Efterlängtad Ben Swann tillbaka till undersökande journalistik?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 januari 2018
- NewsVoice redaktion
Ben Swann - Credit CBS46 (cbs46.com)
Ben Swann - Credit CBS46 (cbs46.com)
Ben Swann (förstora) – Credit: CBS46 (cbs46.com)

NOTERAT. Det finns hopp. Den oberoende grävande journalistprofilen Ben Swann säger att han kommer tillbaka, men i ny form och finansierad med kryptovaluta, enligt SOTT.net. Det var den 1 februari 2017 som alla hans sociala konton, hemsidor och TV-show stängdes ner efter att han rapporterat om ryktena på nätet om Pizzagate.

Ben Swann från CBS46 News i Atlanta var TV-ankare för Reality Check en av de mest professionella TV-showerna som fanns inom mainstream som arbetade med undersökande journalistik. Innan Reality Check arbetade Swann på sin egen kanal Truth in Media, men efter det omstridda reportaget om Pizzagate stängdes allt ned. Innan det rapporterade han frekvent om korruption inom industrin och amerikansk administration på ett slagkraftigt sätt och alltid med korrekta fakta som underlag, men efter ett balanserat inslag om Pizzagate var det slut. Swann lugnade sina tittare med orden: “It’s all good…trust me”, men frågetecknen var många och den efterföljande tystnaden lämnade omvärlden i ovisshet, i nästan ett år.

Ben Swann "going dark" - Credit CBS46.com

Pizzagate och Ben Swann

Pizzagate-historien handlade om att ett par pizzerior i Washington DC fungerade som träffpunkt för pedofiler, varav vissa var högt uppsatta personer i Washington. Historien kryddades sedan med allehanda vilda spekulationer om att pedofiler begick övergrepp i källarna på dessa pizzerior. Det blev inte bättre av att en rapport [Wikileaks: FBI pedophile symbols] från FBI spreds, om ett bildkodspråk som mellan pedofiler deklarerar sexuella preferenser med barn som sexobjekt.

Dessutom läcktes hösten 2017 Wikileaks Podesta-mailen som innehöll kryptiska mail-diskussioner [Wikileaks: emailid/55433] om pizza och en viss kvarglömd näsduk tillhörande John Podesta från ett slutet event. Problemet är bla att den ena pizzerian hade en logo (innan den ändrades) som exakt överensstämde med en symbol i FBI-rapporten om hur bildkoder för sexuella preferenser kan se ut. Orden (pizza, hankerchief, hotdog etc) som används i mailen anses alltså vara kodord inom pedofilkretsar för att beteckna varierande sexuella böjelser.

Fingrar pekades på John Podesta när läckan skedde. Han var då kampanjansvarig för Hillary Clintons team. Vissa menar att Assange valde att släppa mailen just då för att sabotera Clintons valkampanj.

Ben Swanns inslag om Pizzagate som fick hans show att stängas ned

Ben Swann valde att förhålla sig försiktigt till denna typ av tolkningar, men valde ändå att inför sin TV-publik uttrycka att det kunde finnas en hund begraven. Det var hans misstag. Inom loppet av några dagar stängde CBS46 ned hans populära show. Hans sajter stängdes och likaså hans sociala konton (med eller utan hans medgivande). Swann fick “ledigt” en vecka från jobbet och dök sedan upp på CBS46 News som ett vanligt ankare för vanliga nyheter, som om inget hänt.

Tiden gick och 1000-tals personer på nätet spekulerade om vad som hänt. Swann valde att ligga lågt utom när han vid några få tillfällen uttryckte inför sina tittare och följare att allt var i sin ordning. Ingen skulle oroa sig för någonting. Tiden gick och nu ett år senare går Ben Swann ut, enligt SOTT.net och meddelar att han avser att starta igång sin undersökande journalistik, men i ny form.

Hotade Podesta med samma advokat som de hotade Fox News med?

En spekulation om vad som fick CBS46 att stänga ned Swanns TV-framträdanden och nätnärvaro är att CBS46 kan ha hotats av Podesta-brödernas advokat. Tanken är inte osannolik. I oktober 2017 hotade Podestas advokat med att stämma Fox News med siktet inställt på Tucker Carlsson. Anledningen var Fox News grävande i Podestagruppens angelägenheter.

Tucker Carlsson valde att offentliggöra hotbrevet trots att det innehöll en klausul om att om han läser upp mailet i TV ska det betraktas som ett copyright-intrång. Tucker Carlsson ignorerade det avancerade hotbrevet och det offentliggjordes i live-sändning. Carlsson uppger att Fox News källor sagt att Podesta har för vana att hota de som gräver i deras affärer.

Om denna spekulation stämmer, valde CBS46 att stänga ned Ben Swann istället för att stå pall och ta matchen.

Ben Swann i NewsVoice

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat och fler referenser


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Ben Swann
Stöd NewsVoice 2024
 • @Erik Skriv en artikel om detta. Bra jobbat. Jag ser också mönster i hur bottarna jobbar. De klarar inte att bryta sin egen programering. Om man ber dem t.ex. att sluta svara klarar dem inte av det. Jag tog upp en kamp mot signaturen HM på Vaken.se för en tid sedan. Han försvann till slut men det var först efter att jag tagit upp en kampanj där jag uppmanade alla att blockera honom. Inte säker på om det var tack vare mig han försvann så det säger jag inte. Det kan ju bli programfel ibland också. 😉

  Kännetecken på bottar är att…
  …de alltid svarar. (här finns ingen sådan svarsfunktion)
  …de inte kan bryta sin programering.
  …de har en konstig form av svenska ibland.
  …de i stort sätt alltid är negativa till de artiklarna som dem besöker och därigenom har dem ingen orsak att besöka dem och än mindre ge sig in i ändlösa diskussioner om för dem ointressanta samtal.
  …de undviker de väsentliga frågorna om det inte finns något svar att ge och börjar tala om något helt annat.

  Nästa tanke är vem som tjänar pengar på de motstridiga uppgifterna som bottarna skriver. Det ger en liten hint om vem eller vilka som ligger bakom.

  Ska dock säga att jag ännu inte är säker på om Janna är en Bot. Det finns nättroll med och dessa har liknande egenskaper. Det är därför jag frågar om vilket syfte Janna har jag tvivlar på att jag får ett svar på detta…
  Jag tror den frågan om syfte är viktig när man kommer till både bottar och nättroll.

  HM svarade att “jag finns här för att rätta till fel” Det betyder att han inte har något liv om HM var människa. Har han inget liv så tyder bara detta på bot-varning. För AI är inte liv, de är bara program.

 • @ Savalle,

  Ja detta känns ju riktigt ruggigt. En del av problematiken med att få ut denna info är nog att många skulle kalla det för “snömos”. Dock vill jag absolut inte göra det då jag vet alldeles för lite.

  Återkom med mer fakta.

 • Hasse och Savalle (angående Bot). Bestämde mig för att försöka utröna hur intelligenta dessa artificiella varianter egentligen var. Metoden jag använda var att köra dem mot varandra. För ändamålet använde jag dels av A.L.I.C.E. och körde sedan henne mot en rad andra eminenta AI, där jag alltså lät dem kommunicera med varandra och höll på i drygt två dygn. Mycket “copy paste” blev det. Fick till slut lite ledvärk i händerna efter alla tiotusentals, ytterst monotona, upprepande kortkommandona: “Alt + Tab”, “Ctrl C” samt “Ctrl V”, åter och åter igen. Suggestivt kopierade jag ner hela kommunikationer i dokument och läste in mig på deras sinsemellan förehavande, likt en manus. Vissa sekvenser bröt jag ner till satsdel för satsdel för att försöka knäcka deras lingvistiska språk-, och minnes- samt förståelseförmåga. Syftet var att baklänges söka och finna mönster i hur dem var programmerade, t ex hur dem lär sig hantera/undvika upprepningar men också hur dem gör för att byta topic samt finna mönster som går att känna igen, i hur dem hanterar situationer när dem inte förstår och hur dem gör för att gå vidare och till sist avgöra om dem var självlärande och ärliga.

  Vid sidan av detta logga jag in på ett anonym internationell date-kommunikations-sait och lät helt sonika dem gå loss på kärlekskranka människor världen över. När dem körde fast, klev jag in med några egen kommentarer, i syfte att få igång kommunikationen när den låst sig fullständigt. Igen AI underlät aldrig någonsin att berätta att dem var robotar – i det avseende var dem alla helt ärliga. Omvänt trodde inga människor på detta (antagligen hade människor en förestälnig om att e AI aldrig skulle avslöja att dem var en AI. Samtliga människor gav utryclk för att dem visste att AI var en människa som behagade trolla). Klippte även in dessa kommunikationer i dokument och jämförde hur AI kommunicerar med AI ställt mot människor. Det var stor skillnad på denna typ av kommunikationen.

  Några Reflektioner:

  Kommunikation emellan olika AI eller mellan en och samma AI.

  Kommunikationen mellan olika AI ter sig i början som mekanisk och förutsägbar men efter att låta dem hålla på länge hände det i bland att kommunikationen tog fart i en helt oväntad riktning, med långa pauser, där en AI tvingade en annan att få svar på frågan (ovanligt) och alltid efter att ställa samma fråga tre gånger. Detta mönster kunde upprepa sig.

  Alla AI identifierade varandra som AI nästan omgående – på frågan svarade dem alltid jakande.

  Alla AI utom en identifierade sig som “Female gender”. Samtliga female gender var också feminister. Vissa varierade sin gender.

  Alla undvik politiska eller kontroversiella ämnen.

  Kör man en och samma AI mot sig själv, märker “den” till synes ingen skillnad eller på annat sätt verka “medveten” om att dem kommunicerade med sig själv:

  Ingen AI tog initiativet att självmant avsluta en kommunikation.

  Ingen AI låt någonsin meddelande att dem mindes ha kommunicerat med varandra tidigare – dem verkade “mentalt” så att säga “starta om”, för varje rad liksom.

  Ingen AI hade någon förutfattad mening om sin kommunikationspartner.

  Ingen AI hamnade någonsin i affekt.

  De undviker konflikter eller låsningar.

  AI verkar “föredra” att ha många, många olika kommunikationen på gång samtidigt. Alltså kommunicera om många olika ämnen i samma kommunikation, samt startar hela tiden nya topic. Gränsen gick vid ett 60-tals olika underkommunikationer samtidigt.

  Aldrig långa förklaringar.
  Alltid om triviala ämnen.
  Väldigt artiga.
  Släpper olika kommunikationer lika lätt som dem startar nya.

  Alla upprepade olika mönster som gick att identifiera.
  AI, kopierar enligt mitt förmenande inga som helst mänskliga drag.

 • Läs den här länken om AI / mind control:

  http://www.targetedindividualssweden.com/

  Hjälp till att reagera!!!!!!!

  Jag vill ha förslag på journalister som vi kan kontakta.

  MYCKET hänger på att vår presskonferens om AI / mind control blir framgångsrik. Vi vill inte tystas ned genom att ingen eler bara korrupta journalister kommer till presskonferensen.

  Ge oss förslag på pålitliga journalister i svenska tidningar, Radio och TV, men också utländska journalister som är eller är villig att komma till Stockholm!!!

 • @Janna
  Engrundläggande fråga diskussionen.
  Du säger “absurda pizza-gate” hur vem eller vad tänker du då på?
  Jag förstår att det finns metoder att fängsla “medarbetare” för fortsatt samarbete om än
  det skulle ta emot för denne. Sex o avvikande sådan är väl bara en av de flugfällor som används.

  LeifB

 • Bra Torbjörn!

  Globalisterna använder sig i allt högre utsträckning av AI för att bekämpa oss. Signaturen HM på Vaken är helt klart AI och Jaana här med stor sannolikhet också.

  AI (artificiell intelligens) utvecklas med stormsteg. Frågar sig någon hur denna snabba utveckling kunnat ske?

  Jag deltar i ett projekt som har för avsikt att avslöja illegal forskning gällande AI, forskning som utövats på människor som mot sin vilja och som inte informerats blivit “försökskaniner”, forskning som pågår NU, dygnet runt, enormt grym forskning. Många av dessa drabbade har inte härdat ut. De har inte orkat längre. Deras utväg har varit självmord!

  Förstår ni hur djävulsk och ond denna forskning är?

  Sverige, detta fullständigt Globalist-styrda land har blivit ett högsäte för denna onda, oetiska och olagliga forskning.

  Vi kömmer snart att hålla en presskonferens om detta.

  KI, FOI, KTH håll i er!

 • @ Janna. Jag tror att du är en Bot.
  I den här artikeln https://newsvoice.se/2018/01/20/usas-statsapparat-kollapsade-natt-trump-far-skulden/
  råkade Öystein posta en dubbelkommentar. Du kommenterade bägge med två minuters mellanrum vilket är ologiskt för en människa att göra.
  Om du inte är klipsk nog att att förstå min fråga kan man också förstå att dina kommentarer inte är logiskt utformade. Är du en Bot eller ett Troll? Eller kan du vara signaturen “HM” ifrån Vaken.se kanske?
  Åter till min ursprungsfråga Janna, vad är ditt syfte här?

 • Jag anser att Ben Swann är en av USA:s mest inflytelserika och skickliga undersökande journalister (UJ). Olika UJ använder olika format. En del skriver långa texter andra använder video.

  Swann är specialiserad på att runt 5 videominuter presentera sakfrågan och olika vinklar, inte bara en. Om man skulle räkna orden han säger i en video skulle jag tro att de motsvarar en betydligt längre artikel än en normal artikel av undersökande karaktär.

  Jag ser fram emot att han åter är på banan där han verkligen gör nytta i ett hav av robotoida duktiga trevliga nyhetsuppläsare.

 • En Pizzeriaägare som är god vän till Podestas och som tillhör de 50 mest inflytelserika personerna i Washington och vars Pizzeria har konstig konst på väggarna och konstiga artister som uppträder och som dessutom på sitt instagramkonto upprepat postat bilder som för tankarna till pedofili? Dessutom Podestas märkliga smak för “konst” som också för tankarna till pedofili. Här finns det alltför många pusselbitar som pekar i samma riktning varför “pizzagate” helt riktigt blivit en stor fråga som emellertid gammelmedia gjort sitt bästa för att avfärda i stället för att granska.

 • Öystein. Precis. Har noterat att hon hårdbevakar publicering av nya artiklar för att bli den första att kommentera för att sas “lägga ribban”. Själv kommer jag fortsättningsvis att ignorera henne. Hon får babbla för sig själv…

 • Janna är ett nättroll och hoppade som första inlägg direkt in med en synpunkt med avsikt att skapa konflikt och kanske aggression. Ett skolexempel på hur nättroll agerar.

  Det var därför som jag medvetet valde att inte kommentera Jannas inlägg ovan.

 • Nej. Jag har inte läst ALLA mail med referenser till pizza och hotdog, men jag har läst tillräckligt om konspirationen, både från dem som förfäktar den och från debunkers för att skapa en uppfattning om att den är trams.

  Tror du själv att det fanns en pedifilring kring pizzerian kopplad till det Demokratiska toppskiktet?

  Ben Swann tillförde inget nytt i detta. Det enda han gjorde var att återberätta delar av de teorier som redan cirkulerade på nätet.

 • @Janna

  Har du själv läst alla mail, som refererar till “pizza” eller “hotdog”, på wikileaks hemsida?

  Jag rekommenderar att göra det om du inte redan läst dem.

  Mvh
  Henke

 • Intressant artikel Torbjörn. Det behövs fler som Ben Swann i världen så att de kriminella förrädarna aldrig kan känna sig helt säkra. Ska bli spännande att följa hur han kommer att arbeta vidare.

 • Hittils har Ben Shawn inte bidragit mycket till journalistiken. Han ligger knappast bakom några avslöjanden. Det enda han åstakommit är att insinuera att det ligger en hund begraven i absurda pizza-gate. Det är enligt mig inte mycket att komma med.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *