och situationer noga utvalda med tanke på den energi som man skapade dittills och som man behöver omtransformera genom större insikt som diverse situationer som speglar människans inre ger tillfälle till. Somliga kallar denna karma men det är inget annat än spegel av den insikt som man har vunnit dittills i det eviga Livet som består av expansion och kontraktion.

  När väl kroppen är sjuk är det givetvis helt rätt att ta till bra läkemedel för att läka kroppen och ha ork att göra upp med de egentliga orsakerna som ligger djupt inne.

 • Jag undra över var denna, “läkarnas långa erfarenhet” av vissa sjukdomar försvann. Det är som att när de gick från gamla testamentet (bokform) till nya testamentet (datorfil) så försvann all erfarenhet och sunt förnuft. Klotter eller poesi Erik G.

 • Vad gäller WHO, så titta på vem som startade upp den rörelsen 1953. Så var det med den trovärdigheten!

 • Världshälsoorganisationen, WHO, beräknar för första gången (2009) den globala vägsäkerheten i en ny rapport. Resultatet är skrämmande. Förutom att 1.3 miljoner dör i trafiken varje år skadas mellan 20 och 50 miljoner människor.

 • Erik Olsson:
  Här kommer en sammanställd information från Världshälsoorganisationen, WHO, globala bil-, trafik- och hälsostatistik.

  2010 dog i trafiken:

  Kina: 275 983
  Indien: 231 027
  Nigeria: 53 339
  Brasilien: 43 869
  Indonesien: 42 434
  USA: 35 490
  Pakistan: 30 131
  Ryssland: 26 567
  Thailand: 26 312
  Iran: 25 224

  Summa: 790 376 människor.

 • Till Erik Olsson!.
  Du kanske skulle läsa innehålls förteckningen i vaccin före du slänger ur dig ordet “utrota”. Då detta blir ett moment 22.

 • Ni som tar mässlingen med en klackspark, är ni medvetna om att år 2013 dödades 145700 människor,
  varav de flesta barn under fem års ålder av mässlingen.

  Besinna er. Låt inte ovidkommande minnen från 1940-talet skymma det väsentliga: av solidaritet skall vi se till att utrota mässlingen världen över, och detta sker genom vaccinationer. Flum-resonemang om den stygga läkemedelsindustrin är en lyx som ni proffsdebattörer kan unna er; hjälper dock inte världens fattiga. Erik Olsson

 • Ja, har undrat mycket över den häe media-hysterin. Är född 1949, kommer ihåg barnsjukdomar som vi drabbades av den ena efter den andra. Minns bäst min egen påssjuka men hade säkert både röda hund och mässling. Naturligtvis gick man inte till doktorn för det. Vi stannade bara hemma tills vi var friska. Så enkelt var det. Inga mediciner = inga biverkningar. Skulle aldrig drömma om att vaccinera mig för det! Vilka påhitt!

 • HAR VI BLIVIT TOKIGA?

  Vetenskapliga bevis visar att individer som vaccinerats med levande virusvacciner såsom MPR (mässling, påssjuka och röda hund), rotavirus, vattkoppor, bältros och influensa kan sprida viruset i flera veckor eller månader efteråt och infektera både vaccinerade och ovaccinerade.

  Dessutom kan vaccinmottagare bära sjukdomar bak i halsen och därmed
  infektera andra medan personen ifråga själv inte upp visar några symptom på sjukdom … http://www.provista.nu/data/Folkh%C3%A4lsotj%C3%A4nstem%C3%A4n%20vet%20-%20nyvaccinerade%20sprider%20sjukdomar%20SV%20%C3%B6vers%C3%A4ttning.pdf

  Med tanke på att man nu ska massvaccinera sjukhuspersonal så är frågan om man tänker stänga sjukhusen några månader tills de vaccinerade inte längre smittar de med nedsatt immunförsvar?

  Fråga nummer två är om det finns någon gräns för hur okunnig och inkompetent man får lov att vara på ett sjukhus och på våra myndigheter – i sin iver att vara vaccinationsindustrin till lags?

  En intressant fråga är … hur många av de som nu har mässlingen var redan vaccinerade mot mässlingen? … https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/nya-masslingutbrottet-drabbar-aven-vaccinerade/repqlA!0TxpMQn2hPJzBGE9WIk9gg/

  Det är uppenbart att det är public service, systemmedia, vårdens auktoriteter och våra myndigheter som står för falska nyheter – med avsikt att skrämma oss till fogliga medborgare.

