Ben Swann och Truth in Media tystades – Nu är de tillbaka

9
1079

Ben Swann berättar i denna video om sin comeback och han avslöjar att han blev tystad för ett år sedan. Han var tvungen att lägga ner sin undersökande kanal Truth in Media och stänga av alla sina sociala konton. Han lovar att berätta mer om det längre fram.

Swann citerar den forntida kinesiska krigsstrategen Sun Tzu att låta dina planer vara lika mörka och openetrerbara som natten, men när du sedan agerar, slå ned som blixten.

Dash

Truth in Media slår nu ned och det är tack vare kryptovalutan Dash Digital Cash, säger Swann. Han har i bakgrunden inlett ett samarbete med Dash, vilket gjort att finansieringen av nystarten av kanalen blivit möjlig. Swann anser att Dash Digital Cash är den mest teknologiskt överlägsna kryptovalutan som finns. Den är dessutom helt decentraliserad och autonom. Den är enkelt att använda, transaktioner går blixtsnabbt peer-to-peer. Dash är inte heller ett företag utan ett community.

Dagens alternativa medier är framtidens oberoende medier

Ben Swann fortsätter med att ge en snyting till det korporativa vänster-högermedia-paradigmet som han kallar fake. Istället tror han att kryptovalutor som Dash kan ge alternativa medier en skjuts framåt och säkra upp deras existens.

”I believe that corporations and politicians and special interests groups they have gamed so many systems. They have gamed the financial industry, the healthcare industry, the political systems in America and, yes, they have also corrupted our media. I believe humanity is greater than politics…”

Text: Torbjörn Sassersson

Källa: Truth in Media


 • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Swann som frontfigur i PR-kampanj för företaget bakom Dash Digital Cash…

  Återstår att se om han även lyckas leverera någon jounalistik av värde. Upp till bevis.

 2. Men vänta nu. Han har redan bevisat det genom Truth in Media och Reality Check sedan flera år. Att han gör reklam för Dash är rimligt eftersom Dash tydligen möjliggör hans comeback. Det är även amerikanskt att inte skämmas för företagande och reklamföring.

  Jag tror förresten NewsVoice står på tur att satsa på kryptovalutor.

 3. @Torbjörn: Jag menar att det är i upp till bevis i den nya rollen. Så att det inte bara blir betald journalistik i enda syfte att marknadsföra en kryptovaluta, vilket är lite av det intrycket jag får när jag tittar på videon.

  Henning Witte hade ju tydligen dragit igång något MLM-verksamhet inom kryptovaluta. Di kan ju höra med honom om tips inför Newsvoice satsning 😉

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här