  Dags att byta ut 8-klövern (som verkar sova eller så tiger de och samtycker medvetet) och ett första steg måste ske före 31 januari och det kostar dig bara ett frimärke … http://folkhemmetsverige.se/wp-content/uploads/2017/12/Upprop.pdf

 • Är det sjukdomen eller den psykiska paniken som är farlig? Född på tidigt 40-tal hade jag alla dessa sjukdomar och man snörvlade en vecka och så var det klart. Alla kompisar var i samma situation, inget märkvärdigt med det. Ingen dog.
  Var på ett barndopskalas som gäst nyligen och kakfaten hade skyltar med varningstexter om innehållet ditt och datt.
  Tunnisar!!
  Lite omak några dagar och man målar idag upp den stora katastrofen.

 • Det är inne att “tjäna storkovan” för de stora läkemedelsbolagen! Kanske politiker med lönsamma kontakter med dessa bolag nu får en bra chans att tjäna lite ytterligare extra genom att göra reklam för vacciner – trots allt det “skrot” som tycks finns med helt i onödan! Undras just om hur man kan ha “glömt bort” att för några decennier sedan så försökte föräldrar få sina barn nersmittade om det fanns mässlingsbarn i grannskapet! – En garanti för att en naturlig resistens skulle kunna uppnås genom det aktiverade barnens kroppsförsvar!
  Allt tycks ske för att läkemedelsindustrin skall kunna sko sig med ytterligare lättförtjänta miljarder!
  Inser inte våra ledande politiker vad det är som pågår, eller är det fler bland dem som NU ser möjligheten att ytterligare kunna berika sig på allmänhetens okunnighet? Vi vet ju att det finns riksdagsledamöter vilka i sin meritlista påpekar att de tjänar extra klirr i kassan genom att rekommendera allmän vaccination av alla och envar – utan några egentliga sakskäl!

 • Tvingar man vårdpersonal att vaccinera sig efter alla diskussioner så innebär detta att de struntar helt i vad folk vet och tycker.

 • På 50-talet hade jag och mina fyra syskon, plus ‘hela skolan’, mässlingen. Det var en barnsjukdom som man såg till att smittas med. Det hette att barnsjukdomarna var ‘bra för immunförsvaret’ och vuxna såg till att barnen blev smittade – genom att vi ungar fick leka med dem som bar smitta.

  Jag minns att vi hade gardinerna fördragna när det var som ljusast på dagen, eftersom ett av symptomen var ljuskänslighet. Vi blev smorde med zinkpasta vid behov och lakanen byttes oftare än vanligt. Fönsterna öppnades på vid gavel, för genomdrag, 2ggr om dagen – frisk luft skulle det vara.
  Vi lekte med pappersdockor och spelade kort i sjuksängarna och läste högt för varandra ur bl.a. Astrid Lindgrens underbara böcker osv. Ingen vi kände fick någon följdsjukdom och efter ca 2 veckor var man tillbaka i skolan och allt var som vanligt igen.

  Jag finner det helt otroligt att vaccin-‘maffian’, med draghjälp av gammelmedia, kan orsaka sådan panik att en del nu tror att barnsjukdomar är livsfarliga! Vore det inte så upprörande tragiskt att människor är så lättlurade skulle man ju kunna skratta åt eländet.

 • Oerhört bra Dan,

  Jag ringde faktiskt Göteborg förra veckan, Sahlgrenska och frågade om de undersöker de identifierade mässlingfallen om de överhuvudtaget frågar de sjuka om de är vaccinerade eller inte. Presschefen visste inte – om de ens ställer den frågan. Isåfall förutsätter de att vaccinet ger skydd. Annorlunda var det vid ett annan nylig epidemi . där också många vaccinerade insjuknade. Vaccinet ger inget garanterat skydd för den enskilde. Ska upprepa min fråga i morgon. Media hysterin är helt planerad i Big Pharmas intresse.

  Ingemar Ljungqvist som gäna tipsar om läsningen om Gunnar Jansson och den flicka han räddade från autism = vaccinationsskada på http://www.almanova.eu

 • Tuff artikel som säkert kan skapa antagonism hos föräldrar som står i valet och kvalet. Jag håller dock med till 100 procent.

 • Mycket välvalda och viktiga ord. Barnsjukdomar motsvarar för vårt immunsystem vad bre skolgång gör för vårt intellekt. Träning. De som ej gick igenom barnsjukdomar blev ofta sjukare även in cancer som vuxna enligt en Holländsk undersökning. Tror nog att de flesta nu ser igenom att det är giriga läkemedelsföretag som ligger bakom skrämselpropagandan.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *